Katarina Kresal premagala tudi Pahorja, Janšo in Türka

29.11.2009 ob 20:18

Včeraj so pri reviji Obrazi izvedli prireditev za Politični obraz leta, nacionalna televizija pa je vse skupaj prenašala v času, ko se je na Popu vrtela Kmetija.

Zadeva sploh ni bila slaba, Bernarda Žarn je vlogo voditeljice izpeljala suvereno, Jure Godler in Tilen Artač sta bila prav tako okej, Boris Kobal pa je pribil nekaj smešnih enovrstičnic.

In pozor, za obraz leta so poleg Kresalove tekmovali Janez Janša, Danilo Türk, Borut Pahor, Zmago Jelinčič, Matej Lahovnik, Samuel Žbogar, Radovan Žerjav, Ljudmila Novak in Jernej Vrtlovec. Če “oprostim” Novakovo, ki mi gre na živce, nikakor ne morem Vrtlovca, ki ni za moje pojme naredil ničesar pametnega, da bi si zaslužil tako prestižno družbo, saj ima še bolj neumne izjave od Novakove. Prav zato me je izbor spomnil na VIP Kmetijo, kjer so se znašli tudi ljudje, ki so bili nekaj svetlobnih let od zvezdništva. Jp, zame je Vrtlovec nekaj svetlobnih let od politika in še dlje od ostale družbe, predvsem od Pahorja, Janše, Jelinčiča in Türka, ki so stari mački.

Verjamem, da je ljudem za tale izbor viselo dol in da bi v slike nominirancev najraje metali jajca in kamenje, no ja, ne samo v slike, tudi v njihove žive glave, toda prireditev vseeno ni bila tako zelo napačna. Le same nonimirance bi morali vključiti v dogajanje na odru v prvi osebi.

Tako, zdaj pa k zmagovalki Katarini Kresal, ki jo mnogi zaradi “manekenskega” izgleda še vedno ne jemljejo dovolj resno. To ni prav, saj je babnica dovolj načitana, brihtna in samozavestna, da spretno fura z veliko bolj izkušenimi in prebrisanimi političnimi kolegi ter nasprotniki. Brez nje bi LDS izpadel iz parlamenta, brez nje bi bila naša politična scena veliko bolj hladna. Mnogi ji očitajo, da je neumna, sam pa ji očitam le to, da je včasih preveč pametna za našo neumno politično sceno.

Kakorkoli že, po mnenju revije Obrazi je Katarina Kresal Politični obraz leta 2009, dejansko edina političarka, ki nima masla na glavi, saj je nova na sceni in ga niti ne more imeti.

Saj res, kam je izginil Patrik Vlačič?

 

14 komentarjev na “Katarina Kresal premagala tudi Pahorja, Janšo in Türka”

 1. Vidmar pravi:

  Pa še v zvezdniških dvobojih se dobro drži zaenkrat.

 2. direktni pravi:

  Mi lahko kdo pove, v kateri RESNI zahodnoevropski državi izbirajo politični obraz leta????

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  “Verjamem, da je ljudem za tale izbor viselo dol in da bi v slike nominirancev najraje metali jajca in kamenje, no ja, ne samo v slike, tudi v njihove žive glave…”

  Ha,ha,ha, tole se ti je pa fenomenalno zapisalo. :-) Ja, zares je bilo ironično gledati, kako je v soboto dopoldne Slovenija na uličnih protestih, zvečer pa izbiramo politični obraz leta. ;-)

  Osebno se mi sicer zdi, da bi naziv moral iti Pahorju, glede na to, da se je na čelo države povzpel kot zveličavni odrešitelj, vendar je očitno že po letu dni izgubil ves svoj svetniških sij in (za)upanje ljudi.

  Kresalova je bila tako dokaj logična izbira, gleda na to, da je po razpadu LDS stranko uspela redefinirati in pa seveda hvala bogu, da je na stranski tir potisnila vedno kislo-ciničnega Kacina.

  Seveda pa tudi ona, ne glede na to, da je nova v politiki, ni neka brezmadežna svetnica, saj je bila preko odvetniške pisarne svojega partnerja Mirana Senice nedavno vpletena v afero predsednice zbornice fizioterapevtov Frederike Kresal, ki je seveda Katarinina mama. Nasploh je vse več indicev, da preko navezave Senica – Kresal LDS postaja interesna stranka slovenskih finančnih mogotcev, zato utegne imeti Kresalova, tako v koaliciji, kot tudi znotraj lastne stranke, še velike probleme, sploh če bo ostalo pri aktualnih slabih gospodarskih, ekonomskih in socialnih gibanjih, ki utegnejo ob slabih rejtingih strank povzročiti pokol in kanibalizem na levici.

  Ampak dobro, vsaj tale nagrada ji bo v vsakem primeru ostala za lep spomin. ;-)

  Patrik Vlašič pa verjetno stoji v kakšni koloni na avtocesti, ker so mu zaplenili modro avtomobilsko luč. ;-)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vidmar, bomo videli kako se bo obnesla v šestnajstini finala :)
  No ja, če je premagala Ice Tja, lahko premaga kogarkoli, a ne :)

  Direktni, daj, daj, ne bodi tako zagrenjen, tudi politiki so radi zvezde. Sicer pa, se ti zdijo dovolj resni, da bi jih lahko jemali za prave politike?

  Spooky
  , imaš prav, odlična povezava. Kot da bi se politiki delali norca iz naroda. Imam občutek, da je bila prireditev porazno gledana prav zaradi tega. Morda se motim, nimam podatkov.
  Se strinjam, da bi moral zmagati Pahor, tudi zato, ker je lep :)
  Drugače pa ni ničesar izgubil, le situacija je težka in jasno je, da folk benti tudi nad njim.
  Kot sem rekel, brez Kresalove ne bi bilo več LDSa, tudi nekaj mladine je volilo stranko zaradi nje.
  Vem za to afero, ampak je nočem mazati z njo, saj se mi zdi, da brez take in drugačne pizdarije v Sloveniji itak ni nihče od ta pomembnih.

 5. direktni pravi:

  Iztok, tisti, ki so bili isti dan dopoldne pri Prešercu bi ti imeli verjetno kaj odgovoriti glede zagrenjenosti. Meni pa razni izbori “najpolitikov” delujejo tako nekako kot iz časov Brežnjeva, in garantirano, ni je države v zahodni evropi, ki bi se s svojimi politiki ukvarjala bolj kot Slovenija. Gre kar za neko malikovanje, poveličevanje, in čakam le še na izbor mistra in miss politike. Bljak ….

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, da bi mi, čeprav se mi je zdelo, da so se mnogi prišli tudi zabavat, napit in družit. Pač splošna štala.
  Kot sem dejal, politiki že dolgo časa niso le politiki, marveč tudi pop zvezde, pač po vzoru ZDA, nimaš kej.

 7. David pravi:

  Jaz v te izbore raznih časopisnih firm ne verjamem. To je vse samo marketing in politika.

  In politiki tipa Katarina Kresal ne morejo za Slovenijo narediti NIČ dobrega. Kot bi iz starega kruha ((čeprav gopsa po letih (še) ni stara)) hotel narediti prvovrstno potico.

 8. AndrejM pravi:

  Bljak, res. Sejem ničevosti, ki ga prireja brezvezna revija brez vsebine. In halo, kako se lahko takšen dogodek znajde v najbolj gledanem sobotnem terminu na NACIONALKI? Halooo? Nič čudnega, da tele drekače od nacionalke noče nihče več gledati, žalostno pa je to, da moramo uporabniki elektrike plačevati zanje, za njihova preseravanja. Sicer pa je tale sobota bila tipičen odraz slovenske realnosti: dopoldne delavci štrajkajo, zvečer se politiki mastijo in se delajo pop zvezde. Včeraj sem gleda oddajo o Demosu in vsem gospodom (ter gospe voditeljici), ki so bili tam, lahko rečem tole: naredili ste šit od države. Pa pri tem mislim politike vseh vetrov, tajkune in kup nesposobnih ljudi v državni upravi (pa pri tem ne mislim na tiste, ki pridno in pošteno delajo!).

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, itak da je vse šov, sicer pa ni važno, saj gre za nek majhen izborček, ki ne igra posebne vloge, tako da četudi je zmenjeno, ni nobene škode.
  No ja, slabega pa tudi ne, če sva iskrena.

  Andrej, si pa strog. No ja, saj te razumem, še posebej, ker je bil izbor na dan demonstracij, ki se ga praktično noben politik ni udeležil, na to prireditev pa so prišli. Itak, da gre to narodu na živce. Toda vseeno menim, da take reči niso odveč, vsaj nasmejemo se malo, če drugega ne in nismo več tako jezni na kakega politika, ki v taki pop vlogi izpade simpatično.
  Po drugi strani pa je tragično, da za tako reč je denar, za Miss Slovenije pa ga recimo ni bilo že dve leti.
  Hm, Demos ima zasluge, o tem ni dvoma, toda hitro se je izrodil, veliko hitreje kot komunizem :)

 10. AndrejM pravi:

  Kar se Demosa tiče: za razpad Demosa je bila v prvi vrsti kriva SDZ in dva pomembna akterja takratnega razpada sta sedela v studiu: Rupel in Janša. Takrat se je njuna pot ločila: Janša je od SDZ šel k narodnim demokratom (oziroma je bil soavtor njihove politične platforme), potem pa se je priključil social-demokratom, potem pa je iz tiste stranke nastala SDS. Rupel pa je šel k Demokratom, potem skupaj z njimi v LDS, potem pa je prestopil k Janši. Čudo narave in družbe so tile slovenski politični kljukci.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je zanimivo predvsem to, da so nenehno menjali barve (tu seveda zmaga Rupel), ljudje pa so jih še vedno volili in jim dajali podporo.

 12. alex pravi:

  Najlepše o ministrici celo potrdim osebno ,kot človek,kot ženska kot bodoča mati,kot politik, ki je manj važno če nisi vse drugo našteto.poznamo se iz asa ko še ni bila ministrica.Prava dammma,kapa dol,bravo iztočič.

 13. STELA pravi:

  Kobalovi komentarji so povedali veliko – sem imela občutek, da je bilo ob njih na trenutke nerodno celo Jelinčiču:)))

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jelinčič se je najbolj iskreno smejal, po moje je bilo nerodno ostalim :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !