Umrl igralec Lou Jacobi

28.10.2009 ob 14:04

Gospod Jacobi, ki nas je danes zapustil pri 95-ih letih, bo zame za vedno ostal v spominu zavoljo genialne komedije Everything You Always Wanted To Know About Sex But Were Afraid To Ask, ki jo je sredi sedemdesetih posnel Woody Allen. Jacobi je v eni izmed zgodb tega filma igral poročenega možakarja, ki se je na skrivaj oblačil v ženske cotke. Vloga mu je bila pisana na kožo, nikoli pa ne bom pozabil sekvence, ko ga sredi ulice prepoznajo sosedje, saj ima kljub ženskim oblekam in spremenjenemu glasu še vedno brke.

Leta 1994 se je s filmom I.Q, poslovil od igranja, spomnim pa se ga tudi iz komedij Arthur, Amazon Women on the Moon, My Favorite Year in Avalon.

Nikoli ni bil zvezda, toda ko se je pojavil na ekranu, je kot z šalo ukradel šov veliko bolj znanim igralcem.

 

1 komentar na “Umrl igralec Lou Jacobi”

  1. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Kulti in klasike: Everything You Always Wanted To Know About Sex But Were Afraid To Ask pravi:

    [...] kraljico (Lynn Redgrave). Zdravnik (Gene Wilder), ki se zaljubi v ovco. Vzoren zakonski mož (Lou Jacobi), ki se oblači v ženska oblačila. Kviz, kjer tekmovalci uganjujejo perverzije gostov. Italijan [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !