Jordan Chandler: pravici je zadoščeno

24.11.2009 ob 22:00

Čeprav bom s tem zapisom zvenel malce neumno, me ni sram, da ga bom objavil, saj se mi zdi na nek način povsem prav, da se je zgodilo to, kar se je.

Evan Chandler, oče Jordana Chandlerja, tistega dečka, ki je pred leti Michaela Jacksona obtožil za spolno nadlegovanje, je 5. novembra storil samomor. V glavo si je pognal kroglo, našli pa so ga v njegovem razkošnem stanovanju, ki si ga je kupil s pomočjo denarja, ki mu ga je sredi devetdesetih izplačal Michael Jackson, ki ni hotel, da bi zadeva prišla na sodišče. Pa ne zato, ker bi se bal, da je kriv, marveč zato, ker ni hotel javnega linča in pizdarij, ki bi temu sledile.

Jordan Chandler, ki jih danes šteje 29, je malce po Jacksonovi smrti priznal, da je bilo vse skupaj zaigrano in da ga je v umazano igro prisili oče Evan, ki je hotel pač zaslužiti in izkoristiti dejstvo, da je mladi Jordan spal v Neverlandu.

Prav ta škandal je Jacksona spravil v hudo osebno krizo, v finančne težave, v odvisnost od tablet, v padec kariere, od katerega se ni nikoli povsem pobral. Ta ogabna laž je uničila njegov ugled in še danes odmeva v glavah mnogih ljudi, ki so še vedno prepričani, da je Jackson pedofil, Jordan pa nesrečna žrtev.

Kot sem rekel, za vsem tem je stal Jordanov oče Evan, ki ga je sedaj doletela božja kazen. Bojda zaradi priprav na tožbo, kjer bi moral vrniti denar, ki ga je dobil od Jacksona in se morda znajti celo za zapahi, ker je sina prisilil v tako ogabno laž.

Verjamem, da je zdaj Jordanu, ki se je resda že pokesal, močno hudo, toda zanj ne moram pokazati niti kančka simpatije. Pa ne zato,  ker je lagal kot deček, marveč zato, ker je resnico priznal šele po Jacksonovi smrti. Čeprav jo je priznal, je to storil prepozno, zato ga še vedno preziram in bi mi bilo vseeno, če bi si kroglo v glavo pognal še sam.

 

16 komentarjev na “Jordan Chandler: pravici je zadoščeno”

 1. kastiljo kastiljo pravi:

  Sedaj pa res že pretiravaš s tem Jacksonom. Saj razumem, da si ga oboževal samo svet se kljub njegovi smrti še zmeraj vrti.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pač nova in v bistvu zelo šokantna novica.
  Glede sveta, žal se vrti na slabše.

 3. lily pravi:

  Ne obsojaj fanta. Mogoče se je zaradi očeta bal priznati pred Michaelovo smrtjo.
  Očeta je pa morala hudo (za)peči vest.

 4. spookymulder spookymulder pravi:

  “…ki ga je sedaj doletela božja kazen…”

  Uf, Iztok postaja bogaboječi mož. ;-)

  Glede zadoščenja pravice pa bi bilo po mojem veliko bolj pravično, kot samomor, če bi tudi Evan priznal, da je lagal in se opravičil za storjeno hudobijo in tako enkrat za vselej razčistil zadevo ter dokončno utišal tudi vse dvomljivce. S tem samomorom pa Jackson ni čisto nič na boljšem, kvečjemu je to morda zadoščenje za Jacksonove oboževalce, ki verjamejo v pravico po principu oko za oko, zob za zob.

  Ne vem pa, če je potrebno smrt privoščiti tudi Jordanu, saj ga je oče očitno kot otroka zlorabil, da je prišel do denarja in v bistvu moral zelo dolgo živeti v laži – da tega ni priznal že prej pa je nekje logično, saj bi si s tem uničil življenje in zelo verjetno od Jacksona tudi prejel povratno tožbo, ki bi prizadela njegovo celotno družino (ne zgolj pohlepnega očeta).

  Kljub vsemu je vsaj po Jacksonovi smrti zbral pogum in priznal laž (v katero je bil dejansko prisiljen kot otrok), čeprav mu tega ne bi bilo treba, če bi bil res tako preračunljiv in zloben, tako pa bo sedaj do konca življenja zaznamovan s tem priznanjem laži in nenazadnje je to očitno tudi povzročilo očetov samomor … tako da se mi zdi, da Jordan sedaj plačuje že kar precej visok duševni davek za svoje grehe, v katere je bil zapeljan kot otrok.

  Zato mislim, da je zgodba že tako ali tako dovolj tragična in je bilo dovolj smrti v povezavi z Jacksonom, poleg tega pa tudi Jackson po mojem ne bi želel smrti, niti Evanu, ša manj pa Jordanu.

 5. dorinho pravi:

  Se vrti na slabše, vendar ne zaradi tega, ker Jacksona ni več.

 6. juan pravi:

  Iztok, zakaj pa nisi napisal recenzije Humarjeve smrti?

 7. STELA pravi:

  juan – je napisana, v rubriki RIP

 8. RHYME-G pravi:

  edino pravilno! vsi ki so michaela kdajkoli zajebal al pa prnesl okol si zaslužijo smrt!

 9. angelmanuel pravi:

  @ryhme: Da te nekdo zajebe in te prenaša okrog je danes povsem normalen pojav v družbi. Želiš tudi tistim smrt? Ali samo tistim, ki so Jacksona okrog prenašali?

 10. mhm pravi:

  majkemi si prtegnen, rhyme

 11. RHYME-G pravi:

  mislim na tiste k so ga zajebal…kar se tiče sojenja pa vsega tega..itd…ki so s tem pripomogl k temu da je MJ umrl (ves stres itd)..te si zaslužijo smrt! ker so ono krivi da je MJ mrtu! ….in te ljudje so vplival tudi na življenja miljonov MJ fanov!…če zajebeš MJa ne zajebe samo njega..ampak tud vse njegove FANE,prijatle in člane družine!

  defniraj pojem prtegnjen…in pojem normaln!

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, če je lahko priznal po smrti, bi lahko tudi pred njo. Nimam drugega kot da ga preziram ter obsojam. Ne toliko kot očeta, a vendarle.

  Spooky, samomor je kronski dokaz, da je prasec lagal.
  Nisem zapisal, da tudi Jordanu privoščim smrt, zapisal sem, da mi ne bi bilo žal, če bi umrl.
  Hm, kot papež, ki je oprostil kretenu, ki je streljal nanj, a ne?

  Dorinho
  , tudi zaradi tega, finta je le v tem, da se nekateri tega ne zavedate, saj se tudi tega, da se na bolje zaradi njega, niste.

  Juan, to sem sicer pojasnil pri smrti igralca Louja Jacobija, a naj še enkrat povem, da predvsem zato, ker nisem imel nič pametnega za povedati, nisem pa hotel le nekaj poceni napisati, samo zato, da pač nekaj bi.

 13. Tina M Tina M pravi:

  Ostro :) Je pa žalostno… vse skupaj.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni ni žalostno, meni je na nek način odleglo, saj si drugega res ni zaslužil. Sori, a ne morem razmišljati drugače. To, kar je naredil, ni bila mala stvar, saj je Jackson padal res globoko v sranje v vseh pogledih.

 15. turbofolker turbofolker pravi:

  Nič slabega ne bi blo, če bi se tudi ta mal ubil.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tako daleč ne upam, je pa res, da bi mi bilo vseeno, če bi se.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !