Časi, ko lahko vsak napiše avtobiografijo in se pojavi na prime time oddaji, me skrbijo

6.10.2009 ob 00:55

O tem, da na naslovnico rumene revije danes prideš že samo zato, če si briješ jajca, sem pisal tukaj. Da je stvar postala še hujša, še bolj zaskrbljujoča in še bolj neumna, pa bom napisal zdajle.

Jp, zdaj bo svojo avtobiografijo izdala še Suzana s Kmetije. Pač zato, ker se ji zdi, da je dovolj znana in zanimiva. Kot Urška Čepin, Damijan Murko, Salome in Fredi Miler. Vsi so kar naenkrat dovolj znani in zanimivi, da so prepričani, da lahko izdajo avtobiografijo. Po vzoru Jana Plestenjaka seveda, ki je to storil že veliko prej in seveda povsem upravičeno, saj je res zvezda.

Da se razumemo, ni panike v tem, da oni to počnejo, panika je v tem, da dobijo založnika in da to folk potem kot nor pograbi v trgovinah. Kam to pelje, ne vem, vem pa, da v prav nič dobrega. Okej, tudi v tujini avtobiografije kdaj napiše kak pajac, toda napišejo jih tudi takšni, ki so res kaj naredili in ki so res prave zvezde. V Sloveniji pa je zadnja leta drugače, samo še pajaci so ostal, ostalih ni več.

In potem pridemo do nedelje zvečer, kjer se vrtita Spet doma in As ti tud noter padu, se pravi dve zelo gledani prime time oddaji, kjer vsaj v moji glavi ne more gostovati vsak kurac, ki ima pet minut časa. No ja, vsaj smel ne bi, vsaj smelo ne bi biti tako.

Da se razumemo, čisto nič nimam proti Oti Roš in Samuelu Lukasu. Njega sem po telefonu celo gostil v svoji oddaji in se mi zdi povsem okej dečko. Toda na sceni je pol leta, Mario pa mu da gostovanje skozi celo oddajo. Ne rečem za glasbenega gosta in kratek klepet, ampak za celo oddajo pa je to vendarle malce šokantno. Včasih si moral biti nekaj, da so ti to dovolili. Danes je očitno dovolj le to, da si nastopil na Emi in da za tabo stojita Anja Rupel in Aleš Klinar.

Z Oto je ista zgodba. Ker vodi pet minutk Pop Ina je dobila gostovanje v celi oddaji. To je preprosto neverjetno, pa četudi roka umije roko. To ni več smešno, to je nategovanje in žaljenje gledalcev in sramota za Jurija in Lada, da nista mogla dobiti niti enega bolj znanega gosta.

Še enkrat poudarjam, da nimam nič proti Oti in Samuelu, toda tu nekaj smrdi, tu nekaj ni v redu, to je znak, da je poštene igre res konec.

Kot sem rekel, včasih si moral nekaj veljati, nekaj narediti, nekaj biti, da si lahko gostoval v takih oddajah, danes pa je očitno važno le to koga poznaš in komu poližeš rit. Bedno do konca.

Zdaj samo še čakam, da Mario naslednji teden povabi Adela, Lado in Juri pa kako voditeljico kviza iz Srečne linije.

In ne, nisem nevoščljiv, toda tole me res močno skrbi.

 

42 komentarjev na “Časi, ko lahko vsak napiše avtobiografijo in se pojavi na prime time oddaji, me skrbijo”

 1. RHYME-G pravi:

  hehe…ja tak je zdej to:)
  kao neke zvezde:) …

 2. tam pravi:

  Najbolje, da tudi to omeniš, ko boš že na ulici protestiral proti vseobsegajoči krivici.

 3. STELA pravi:

  Razmišljanje o omenjenih avtobiografijah gre lahko v tri smeri:
  - blagor jim, da imajo tolk samozavesti, da se lotijo pisanja ali pa
  - naj jim kdo pomaga, ker ne premorejo dovolj samokritike in se lotijo takega pisanja ali pa
  - težko narodu, ki take nebuloze bere

  in naprej- ali je gostovanje v oddajah odvisno od uspešnosti?

  Glede Samuela – mislm, da Mario pač ni mogel najt nikogar “pomembnejšega” Samuela pa pozna… VIP, simpl as that
  glede Ote – mogoče bom mal pristranska, ker mi je Ota simpatična, ampak men oddaja že dolg ni bla tolk dobra, kot to nedeljo. Namreč, našla se je oseba, ki je parirala Juretu in predvsem Ladotu, ker tolk enga praznega goflanja, kot ga leti iz Ladovih ust pa človk težko najde in še težje prenaša. In če je potem gost v oddaji človek tipa Cimerotič, pa gledalcu res ne ostane drugega kot da zamenja program ali bolje – ugasne TV. No, tega ob Oti ni bilo treba.

 4. ketna pravi:

  Damjan Murko ima najbolje prodajane rezultate avtobiografij v Sloveniji. Tako, da on je res vedel kaj počne. Ne verjamem pa za Suzi, da uspe ponoviti. Enostavno nima ničesar za prodat:)

 5. NoMercy pravi:

  a daljinca pa nihče ne zna uporabljati, da bi preklopil na xy kanal :P
  ————
  dokler se takšne knjige ne financirajo iz kulturnih € mi je vseeno kaj kdo piše, izdaja …
  Ljudje, ki se vozijo z vlaki, busi, avijoni itak berejo črke ne pa tekst in gledajo slike, da jim čas mine :P
  ————
  (Ota Rož je menda tudi voditeljica na eni od malih radijskih postaj).

 6. mhm pravi:

  Ja, meni se tudi zdi čisti absurd, da se neki 30,40-letniki odločajo za biografije. Največjim umom v zgodovini se je pisalo biografijo šele po smrti al tik pred njo, ne pa že po 30 letih življenje, na ti. začetku poti.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tam, hvala za idejo.

  Stela, odločim se za tretjo točko. Ljudje očitno res rabijo pajace, iz katerih se lahko delajo norca.
  Prav to, da je simple as that, je velik problem. Da so ta poznanstva tako daleč, da te spravijo na tako oddajo četudi si je še vsaj pet let ne bi zaslužil.
  Sploh ne gre za to ali je bila dobra ali ne, gre za to, da ni naredila nič takega še, da bi si zaslužila tako močno oddajo. V tem je bistvo. Po tej logiki je lahko gost tudi moj prijatelj, ki prodaja bučnice na tržnici, pa je zelo simpatičen, pa še glasove zna oponašati.

  Ketna
  , prav to, da lahko model kot je Murko tako zelo obrača medije in ljudi, me skrbi.

  NoMercy, to ni rešitev, problem je hujši. Ko preklopiš, si zatisneš oči in ušesa, zato pa smo tam, kjer smo.

  Mhm, točno tako. Še posebej, če niso ravno velike hollywoodske zveze ali kaj podobnega.

 8. :) pravi:

  ota je ornk lušno dekle … in oddaja je bila dobra z oto. te pa razumem, da ona ni nobeno extra ime v svetu, tak da, bi bilo isto, če bi povabil mene. ampak lušne ženske se nikoli niso branili … izy, dej pol povej koga bi ti prvega gostil, če bi imel svojo oddajo … pa ne reč mi jana slučajn :)

 9. Don Marko M pravi:

  Jan ni večja zvezda od Murka…samo več plošč proda….Murko pa več knjig….kakor obrneš je Murko večji talent kot Jan….sploh pa se je povzpel med slavne na svoj račun, ne pa mamin….
  ampak Iztok, mogoče je čas, da napišeš svojo avtobiografijo….pa še jaz svojo….nekdo bo že založil… :)

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  :) , saj sem imel oddajo in sem gostil vse mogoče ljudi. Toda nisem je imel na POP TV v nedeljo ob 20 uri v prime timeu. To je bistvo.

  Marko, zvezda? Okej, pa dajva raje reči prava zvezda in umetna zvezda, se pravi, sposobna zvezda in bleferska zvezda, torej, zvezda, ki napolni dvorano s svojo glasbo in zvezda, ki napolni dnevno sobo s tem, da se ji smejijo.
  Bi pa rekel, da je Murko prodal več knjig kot Jan :)
  Te štorije z Janovo mamo pa so že stare in res ne več aktualne.
  Dokler ne naredim kaj omembe vrednega, nimam kaj pisat.

 11. :) pravi:

  ja sej ubistvo sm to mislo … če bi imel oddajo na prime time, koga bi prvega gostil? to sm mislo prej …

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prvega bi gostil Jana Plestenjaka.

 13. Don Marko M pravi:

  eh….Jan polni dvorano, Murko pa knjižne police….princip je isti, vse ostalo nijanse…. :)
  za začetek pa lejko spišeš knjigo “Vse modrosti komentarjev zelenega bloga”….mislim,da garantirano uspešnica….toliko zvezd na kupu…pa še svoj cd daš za darilo zraven….garant nabrišeš Jan-a in Murka skupaj….

 14. :) pravi:

  hahahahaha :) okkejjj

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jan dobi baje vsako leto samo kot avtor 100 tisoč evrov, kar ni ravno niansa.

 16. DjJuvan pravi:

  Znanih gostov zmanjkuje… to je to. :D Zdaj jih morajo pa umetno ustvarjat :)

  LP

 17. Knox pravi:

  @Ketna, Izok

  Murko, Salome in Čepinova nimajo avtobiografije. Prvo omenjena imata kot sem razumel biografijo, torej življenje in delo napisano s strani drugega avtorja. Pri Čepinovi pa gre zgolj za opis nekega daljšega dogodka. Žal sem slednjo tudi sam začel brati in jo bil prisiljen kmalu odložiti. Avtorica, ki se okliče za pisateljico, očitno ni sposobna zapisati odstavka brez pravopisnih napak, ki bi se jih sramoval petošolec. V stavčno strukturo in slovnico pa se raje ne bom niti obregnil. Instantni izdelek, ki ni šel niti skozi osnovno lektoriranje in je namenjen neizobraženi ciljni publiki, ki knjigo kupi v Šparu zraven kruha.

  Edini problem je, kot je že Iztok rekel, da se takšnim zanikrnim, oz. vulgarnim izdelkom posveča pozornost in dobijo sploh prostor v medijih. Sam se sicer rumenim medijem izogibam, žal pa se ne morem izgoniti ljudem, ki se jim ne :/

  @Ketna To je poceni demagogija založbe. Kvečjemu najhitreje prodajana biografija nekega slovenskega estradnika, ki je v dveh tednih prišla do številke 2500.
  Je pa vsekakro žalostno, da se druga največja založba pri nas spravi v izdajanje takšnih smeti. Očitno se s prodajo v decembru, avgustu in septembru ne da več živet. So pa svojo usmeritev k netipičnim kupcem knjig nakazali že, ko so svoje prodajalne preselili v multikomplekse, zraven restavracije s hitro prehrano in trgovine z živili. Penguin Books način

 18. ketna pravi:

  Pa js ne vem zaka mate za Murkota neke predsodke. HALOO naj mi pove vsak k misli, da je on bedak kok zasluži denarja na mesec. Na koncu pa šteje le denar.

 19. klemenix klemenix pravi:

  No ja, glede avtobiografij se strinjam s tabo, glede gostovanj v oddaji pač ne :) Glej, dosti raje vidim, da pri Mariu gostuje Samuel Lukas, kot da že tisotič gostuje Helena Blagne. Naša medijska scena je majhna in tisti pravih zvezd je malo. Zato je prav, da se v oddaje vabi tudi malce manj znane ljudi. Nimam pa nič proti, če pri Mariu gostuje Samuel Lukas (mislim, da ga je gostoval, ker so ga izbrali gledalci) in pri Juriju ter Ladu meni osebjno zelo simpatična Ota Roš. Zanja oddaja As Ti Tud Not padu je bila res ena boljših. Res, da Ota in Lukas nista top zvezdi, a vseeno menim, da si gostovanja v takih oddajah zaslužita.

 20. kofe chiki pravi:

  Mogoče pa folk zanima, kaj se ji že zgodilo v življenju, da je danes tako blesava kisla antipatična babnca.

 21. nikokaoja pravi:

  Toda nisem je imel na POP TV v nedeljo ob 20 uri v prime timeu.
  hahaha,
  ne sekiraj se, ker jo itak tudi nikoli ne boš imel…

 22. dorinho pravi:

  Takole bom reku…Pri Mariotu gostujejo že leta in leta isti gostje…Cerka 30 komadov je bilo pri njemu vsaj 3x!! In sm zato, da so tam tudi kakšni, ki jih še nismo imeli možnost podrobno spoznati…zakaj bi poslušali ene in iste zgodbe Jan P. in Helene B…a morš res bit 10 let na sceni in nekaj narediti, da si zrel za k Mariotu…?? Potem bi bilo tako, da se jih pri Mariotu 50 komadov pojavlja non stop, na 2 sezono prideš na vrsto Miša Molk…pri Ladotu in Juriju je tut podobna zadeva, ampak onedva mata malo drugačne zahteve od gosta kot Mario, zato tam ne more bit vsak, četudi je znan in si to res zasluži…

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  DJ Juvan, ni panike za nove, panika je, ker so napačni, se pravi, ker napačin dajo toliko pozornosti, pravim in prav tako novim pa ne.

  Knox, biografija, avtobiografija, ista kurac v danih primerih, saj so bili zraven, ko se je pisala in se je pisala po njihovih navodilih dejansko. Tudi jaz sem preletal Čepinovo in res nimam pojma, kaj je ljudi tako zelo zanimalo. Knjiga namreč ne ponudi ničesar, kar že ne bi vedeli iz medijev.

  Ketna, o tem sem pisal tukaj:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/01/23/damjan-murko-sploh-ni-tak-kreten-kot-si-mislite/
  A zdaj govorim o nečem čisto drugem.

  Klemen, ne gre za to, kaj ti raje vidiš, ampak za to, kdo si zasluži glede na svoje dosežke. Če pa že greva v to, pa mi povej, zakaj samo Ota in Samuel, mnogi drugi, ki so na istem, pa seveda ne, saj nimajo zveze in padejo skozi. To je tudi ključno, dragi prijatelj. Da ni fer igre. Da enim ja, drugi ne, pa ne zato, ker bi bili eni boljši, ampak zato, ker poznajo prave ljudi.

  Kofe, morda pa res :)

  Nikokaoja, to mi je več kot jasno že nekaj časa in sem se s tem sprijaznil.

  Dorinho, kot sem rekel Klemnu, ni panike, a potem naj bo fer igra in naj dobijo možnost vsi, ki so na stopnji Lukasa in Ote, ne pa samo tisti, ki poznajo prave ljudi.
  In kakšne zahteve moraš dati skozi, da te povabita Lado in Jurij?
  In seveda, si pomislil, da so jima mnogi, ki sta ju hotela, preprosto rekli ne?

 24. STELA pravi:

  Iztok – mislm, da bi moral, za svoje dobro, mejčkn spremenit razmišljanje, namreč…po moje ni point gostov omenjenih oddaj,da so slavni, da so kaj dobrega naredili skratka, da bi si nastop v oddaji zaslužili. Mislm, da so te oddaje takega ranga, da je bolj pomembno, da je gost zanimiv in zabaven. Zarad zabave jih gledamo in zabavi so namenjene in tud….Lado ni nek super kvaliteten voditelj, je pa zajebant, Juretovi skeči so zajebancija in v tako oddajo resni ljudje ne pašejo – še nikol se ni obneslo.

 25. Knox pravi:

  @Iztok Ne ni isti k****, ker je očitno sami niso bili sposobni. Še v podnaslovu Murkove knjige je beseda biografija. Definicije so pač tu jasne. Prav tako se omenjene ne smartra kot avtorje neke izrazne oblike, ampak so kot avtorji zapisani drugi. Je pa res, da imajo tako avtobiografije, kot biografije isti udk vrstilec.

  Ampak pustimo to ;)

  Veš kaj je ljudi zanimalo. Ta medijski “hype”, ki ga je knjiga doživela. Bodiva poštena. Koliko knjig je sploh pri nas imelo takšno promocijo? Petelinjega zajtrka pred filmom in medijsko promocijo ni nihče niti povohal (vsaj ne takšni tipi bralcev, ki so jo potem), po njej pa je postal ena najbolj izposojanih knjig pri nas.
  Čepinova pa je bila povsod v “prime time” oddajah (jaz sem iz Trenj zvedel zanjo), smehljala se je iz vseh naslovnic v kioskih, avtorici so namenjali več intervjujev in medijskega prostora kot vsem ostalim avtorjem skupaj v celem letu, …
  Ljudje pač radijo zgodbe “ljudskih” oseb, ki so uspele in so jim blizu. Še posebej, če je to primerno spromovirano.

  Po smrti princese Diane (na prvi pogled neposrečena primerjava) je bila knjiga takoj uspešninca, ki je doživela 3. ponatis. Film umazani ples je doževel precej višjo število ogledov kot ponavadi. Edino Jacksonu pri nas ni usojeno, da bi ga sprejeli in ni bilo v trgovinah niti zgoščenk, kaj šele knjige.

  Umazane igre, smrt in seks privlačijo rajo. Še posebej, če jim jo servirajo na zlatem pladnju.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, vidim, da ne bereš komentarjev, ki sem jih napisal drugim. Okej, ni panike glede izbire gostov tudi s teka vidika, toda potem pa naj imajo možnost tudi taki, ki ne delajo na Pop Tv in ki ne poznajo Anje Rupel in Aleša Klinarja, se pravi vsi taki, ki so na sceni samo pol leta in ki vodijo pet minutno rubriko kjerkoli. Zgleda da ti ni jasno, da sta oba prišla v igro preko takih in drugačnih zveze in da niti v sanjah ne gre za to, kar praviš ti. Čre pa gre, pa naj bo vsaka oddaja polna takšnih in podobnih gostov kot sta Ota in Lukas. Pa naj bo enkrat fair play v pravem pomenu besede.

  Knox, nisem mislil isti kurac v smislu pomena, ampka isti kurac v smislu tega, da si ne zaslužijo ne eno in ne drugo.
  Se strinjam, knjige imajo ogromno,no promocije in tak “hype” je ključem pri prodaji taki knjige. Povsem jasno. Ampak eno je knjigo si sposoditi in skopirati, povsem drugo pa jo je dejansko kupiti. Za to pa po moji oceni niti hype ni povsem dovolj. Me pa zanima koliko ljudi je bilo ob branju zadovoljnih in jm ni bilo žal, da so odšteli denar.
  Glede Jacksona se motiš, saj so prav po smrti dobili vse možno od njega tudi na naše police in njegovi albumi so bili tudi pri nas najbolj prodajana roba.
  Se pa v glavnem strinjam z vsem, kar si napisal. A vendar, Diana in Jackson sta nekaj drugega, Čepinova &co. pa si tega ne zaslužijo, ali še bolje, tega ne nesejo. Prav to, da je ljudem to dovolj, pa je ključno in zaskrbljujoče.
  A okej, pustiva Murka in Urško, kaj pa Suzana? Bo njena knjiga prav tako šla za med? Ker če bo šla, potem pa je zgodbe res konec.

 27. STELA pravi:

  Iztok, ne, res ne preberem natančno vseh komentarjev.
  Jaz pač tko gledam na zadevo in tud sam dobr veš, da verjetno brez zvez oz. vsaj majhne prepoznavnosti ne morš prit v oddajo. Žal raje gledamo “znane” ljudi kot ljudi z ulice – verjamem pa, da bi bil kakšen neznan gost boljši od marsikatere znane osebe.

  btw- sej ota ni znana samo iz poptv – jaz jo v bistvu poznam z radia.

  še neki – kako ste pa izbirali goste za oddajo on air?

 28. dorinho pravi:

  Zakaj si nekdo ne zasluži priložnosti pa je vsaj tako dober oz boljši kot v tem primeru Ota in Lukas…to je tako kot, če bi rekel zakaj nek Janez ni direktor nek Lojze pa je, pa je morda Janez bolj sposoben. Pač Lojze je bil na pravem mestu ob pravem času, poznal preve ljudi in se prebil, Janez pa pač ni imel te sreče ali pa si morda takega položaja sploh ne želi, ne glede na to da je zelo sposoben…pač tako je…Mimo grede eno vprašanje: Bi ti sprejel povabilo k Mariotu oz. k Ladotu in Juriju?

 29. AndrejM pravi:

  Če bo ta Suzana (WTF, kdo pa sploh je in kaj je že naredila do sedaj?) napisala knjigo, ki jo bo izdal založnik s svojim in ne mojim denarjem (državne ali evro subvencije), je v redu. In če se bodo našli moroni, ki bodo tako knjigo brali, je njihova stvar. Kapitalizem pač. Izbira.
  Murko? Mislim, da je zelo zvit dečko. Nikogovič s počenim glasom brez posluha, ki pa se očitno odlično prodaja kot pevec in zvezda. In spet smo pri kapitalizmu. Saj smo to hoteli in to imamo.

 30. Knox pravi:

  @Iztok

  Če bo ljudem žal, da so kupili knjigo te Suzane? Ne vem! Lahko pa ti tako odgovorim. Politika izdaje takšne knjige je drugačna od politike navadne in pri njej veljajo druge tržne zakonitosti saj cilja na drugi tip bralca. V tujini velja koncept, da mehko vezana knjiga, ki jo pustiš na železniški postaji ali kaj podobnega stane kot ena “boljša” revija. Pri nas v tem primeru velja isto. Razlika je le, da se cena zaradi majhne naklade in majhnosti jezika podvoji in pride cena dveh “boljših” revij. Je bralkam Cosmopolitana žal, da vsak mesec kupijo revijo, ki je praktično ena velika reklama? Če jim je in to še vedno počnejo je nekaj hudo narobe z njimi. Isti primer imamo tukaj. Knjiga teh psevdozvezd stane točno tako kot, da bi kupil dve reviji in jih potem, ko jih preletiš vrgel v smeti. Namen teh knjig ni višanje statusnega simbola ali ponosno postavljanje na polico, kaj šele, da bi imele uporabno vrednost. Njihov namen je, da potešijo rumeno radovednost kot revije. Potem pa romajo v koš.

  Sem si moral prav vzeti čas in pogledat kdo je ta Suzana. Sedaj mi je že prekleto žal, … Ja povsem možno je, da se bo prodala v nakladi med 1500-2000 izvodov. Zakaj? Ker Slovenci radi gledajo drugim ljudem v dnevno sobo. Kako si boš potem drugače razložil to, da imamo toliko rumenih revij, ki pišejo o enih in istih ljudeh, ki sami pošiljajo informacije o sebi in nihče točno ne ve kdo so. Simbioza. Revije jih potrebujejo, da imajo sploh o kom pisat, pozornosti željni polsposobni ljudje, ki ne morejo do pozornosti in želje po nekem lagodnem, zvezdniškem življenju na drugi način kot ta, pa dobijo pozornost. Ljudje pa to kupujejo in berejo. Takšne lokalne, dosegljive “zvezde”, ki so del njihovega sveta jih še bolj zanimajo kot neke nedosegljive.

  Založbi se vsekakor izplača izdati knjigo. Vprašanje pa je, če se to izplača avtorici. Narediva kratko kalkulacijo knjige Čepin, ki je imel okoli 140 strani, če se ne motim.

  - grafične priprave tiska ni
  - lektoriranje 3-4€ na stran tu odpade, ker ga ni bilo (prihranek)
  - prelom 2,5-3€ na stran kar znese 420€, če vzameva 3€
  - papir, vezava, barvne strani, barvna naslovnica, platnice in prevoz/pariranje stanejo recimo 5-7€. Reciva 6, ker je dosti barvnega in vzameva eno povrpečje. Koliko je točnih izvodov ne vem. Reciva, da jih je bilo 4500 in pride 27000€.
  Hitra kalkluacija pove, da je 6€ na izvod
  Knjiga se prodaja za 11€. Učila komisijskih stroškov nimajo, ker svoje izdelke prodajajo butično v svojih knjigarnah in v šparu s katerim sodelujejo. Špar si seveda neko maržo vzame. Prav tako trafike. Neuveljavljenega avtorja pomoje odpravijo z nekim malim honorarjem in s tem, da bo dobil denar od knjižničnega nadomestila.
  Sedaj si pa profit sam izračunaj. Tudi, če je ta blizu nule je uspeh. Sicer pa bodo starši krili izgubo, ko se bodo učbeniki podražali.

  To je bilo sedaj spisano na hitro in čez palec

  Glede Jacksona se opravičujem. Sem bil v Bigbangu v Btcju tri dni po smrti in so imeli le en best of. Očitno sem preveč posplošil :/ Je pa res, da točnih števlk prodaje trgovina ne daje, tako je lestvica lahko zavajujoča. Pa dovolj o tem.

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, na radiu ima oddajo vsaj 1000 ljudi, pa je samo Ota bila gostja. Kaj tle ni jasno? Zakaj ne dojameš, da samo zveze štejejo in da je to zadnje čase v totalnem ekstremu. Kar je še bolj grozno pa je to, da se gledalci na to požvižgajo in sem pač smejčkajo ter ne štekajo kak drek je to. Gledalci bi morali bojkotirati tako oddajo. Za vedno. Ker to je totalno delanje norca in žaljenje inteligence celotnega medijskega prostora.
  Za On Air je goste zbiral vsak sam, nekaj pa so jih tudi šefi. A On Air je druga zgodba, to je bila mala tv, oddaja pa v povojih. Pa vseeno smo dali možnost vsem. Tudi velikim zvezdam, kot popolnim začetnikom. Vsaj jaz sem to počel.

  Dorinho, neumna primerjava.
  Seveda bi sprejel, tako kot sta Ota in Lukas, kar je povsem razumljivo in sem to poudaril tudi v osnovnem zapisu, da nimam nič proti njima.

  Andrej, Murko po moje ni pameten, zabiti smo ljudje.

  Knox, da se računica izide je jasno. In prav to, da se, je strašljivo.

 32. turbofolker turbofolker pravi:

  jaz bom začel pisat svojo biografijo :cool:

 33. Antipat pravi:

  Iztok, meni se zdi da si ti užaljen, ker nisi sedel tam namesto Ote ali Samuela, za katera meniš da sta na tvojem nivoju… :)

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Turbo, obljubim, da kupim vsaj en izvod :)

  Antipat, jaz tam ne morem nikoli sedeti, saj ne poznam pravih ljudi, zato ne morem biti užaljen, ker mi je vse jasno :)
  Sicer pa, brez zamere, a menim, da sem naredil veliko več kot Ota in Lukas.

 35. Antipat pravi:

  Saj to je danes problem, ker se meri “uspeh” s tem koga poznaš in kdo te je pripravljen poslušati, ne pa kaj si naredil.

 36. STELA pravi:

  Iztok, dojemam jaz zveze ampak VIP je špilal, špila in bo špilal….na žalost – da pa zato od gledalcev pričakuješ bojkotiranje oddaje pa skor ne morm verjet:)
  Ampak v On air tud ni blo nobenga neznanega oz. s ceste, anedane?

 37. STELA pravi:

  Iztok, ne se sekirat….med gosti v oddaji As ti tud not padu je bil med drugimi tud Cime….tole je iz jagodnega izbora njegovih izjav:
  1. Malo sem se na koncu igre znesel nad sodnikom. Pa to ni bilo samo verbalno! To sem mu tudi povedal!
  2. Rad bi se zahvalil mojim soigralcem, še posebej tistim, ki igrajo zraven mene!
  3. Danes nismo imeli sreče, ker smo imeli nesrečo.
  4. Tekma je bla dobra, na začetku smo bol slabo začeli, pol smo pa mal popustili!
  5. Velikokrat sem samokritičen, včasih tudi do sebe!

  itd, itd:)))………tko da, tud če nisi med gosti:)….hm, al pa če bi bil, za dvig povprečne kvalitete:)

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, če bi bil kdo s ceste zanimiv, bi prav tako gostoval, tak je bil moj plan, a oddaje žal ni. Je pa res, da so bili gostje tudi ljudje iz drugih sfer, ne samo šovbiznisa, recimo zdravnica pa “strong man” Oliver Gašperič. Pa tudi kantavtor, ki bi se odlično znašel na cesti, v isti odddaji kot Tanja Žagar recimo. Meni glede tega ne moreš očitati ničesar.
  Ne govorim o bojkotu, govorim o zavedanju, da to ni prav in da je zelo poceni trik.

 39. NoMercy pravi:

  v bistvu je težko ostati anonimen :)
  Meni se pred DURS_om ne rata skriti :P

 40. STELA pravi:

  Iztok, jaz tebi nič ne očitam, samo vprašala sem.

  citiram “Gledalci bi morali bojkotirati tako oddajo”:)…ampak pustva zdej to. Zavedanje pa pride z informiranje – evo, en konc informacije si nam podal.

 41. Mara R. Sirako pravi:

  Eh, sama sem že pred meseci zapisala, da če želim postati slavna kot avtorica prve slovenske space opere, bom morala zapeti sredi stadiona in posnetek obesiti na net. Recimo v soboto sem gostovala na ZF konvenciji na Reki (Rikon), pa ga ni slo medija, ki bi obdelodanil, kaj sem tam počela. Pač nisme spisala “avtobiografija” :)

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mara, v medije prideš le z lobiranjem ali z umetno sproduciranimi škandali. Žal je tako. Pri nas nas zvezda dela medij, povsod po svetu pa medij zvezdo. Narobe svet. Pri nas šovbiznisa ni, je samo šov in samo biznis. Strogo ločeno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !