Recenzija: Halloween II

20.10.2009 ob 22:49

zda 2009, grozljivka, režija: Rob Zombie, igrajo: Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell, Brad Dourif, Sheri Moon Zombie, Margot Kidder

Dejstvo, da Rob Zombie snema rimejke Noči Čarovnic, bi moralo biti kaznivo dejanje.

Da si je Rob Zombie, ki po moji oceni doslej ni posnel nobenega omembe vrednega filma, leta 2007 drznil posnel rimejk Carpenterjeve klasike Halloween, je huda svinjarija, ki bi jo morali šteti kot kaznivo dejanje. Kot zločin nad vrhunsko klasiko žanra, kot doživljenjsko prepoved snemanja filmov. In pozor, Zombie je sedaj posnel še drugi del, še en zločin, še eno hudo žalitev, še eno strašno slabo reciklažo izvirnika, za katero ga je lahko sram, ali še bolje, zaradi katere se lahko udre v zemljo. Zombie je pozer, kvazi filmar, ki nima pojma, kako se snema filme. Ki misli, da bo le klanje dovolj za dober film. In ki nima pojma, da je Michael Myers svetinja, katero bi moral pustiti pri miru. Povedano z drugimi besedami, njegov Halloween 2 je slabši od vseh ostalih delov originalne serije. Tudi od tretjega, kjer Myersa sploh ni bilo. In še posebej od drugega, ki je bil v bistvu enako dober, prepričljiv in strašljiv kot prvi. Zombie rimejk drugega v bistvu izvede le v uvodni sekvenci, ko glavna junakinja Laurie Strode (zoprna Scout Taylor-Compton) sanja prizore v bolnici, nato pa začne z reciklažo prvega in doda kvazi gotske in fantazijske sekvence s konjem in Myersovo materjo. Tako slabega, no ja, tako predvidljivega, rutinskega, nezahtevnega in navadnega filma nisem videl že dolgo časa. Čisto nič ni tako kot bi moralo biti. Čisto vse je popolnoma narobe. Poceni in tako, kot da bi hotel režiser uničiti legendo o Michaelu Myersu. Kot da bi ga hotel iz najstrašnejšega serijskega morilca spremeniti v karikaturo, v parodijo, kateri bi se smejali tudi otroci. In kateri se po novem smeji celo Weird Al Yankovic.

Ocena 2

In še link do ostalih delov serije: KLIK

 

27 komentarjev na “Recenzija: Halloween II”

 1. Tina M Tina M pravi:

  Razočaranje. Totalno razočaranje.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V bistvu je kul samo med odjavno špico, ko začne igrati legendarna glasbena tema Johna Carpenterja.

 3. Tomo pravi:

  To zame ni le kaznjivo temveč bogokletno.Pa baje so začeli pacati še remaka Hellraiser in Nightmare On Elm Street.Čez 15 ali pa 20 let bojo pa sigurno posneli posneli remake sodobnih horror uspešnic kot so:Hostel,Saw,Final destination ter Scream.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bedno, res. Ma ko bi vsaj dobre rimejke delali, mater no. Sem pa slišal, da trojke ne bo režiral več Rob Zombie. Baje tudi dvojke ni hotel, pa seje vseeno odločil, saj ni hotel, da mu uničijo vizijo. Vizijo? Jaka vizija, ja, vizija kako posneti ogabno slab rimejk.

 5. Tomo pravi:

  Baje bo četrti del Screama(Krik) ki so ga baje začeli snemati govoril ravo o tem.Malo bi se mogli zgledovati po odličnih remakih kot so:Dawn of the Dead(2004),The Fly(1986) in The Thing(1982),ki ga je tako kot prvi del noč čarovnic posnel John Carpenter.Le kaj si on misli o tem da so skrunili že njegovo drugo Horror uspešnico?Tudi nova verzija The Fog je zanič.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Upam, da bo dober. Prvi trije so bili, tretji resda najmanj, a še vedno okej.
  Se strinjam, Dawn of the Dead je bil odličen, celo boljši od filma Land of the Dead, ki ga je leto kasneje posnel George A. Romero, oče originalne trilogije.
  The Fly je odličen, čeprav tudi original ni daleč. Odličen je recimo tudi Invasion of the Body Snatchers iz sedemdesetih, ki izvirnik več kot preseže. Dobil pa je še dva povprečna rimejka.
  The Fog meni ni bil ravno mojstrovina, je pa res, da je bil rimejk totalni drek. The Thing je super, nimam kej rečt.
  Od novejših rimejkov mi je pa bil zelo dober The Hills Have Eyes, celo boljši od originala. Če sem iskren, mu tudi House of Wax ni bil tako strašno slab.
  A Freddyja tudi? Bedno, res. No ja, sedaj so uničili že Jasona in Myersa, pa naj še Freddyja, a ne. Jaooo.

 7. Andrej pravi:

  Rimejki bodo tako ali tako vse uničili. Uničilo so Freddya, Jasona, Michaela… Samo čakam, da uničijo še Pinheada.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pinheada po moje še ne čaka rimejk, so so zadnji Hellraiserji še dokaj novi in sveži.
  Če sva iskrena pa Jasona, Freddyja in Myersa niso uničili le rimejki, ampak tudi nekatera zelo slaba nadaljevanja.

 9. Andrej pravi:

  2012 pride rimejk Hellraiserja. Doug Bradley verjetno ne bo igral. Ista fora bo kot v novi Mori v Ulici Brestov

 10. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: 30 Days of Night: Dark Days, Blood Night: The Legend of Mary Hatchet, The Tortured pravi:

  [...] saj je ta ista Danielle Harris igrala že v četrtem in petem delu Noči čarovnic, pa tudi v prvem in drugem rimejku Roba Zombiea. Žal pa se podobnost z Nočjo čarovnic po zelo  dobrem uvodu hitro neha, saj film postane le še [...]

 11. Andrej pravi:

  Uf, precej skeptičen sem okoli prihajajočega tretjega dela. Režiral bo Patrick Lussier (a sem prav napisal?), režiser grozljivke My bloody valentine 3D. Reči moram, da me je precej razočaral, original iz leta 1981 mi je bil vedno boljši. In zdaj se bo ta kvazi filmar odpravil skruniti franšizo Halloween. Spet bo le klanje in konec. Brezveze, le kdo bo gledal. Raje še enkrat pogledam vse prejšnje dele skupaj.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni je bil 3D Valentine bolj kot ne zanič, da bi se bal, da bo režiser uničil Halloween, pa se ne, saj je to že zdavnaj naredil jebeni Rob Zombie. Če ne povsem s prvim rimejkom, pa definitivno z nadaljevanjem, ki je bilo grozljivo slabo.

  Sicer pa ne pozabi, da je bil tretji del originalne franšize porazno slab, kar pomeni, da bo tale zagotovo boljši :)

 13. Andrej pravi:

  To že, ampak vseeno. Pri My Bloody Valentine so ven skakala očesa in čeljusti,tako da me prav zanima kaj bo zdaj.
  Igralska zasedba bo pa ista kar mi gre zelo na kurac. Rob Zombie je uničil celo Laurie Strode in Dr. Loomisa. Le kaj si misli Jamie Lee Curtis? In Donald Pleasence se tako ali tako obrača v grobu.
  Le kam peljejo tele sodobne grozljivke? Kje so tiste stare klasike?

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veš kaj pa je pri vsem tem najbolj grozno, to, da tudi ljudje obračajo hrbet in da so ti rimejki dejansko flopi večkrat. Prav zato mi ni jasno, zakaj jih še vedno snemajo in da jih kdo sploh še upa financirati.

  Jebat ga, očitno gre za srhljivo pomankanje svežih idej, kjer so mejki očitno edini način, da kdo sploh še posneme grozljivko. Žalostno, toda še kako resnično.

  Dober rimejk je bil The Hills Have Eyes, pogojno tudi House of Wax, pa Rec recimo in The Grudge, potem pa se praktično neha.

  Najbolj pa me zaboli, ki uničijo take legende kot so Michael Myers, Jason Voorhees in Freddy Krueger. Res mi ni jasno, da se takih reči ne lotijo bolje in da jih res boli kurac kak film bodo naredili.

  Take reči bi se morale šteti kot kaznivo dejanje oskrunitve filmske umetnosti.

 15. Knox pravi:

  Zombie in Michael Bay bi morala dobiti tri po nosu. Vse moje naj franšize sta uničila

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni pa so Transformersi kul, ne morem si pomagati :)
  Tak hud razčefuk, pa še zabavno, kar je vpliv sodelovanja Stevena Spielberga po moje. Nisem pa fan risank in vsega ostalega, tako da me ne moti nobena reč, ki moti fane.
  Da o The Rock in Bad Boysih niti ne govorim, vse mi štima pri teh filmih.
  Tudi Armageddon je kul, če ga gledaš kot komedijo.
  Zanič mi je le The Island, še Pearl Harbor kupim, če je treba :)

 17. Pepi Pepi pravi:

  Kaj pa vem… Js osebno nad rimejkoma niti nisem bil preveč razočaran. Brad Dourif kot šerif Brackett se mi je zdela sprva nenavadna, kasneje pa genialna ideja. Po drugi strani pa McDowell, v vlogi Loomisa, name ni naredil nikakršnega vtisa. Najstniška Laurie Strode je pa tudi OK.
  Po vseh dosedajšnjih Halloweenih nič posebnega, ampak kar se mene tiče oba dela presežeta vsaj Resurrection… Tako kot tudi rimejke ostalih slasher franšiz(Nightmare in Friday 13th).

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Resurrection je tudi meni zanič, z izjemo začetka, ko MM zakolje Jamie Lee Curtis, če se ne motim.
  Okej, za prvi Halloween rimejk te še morda malo razumem, za drugega pa ne, saj je nekaj tako slabega, da sem komaj zdržal do konca. Še novi Freddy in Jason sta boljša.

 19. Knox pravi:

  Transformersov nisem niti gledal. Mislil sem na to, da je bil producent pri Mori in Petku.
  Halloween filma sta pa kot en jebeni videospot s tem, da bi v drugem kmalu fasal en epileptičen napad tam, ko MIchael sanja svojo družino.

  Problem Ressurectiona je da ne ve kaj bi sam s sabo. Ali bi držal kontinuiteto prejšnjih delov (ok vemo kako je s kontinuitetami v raznih slasherjih, ko 80 obstanejo dasiravno bi moral obiti leto 2020 že), naj nadaljuje z izročilom H20, ki je porušil nek presenetljivo normalen timeline in držal zaporedje ali naj naredi reboot serije.
  Nakoncu so naredili neko negledljivo mešanico. Je pa od vseh teh kultnih horror franšiz zagotovo drugi najbolj brezvezen del. Takoj za Amytiville 4, ko grdobije počne zlobna svetilka.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Te sanje so res drek na kvadrat. Očitno so bili avtorji filma zadeti.
  H20 je bil meni izvrsten, taka kul vrnitev v stare cajte prvih dveh delov. Pa spet Jamie Lee Curtis in mitsko srečanje z Myersom.
  Amytiville pa sem po moje gledal le prvi del. Mi je bil pa rimejk z Ryanom Reynoldsom izjemno dober in grozljiv.

 21. Knox pravi:

  Meni je bil tudi H20 dober kot samostojni film. Ni mi bil pa všeč kot del franšize, ker sem moral odmisliti zgodbo iz 4,5 in 6, ker je filmu vseeno zanjo oz je ne upošteva. Se vidi, da ima pravice preveč studijev pa se jim potem jebe za vse in vsak piše svojo zgodbo. Linearnost pa žal potem postane stranskega pomena.

  Poglej si še 2 in 3, ker nista ravno napačna. Tudi šestica je še kar sprejemljiva znotraj žanra.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nisi videl linka na koncu objave, kjer so vsi deli serije recenzirani?

 23. Knox pravi:

  Mislil sem Amytiville, 3. Halloween ne bi svetoval nikomur :D

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ups, my bad, malo zmedeno je bilo napisano :)
  Morda pa res pogledam, ko bo čas. Me pa tile filme o zakletih hišah precej strašijo, še posebej če jih gledam ponoči in ko sem sam :)

 25. Andrej pravi:

  Vem že prihajajo podrobnosti o tretjem delu. Torej:

  Kot sem že nekaj časa nazaj zapisal bo režiral Patrick Lussier. Naslednja stvar je ta, da bo film posnel v 3D!!!!!! Če je kdo upal, da bo to psihološki triler v stilu originala, se je zmotil. Če bo v 3D bo krvi verjetno več kot dovolj. In (to je pravzaprav kul) v njem bo zaigral Tom Atkins, ki je, kot veš, igral v originalnem tretjem.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Slabše od Roba Zombiea ne more biti nič, če mene vprašaš, je pa res, da ima Lussier v filmografiji precej hudo povprečnih filmov.

 27. Andrej pravi:

  Še malo novičk iz snemanja tretjeda dela HALLOWEEN 3D.

  Todd Farmer in Lussier sta povedala, da bo film kar se tiče nasilja in nazornosti nadaljeval Zombijevo “zapuščino”, film pa se bo glede atmosfere zgledoval po prvih dveh delih. Vsebine pa kar ne najdem. Me res zanima kako bo tole izpadlo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !