Happy Birthday: Jodie Foster, Meg Ryan

19.11.2009 ob 16:12

Jodie Foster, ki danes piha 47 svečk (če sem iskren, lahko povem, da sem bil prepričan, da jih piha vsaj deset več, kar pomeni, da dejansko sploh še ni ne vem kako stara), zadnja leta nima prave kariere. Ima le filme, ki je niso vredni. In filme, kjer ne pokaže, da je ena najboljših igralk svoje generacije. Zakaj nima več pravega dela, vedo le hollywoodski šefi, dejstvo, da ga nima, pa je seveda vredno obsojanja in graje, saj je res velika igralka in je ne bi smeli pustiti nekje na robu. Če sem res oster, lahko zapišem, da je bil njen zadnji zares dober film, se pravi film vreden njene veličine, The Silence of the Lambs iz leta 1991. Vse ostalo, vključno z Nell in Contact je le poziranje, le vloga, ki jo nekdo pač mora odigrati. Če sem malce manj oster, pa lahko zapišem, da so mi bili všeč tudi Maverick, Sommersby in Anna and the King, nekako še Panic Room, medtem, ko so zadnji filmi res bedarija, v katerih Jodie sploh ne bi smela igrati.

Meg Ryan, ki danes piha eno svečko več od Jodie, je v bistvu na istem. Za romantične komedije je prestara, za resne vloge nekako nezanimiva, poskus provokacije v filmu In the Cut iz leta 2003 pa je seveda padel na hladno. Zadnji hit je posnela pred enajstimi leti, z afero Russell Crowe pa se je osmešila sto na uro in dobila tisto, kar si je zaslužila. Večina njenih zadnjih filmov je totalno sranje, če sem iskren, pa lahko rečem, da me nikoli ni povsem prepričala kot igralka. Nikoli nisem bil pravi ljubitelj filma When Harry Met Sally, kakor tudi ne filmov Sleepless in Seattle in You’ve Got Mail. Mi je bila pa zelo kul v The Doors, Innerspace, DOA in seveda v When a Man Loves a Woman, kjer je po moje odigrala svojo najboljšo vlogo.

 

8 komentarjev na “Happy Birthday: Jodie Foster, Meg Ryan”

 1. Daša pravi:

  Ne morem verjet, da je Meg Ryan starejša od Jodie Foster. Dobro, saj je le za leto razlike, a vseeno… Tud jaz sem bila prepričana, da ima Jodie že čez 50 let. Še sama ne vem zakaj.
  Si pomislil na to, da mogoče Jodie ne dobi več dobrih vlog, ker je lezbijka? Tako kot je ostal brez vlog Rupert Everett, odkar je priznal, da je gej.
  Kar se Meg tiče, sem jo rada gledala v Sleepless in Seattle in You’ve Got Mail. Sta mi bila tako dobra s Hanksom skupaj.
  Ko sem pa gledala Nim’s Island, mi je bilo skrajno neumno, da sta v njemu igrala Jodie in Butler…

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Verjetno zato, ker je že dolgo na sceni in je zaslovela že kot dekle.
  Da bi bilo lezbištvo krivo za manj dobrih vlog, ne verjamem, saj vloge še vedno dobiva, samo meni filmi pač niso kul, morda komu drugemu so.
  Je pa res, da je tudi Anne Heche v bistvu zginila s scene, ko je priznala, da je lezbijka.
  Po drugi strani pa to nič ne škodi recimo Queen Latifah.
  Rupert je res v drugo ligo padel, ga skoraj ni več, kaj vem, morda pa je res to krivo, saj so ga gledalke rade videle kot romantičnega junaka, kar zdaj očitno ni več mogoče.
  Meg in Tom sta imela karizmo, res je, toda ta dva filma nista bila nikoli moja scena, če bi izbral raje izberem Harry in Sally.
  Nim’s Island pa še nisem videl.

 3. Tina M Tina M pravi:

  Meg Ryan je meni zelo zelo lepa ženska. Kaj več pa nimam povedati :)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno ne dovolj lepa, da bi uspela Russella Crowea obdržat za več kot pol leta :)

 5. Tina M Tina M pravi:

  Če je pa počela neumnosti :)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, da jih je, moža je pustila zaradi Russella, ki jo je seveda hitro nogiral. Ko je hotela nazaj k možu, pa je ta rekel, ne, hvala. Prav je tako, sama si je kriva.

 7. lily pravi:

  Queen Latifah je lezbijka? :shock:
  Anne je pa imela samo neko fazo lezbijštva.
  Meni je pa You’ve Got Mail ful všeč, nekaj časa je bil celo moj najljubši film. :)
  Samo škoda, da se je Meg tako spačila z operacijami.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, že ves čas, le da je to malo nazaj tudi priznala. Sicer pa je lezbijko igrala tudi v filmu Set it Off.
  Anne? Dovolj, da je ni več v prvi ligi.
  Operacijami? Nisem opazil, da bi pretiravala.
  Če že moram izbirati, pa vseeno izberem Sleepless in Seattle.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !