Kako je Sašo Hribar Damjana Murka spremenil v intelektualca

28.09.2009 ob 14:37

V soboto se je vrnil Sašo Hribar. Nekako nepripravljen, celo len in tak, da se mu vidi, da je čedalje bolj nezadovoljen s pogoji dela. Le kdo bi mu zameril. Oddajo so mu prestavili na pol enajsto uro zvečer, ponovitve ni, gledanost pa verjetno pada ali v najboljšem primeru ostaja ista. In oddaja je delovala isto kot voditelj. Kot skupek nepripravljenih skečev brez repa in glave, ki so skupaj le zato, da so pač del oddaje, ki ne pride do izraza in ki na trenutke izstopa le zaradi odličnih imitacij znanih politikov. In Hribar je bil najbolj čuden doslej, kot da mu res ne ljubi in kot da mu je res vseeno kaj se bo zgodilo z njegovo oddajo.

In potem je v studio prikorakal Damjan Murko, ki ga je skušal Hribar spremeniti v intelektualca in nam pojasniti, da so bedaki v bistvu tisti, ki se iz njega delajo norca, ne pa on, ki zaradi tega solidno služi. In Murko se sploh ni držal slabo. Suvereno je odgovarjal na vprašanja in se ves čas solidno hecal. Za razliko od Hribarja, ki je ostajal resen in brez prave energije ter humorja. In publike, ki je jasno pokazala, da ji gre Murko na kurac.

Čudna oddaja, prisiljena in taka, da ni pustila dobrega vtisa na gledalca. Če sem iskren, je bil Murko še najbolj kul, saj se je vedel profesionalno in skušal sprostiti ozračje, ki pa je do konca ostalo napeto in brez spontane atmosfere.

Hribarja močno cenim in se zavedam, da je umetnik, ki mu čez lužo za oddajo ne bi bilo potrebno čakati petdeset let, toda to, kar je počel tokrat, je pod njegovim nivojem. Je površno in tako, da ga ni vredno. Da ni vredno njegove genialnosti in izvirnosti.

Če je nezadovoljen in če se mu ne ljubi več, naj odide in vse skupaj pošlje v tri krasne. Če misli ostati, pa naj naredi oddajo, ki bo všeč tudi gledalcem, ne pa samo trem modelom v studiu, ki se morajo smejati že po defoltu.

foto: Jure Eržen

 

23 komentarjev na “Kako je Sašo Hribar Damjana Murka spremenil v intelektualca”

 1. NoMercy pravi:

  Še dr. Artur Štern je mankal, pa bi bili vsi, ki so znani samo po tem, da so znani v SVN na kupu :P

 2. klemenix klemenix pravi:

  V glavnem, naša bedna nacionalka ni vredna takih asov, kot je Sašo Hribar. Prav vidi se, da takega tipa oddaje, ki bi utegnil zabavati malce bolj razgledane ljudi (in ne zgolj publike, ki ob nedeljah nestrpno čaka že 20 let isto oddajo Maria Galuniča) na nacionalki nočejo oz. se je njeni “veljaki” bojijo.

 3. klemenix klemenix pravi:

  Hja, tudi meni ni jasno kaj imajo od tega, da jo porivajo v vedno bolj pozen ternim. Oddaja takega tipa si zagotov zasluži, da bi bila na sporedu v soboto ob osmih zvečer. Očitno jo tja porivajo zato, ker jim Hribar skače po glavi in nočejo, da to vidi gledalstvo RTV Slovenija. Mogoče se tudi bojijo izgubiti še eno izmed zvezd stalnic slovenskega zabavnega programa. Če z nacionalke uide še Hribar potem res ne vem, kaj jim še dobrega ostane. Ne bom dejal, da je Mario slab voditelj, a njegova oddaja je totalno izpeta in preveč pocukrana za te novodobne čase.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ampak, če nekaj nočeš preprosto ukineš, zakaj potem tega ne naredijo, se bojijo kaj bi naredil, če oddaje ne bi imel? To mi je tako čudno in res neobičajno za naš medijski prostor.
  Glede Maria, najino osebno mnenje ni važno, dejstvo je, da je oddaja odlično gledana in da Mario obvlada svoj posel tako kot nihče drug.

 5. kastiljo kastiljo pravi:

  Res ne razumem odnosa RTVja do njega. Ker on je za vse tam res pravi đek in za moje pojme veliko bolj posrečen in inteligenten, kot tistedva, “ki sta padla na poptv”. Lahko bi ga veliko bolje izkoristili za svojo reklamo. Samo verjetno je tukaj v ozadju tudi politika (iz katere vemo, da se Hribar konstantno dela norca – pa saj ima prav). Ampak vseeno – ne razumem jih. Po drugi strani še kako razumem njega, da se tako obnaša. Čeprav na njegovem mestu bi jaz lepo spakiral kovčke in odšel.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, še vedno dobiva plačo in je, če se ne motim, celo redno zaposlen na RTV. To pa je v današnjem času zelo nespametno zapraviti. Kaj vem, morda pa ga ravno zaradi tega, ker so ga redno zaposlili, ne morejo nagnati, čeprav bi ga radi.

 7. klemenix klemenix pravi:

  Hja, se strinjam, da Mario obvlada svoj posel a menim, da bo ob nadaljni menjavi generacij popolnoma izgubil svoje privržence. Sam si ob nedeljah dosti raje ogledam konkurenčno As Ti Tud Not Padu, moja stara mama pač Maria. Ni mi pa všeč, ker je vse preveč pocukrana oddaja, pogovor z gosti pa tak, kot da bi se pogovarjali v cerkvi. Raje vidim, da Bizovičar žali svojega gosta, kot pa Maria, ki mu je že rahlo namigovanje na kaj “porednega” pravi bum. Poleg tega je humor v oddaji na izjemno nizki ravni, sedaj ko enega od “humorističnih likov” ponovno igra Desa Muck pa sploh. Ko svoji vlogi igrata Šarec in Kobal pa se prav vidi, da je v zraku neka napetost, saj se (vsaj Mario) boji, da ne bosta šla predaleč.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tega se ne boji, saj ga bo “njegova” generacija gledala vse do smrti, kar pa je vsaj še kakih 30 let :)

  Jaz ne gledam ne eno in ne drugo, če pa že gledam tv, pa prestavljam sem in tja, kar po moje počne tudi velika večina naših gledalcev.

  Se pa ne strinjam čisto, da je Mario tako cerkven kot praviš. Zadnja leta je veliko bolj humoren in odprt in včasih prijavi tudi kako močno. Isto velja za goste. Navsezadnje je celo skoraj 90 letna Neža Maurer brez sramu govorila, da jo vzburjajo kosmati moški.

  Če se pri Ladu in Juriji pojavi neka striptizeta, pa to zame ni pogum, ampak poceni budalaština.

  Nizka raven? Brez zamere, a meni so fore iz Večernika še manj zabavne od Maria. Da o dolgočasnih pogovorih z gosti, ki jih včasih izvaja Lado, niti ne govorim.

  Nočem pametovati, saj vem, da ni preprosto, toda oddaja bi morala biti boljša, prav zato pa ne vidim nekega presežka v primerjavi z Mariom.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, mi je pa vseeno zanimivo, da jo puščajo na programu, ne glede na to, da se iz njih nenehno dela norca. Tudi v drugih medijih.

 10. klemenix klemenix pravi:

  Hm, sedaj ne vem kaj naj rečem :) Očitno so okusi zelo različni. :)

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, dragi prijatelj, prav zato je debata tako zelo zanimiva.

 12. klemenix klemenix pravi:

  Se strinjam. :) Ampak čudno, celo moja mama meni, da je Marijeva oddaja preveč pocukrana in če že gleda, gleda Zrneca in Bizovičarja, ki sta (po njenih besedah) nepredvidljiva. Mario pa se žal ponavlja že dosti časa in ne vem ta kolikič sem v njegovi oddaji videl (sicer genijalca in zanimivega človeka) Jureta Ivanušiča kot gosta. Prav tako vsako sezono pride na vrsto Helena Blagne, Marko Vozelj ter še bi se dalo naštevati. Je pa res, da Mario ni tako močno odvisen od gostov kot Lado in Jurij. Oddaje z določenimi gosti pri As ti tud not padu so genijalne, spet druge pa katastrofalne. Posebej tiste, kjer je bil gost Igralec in so ga nato silili v nek skeč. Tukaj zadeva ne užge, saj smo igralca kot igralca že vajeni. Če pa se u skeču pojavi n eigralec je zadeva dosti bolj posrečena. Kot s Cimetom zadnjič npr. Je pa meni večernik zelo všeč, saj se v njem norčuje iz TV. Dnevnika in 24 Ur. Poleg tega je ustvaril lik Janez Jeleba, ki je karikatura vseh samovšečnih TV Dnevnik voditeljev.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tvoj “problem” je očitno v tem, da sta ti Juri in Lado dobra samo ker ju primerjaš z Mariom. Če bi jih s kakim Jay Lenom, Davidom Lettermanom, Conanom O’Brienom in Saturday Night Live, bi govoril drugače.
  Če praviš, da se Mario ponavlja, me čudi, da tega ne opaziš tudi pri Ladu in Juriju.
  Nikoli nisem rekel, da nista velikokrat smešna, sta, a kaj ko sta velikokrat tudi dolgočasna in premalo smešna.
  Janez Jeleb pa je meni nekaj najslabšega, kar sem videl od Zrneca in tudi vsi štosi, ki jih počne so mi totalno dolgočasni in bedni.

 14. Don Marko M pravi:

  Sašo je car tudi, ko ima najslabši dan….se pač dogaja tudi najboljšim….Murko pa je itak genijalac – sloveniji je pokazal in dokazal, kako se iz nič vidi vse….v čemer seveda Sašo v radiu Ga Ga nima konkurence pod alpami….in ker mora nacionalka imeti vsaj enega intelektualca,bo Sašo ostal točno tam…poslušalci in gledalci pa tudi….vsaka primerjava z Mariem ali Ladom in Jure-tom pa je brezsmiselna…

 15. ketna pravi:

  A veš kk ti rečem? Če upaš skopirati 6 zadnjih bančnih izpiskov in potem bomo prosli Murka pa bomo vidli kdo je resnično car:)

 16. klemenix klemenix pravi:

  @Iztok: mislim, da se motiš, kje je moj prblem ;) Poznam omenjene šove! A tu v našem prostoru se ne bi prijeli. “lenonski” oz “lattermanski” tip oddaje je bila npr. Jonasova Brez Zavor. A se ni ne vem kako prijela, četudi je bil Jonas sijajen. Poleg ameriških zadev vsake toliko časa pogledam tudi nešteto “zabavnih” oddaj na italianski televiziji, a kot sem rekel, nobena me posebej ne zabava. Kot sem že dejal, dobro, da se okusi razlikujejo. Meni je Zrnec sijajen in se mi zdi fino, da slovenske televizije premorejo oddajo kot je As Ti Tud Not Padu. Nisem rekel, da je oddaja nek presežek, a od vseh ki so na slovenskih televizijah je najbolj zabavna. Vsaj meni. Četudi od dela do dela razočara…

 17. plujem plujem pravi:

  Redki so tuki v naši Sloveniji, ki zmorejo biti “smešni” skozi vsa leta udejstvovanja. Sem ravno zadnjič razmišljala, kaj naše ovira, da bi bili tako uspešni kot nekateri tuji. Pa sta mi na misel prišla dva razloga: preveč vkalupljeni Slovenci in prevelika želja po ugajanju in zadovoljevanju zahtevnih, zavistnih Slovencev, ki lahko pripelje do nesproščenosti, če ne celo nadutosti.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marko, prav to je problem, da nam je nekdo car tudi ko ni car, ker je pač kao car. To je kurac in ko se ti to zgodi, je čas da se umakneš.

  Ketna, na računu ima plačo iz mariborske restavracije, denar od špilov pa dobiva po moje na roke :)

  Klemen, o, pa še kako bi se, panika je samo v tem, da očitni ni človeka, ki bi to znal ali pa je, pa mu ne dovolijo. Mi smo nekaj podobnega poskušali z On Air, pa so nas prehitro skenslali, da bi se razvili. Pa Činč se je to šel na Net Tv v Lejt Night Rejtaš in mu ni šlo slabo.
  Jasno, da je kul, da premoremo tako oddajo kot je Not padu, saj je edina, kjer se sploh kaj dogaja. To nisem nikoli zanikal. A prav zato, ker je edina, je taka kot je. Če bi jih bilo pet, bi se vsi prekleto bolj potrudili in se izognili vsem poceni štosem, ki so zdaj tudi zato, da se napolni minutaža.
  Glede Jonasa, Brez zavor ali Brez zapor meni ni bila dobra, je bila prisiljena in polna egotripa. Ni bil presežek, ni bilo prelomno. Odličen je bil v Videošponu, za tiste čase sto let pred nami, tukaj pa je bil pač Jonas, zvezda, ki mu ni treba biti drugega kot Jonas. Tako kot v Kliniki. Če ne bi imel potem kviza Lepo je biti milijonar, ga danes po moje ne bi bilo več z nami.

  Plujem, nadutost je zdelala marsikoga, se strinjam. Bi pa dodal, da je panika tudi v tem, da se bojijo za službe, kar je jasno, saj ni tako lahko dobiti kaj drugega, ker je malo trg pa ker ga kradejo nesposobni.

 19. Don Marko M pravi:

  eh Iztok, tudi ti si za koga mogoče car ne glede na vsa nihanja, tudi razpoloženja…ker je vsak za nekoga….tudi jaz.. :)
  Sašota pa poznam tudi osebno….kar je praktično isto,kot če bi ga gledal na tv ali poslušal po radiu….in zato je Sašo Car, ki ostaja….hočem povedati le, da je v naši podalpski vse preveč, tudi samooklicanih, zvezd in zvezdic, ki niso nič drugega kot pretvarjanje in bi v privatnem lifu človek plačal tudi kavo samo za to, da je ne spije z njimi….

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Car v primerjavi z drugimi, kaj pa v primerjavi s samim sabo in dejstvom, da zna biti veliko boljši?

 21. Don Marko M pravi:

  sem že napisal, da ima vsak pravico do slabega dne…tudi najboljši…tudi ti in jaz…kar seveda ne more skvariti pogleda na celoto že ustvarjenega…razen tistim, ki iščejo dlako v jajcu, a jajce spregledajo….

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To se pa več kot strinjam in o tem ni bilo nikoli dileme.

 23. Nasvidenje, Sašo Hribar « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] take vrste oddaji oddaji nastopil prvič in zadnjič. To je bila revolucija, ki je lahko uspela le Sašu Hribarju, ki bi bil čez lužo že zdavnaj milijonar. Da se je tik pred novim letom v svoji zadnji oddaji [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !