Kaj za vraga je razmišljal Zdene Podlesnik?

30.09.2009 ob 19:17

Gospoda Podlesnika Celjani dobro poznamo. Bil je podžupan in mestni svetnik, bil je možakar na mestu, še vedno pa je, če se ne motim, šef Celjsko borzno posredniške hiše. Torej ugleden in sposoben Celjan, ki pa ga zadnje čase videvamo predvsem v povezavi s propadlo Muro. Se pravi, kot nekakšnega dežurnega krivca za nastalo situacijo. Čeprav ni kriv, saj je v Muro prišel šele zdaj, se nam zdi, kot da ga delavci vendarle prav tako krivijo za nastalo situacijo.

Prav zato me zanima, kaj za vraga je razmišljal, da je v Muro sploh šel in da si je v bistvu umazal ime. Če si ga ni ravno umazal, pa me zanima, kaj ima od tega, da bo z Muro sploh povezan. To je vsaj zame popolnoma zgrešena poteza v sicer čisti karieri sposobnega možaka, ki ga je očitno premamil denar. Če ne denar, pa izziv? Če ne izziv, pa norost? Nimam pojma, vem samo, da je bila to napaka njegovega življenja.

Kaj pa moje iskreno mnenje o Muri? Čudi me, da ni šla k vragu že prej. Na tržišču, kjer lahko že dvajset let kupiš povsem kul obleke za 200 evrov, je namreč utopično pričakovati, da bodo ljudje tvoje obleke kupovali za 1000 evrov. Okej, saj si Mura, nisi pa Armani, jebemti no.

Sočustvujem pa z delavci, ki res niso ničesar krivi in jim taka situacija življenje res popolnoma obrne na glavo.

 

26 komentarjev na “Kaj za vraga je razmišljal Zdene Podlesnik?”

 1. 5435345 pravi:

  Vaše prve vrstice ga hvalijo, očitno ga dobro ne poznate, ali pa mu delate reklamo, morda pa celo pišete o sebi.

  Ker je tako “čislan,” dajte ga vprašat, če je kdaj prevaral svojo ženo, pa naj pove po pravici.

  Tako je tudi z Muro.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pišem o sebi? Hm, sem bil podžupan, šef CBH in vodja Mure? Dajte no, kaj je to za ena freudovska oslarija.

  V njegovo intimo se ne mešam, ni bistvo pri celi zgodbi.

  Če pa mislite, da ga je prav on polomil pri Muri, pa z besedo na dan.

 3. ketna pravi:

  Eh očitno ne poznaš resničnih njegovih poslovnih potez. On ni bil nikoli niti žarek upanja za uspešno vodenje podjetja, kaj šele za rešitev!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kje pa sem rekel, da je bil? Zapis govori o tem, zakaj je sploh šel v Muro in tvegal, da si bo umazal sicer dobro ime.

  Če želiš, pa mi lahko poveš kakšno napačno potezo je naredil v Muri in ali ni bilo že zdavnaj pred njegovim prihodom vse izgubljeno?

 5. 5435345 pravi:

  “V njegovo intimo se ne mešam, ni bistvo pri celi zgodbi.”
  Očitno ne razumete.

 6. klemenix klemenix pravi:

  Huh, predvsem z zadnjim odstavkom se moram strinjati ja. Slovenija je vendarle premajhen trg, da bi lahko Mura pordajala obleke po tako tako zasoljeni ceni. Premalo je “kravatarjev” pri nas, maturantje pa (sicer res le na pogled enako kvalitetno) obleko raje kupijo v eni izmed veleblagovnic, kjer jih ta stane okoli 50,60€. Murine obleke vsekakor so kvalitetne, a ljuidje na tujih tržiščih podo raje kot po Muri posegli po bolj “elitnih” znamkah.

 7. ketna pravi:

  Poglej zanj vsak resen poslovnež ve, da je to bolj čuri buri, da ta človek ni sposoben biti biznis človek:)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  5435345, vi meni raje odgovorite na vprašanje.

  Ketna, če je res tako nesposoben, zakaj je postal podžupan, mestni svetnik in šef CBHja?

  Klemen, točno tako, prav zato mi ni jasno, da se zdaj vsi čudijo, da je vse skupaj propadlo.

 9. PT01 pravi:

  samo v informacijo – Murine obleke so tudi po 300 eurovm lahko večm lahko manj. sam sem v outletu kupil vrhunsko obleko za 150 eur je bilo nekaj sreče, ampak vseeno

  je pa res, da to ni služba, če zaslužiš manj kot je minimum za preživetje, ampak dokler bo glavni motiv slovenskih managerjev lastna korist kot so razne fiktivne pogodbe za odtekanje denarja (pravno svetovanje in podobna sranja) in ne rast in razvoj podjetja,se slovenskemu delavcu slabo piše

  še dobro da delam za tujce, za slovenskega lastnika upam da mi nikoli ne bo treba

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se mi zdi, da so te ugodnosti uvedli prepozno in da prej niso odstopali od cene, saj so imeli v glavi, da pač obljubljajo zadosti veliko kvaliteto. Tak samozavesten nastop je sicer dober, toda ne času, ko ljudje nimajo denarja in so na trdu tudi firme, ki svoje cunje ponujajo za 100 ali še manj evrov.

  Glede plač menedžerjev, ne moti me, če mu dajo 30 tisoč evrov na mesec, če bo res rešil firmo in zagotovil uspeše rezultate ter plače delavcem. Panika pa je, da četudi rezultatov ni, ni nobenih sankcij, še več, ob odhodu so celo nagrade. Potem pa ni čudno, da se delavcem strga.

  Hm, hočeš reči, da je recesija izgovor le v Sloveniji?

 11. kofe chiki pravi:

  Nikoli ni bil ugleden celjan. Vzvišen, pogolten in nečloveški ja. Ugleden in možakar na mestu ne.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Si ga kdaj videl osebno in z njim spregovoril besedo ali dve ali pač govoriš na pamet in to, kar si slišal od drugih?

 13. Rado Rado pravi:

  kofe chiki,

  sereš. V resnici gre za uglajenega gospoda. Muri seveda ni bilo rešitve. Bi pa pod Podlesnikom delavci več iztržili, kot bodo iztržili sedaj, ko so se ga znebili.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, četudi ga prej ne bi vsaj malo poznal kot Celjan, bi mi v položaju, kjer se je znašel, deloval zelo pošteno in uglajeno, če uporabim tvoj izraz. Prav tako se strinjam, da bo brez njega delavcem še slabše.

 15. Rado Rado pravi:

  To sem tudi jaz opazil Iztok.
  Prej v politi se ni znal tako dobro artikulirati, kot pa se je sedaj v vlogi kriznega prokurista.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mi pa res ni jasno, zakaj je sprejel ta posel in si, kot sem rekel, vendarle umazal ime pri določenem segmentu ljudi. No ja, razen če je bil denar res velik in ga ni mogel zavrniti.

  A veš, glej ga Podlesnik, tisti, ki je zavozil Muro. Ali tisti, ki je ni znal rešiti.

  Nepošteno, a taki so ljudje.

 17. kofe chiki pravi:

  Dobr, priznam, da sem zatrollu. Sam ko sem ga vidu sprehajat se tam med delavci Mure s privzdignjeno brado, je blo smešn.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, ni panike, imej svoje mnenje, ampak problem je širše narave, saj ljudje vse preveč sodite ljudi zelo površno in se sploh ne pozanimate preden poveste mnenje. Še več, mnenje si večkrat ustvarite samo na osnovi enega čveka, ki ga je povedal nekdo, ki te osebe pač ne mara.

  Je pa lepo, da priznaš, da si na pamet govoril.

  No ja, a naj bi imel povešeno brado in pokazal, da se je predal? To bi bilo šele patetično.

 19. ketna pravi:

  @Iztok Gartner

  Zakaj je vse to postal te lahko jaz vprašam:”Zakaj so domobranci v letu 2000 vladali Sloveniji?”l Včasih se pač zgodi malo po vezah, mnalo po naklučju!

 20. milena pravi:

  Naslednji, ki bo reševal, je doma iz mojega mesta, le lučaj stran os mene. Tudi o njem berem številne nebuloze tistih, ki- že iz navade in ker nimajo na tem božjem svetu drugega dela- pišejo neumnosti……
  jaz ga pa poznam domala celo življenje. In recimo, da bi dala zanj roko v ogenj, da BO rešil, ČE se sploh kaj rešiti da.
  Namreč. v naši državi imamo kar nekaj problemov, preveč padamo na zunanji videz in na slišano besedičenje.
  Ker ni nujno, da je vsak, ki kaj napiše, pesnik, prav tako ni nujno, da je vsak, ki pravi, da zna “videti” tudi videc, in ni nujno, da je vsak, ki trdi, da bere “pozitivno literaturo” tudi pozitiven človek, še najmanj pa je nujno, da je vsak, ki se zna sladko nasmehniti dober politik………in, seveda, ni nujno, da je vsak, ki si lahko kupi (na primer) Murino obleko in si jo potem tudi obleče- dober poslovnež.
  Saj razumeš Iztok, ane, kaj hočem reči?

 21. STELA pravi:

  Bentiš, sem opazila, da vedno manj zaupam v kakršnekoli vodilne in vodstvene ljudi, ker se prej al slej izkaže, da je v ozadju nekaj gnilega.

  Zakaj je ta gospod (prvič slišim zanj) šel v Muro vesta samo bog in on, pa sta tiho:) Sam pravi, da mu je to izziv in istočasno upa, da bo ustrezno nagrajen. Beseda “ustrezno” me je blazno zmotila – ustrezno je po novem sinonim za “dobro ali zelo dobro” in to me skrbi.

  Mnogo boljša poteza bi bila, da bi nekaj bivših direktorjev Mure poklicali na odgovornost – zihr imajo tolk premoženja, da bi Muro zdaj potegnil iz največjega dreka.
  Ampak take želje so utopija.

 22. 5435345, pravi:

  Odgovorim na vprašnje? saj sem, pa ga niste sposoben razumet, je bilo čisto enostavno povedano,
  pa vam ne gre.-))

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ketna, nimaš slabe poante, a vseeno me zanima, če misliš, da je res on kaj zajebal pri Muri?

  Milena, razumem, razumem, dodal bi pa še to, ni vsak, ki napiše neumnost, neumen. In nima vsak, ki vidi neumnost, prav, da je to neumnost. Glede ljudi, pač govorijo večinoma na pamet in brez da bi nekoga zares poznali. Že po defoltu, četudi kdaj kdo naredi dobro stvar. Hm, mar nisi takšna ponavadi tudi ti?

  Stela, no ja, tale ustrezno je tudi meni sporen, glede na to, da rezultata ni. Čeprav ga niti ni moglo biti, je še vedno dejstvo, da ga ni, pika. Se pa strinjam glede bivših, prav to je glavna napaka in ključno, se pravi, da nihče ne odgovarja. Ne govorim, da mora v arest, govorim, da naj vrne plačo, saj si je očitno ni zaslužil. Pika.

  5435345, govorim o vprašanju pod cifro 2. Pa ne s filozofijo in med vrsticami, to delajo naši politiki. Odgovorite direktno in preprosto, če seveda znate.

 24. Uroš pravi:

  Eh, Iztok, včasih si tako naiven, da že kar boli. Zdenko podlesnik ugleden podjetnik, s čisto kariero? My ass, čisto! Krvnik tekstilnih podjetij, Toper in Metka, ki ju je pahnil v stečaj. S prisvojenim (beri, ukradenim) denarjem odprl CBH, katera pa je tudi nekam poniknila. Toliko o njegovi čisti karieri!

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Napisal sem ugleden Celjan in ne ugleden podjetnik s čisto kariero, ne izmišljuj si. Drugače pa očitno res poznaš reči, kot vidim, no ja, lahko da si se tudi pustil zavesti govoricam, ne bom sodil, ker njegovega ozadja res ne poznam.
  Ni pa nič narobe, če mi orišeš drugačen pogled nanj, zakaj pa ne, tvoja pravica. A saj veš, o vsakem, ki je nekaj dosegel, radi govorijo slabe reči, ki so včasih res napihnjene. Če pa tokrat držijo, pa je gospoda Podlesnika seveda lahko sram.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  5435345, tvojih komentarjev ne spustim skozi zaradi tega, ker smetijo temo zapisa, saj ne govorijo o Podlesniku in Muri, marveč o tvojih travmah z mano. Če boš napisal kaj na osnovno temo, pa te z veseljem spustim skozi. Do takrat pa lep pozdrav.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !