Recenzije: The Rebound, The Tournament, Spread, I Sell the Dead

24.10.2009 ob 20:34

THE REBOUND (zda 2009, komedija, režija: Bart Freundlich, igrajo: Catherine Zeta Jones, Justin Bartha)

Romantična komedija, s katero bi lahko mučili svoje sovražnike.

Štiridesetletna Catherine Zeta Jones zadnje čase lenari in filme snema samo še za hobi. Podobno kot Michelle Pfeiffer, le da so njeni še slabši, še bolj navadni, še bolj zoprni in še bolj taki, da bi bilo bolje, da jih sploh ne bi posnela. Natanko tak je bil No Reservations, natanko tak je zdaj tudi The Rebound. Zgodba o mamici, ki so omisli mlajšega ljubimca (Justin Bartha) in čez čas ugotovi, da je takšna ljubezen mogoča le na filmu. Klišeji, dolgčas in celovečerec, ki ne bo všeč niti tistim, ki niso še nikoli videli nobene romantične komedije.

Ocena 2

THE TOURNAMENT (anglija 2009, akcija, režija: Scott Mann, igrajo: Ving Rhames, Robert Carlyle, Kelly Hu, Ian Somerhalder, Scott Adkins)

Rutinski akcioner, kjer se pomeri trideset najboljših plačanih morilcev.

Na filmu se ponavadi udarita dva plačana morilca. Tokrat je drugače, saj se jih udari kar trideset. In to na posebnem turnirju, kjer zmagovalec dobi deset milijonov dolarjev. Vseskozi naspidirana in dinamična akcijska zgodba, ki pa ji manjka kar precej kvalitete in dosti višji proračun, saj fura prizore, kjer je dvanajst  milijonski budžet absolutno premalo. In pozor, turnir se odvije kar sredi civilizacije, sredi urbane džungle, kjer se morilci obnašajo kot da so sami. Kot da se ne bojijo, da bi jih ujela policija. In prav ta situacija bi morala imeti dovolj dobro humorno atmosfero, da bi zdržala idejo. Ker se jemlje preveč resno, izpade otročje in tako, da gledalec ne dobi tistega, kar je pričakoval. Ving Rhames je zloglasni plačanec, ki so mu ubili ženo. Kelly Hu je ostra in nevarna, da kar poka. Robert Carlyle pa je zapiti duhovnik, ki se v igri znajde povsem po naključju.

Ocena 2 in pol

SPREAD (zda 2009, drama, režija: David Mackenzie, igrajo: Ashton Kutcher, Anne Heche, Margarita Levieva, Sebastian Stan, Sonia Rockwell, Hart Bochner, Maria Conchita Alonso)

Ashton Kutcher kot žigolo.

Ashton Kutcher je Nikki, malo Gereov American Gigolo, malo Downeyjev The Pick Up Artist, malo Caineov Alfie, čistokrvni babjek, jebač prve klase, ki podre vse kar leze in gre. Tudi bogato Anne Heche, ki jo obdeluje v zelo drznih seksualnih prizorih in za nagrado dobi bivanje v njeni razkošni hiši. Jasno, ko ima pet minut časa, podira tudi druge bejbe in se na koncu seveda zaljubi v poročeno mladenko. Nič posebnega, že stokrat videna zgodba, nekaj seksa, slaba igra Ashtona Kutcherja in film, ki mu manjka veliko boljša dramaturgija in še več izvirnosti. Še posebej zato, ker ni komedija, ampak kao drama.

Ocena 2 in pol

I SELL THE DEAD (zda 2008, komična grozljivka, režija: Glenn McQuaid, igrajo: Dominic Monaghan, Ron Perlman, Larry Fessenden, Angus Scrimm)

Premalo zabavna komična grozljivka, ki premalo izvirno obrača črni humor.

Dominic Monaghan, nepozabni hobit Merry iz Gospodarja prstanov, tokrat igra mladeniča Arthurja Blakea, ki zaradi spleta okoliščin postane kradljivec trupel. Ki mora trupla izkopavati iz grobov in jih s prijateljem Williejem (Larry Fessenden) nositi prekupčevalcu. Prav imate, trupla po potrebi tudi oživijo, na nekem otoku pa naša junaka pričakajo še zombiji. Na trenutke zavabavna, večji del pa dolgočasna in premalo atraktivna komična grozljivka, ki dejansko ne pokaže čisto nič novega in pač obrača klišeje drugih podobnih filmov.

Ocena 2 in pol

 

5 komentarjev na “Recenzije: The Rebound, The Tournament, Spread, I Sell the Dead”

 1. Escobar pravi:

  Edino Tournament sn gledu od naštetih filmov in sem bil zelo razočaran … komi sem čaku, da bo konc filma, ker ni nobene napetosti noter, nobenih odbitih prizorov, razen Frenchman mi je edini đajić noter, zarad tega kr pač obvlada Parkour dokaj dobro … Ving Rhames je povprečn, Kelly Hu je pač fine ass exotic babe…. avto pregon na avtocesti je u pizdi slab … vse skup je “fastforward”, ki naj bi dal občutek gledalcu, da se vozijo hitrej kot se res … ampak to je palil u Bullittu l.68 — sploh pa sn dobu občutek, kot da gledam slab remake Terminatorja 1, sam da je v tem primeru T-800 black dude :) … eh švohn film, v katerem bi razturo Steven Seagal in to sam zato, kr snema še večji drek in bi tole za njega bila osvežitev … vsekakor pa to ni film, k bi ga gledu večkrat in ga pozabiš, ko ga pogledaš …. tak da ocena 2 in pol je čist realna … zgleda zna burko v akcijskem žanru naredit še res sam Michael Bay …

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje je bil problem v proračunu. Če bi bil večji, bi bil tudi film boljši. Ker pa se je režiser obnašal kot da proračun ima, je film tak je, saj idej ni znal realizirati tako kot bi moral. Sicer pa to ni bil nek pričakovan film, saj niti prave kino distribucije ne bo dobil. Po moje sodi le na dvd in kabelsko.

 3. mina pravi:

  Nemški original, po katerem je posnet No reservations je zelo dober. Ameriški remake pa točno tak kot pišeš.

 4. w33d w33d pravi:

  Videl Rebound in bil kar presenečen.

  Film traja recimo 93min. Prvih 80min je precej bednih in obrabljenih, morda malce zabavnih (5/10). Nato sledi 10 neverjetnih minut, prav navdušen sem bil nad odlično režijo in montažo raznih sekvenc, kot v najboljših filmih je bilo vse skupaj (9/10). Nato sledijo zadnje, porazne 3 minute, kjer se vse skupaj spet obrne holivudsko, namesto, da bi film izpadel bolj filozofski. Četudi bi film končali ko ona zanosi bi bilo bolje kot v tem primeru. Idealen konec bi bil da bi se bežno srečala na ulici se pozdravila in nadaljevala vsak svoje življenje ter nato še kratka montaža njunih življenj. To bi bil film za vsaj 8, tako pa si je prislužil skromno šestko, pa še to samo zaradi tiste montaže. Ah ja, zakaj se le razburjam nad “chick-flickom”.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, kje za vraga si našel eno dobro besedo za tako usran film?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !