Še za en kurac Philips in budale iz Big Banga

22.11.2009 ob 00:16

Da imam s Philipsom izjemno slabe izkušnje, sem že pisal. Če rečem, da je Philips kurac od firme, me ni sram in tudi tožiti me ne bodo upali, saj se prekleto zavedajo svojih zanič izdelkov, ki se kvarijo kot po tekočem traku.

Zdaj je šel k vragu še DVD/VHS snemalnik. In to že po enem letu, pa čeprav ga nisem ravno skuril od uporabe. Odpiranje vrat za DVD je začelo štrajkati že pol leta nazaj, peka cdjev, kjer na koncu zapiše pofukani blank, pa se je začela že kake dva meseca nazaj.

Ko sem ga nabavil v Big Bangu, mi je prodajalec pojasnil, da lahko napečem preko 2000 cdjev preden bo crknil laser. Napekel sem jih kakih 100, morda 200, pa je šlo vse kurac. Jebemti tako poceni firmo, res. In prodajalca iz Big Banga, ki je lagal.

In danes sem snemalnik nesel nazaj v trgovino, prečekirat, če še ima garancijo in vprašat, če mi ga lahko popravijo ali zamenjajo. Garancija je bila mesec dni čez rok, kar pomeni, da sem zajebal. Okej, to priznam in tukaj nimam kaj, še posebej, ker nimam zvez pri vrhu Big Banga. Četudi bi bil en dan čez rok, bi bilo zaman, kolikor sem uspel izvedeti od prodajalke.

Pa sem vseeno odšel na oddelek za video tehniko in se hotel malo pomeniti s prodajalcem. Ni ga bilo, itak, to je zadnje čase pri njih praksa. Imajo različne oddelke, kjer ni žive duše. Kjer so “strokovnjaki” pač na malici ali pa so šli predčasno domov. Tisti, ki so še v trgovini, pa se seveda ne spoznajo dovolj, da bi znali svetovati. No ja, čez pol ure se je “mojster” vendarle prikazal. Ko sem mu povedal kaj se je zgodilo, mu je viselo dol. Zadeva se pač pokvari, a ne, oni pa ne morejo pomagati, ker ni več v garanciji.

Jebemti tako politiko, kupil sem ga pri njih, dejali so mi, da bom zapekel 2000 cdjev, koji kurac jih zdaj ne briga, če je crknil že pri cifri 200. Nisem pričakoval, da mi bodo dali novega, toda nek odnos do kupca, ki so ga prinesli okoli, pa bi vendarle lahko pokazali, mar ne.

Ne bom rekel, da sem zaradi nakupa obubožal, toda 240 evrov vseeno ni malo, še posebej, če naprava crkne v manj kot letu dni.

Jebeš Philips, jebeš budale iz Big Banga.

In potem se čudijo, da so morali iti tudi v belo tehniko in še kaj, da so preživeli.

Da o tem, da mislijo, da je R. Kelly član skupine The Kelly Family, niti ne govorim.

 

18 komentarjev na “Še za en kurac Philips in budale iz Big Banga”

 1. ketna pravi:

  S teboj se vsekakor ne morem strinjati. Sam očitno ne poznaš, da prav veliko ljudi poznam, ki jim crkuje tehnika zname Sony, JVC, itd. Sam imam od Philipsa: LCD TV letnik 06 brez enega problema! Hišni kino od leta 04 in tudi brez kakršnega koli problema. To je tako kot Mercedes… Osebno sem videl novo 500ko kako se je kadila ob robu ceste. Pa bi sedaj ti rekel, da je Mercedes do kurca firma?

 2. Tripike pravi:

  Kaj se pizdiš na Big Bang, saj niso oni naredili tega snemalnika. Lahko bi ti crknil že po 2 dneh, lahko bi ti pa služil “celo življenje”. Takšna je pač tehnika.

 3. šaci pravi:

  kaj konkretno bi ti rad, da prodajalec v bigbangu naredi? garancija ti je potekla, on osebno pa tut ne zna popravljat teh stvari… vratca se ne zjebejo kar tako sama od sebe, tko da predvidevam, da si jih zapiral z roko in ne s pritiskom na gumb. v vsakem primeru pa popravilo vratc ne more biti drago. laser je pa po vsej verjetnosti samo zapacan in ga je treba le spucati.

  pa po čem sklepaš, da mislijo, da je r. kelly član skupine kelly family?

 4. lily pravi:

  Zadnji stavek res ne vem kaj ima veze z ostalim zapisom.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ketna, prečekiraj link v zapisu, pa boš videl zakaj tako menim. Pa nisem edini. Očitno imaš res srečo. Glede Sonyja, to pa je zame edina firma, ki me nikoli ne pusti na cedilu.

  Tripike, eno je tehnika, drugo pa je obnašanje prodajalca,ko mu poveš težavo.

  Šaci, rad bi, da pokaže, da mu ni vseeno in da mu ne visi dol, če ima njihov kupec težavo, rad bi, da je bolj prijazen, nič drugega.
  A res, a kr z roko sem jih zapiral? Daj, ne jebaj, mulo, misliš, da sem pet let star pa da imam v glavi, da gre za računalniški snemalnik, kjer smo to vsi nekoč počeli.
  Po čem?
  R. Kelly? Po tem, da sem rekel, če imajo kak cd od njega, pa je v računalnik vpisal The Kelly Family.

  Lily, budale in R. Kelly član The Kelly Family, kako je mogoče, da ne vidiš povezave?

 6. spookymulder spookymulder pravi:

  Po mojem je pri tej sodobni tehnologiji predvsem veliko odvisno od sreče, kateri aparat dobiš, ne pa toliko od znamke. To je pač masovna proizvodnja, kjer na določeno število izdelkov pride do defektov. Jaz moram reči da imam s Philipsom pozitivne izkušnje, saj sem videorekorder brez problemov (le z občasnim čiščenjem glave) uporabljal dobrih 20 let (dokler mi ga ni skuril udarec strele) in to v času, ko je šlo vse na VHS, torej je res veliko posnel.

  Imam pa npr. zelo mešane izkušnje z znamko LG. Pred nekaj leti sem namreč nabavil snemalnik s trdim diskom, v bistvu za tisti čas najboljšo LG napravo te vrste, pa se je pokvarila po enem tednu. Grem na servis, kjer ugotovijo, da se je pokvarila celotna elektronika. In da bo trajalo vsaj dva tedna, da dobijo novo in zamenjajo. Ok, ni problema, počakam toliko časa, dobim nazaj in spet čez en teden ista napaka. Znova nesem na servis, kjer ugotovijo isto napako, nato pa – pazi to! – aparat izgubijo nekje na poti med pogodbenim serviserjem, ki mu očitno pošiljajo te zadeve. Ampak v bistvu še dobro, ker ni bila moja krivda, tako da so mi morali vrniti kupnino, da sem nabavil novo mašino.

  Takrat sem si sicer rekel, da LG-ja (vsaj snemalnikov) ne bom več kupoval, ampak je tako naneslo, da smo morali nabaviti nov TV in je bil glede na ponudbo najbolj ugoden LG-jev z vgrajenim trdim diskom. Dobro, sem si rekel, bom tvegal in na srečo zaenkrat (po 3 letih delovanja) ni nobenih težav (tok, tok, potrkam na les).

  Lansko leto pa sem se odločil omisliti še sistem za surround ozvočenje in da se tehnologija ne bi tepla s televizorjem, sem se odločil za LG-jevega. Poč, čez dva tedna zadeva crkne. Nesem na servis – napaka na elektroniki. Ja super ne, si rečem, spet se je začelo, ampak tokrat so na srečo popravili tako kot se šika in zaenkrat dela brez težav.

  Tako je pač s to masovno proizvodnjo – aparati so dostopni vsakomur, je pa odvisno predvsem od sreče, koliko časa bodo delovali, zagotovo pa ni za pričakovati tako dolge uporabne dobe, kot smo je bili vajeni pri starejših aparatih, poleg tega pa izdelovalci nekako tudi podrejajo celoten sistem izdelave/prodaje/garancije/servisa temu, da se po izteku garancije niti ne izplača več dajati v servis, ker je popravilo skoraj tako drago, kot da bi kupil nov aparat – kar pa je seveda v interesu izdelovalev aparatov.

  Takšna je pač mentaliteta sodobnega potrošniškega kapitalizma – ko se pokvari, ne popravljaj, temveč vrzi stran in kupi novo. In to se na žalost niti ne nanaša več samo na elektroniko in aparate, ampak postaja vse bolj tudi splošni družbeni vzorec, kjer se nam ne da več ukvarjati s “pokvarjenim blagom”, temveč je najbolj preprosto in enostavno vse skupaj zavreči in zastaviti na novo, pa čeprav to ni najbolj smiselno ali nujno potrebno.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, Spooky, toda vseeno je zanimivo, da imam prav s Philipsom vedno težave. Po drugi strani pa je zanimivo, da so tudi znane firme v kurcu v primerjavi s kako neznano, ki dejansko ne crkne nič prej od znane, pa četudi so znane v nekem obdobju skoraj še v stečaj zaradi vedno novih, ki so bile znatno bolj poceni.

  Hm, ravno LG sem hotel sedaj jaz kupiti, pa si me prestrašil, kaj vem, morda bom dal tega Philipsa popravit, če ne bo predrago in se morda še splača. Je namreč finta, da je Philips te VHS/DVD zadeve nehal izdelovat in da mi ga niti menjati ne bi mogli z novim več.

  Je pa res, da se daje popravljat čedalje manj naprav in da so praktično vsi servisi crknili, saj ni bilo posla, kar je jasno, saj so naprave res poceni, če seveda kupiš najcenejšo, ki pa ponavadi dela enako dobro od kake znane firme. Na koncu se itak ločijo le po kakih finesah, deli pa os po moje vsi made in japan, kot pri avtomobilih :)

 8. markopigac pravi:

  Iztok, lahko bi napravo pustil v trgovini, kjer si jo kupil, pa bi jo oni dali na tvoje stroske v popravilo.

  Garancijski rok je v celotni EU enoten – najmanj 1 leto. Ce si sel sam cez njega, si si sam kriv.

  Ce si ga nesel v popravilo sele PO garancijskem roku, pa si se zelo dobro zavedal, da naprava ne deluje brezhibno ze prej, si pac slab gospodar.

 9. STELA pravi:

  Iztok, če imaš s Philipsom vedno težave….zakaj si šel še 1x na led?

 10. lily pravi:

  No, no, nisem štekala, ker nisem prebrala linka. Drugače vidim povezavo med R. KELLYjem in The KELLY familly, nisem taka budala!

 11. mitjA pravi:

  Big Bang ima podaljšano garancijo če doplačaš malenkost pri samem nakupu (SE ZGODI).
  Škoda da nisi malenkost doplačal ob nakupu in teh težave nebi imel :(

 12. klemenix klemenix pravi:

  No, najprej se moram pohvaliti, a sem bil pred leti na samemu sedežu Philipsa :P :) Kot drugo bi se strinjal s tistimi ki pravijo, da si mogoče vendarle le imel nekoliko nesreče. Tako kot znanec, ki se mu je v enem letu pokvaril avto, ki pregovorno (pa tudi statistika ne laže) velja za enega najbolj zanesljivih. Sam sem s Philipsom zadovoljen, Big Bang prodajalci so pa tudi bili do sedaj dokaj prijazni in strokovni.

  Smo pa imeli ta vikend doma avto od zavarovalnice in naj povem, da je šlo za Citroen Xsara Picasso. Brez da bi se pokvarila pač lahko rečem, da Citroena nikoli ne bom kupil. Tudi kateriga koli drugega “francoza” ne (več), saj sem s svojim novim Renault Meganom izredno nezadovoljen. Avto mora biti nemški ali bilokatere znamke, kamor so nemci potegnili svoje lovke.

 13. spookymulder spookymulder pravi:

  “…Big Bang ima podaljšano garancijo če doplačaš malenkost pri samem nakupu…”

  Ja, to je zares dobra ideja in že skoraj nujnost pri sodobni elektroniki – ob nakupu računalnika sem imel možnost relativno skromnega doplačila, s katerim sem podaljšal garancijo iz enega na dve leti. Po letu in pol mi je kar na lepem odpovedala grafična kartica (in nato čez nekaj dni še enkrat), s čimer se mi je prvotna investicija v podaljšanje garancije zelo obrestovala. Sploh pa potem, ko mi je po 23 mesecih pregorel napajalnik. Garancija je sedaj potekla, zato potrkam na les (tok, tok), da do nove okvare ne bo prišlo tako kmalu.

  Torej, glede na moje izkušnje se vsaj za večje in dražje aparate, ki se jih uporablja vsak dan, splača kupiti tudi dodatno garancijo.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marko, vem ja, a s tem nič ne profitiram, samo zavleče se, pa še za ceno ne bi vedel v naprej. Napaka je bila sprva majhna in sem jo reševal tako, da sem v predalčku vedno pustil prazen cd in se je potem dobro odpiralo, ko je začel srati z blank cdjem, pa sem ga takoj odnesel. Nisem pa vedel, da je že čez rok.

  Stela, ker je bila edina firma, ki je takrat ponujala točno to, kar sem potreboval.

  Lily, nisva se razumela, nisem rekel tebi, da si budala. Rekel sem, da me čudi, da ne vidiš povezavo med budalo iz naslova objave in človekom, ki misli, da je R. Kelly član skupine The Kelly Family. Glede na to, da si rekla, da ne najdeš povezave z zadnjim stavkom in zapisom. Prav zadnji stavek dodatno dokazuje, da so v Big Bangu nekateri res budale.

  Mitja
  , ni se splačalo, ker sem imel itak v glavi, da bom kupil novega, ko bo ta crknil. Nisem pa vedel, da bo crknil tako hitro.

  Klemen, ne vem kako je pri Big Bangih v tvojih koncih, toda že samo to, da moraš na določenem oddelku čakati pol ure, da kdo pride tja, je sramota.

 15. Tina M Tina M pravi:

  Mogoče pa samo ti nimaš sreče s philipsom, a? :) Sem hotela kupit njihov lcd, zdaj pa ne bom. Eto! :)

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kup, pa poročaj kaj se bo zgodilo :)

  Pri linku zgoraj imaš prvo objavo, kjer nisem edini, jih je kar nekaj bilo, tukaj pa sem očitno res edini. Jebat ga, res imam nesrečo s Philipsom.

 17. Tina M Tina M pravi:

  Ne bom, bom raje kaj drugega. Ti pa tudi od zdaj naprej raje izberi kako drugo firmo.
  Važno, da imaš srečo v ljubezni :P :)

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno to je rekel, starorimski modrec Seneka: “Kdor nima sreče s Philipsom, ima srečo s Tino.” :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !