Bobby Brown: Bobby

20.11.2009 ob 18:07

Čeprav so ga zadnja leta povezovali z dejstvom, da je zjebal Whitney Houston, ne gre pozabiti, da je bil Bobby Brown nekoč hudičevo dober glasbenik, novi Michael Jackson, ki je kot deček pel v New Edition, se potem spremenil v odličnega solista in konec devetdesetih žal zavil s poti in ugasnil.

Čeprav je bil album Don’t Be Cruel iz leta 1988 komercialno uspešnejši, je Bobby iz leta 1992 moj osebni favorit za njegovo najboljšo stvaritev. Predvsem zavoljo pesmi Humpin’ Around, ki je bila moja himna, na katero smo plesali kot nori.

Album premore štirinajst tako ali drugače dobrih r&b pesmi, ki jih Brown spretno meša s hip hopom in popom. Če bi izbral najboljše, bi poleg Humpin’ Around rekel še Two Can Play That Game, Get Away, Good Enough, I’m Your Friend, One More Night in recimo Something in Common (duet z Whitney). zelo dobro besedilo ima Storm Away, a mi glasbeno nekako ne sede, preveč preprosta College Girl pa je spomin na čase New Editiona.

Vsekakor album, ki ga je treba imeti doma in ki ga imam v svoji zasebni zbirki že od leta 1992. Bobby je tako ali drugače sodeloval pri glasbi, besedilih in produkciji, dober zvok pa je treba seveda pripisati tudi ekipi, ki so jo sestavljali L. A. Reid, Teddy Riley in maestro Babyface, ki je pomagal pri Humpin’ Around.

Dobra muska in r&b, ki ga danes dela samo še R. Kelly, ki je šel še vsaj tri stopnje višje od Browna.

 

1 komentar na “Bobby Brown: Bobby”

  1. UMRLA WHITNEY HOUSTON « IZTOK GARTNER pravi:

    [...] in prekinila glasbeno kariero. Na tem mestu sem precej jezen tudi na njenega bivšega moža Bobbyja Browna, ki jo je pahnil v pekel drog in alkohola in jo večkrat menjal tudi za boksarsko vrečo. Zakaj ga [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !