Recenzije: The Brothers Bloom, G-Force

13.10.2009 ob 15:12

G-FORCE (zda 2009, pustolovščina, režija: Hoyt Yeatman, igrajo: Zach Galifanakis, Bill Nighy, Will Arnett, Kelli Garner, Nicholas Cage, Jon Favreau, Sam Rockwell, Penelope Cruz, Steve Buscemi)

Pozabite na Jamesa Bonda, Jasona Bournea in Ethana Hunta, na sceni so morski prašički.

Res je, G-Force, malo film, malo animacija, premore več gadgetov, akcije, enovrstičnic, zlobnežev, dinamike, zabave in nujno potrebnega herojstva kot vsi Bondi, Bournei in Misije nemogoče skupaj. Prvovrstna zabava, kjer je zgodba dovolj prebrisana, da bo všeč tudi odraslim. Pohvala za resen nastop človeških likov, ki bi se tudi v pravem filmu obnašali isto, kar pomeni, da zavoljo tega tudi prašički, sicer ekipa agentov G-Force, ki morajo ustaviti zlobneža, kateri hoče prevzeti kontrolo nad gospodinjskimi aparati (jp, Stephen King bi bil ponosen nanj), deluje dovolj prepričljivo, da jim ne gre preveč na otročje, da torej niso primerni le za vrtec generacijo.

Ocena 5

THE BROTHERS BLOOM (zda 2008, kriminalna komedija, režija: Rian Johnson, igrajo: Adrien Brody, Ruffalo, Rachel Weisz, Rinko Kikuchi, Robbie Coltrane, Maximilian Schell)

Dirty Rotten Scoundrels sreča The Sting.

Če poznate omenjena filma, potem veste, da je The Brothers Bloom njuna sestavljanka. Njun derivat, ki mu lahko pripnemo še kak Paper Moon. Se pravi nostalgičen spomin na stare dobre preobrate, prevare, dvojne igre in zmešnjave, v katerih so uživali Paul Newman, Robert Redford, Ryan O’Neal, Tatum O’Neal, Michael Caine in Steve Martin. No ja, Caine in Martin, junaka odlične komedije Dirty Rotten Scoundrels, sicer rimejka filma, kjer sta veliko let prej igrala David Niven in Marlon Brando, niti nista najbolj prava primerjava, pa četudi brata Bloom (Adrien Brody) in Stephen (Mark Ruffalo) lovita bogato Penelope (Rachel Weisz). Raje bi skočil na The Sting, na prevaranta Henryja Gondorffa in Johnnyja Hookerja, na nostalgijo za sedemdesetimi, kjer nas na dejstvo, da se film dogaja v modernem času, opozori le prizor, v katerem se Penelope, sicer bejba tisočerih hobijev, igra s hip hop ploščami. Zelo simpatičen, eleganten, dobro odigran, kljub podobnostim z drugimi filmi izvirno posnet, morda nekoliko površen, pa kljub temu dovolj prepričljiv in prebrisan filmček, ob katerem boste uživali sto na uro.

Ocena 4

 

3 komentarjev na “Recenzije: The Brothers Bloom, G-Force”

 1. Maco pravi:

  Igralka Rachel Weisz se je baje za vlogo Penelope med drugim naučila igrati na klavir, violino in bendžo, žonglirati, igrati namizni tenis, priučila pa se je tudi karateja. Trije glavni liki v filmu temeljijo na likih iz knjige Jamesa Joycea Ulikses, film pa so snemali tudi na lokacijah v Črni gori in Srbiji.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelo pohvalno, glede na to, da film vsaki tej njeni spretnosti nameni le sekundico.

  Tudi dogaja se v Črni gori, kamor se Adrien Brody umakne od vrveža.

  Nisem pa vedel, da je bil tudi dejansko tam snenam. Zanimivo, tudi zato, ker so prizori zelo kratki in pokaže le nekaj morja od scenografije.

 3. IZTOK faking GARTNER » Maximilian Schell (1930–2014) pravi:

  [...] pa tudi zavoljo Bulajićevega Sarajevskega atentata seveda. Nazadnje sem ga videl v filmu The Brothers Bloom, za vedno pa mi bo ostal v spominu zavoljo mojstrovine Judgement at Nuremberg, kjer je snel tudi [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !