Recenzija: Police Academy 4: Citizens on Patrol

23.11.2009 ob 22:56

zda 1987, komedija, režija: Jim Drake, igrajo: Steve Guttenberg, Bubba Smith, Michael Winslow, David Graf, Tim Kazurinsky, Bobcat Goldthwait, Leslie Easterbrook, George Gaynes, G. W. Bailey, Lance Kinsey, Billie Bird, Marion Ramsey, Sharon Stone, Brian Tochi, David Spade, Randall Tex Cobb, Colleen Camp, Andrew Paris, George R. Robertson

Skeči.

Točno tako, četrto poglavje Policijske akademije, kjer se znova vrne zloglasni poročnik Harris (G. W. Bailey), ki mu naši junaki skurijo pazduhe in na usta nalepijo megafon, zgleda kot skupek skečev. Kot nepovezana zgodba, kjer so štosi tako zelo upehani, da gledalec prvič pomisli, da je bilo cirkusa dovolj in da je skrajni čas, da se franšiza konča. Da je nekaj hudo narobe pričajo tudi številne izbrisane scene, ki so ostale na montažnem pultu in ki se ji da videti le na posebni DVD izdaji. Številni prizori, kjer je glavna tudi zelena Sharon Stone, katero poleg Mahoneyja (Steve Guttenberg) osvaja še poročnik Harris. Tako veliko izbrisanih scen nima skoraj noben film in prav zato je kino verzija tako zelo nepovezana, tako zelo amaterska in tako zelo brez prave zgodbe. No ja, vse skupaj se vrti okoli ideje narednika Lassarda (George Gaynes), da naj bi se policaji zbližali z državljani in tako povečali svoj ugled, kar pomeni, da se na akademijo tako kot v prvem delu spet prijavi cela kopica trapastih posameznikov. Michael Winslow je najboljši kot oponaša grofa Draculo, Bubba Smith raztura v prizoru, kjer se obleče v vudu svečenika, kar je pravzaprav najbolj zabavna sekvenca celotnega filma, Bobcat Goldthwait se zaljubi v novo kadetinjo, Tima Kazuriniskyja nenehno zabijajo v koš, Lance Kinsey spet konča v Blue Oyster baru in tudi sredi nogometnega igrišča, David Graf uživa v družbi izjemno zabavne Billie Bird, sicer nepozabne gospe Philbert iz serije Dear John, Leslie Easterbrook ukrade svojih pet minut in se pokaže v prozorni mokri majici, Marion Ramsey pa je le za vzorec. Tako kot vseh ostalih glavnih junakov, ki jim šov vzamejo novinci. Tudi debitant David Spade, ki ga je recimo več kot Stevea Guttenberga. Kot sem povedal že na začetku, to ni film, to so kratki skeči brez repa in glave, kjer vodne skuterje menjajo baloni in letala. Pač era Top Guna, rapa in rolkanja. Plus japonski kadet Nogata (Brian Tochi), ki spet konča med nogami Leslie Easterbrook.

Ocena: 4/10

 

3 komentarjev na “Recenzija: Police Academy 4: Citizens on Patrol”

 1. klemenix klemenix pravi:

  Moram se strinjati. Kot sem ti že nekoč dejal, je to poleg 7. dela moj meni najmanj ljub del policijske akademije. Izredno slab je tudi 2. del in me čudi, da si mu vseeno podelil kar visoko oceno v primerjavi s 3. delom. Mi je pa itredno všeč to, da si omenil, da gre pri 4. delu pravzaprav za skupek skečev. Sam sem se dolga leta spraševal, kaj temu delu manjka in ja…to je to. Skupek skečev, ki jih niso znali povezati v celoto.

  Je pa pri policijskih akademijah tako, da je 1. del res presežek in verjetno najboljša komedija kar sem jih kdaj gledal, tako da preostale dele vendarle gledamo malce z rezervo, četudi mogoče niso tako slabi v primerjavi z drugimi komedijami :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dvojke sem se spominjal po tem, da ni tako zelo dobra, ko sem si jo sedaj ogledal še enkrat, pa sem se smejal skoraj enako kot pri enki in znatno bolj kot pri trojki, ki sicer ni slaba, se pa že pošteno ponavlja vse skupaj. Zdaj me čakata še petka, šestka in sedemka.
  Točno tako, skeči pač, je pa res, da je razširjena inačica bolj povezana, a kaj, ko so jo zavrteli samo na ameriškem tvju in je večina ljudi ni nikoli videla.
  Se strinjam, enka je še vedno poglavje zase.

 3. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Zbogom, Bubba Smith pravi:

  [...] police-academy-4-citizens-on-patrol/ [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !