Recenzija: Couples Retreat

2.11.2009 ob 14:50

zda 2009, komedija, režija: Peter Billingsley, igrajo: Vince Vaughn, Jason Bateman, Malin Akerman, Jon Favreau, Kristin Davis, Faizon Love, Kristen Bell, Kali Hawk, Jean Reno, Temuera Morrison, Peter Serafinowicz, Carlos Ponce, Tasha Smith

Nekoliko manj zabavna komedija, ki tipične štose uspešno nadomesti s poučnimi nasveti za pare v krizi.

Couples Retreat nekoliko razočara tiste, ki so pričakovali tipično komedijo Vincea Vaughna. Se pravi tiste, ki so glede na igralsko ekipo pričakovali divje, drzne, odbite in nekoliko otročje humorne vložke. To je malce drugačna scena, sicer še vedno zabavna komedija, ki pa tipične hece nadomesti z življenjskimi težavami parov v krizi in nam več kot nazorno pojasni, da smo najboljši zakonski svetovalci pravzaprav sami. Da zakonskega terapevta dejansko ne potrebujemo in da ima vsak par pač težave, s katerimi se mora naučiti živeti. Tole je komedija, ki bi se lahko zgodila tudi v resnici. Prav zato ni tako zelo zabavna, je pa vseeno gledljiva, zelo simpatična in nafilana z odlično ter izjemno karizmatično igralsko ekipo, ki rešuje morebitne zastoje v scenariju. In v sanjsko letovišče, kjer Jean Reno, zakonski terapevt vseh zakonskih terapevtov, fura terapijo za pare v krizi, pridejo Dave in Ronnie (Vince Vaughn, Malin Akerman), Jason in Cynthia (Jason Bateman, Kristen Bell), Shane in Trudy (Faizon Love, Kali Hawk) ter Joey in Lucy (Jon Favreau, Kristin Davis). Pestra paleta parov, ki so v krizi in ki nimajo pojma, da so v krizi. No ja, ki jih v krizo spravijo preveč iskreni pogovori. In preveč privlačni inštruktorji (Carlos Ponce) joge. Glede na ekipo in na idejo bi človek res pričakoval nekoliko bolj zabavno dogajanje, toda to je, kot sem že dejal, nekoliko drugačna komedija. Še vedno v stilu komedij Vincea Vaughna in recimo komedije The Heartbreak Kid, kjer je prav tako igrala Malin Akerman, toda bolj realistična in manj filmska. Kljub dejstvu, da se dogaja na sanjskem otoku, kjer pari samozavest dobivajo tudi s pomočjo morskih psov.

Ocena 3 in pol

 

10 komentarjev na “Recenzija: Couples Retreat”

 1. Tina M Tina M pravi:

  Tudi jaz sem od tega filma pričakovala nekaj drugega in me je malo razočaral. Niti prizori, ki naj bi bili smešni, mi niso bili zabavni, ampak bolj za zehanje.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če sem iskren, so najboljše prizore pokazali v predfilmu :)

 3. Tina M Tina M pravi:

  Res je. Torej si zasluži eno solidno dvojko :P

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tako slab se meni ni zdel, sem se parkrat lepo nasmejal, pa še ekipa mi je bila strašno simpatična. Je pa res, da sem pričakoval več.

 5. Tina M Tina M pravi:

  Ne vem… meni film ni imel prave kemije.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje je panika samo to, da si pričakovala odštekano komedijo, dobila pa deloma poučno in dokaj življenjsko komično dramo, ki niti ni tako slaba v svojem osnovnem namenu.

 7. Tomo pravi:

  Težave s katerimi se spopadajo naši junaki v filmu so še kako realne in v nekaterih primerih žalostne,vendar se film konča z srečnim koncem ter da vedeti da prava ljebezen premaga še tako neprijetne težave.Pa temnopolti atek je bil zakon.No onemu latino učitelju joge sem se tudi nasmejal.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sporočilo je na nek način res lepo in nič ne bo narobe, če se bodo pari ravnali po njem.

  Res je, učitelj joge je bomba.

 9. alenka pravi:

  včasih ne morm verjet da snemajo tok butaste filme in včasih ne morm verjet, da mi dejansko poberejo čas ker jih pogledam.
  ni mi bil všeč. predvidljiv, smešen prav nič. Vince Vaughn in Malin Akerman sta mi uredi edin pa seveda otok sam. zgodba se mi je vlekla, videno, prežvečeno, groza. 2/5

 10. Recenzije: Hall Pass, American Movie « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] Farrelly kljub okej ideji ne znata servirati niti enega okej štosa, je velika sramota, kjer celo Couples Retreat zgleda kot najboljši film vseh časov. Slabo se znajde tudi igralska ekipa, skratka, tole je brez [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !