Recenzija: G.I. Joe: The Rise of Cobra

7.10.2009 ob 02:00

zda 2009, akcija, režija: Stephen Sommers, igrajo: Dennis Quaid, Marlon Wayans, Channing tatum, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Christopher Eccleston, Joseph Gordon-Levitt, Sienna Miller, Rachel Nichols, Arnold Vosloo, Kevin J. O’Connor, Jonathan Pryce, Ray Park

When All Else Fails, They Don’t ali resen kandidat za najslabši akcijski film zadnjih let.

G.I. Joe: The Rise of Cobra je tipičen primer zelo slabega akcijskega filma, ki ga gledalec sproti pozablja že med gledanjem in kjer tudi sicer spektakularni posebni efekti nimajo prav nobenega učinka. Vse je tako zelo mrtvo, nezanimivo in dolgočasno, da gledalec komaj zdrži in da se mu celo najslabši akcijski filmi nenadoma zazdijo mojstrovine prvega razreda. Ne bom rekel, da tale otročarija ne bo navdušila mularije, toda če mi boste našli slabši akcijski film, vam bom pojasnil, zakaj je tale še slabši. V samo vsebino se ne bom spuščal, ker je škoda časa, v igralsko ekipo tudi ne, ker je škoda prostora. Rekel bi le, da je tole zares slab film v vseh pogledih. In seveda opozorilo tistim, ki mislijo, da slabe filme snema Michael Bay. Hudiča no, Bay je glede na tale film napram Stephenu Sommersu, sicer režiserju filmov The Jungle Book, The Mummy, The Mummy Returns in Van Helsing, sicer zelo dobrih žanrskih izdelkov, Ingmar Bergman. Ali če hočete, Steven Spielberg. G. I. Joe: The Rise of Cobra ni film, ampak totalni drek, ki žali žanr, super junake in gledalce. Pač film, ki bi ga morala zavrniti celo Marlon Wayans in Channing Tatum.

Ocena: 2/10

 

6 komentarjev na “Recenzija: G.I. Joe: The Rise of Cobra”

 1. Vidmar pravi:

  Ne vem, kdaj sem nazadnje videl tako slab akcijski film. Res se ne spomnim. Kar pomeni, da bom tudi tega kmalu pozabil.

 2. Jure pravi:

  Ne bom rekel, da tale otročarija ne bo navdušila mularije, toda če mi boste našli slabši akcijski film, vam bom pojasnil, zakaj je tale še slabši.

  Ajde, OK ta film je beden, ampak da bi bil najslabši pa ne vem. Recimo, zakaj je Transformer 1 boljši al pa zadnji X-Men (ta z Wolverinom)? Jaz bi to dal vse v isti koš.

 3. Escobar pravi:

  Michael Bay si kupi Blue-Ray G.I. Joe: The Rise of Cobra in plošček uporablja za podstavek, kamor odlaga svoj pir, med snemanjem Transformerjev 3 ….

  Hahaha … js kr nisn mogu vrjet, ko sn tud tale film gledu … what the fuck of a bullshit is that? …. Dennis Quaid tud snema še sam za najemnino svoje vile pa za čist nič druga več …ok, CGI je dober … tu se pa vse konča … kr niti en prizor v tem filmu te ne prlima na sedež, kričeč: Whoooh that’s some cool shit right there! …. to kar u Transformerjih počne Michael Bay z levo jajco.

 4. Filip pravi:

  Michael Bay si kupi Blue-Ray G.I. Joe: The Rise of Cobra in plošček uporablja za podstavek, kamor odlaga svoj pir, med snemanjem Transformerjev 3…

  Dobra, haha xD

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jure, v isti koš Transformerje, Wolverina in tole? Madona, so okusi različni.

  Esconar, podpišem.

 6. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: G.I. Joe: Retaliation pravi:

  [...] oslarija, večja otročarija in večji dolgčas. Če rečem, da gre za enako zanič film kot pri prvem G.I. Joeju, dejansko ne zgrešim kaj dosti. Drži, drugi G.I. Joe zgleda kot Mortal Kombat 10, kot zelo prazen [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !