American Music Awards 2009 (tretji del)

29.11.2009 ob 14:15

Zaključimo v velikem stilu, kot se za tako dobro prireditev spodobi. Če sem iskren, nisem bil tako zelo navdušen vse od tiste podelitve grammyjev, kjer sta skupaj nastopili Beyonce in Tina Turner. In če smo že pri Beyonce, špricala je prireditev, ni imela časa, prvič, če se ne motim. Tudi Britney ni bilo, pa R. Kellyja tudi ne, kar je škoda, saj bi bil krog sklenjen. No ja, manjkala je tudi Miley, kar me seveda ni motilo. Skratka, odličen šov, še bolj kot lani, ko so bili glavni mulci. Tudi zato, ker imajo kategorije za najbolj priljubljene in ne za najboljše izvajalce.

Samuel L. Jackson je Whitney Houston podelil nagrado za življenjsko delo, diva pa je odpela še enkratno I Didn’t Know My Own Strenght. Čista poezija in nastop, ki gre v anale. Kljub vokalu, ki žal ni več tak kot je bil nekoč.

Alicia Keys, ki bo kmalu izdala nov album, je nastopila dvakrat in dokazala, da je ena največjih zvezd ta hip. Sledila sta Eminem in 50 Centm v duetu seveda. Čeprav jima slava malo pada, sta bila kul in vredna ogleda.

Timbaland, ki ga zadnje čase ni bilo veliko na sceni, kar je prav, saj ga je bilo malo nazaj skorajda preveč, je na odru predstavil nov material, proti koncu nastopa se mu je pridružila še Nelly Furtado. Zelo lepo pa je bilo v paru videti Keri Hilson, ki žal ni nastopala, in seveda Toni Braxton, ki je zadnja leta utonila v pozabo.

Jay-Z je zasluženo slavil za najbolj priljubljen rap album, Michael Jackson je dobil tudi nagrado za najbolj priljubljen album leta, pa četudi je zbirko Number Ones izdal že leta 2003, Taylor Swift, ki je imela srečo, da je bil Kanye West odsoten, pa je na koncu slavila celo za najbolj priljubljeno pevko v Ameriki. To je malce pretirano, če vprašate mene. Ne bom rekel, da ne dela dobro, toda kar je preveč, je preveč. In tole je bilo preveč.

In še Adam Lambert, nesojeni zmagovalec idola, sicer Lady gaga s tičem, ki obožuje tiče. Škandalozen nastop, francosko poljubljanje s tipom in gejevsko drgnenje s plesalci. Kič, da peče. Toda vseeno kul znotraj glam rock konteksta.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !