Recenzija: My Life in Ruins

19.11.2009 ob 02:00

zda 2009, komedija, režija: Donald Petrie, igrajo: Nia Vardalos, Alexis Georgoulis, Richard Dreyfuss, Alistar McGowan, Harland Williams, Caroline Goodall, Rita Wilson

Če bi priredili tekmo za najbolj navadno, suhoparno in povprečno romantično komedijo vseh časov, bi bil My Life in Ruins čisto pri vrhu.

Nia Vardalos, zvezda presenetljive uspešnice My Big Fat Greek Wedding, ki je nato zelo hitro padla v drugo ligo in utonila v pozabo, je Georgia, turistična vodička po Grčiji, ki hrepeni za ljubeznijo, no ja, tudi seksom in sanjskim moškim, ki se pojavi v podobi šoferja avtobusa Poupija Kakasa (Alexis Georgoulis). Njuno romanco spremlja skupina turistov iz celega sveta, ki jim Georgia razkazuje lepote Grčije in tekmuje z še enim vodičem Nicom (Alistar McGowan), preserantom, ki namesto znamenitosti svojim gostom raje ponudi žur in zapravljanje po lokalnih trgovinah. Čisti dolgčas, rutina na kubik, prazne igralske predstave, skromen scenarij, klišeji in Richard Dreyfuss, ki si kljub dejstvu, da kariere zadnja leta praktično nima, ne bi smel privoščiti tako povprečnega filma. In pozor, izvršna producenta sta bila Tom Hanks in Rita Wilson, ki se na hitro pojavi še kot Dreyfussova preminula žena. My Big Fat Greek Wedding je bil kul, My Life in Ruins pa zgleda kot skupek prizorov, ki so jih pustili na montažnem pultu filma My Big Fat Greek Wedding 5. Kot najslabši film Donalda Petriea, ki ima za pasom kar nekaj slabih filmov tipa Just My Luck, My Favorite Martian in recimo Welcome to Mooseport.

Ocena 2

 

10 komentarjev na “Recenzija: My Life in Ruins”

 1. Daša pravi:

  Men pa ni bil tako slab film. OK, ni eden tistih, ko bi si ga šla še enkrat ogledat… Sva se pa fajn nasmejala z mojim.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Midva z mojo pa sva skoraj zaspala in se morda nasmehnila le enkrat. Najina scena so bili The Heartbreak Kid, I Love You Man, Superbad in recimo The Hangover.

 3. Daša pravi:

  The Hangover je bil tudi meni všeč. Sem se nasmejala do solz. I Love You Man sem gledala, a mi ni bil tako grozno smešen. Za ostala dva pa ne vem, nisem gledala.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je bil I Love You Man zelo smešen, še posebej tam, ko sta si glavna junaka izmišljevala skrajno bedaste vzdevke :)

 5. Tina M Tina M pravi:

  Film je bil tak, kot sem po videnih odlomkih pričakovala. I Love You, Man in Superbad… še zdaj se nasmejim, ko se spomnim tistih vzdevkov in kako je tistega v Superbad zbil avto na rit hahah :D
  V Heartbreak Kid mi je bil všeč Jerry Stiller, sam film pa mi ni bil nevemkako zabaven, Iztok :)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz pa se spomnim, da ti je bil, kar pomeni, da si pozabila in si ga boš morala še enkrat pogledat :)

 7. Filip pravi:

  Se strinjam, tole je ena velika bedarija. glavna igralka mi je bla prav nadležna. So mi bili pa všeč zračni posnetki Grčije :)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje je tole film, ki še Grčijo komu zameri :)

  No ja, meni nadležna ji bila, ni bila pa daleč od tega, da postane. Je pa kopirala vlogo filma Shirley Valentine, kjer zapeto bejbo Pauline Collins odpne Tom Conti.

 9. lily pravi:

  Film res ni ne vem kaj, ampak za sprostitev pa že. V bistvu mi je bil najbolj všeč Poupi. :)

  Heartbreak Kid in I Love You Man sta pa res super. Haha.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poupi oz. igralec, ki ga je igral, nima nekega razpona, čeden pa je, to pa se strinjam.

  Za Heartbreak Kid mi ni jasno, da ni uspel pri gledalcih. Očitno je bil preveč odštekan.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !