Ena kratka o homoseksualnih družinah

29.09.2009 ob 21:42

O samem zakonu ne bi, saj nočem, da bi me kdo spet označil za homofoba samo za to, ker sem omenil besedo gej. Če sem za ali proti tudi ne bi, saj je preveč vroče, da bi se splačalo drezati v to gnezdo.

Raje bi rekel nekaj drugega. Glede na to, da je ogromno otrok popolnoma zafuranih in da so starši velikokrat povsem zgrešili v vzgoji in so včasih res totalni bebci, se sprašujem, če sta ženska in moški res najbolj pametna izbira za otroka. Kaj pa če bi bila generacija veliko bolj normalna, če bi otroke vzgajala dva moška ali dve ženski? Nikoli se ne ve, saj to, kar je zdaj, očitno ni dobro in gre v napačno smer.

Kaj vem, morda bi bilo še bolje, da otroke vzgajajo drugi otroci ali pa kar nezemljani.

Ali še bolje, da otrok sploh ni.

Tako vsaj ne bom poslušal debilnih izjav tipa: “Mož zasluži 400 evrov, jaz sem izgubila službo, nimam pojma, kako bova preživela. Še posebej zato, ker je na poti drug otrok.”

Ja, fak no, če ne moreš preživeti, zakaj za vraga je na poti drugi otrok?

Morda pa je res bolje, da oblast prevzamejo geji in lezbijke ter prepovejo “normalne” nosečnosti in sprejmejo zakon, da se otroci dozirajo po pameti in takrat, ko so zanje dovolj dobri pogoji.

null

 

21 komentarjev na “Ena kratka o homoseksualnih družinah”

 1. roxana pravi:

  to je vse lepo in prav, toda ali je družba že pripravljena na otroke isto spolnih staršev. Bojim se, da bo preteklo še kar nekaj vode, preden jih bodo “sprejeli”. Verjertno veš, da če se že ločiš, veljaš na predvsem vasi za nevemkaj. Mislim, da bo pot dolga in včasih neprijetna.

 2. kinky tone pravi:

  Kolikor jih Alah da!

 3. Don Marko M pravi:

  eh Iztok, bo že držalo, da razumem tvojo željo po provokaciji, ampak vseeno….odgovor na tvoje zadnje vprašanje boš še najlažje razumel, ko boš imel otroke….mogoče nekoč celo drugega na poti….pa si poskušaj predstavljati srečo ob začetku nosečnosti, ko imata oba starša službo in recimo tam vsaj 1000€ skupaj plače….in potem na sredini nosečnosti propade firma moža in ostane brez….ali obratno….ali celo oboje, kar je danes sploh mogoče….pa ne reci mi zdaj, da se tebi kaj takšnega pa že ne more zgoditi….ampak takisto ne uporabi tega izgovora, zakaj še nisi začel potomce ustvarjati….sorči, ampak s tisto izjavo in vprašanjem si številnim, meni sicer ne, ki so preživeli takšne življenske padce, storil krivico….ampak to je seveda moje osebno mnenje….

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Roxana, to, na kaj je zares pripravljena družba, pa je povsem druga pesem. Če mene vprašaš, ni. Niti pod razno. Preveč je takih, ki jih ta ideja spravi v čisti obup in jezo. Da razumem ljudi, ki tega pač ne podpirajo, pa raje ne bom rekel, saj to za nekatrere občutljiveže tukaj gori pomeni, da sem homofob in da tudi jaz sodim mednje.

  Kinki, in koliko jih da ponavadi, ali še bolje, zakaj jih enim da več, drugim pa manj?

  Marko, stari moj, imeti finančno krizo in vseeno štepati otroke je zame trapasto in nefer tudi do otroka, ki se rodi v take nesrečne pogoje. To, da nimam otrok, nima zveze z ničemer, le z logiko, ki bi morala biti bolj jasno folku.
  Glede nosečnosti “po nesreči” sem pisal tukaj:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/03/19/zanosila-sem-po-nesreci-je-stavek-ob-katerem-mi-gre-na-smeh/
  Ne bom rekel, da je pri vseh enako, prepričan pa sem, da je veliko takih, ki so res bedasti glede tega. Tudi o tem sem pisal tukaj:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/03/13/druzine-ki-imajo-sto-otrok-in-tarnajo-da-nimajo-denarja-za-prezivetje-mi-gredo-na-zivce/
  Pa tukaj:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/05/01/zakaj-drzava-nikoli-ne-pomaga-samskim/

 5. pero pravi:

  objektivno gledano, mislm da za tak zakon v deželici kot je slovenija pač še nismo prpravljeni…taki kontroverzni zakoni relativno dobro funkcionirajo npr. v državah zahodne evrope zato, ker je tudi miselnost ljudi precej drugačna-pa ne da so bolj liberalni, ampak živijo tako da se brigajo sami zase in jih, po domače rečeno, boli kurac kaj se dogaja pri sosedovih! slovenci smo pa seveda totalno nasprotje -smo radoveden ter sumničav narod, kar je občasno celo dobra stvar, spet drugič pa ne…

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi za cigarete so tako rekli, pa poglej kako fino je šlo skozi, celo kadilci so preživeli in niso naredili samomora. Pa višje kazni tudi, najprej norija, potem pa se pač sprijaznijo. Isto bi bilo tukaj, najprej divjanje, poztem pa sem bi že navadili in ugotovili, da ne bo konec sveta in da je verjetno res isti kurac kdo te vzgaja, če te vzgaja dobro. Finta je v tem, da gejev in lezbijk ni malo, da to ni več marginala, ki bi jo še lahko ignorirali.

 7. PT01 pravi:

  IZtok, s tistim se strinjam, je na poti drugi otrok … ali pa peti in brez službe, ljudje dobesedno nič ne mislijo … vendar pa ne moreš pospločiti da so otroci slabo vzgojeni.

  Velika razlika je med otroci na vasi in tistimi v mestu. Prijatelj se mi je preselil na vas in mi je sam povedal, kaj se dogaja v mestnih šolah na primer

  Tudi sam verjamem, da bi dva istospolna lahko marsikdaj bolje vzgajala otroka, če ne drugega lahko vsaj kontrolirata število otrok :-) , ampak po drugi strani to ni narava.

  In narava se slej ko prej maščuje, je pa jasno da je zahodna civilizacija verjetno že preko svojega vrhunca, tako kot rimsko in še kakšno cesarstvo svoje dni.

 8. barbara pravi:

  Daj nehaj glumit, že s tem, da kao ne želiš povedat svojega mnenja, ga poveš. Homofob si in tega ne bo spremenila nobena kao diskretnost v izražanju.

 9. Don Marko M pravi:

  eh Iztok, nisi prebral mojega komentarja….

 10. Zoja pravi:

  Dragi Iztok,

  Če bi morda poznal kakšno tako družinico, o katerih pišeš, bi morda spremenil mnenje. Žal mi je, da nekateri tako razmišljate. No, naj ti bo v vzpodbudo, da je podobnih družin v Sloveniji že mnogo, zato boš nekega dne gotovo naletel na kakšno. Ko se ti bo takrat v srce nehote priplazila naklonjenost do teh bitij, takrat bo šele ‘hudo’. Kaj veš, morda že sedaj poznaš kakšnega ‘pedra’ ali ‘lezbo’, s komer se prav dobro razumeš, pa se ti sploh ne sanja. Kako zanimiv je ta svet. Nikoli nisem razumela, s čim bom jaz škodila vsem vam, ki tako vehementno pišete in razpravljate o ‘nas’. Kaj je narobe? Moj otrok ni nič drugačen od vaših, kaj veste, morda se z vašim celo igra v peskovniku. In ko boste svoje otroke naučili, da je moj ‘čuden/drugačen’, boste vi tisti, ki boste nadaljevali vso to zadevo. Kajti začne se pri starših. To, kar otrok sliši in vidi doma, tega se posložuje tudi v okolici. In nobene okrogle mize ne potrebujemo, da bi prišli do zgornjih ugotovitev, mar ne? Pustite nas no bivati v miru, saj nikomur nič nočemo.
  Lep pozdrav,
  mama lezbijka

 11. rockstar rockstar pravi:

  Iztok, jaz sem neizmerno ponosna na tebe, da boš vedel. Eden izmed prvih in mogoče celo edini, ki se je kljub temu, da se vidno ne strinja s tem in da ne podpira najbolj te ideje vprašal, da kaj pa če bi mogoče dva ljubeča starša (bilo kakšnega spola) boljše vzgajala otročka.

  Bravo in hvala. Si mi polepšal dan.

 12. Luca Santini pravi:

  Nisi homofob, ker bi omenjal besedo ‘gej’, ampak zato, ker si pred casom trdil, da ‘peder’ ni zaljivka in da kaj se geji bunijo, ce jim tako pravimo. Razumes, nicvrednez?

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, pametna kot vedno.

  PT01, saj nisem posplošil, le o določenem segmentu govorim.

  Marko, si ti moj zapis?

  Zoja, si prepričana, da si res prebrala moj zapis?

  Rockstar, z veseljem ti ga polepšam s tako stvarjo, za katero stojim kadarkoli.

  Luca, vzel si iz konteksta in prikazal v napačni luči. Bi pa omenil za primer, samo zato, da boš morda pravilno razumel, besedo niger. Ko jo belec reče črncu, je kao žaljiva, ko jo črnc črncu, pa frajerska. Dvojna morala. Razumeš, bedaček?

 14. STELA pravi:

  Jaz bi pa ob vsej tej gonji nekaterih (vemo katerih), ki so proti temu, da “ima otrok dve mamici al pa dva očka”:) rada enkrat odgovor na eno samo vprašanje in sicer: če je edina normalna in družbeno sprejemljiva družina taka, kjer ima otrok očeta in mamo – koliko boljše in zakaj so boljše te “normalne” družine, če je eden (ali oba) od staršev alkoholik,če sta oba ambiciozna kt 100 mater in ima otrok vse, razen ljubezni in časa staršev,če imajo malo denarja in toliko otrok (kot jih bog da), da komaj preživijo iz mesca v mesec??

  hvala za odgovor

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Odgovor je jasen, toda lahko bi ti odgovorili, da kdo garantira, da ne bo pri istem spolu prišlo do istih težav, kar pomeni, da bodo težave vendarle še večje za otroka. Predvsem zaradi družbe, ki ne bo sposobna normalno gledati na tako zadevo še najmanj 100 let pri nas, če sploh kdaj.

 16. STELA pravi:

  ok, 100% garantirat res ne more nihče in kdor zahteva v zvezi s čemerkoli življenjskega garancijo je nezrel.So pa po moje velike šanse, da bi bile pri istem spolu težave manj pogoste iz preprostega razloga – če se za nekaj zelohudomočno trudiš, se boš enako trudil, da bo vse ok. Prepričana sem tudi, da do prej omenjenih težav ne prihaja v “normalnih” zakonih, ki se leta in leta trudijo spočet otroka.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, tudi “normalni” pari se večkrat zelo trudijo, da dobijo otroka in da mu dajo prave pogoje. Tega ne bi tako posploševal, se strinjam, je pa res, da je pri istospolnih morda res še več “matranja”, da se do njega res pride. Toda, kot sem rekel, če bi pa zaškripalo, pa bi bilo za otroka po moje še huje, predvsem zaradi družbenih pripomb, tudi v stilu, ja kaj sta pa mislila, saj sta isti spol, saj je bilo jasno, da ne boi šlo. Sicer pa, kot sem rekel že v zapisu, glede na to, da je tolko zafurane generacije, je morda res čas, da pride do spremembe.

 18. NoMercy pravi:

  vpade G-1 v kopanico, kjer se kopa G-2 in se igra s svojim pravkar narejenim kakcem.
  Vpraša G-1: ja kaj pa ti delaš???
  reče G-2: najinega otročička kopam

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In pol men pravjo, da sem homofob :)

 20. Tristan pravi:

  @NoMercy, odgovor tebi: http://www.youtube.com/watch?v=03PnU27cWDs
  Sori, Iztok, ampak hudobne ljudi je treba postaviti tam kamor spadajo.
  Pa ne se sekirat, če so te označili za homofoba. Jaz se popolnoma strinjam z Rockstar in si želim, da bi bilo takega folka še več.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni panike, pa lepo, da si se spet oglasil.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !