Folk, pa kaj je z vami, a sploh veste kdo je Whitney Houston?

20.09.2009 ob 16:53

Ko sem malce nazaj pisal, da je Whitney Houston po nekaj letih izdala nov album, se vrnila na sceno in nam servirala glasbeno mojstrovino, ni trznil praktično nihče. To se mi zdi čudno, saj gre za zares veliko in legendarno pevko, ki je sedaj res izdala super album in dokazala, da je še vedno odlična vokalistka in zvezda, ki v osnovno šolo na trenutke pošlje tudi Beyonce.

Še več, o njeni vrnitvi ni, če se ne motim, pisal noben drug bloger, niti tračarsko, kaj šele glasbeno. Glede na to, da imamo tudi kao profi glasbeni blog med hišnimi blogerji, je to naravnost nerazumljivo in vredno graje ter ozkoglednega pogleda na svet glasbe.

Dajte no, dragi kolegi, saj nista samo house in alter scena zanimivi za vaša ušesa. Je mogoče, da ste na Whitney preprosto pozabili in da da boste prezrli tudi njen novi album I Look to You?

Ne ga srat, no. Pa veste kaj, skorajda prepričan sem, da če bi prišla koncertirat v Slovenijo, da bi prodala vsega tisoč kart. Itak, podobno kot Madonna in Michael Jackson. Slovenci pač.

YouTube slika preogleda
 

47 komentarjev na “Folk, pa kaj je z vami, a sploh veste kdo je Whitney Houston?”

 1. Pris Pris pravi:

  Točke ji dam za enostavno produkcijo in pomanjkanje hiphop ritmov, medtem ko je njen vokal le še senca tistega izpred 15 let.

 2. DarkBloom pravi:

  no jst preposlušala njen novi album in je kul :-) sm vesela, da se je pobrala. Sm pa tut pogledala intervju, ki ga je imela z Oprah..very touchy.
  V glavnem lohk bi prišla kaj v Zagreb, če bo imela kako evropsko turnejo. Ma pa zuni že drugi video za million dollar bill, ki mi je bolj všeč kot prvi

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, ne bodi prestrog, po vsem tem, kar je počela, je čudež, da vokal še sploh ima. Se pa strinjam, ni več tako čist in močan kot je bil, toda še vedno je veliko boljši od večine pevk, ki se imajo danes za pevke.

  Dark, to z Oprah moram še videti. Vem pa, da je iskreno priznala vse v zvezi z mamili in kretenskim možem. Pogumno, ni kaj. Za turnejo dvomim, da bo, saj še ni dovolj močna, kar je jasno nakazal malce problematičen vokalni nastop na Good Morning America, ko ji je skorajda zmanjkalo glasu.
  Vem, da je tudi Dollar Bill zunaj, a žal mi je to eden manj izrazitih komadov na albumu, ki je sicer brez napake.

 4. Pris Pris pravi:

  Nje je res škoda, ker je bila odlična vokalistka.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj se je pobrala, kot kaže. Ni potrebe za take stavke po moje. Spomini na vrhunski vokal pa ostajajo v starejših pesmih. Je pa res, da ga je močno polomila in zavila s poti s tem Bobbyjem. Po drugi strani pa bi lahko šla in je tudi malo sama kriva, da ni. Je bil pa tudi Bobby super pevec in glasbenik, zato je tudi njega škoda, da je tako zabredel s temi pofukanimi drogami. Upam le, da Whitney ne pade nazaj in da je ne bodo uničili zlobni jeziki, ki komaj čakajo, da naredi kaj narobe in da ji zmanjka glasu na kakem nastopu.

 6. klemenix klemenix pravi:

  Hm Iztok, jaz bom dejal, da gre za odlično vokalistko (četudi sedaj ne več tako zelo odlično). Vseeno pa na njen koncert verjetno ne bi šel oz. ne bi odvihral nanj kot njen največji oboževalec. Pač poslušam drugačno zvrst glasbe in se bom za vstopnico grebel za kakšnega drugega izvajalca :)

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vidiš, tega ne bom nikoli razumel, še posebej, ker gre za izvajalca, ki ima všečne komade tudi za nekoga, ki je čisto v drugi sceni. Povsem drugače torej, kot da bi od nekoga, ki ne posluša recimo trash metala, pričakoval, da gre na koncert kakega top izvajalca iz te zvrsti.

  To govorim zato, ker vem, da nisi ravno v nekih trdih glasbenih ritmih in ti je njena glasba na nek način vendarle prijetna za uho.

 8. Pris Pris pravi:

  Iztok, ti bom jaz poskusil razložiti …

  Kot ljubitelj drugačnih zvrsti glasbe bi šel na koncert Houstonove zaradi vokala, ne zaradi šova ali zaradi tega, ker je “zvezda”. Če bi bilo v Cankarjevem domu ali Križankah s sedeži, bi se morda tam celo prikazal. Da bi šel pa na neko masovko, se gužval in jo gledal stoje od daleč, po možnosti na kakšnem big-screenu, s slabim halativoli ozvočenjem, za ceno vstopnice 50 ali več evrov, pa odpade, ker to ni tisti Whitney Houston experience, h kateremu bi kot ne-oboževalec stremel.

  Podobno bi lahko rekli tudi za mnoge druge kvalitetne glasbenike, ki jih sicer ne poslušam. Povsem dovolj mi je, če si doma ogledam kak dober DVD njihovega nastopa.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, lepo si razložil in povsem jasno je, da se zavedaš njenih kvalitet, pa četudi poslušaš povsem drugo sceno. Pa prepričan sem, da ne bi šel samo zaradi vokala, ampak tudi zaradi cele vrste odličnih pesmi, ki jih ima.

  Da skrajšam, manjko na njenem koncertu štekam le pri folku, ki posluša heavy metal in mu je vse ostalo komercialni drek. Pri ostalih ne. To pa leti predvsem na folk, ki bi recimo šel na Lady Gaga, na Whitney pa ne.

 10. klemenix klemenix pravi:

  No, tukaj se seveda strinjam Iztok, Whitney je odlična vokalistka in ima določen renome. Ni pa tako skomercializirana kot Madonna in Lady Gaga. Jaz npr. tistih, ki hodijo na koncerte od Madonne ne razumem, ker ni nič od nič razen kup kiča. Drugače je pa moj glasbeni okus dosti širok ja :) A razumeti moraš, da imaš določene izvajalce in določeno zvrst raje kot druge. Saj res, bi šel ti npr. na koncert od Metallice in skakal v prvi vrsti?

 11. klemenix klemenix pravi:

  @drugače pa ja: poznam ogromno ljudi, ki poslušajo heavy metal in se na zabavah nikakor ne počutijo in popljuvajo prav vsak komad. Pred časom sem bil na nekem moto zboru, kjer so tile isti metalci (ki na ostalih žurih kritizirajo glasbo) imeli šanso sukanja glasbe, pa so bili v desetih minutah skritizirani. Nobena skrajnost v glasbi ni dobra. Kakorkoli, na temle moto zboru je potem ena punca prevzela vajeti in pričela sukati rockovske pesmi, ki jih vsi poznamo in ob katerih se da lepo žurati.

 12. Vanja1 pravi:

  Tudi sama ne bi vedela,da je izdala Cd, če ne bi zasledila na tvojem blogu. oz motim se, videla sem tudi prispevek na Pop In-u. Očitno je medijska hiša ni tako podprla pri promociji, je pa res ,da je težko priti na površje ob poplavi pevcev. Sicer pa mi njen nov Cd ni nič posebnega, vsaj mene ni navdušil noben komad posebej.

  Vsekakor pa je še vedno dobra vokalistka , katero bi bilo vredno poslušat in uživat na sedežu v dvorani,ker še vedno trdim ,da se glasba posluša in ne gleda, tako, kot je povedal Pris, bi jo šla poslušat zaradi pevkinega vokala in ne showa oz. Cirkusa , kot jih gojijo Madonna , Lady Gaga in Co. !!

  Jackson bi bil v Slo. razprodan.;)

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, v prvo vrsto ne, ne bi pa imel nič proti, da bi jih videl, saj so legende.
  Magari zato, da bi slišal komad Nothing Elese Matters :)
  Da ne bo pomote, sem pa skakal v prvi vrsti na Body Count, pa tudi ni moja scena, a na odru je stal Ice T, tega pa se ne zamudi.

  Vanja1, založba in mediji lepo skrbijo za promocijo, toda problem je v deželah kot je Slovenija, ki te scene očitno ne šljivi, kar je sramota, še posebej, če taka zvezda po dolgem času izda album.
  Ni te navdušil? Glede na to, da si velik fan Jacksona, skoraj tega ne morem verjeti. I Look to You je namreč njen Man in the Mirror, če mene vprašaš. Da o ostalih niti ne govorim. Po moje bo novi Jacksonov album zelo podoben temu.
  Glede šova, vendar je razlika v tem kar dela Lady Gaga in tem kar dela Madonna.
  Glede Jacksona, prav Slovenija je bila edina dežela, kjer se sredi devetdesetih ni prodalo dosti kar za njegov koncert, zato je tudi odpadel.

 14. Vanja1 pravi:

  ja, ampak sedaj smo v novem tisočletju in bi nam morda uspelo napolnit kakšen bežigrad.:) !! Amapk tedaj ga je hotel stojan zvabit v svojo oddajo in mu je to skorejda uspelo, kasneje pa mu je rtvslo, to prepovedala , ker se je pojavila pedofilska afera.

  Ja, morda delam krivico Whitney, morda je razlog, da me ni navdušila na prvi posluh. Morda čez kakšen dan vzamem besedo nazaj.;)

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dokeler ni umrl je zanimal še manj Slovencev kot v devetdesetih. Nismo mi za take šove.
  Glede Whitney, vzami si čas, odličen album je.

 16. klemenix klemenix pravi:

  No vidiš, na Ice T-ja pa jaz ne bi šel :) Mogoče zgolj iz radovednosti a ta scena me ne zanima. Oz. da ne bo nesramno: sem poslušal, pa mi ni bilo niti malce všeč. Žal :) Kakorkoli, po eni strani je dobro, da imamo ljudje različne okuse za glasbo in je tako lahko debata o glasbi bolj bogata :) Drugače pa ima Metallica še dosti dosti lepših baladic kot je nothing else matters :) Priporočam :)

  Unforgiven 1: (npr)

  http://www.youtube.com/watch?v=PrwQUwpGjuk

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Metallica ti je kul, Body Count pa ne? Čudno, zelo čudno.
  Unforgiven tudi poznam, itak, omenil pa sem Matters, ker znam začetek celo na kitaro in ker je bila prva taka balada, če se ne motim.

 18. ketna pravi:

  Ženska ni nič posebnega in je produkt založbe in managerjev. Zame umetnik ni nekdo, ki samo poje komad in ga ne odpiše. To je tako bedno!

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sam nisem tako zelo strog, saj veliko šteje tudi interpretacija ter seveda vokal, vem pa, kaj misliš.
  Pa malo se motiš, ravno pri tem albumu je prvič sodelovala tudi kot soavtorica besedila pri dveh pesmih.

 20. klemenix klemenix pravi:

  Zakaj čudno Iztok? Ne vem, Body Count ne poznam prav dobro, a kolikor jih mi niso bili všeč, ker malce stremijo na hip hop ritem. Čeprav morem priznati, da imajo solidno instrumentalno zasedbo. Se pa ne da primerjati Body Count z Metallico, nikakor ne. Vsaj meni se tako zdi. Lažje bi jih lahko po moje primerjali z Limb Bizkit. No, nisem poznavalec glasbe, a vsaj tako se meni zdi :)

  No, komad nothing else matters je seveda zelo lep in svaka čast, da znaš zaigrati uvod. Jaz se tudi nekaj trudim, a ne zveni najlepše :)

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prvi album Body Count ima vrhunska besedila in globino, da strese.
  Nisem mislil kot dobesedno primerjavo, ampak kot vendarle za podoben glasbeni stil. A veš, na Madonno ne grem, na Kathy Perrry pa grem. Ali pa, na Plestenjaka ne grem, na Kreslina pa grem. Različno, a vseeno v istem stilu po moji oceni. Isto kot recimo Metallica in Body Count, če mene vprašaš.
  Se pa strinjam, da so jim Bizkit bolj podobni.
  Jaz znam le prvih nekaj taktov, saj veš, tisti tam tam tam tam tam tam tam tam tam tam :)

 22. KRUNCHY pravi:

  koga kuji kurac boli za to WH.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prav taki komentarji me najbolj skrbijo in mi dajo misliti kam je šla glasbena scena.

  Samo za firbec, kaj pa ti poslušaš?

 24. Tina M Tina M pravi:

  Ko sem prvič poslušala njen album, sta mi bila dva komada ‘kinda’ všeč. Zdaj, po parih poslušanjih, so mi vsi noro dobri. Dober album, dobri komadi, dobra Whitney. Pa svaka čast, da ji je uspelo premagati svoje krizno obdobje in da nam je dala še dobre glasbe.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako, Tinč, to je album, ki ga je treba slišati večkrat. Tudi meni je po nekaj poslušanjih kot celota popolan mojstrovina, na začetku pa sem seveda prisegal na I Look to You in Salute, ki se jim prav vidi, da ju je napisal maestro R. Kelly.

  Skratka, album leta, poleg I am Sacha Fierce Beyonce seveda.

 26. Tina M Tina M pravi:

  Samo še A Song For You pa Million Dollar Bill nisem še osvojila :) Prvi mi ni všeč glede ritma, drugi mi je pa za v film.. zveni kot soundtrack.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Million Dollar Bill, ki je prav tako že spot, je meni najslabši komad albuma, pa četudi ga je napisala Alicia Keys. A Song for You pa je takoj za njim, saj je dance scena. Vse ostalo pa brez napake. Tudi duet z Akonom. In seveda I Got You, ki je takoj za Salute in I Look to You, pa četudi se morda sliši kot Mary J. Blige.

  Pa kot sem dejal že v tsiti prvi objavi, ki sem jo zgoraj linkal, super je to, da ni pofukanih računalniških zvokov in petja skozi računalnik, kar zdaj počnejo vsi, celo R. Kelly.

  In pazi to, ko sem pisal o njen malo nazaj, praktično ni bilo odziva, zdaj ko sem se razjezil, pa je bila moj siol :)

  Upam, da se mi bo Whitney zahvalila, saj se mi zdi, da sem edini, ki ji dela reklamo v Sloveniji.

  Vseeno pa je treba pohvaliti Big Bang, saj imajo njen CD, kar je čudež, saj zadnje cajte nimajo ničesar iz te scene.

 28. Tina M pravi:

  Moji favoriti so te:

  For the Lovers
  Evo z Michaelom
  http://www.youtube.com/watch?v=JIeUhs1Plts&feature=related

  Call You Tonight
  http://www.youtube.com/watch?v=PeVuNhDfROc&feature=related

  pa I Got You
  http://www.youtube.com/watch?v=YnD0OdSe9M8

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ti I Look to You in Salute nista pred vsemi?

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Drgač pa škoda, da nista Michael pa Whitney kdaj posnela dueta.

 31. nimiy pravi:

  vemo, yet another pop star.

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zaradi takih izjav me močno skrbi prihodnost glasbene scene, kjer je že nekaj časa najbolj važno to kake pizdarije počneš na odru, ne pa to, kak komad in vokal imaš.

  Sram te bodi za tako oznako tako velike legende, ki ima odličen nov album, ki ga še poslušal nisi.

 33. kren pravi:

  “”Ne ga srat, no. Pa veste kaj, skorajda prepričan sem, da če bi prišla koncertirat v Slovenijo, da bi prodala vsega tisoč kart. Itak, podobno kot Madonna in Michael Jackson. Slovenci pač”" hahaha…pa misles da majo vsi slovenci tolk slab okus za glasbo kot ti?

 34. kren pravi:

  “”Sram te bodi za tako oznako tako velike legende, ki ima odličen nov album, ki ga še poslušal nisi.”" Tebe nej bo sram ko poslusas tak sranje!

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kren, kaj pa ti poslušaš, poba?

 36. mile pravi:

  Iztok,saj je v redu,da tako ganljivo skrbiš za propagando “nekdanje”
  glasbene dive,ni mi pa jasno,da siliš v malikovanje ves preostali svet.In da je boljša izvajalka od Beyonce….no ja,že to pove vse o tvojem poznavanju glasbe.Sploh pa je zgrešena alternativa.Meni osebno
  ni nikoli “sedla”,je bila pa odlična pevka.Povdarek na”JE BILA”,kajti
  zadnji album je”kr neki”.Za boljšo voljo vklopi radio city,boš slišal,kaj je dobro petje – Eric Clapton…Alberta

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mile, težko se je iskreno meniti z nekom, ki nastopa tako pokroviteljsko kot ti.
  A naj bo, ker je ravno Whitney.
  Beyonce in Whitney si glede glasbenega stila zadnjega albuma sploh nista tako različni, kot meniš, ravno nasprotno, zelo podobni sta si. Zato sem tudi omenil prav Beyonce, ki je poleg tega na dobri poti, da postane diva za vedno.
  Pa te fore, nekdanja, pa bivša,pa koji kurac je to, totalno bedno. Whitney ma novi album in spet je aktualna in na prvih mestih. Kljub letom in hudi konkurenci mlajših pevk. Bi morala po tvoje vsako leto izdati nov album, da bi ji rekel diva? Kaj pa Stevie Wonder, je nula, ker ni že pet let izdal ničesar? Je zato nekdanji zvezdnik? Daj razmišljaj malo no s temi bednimi oznakami.
  Pa ne ti meni o pozanavnju glasbe, lepo te prosim. Dejstvo, da praviš, da je njen novi album “kr neki”, je dokaz, da nimaš pojma o popu in R&Bju. Če bi imel, bi se zavedal, da je album vrhunski, navsezadnje ga je delal tudi R. Relly. Predvidevam pa, da ti je tudi on “kr neki”, a ne? Itak, saj te ta žanr ne zanima kaj dosti in potem kot argument zakaj ni dober rukneš Claptona. Joj, kako trapasto in povsem izven konteksta.
  In ja, raje pridigaj tipu iz prejšnjega komentarja, ki pravi, da me mora biti sram, ker poslušam tako sranje. Daj no, to nisi smešno ni, kaj šele argument.
  Pa še izjava od Beyonce za Globe and Mail, da se boš malo izobrazil: “Whitney Houston inspired me to get up there and do what she did.”

 38. STELA pravi:

  včeraj sem slučajno zasledila njen spot z vodilno pesmijo iz Bodyguarda – res je, njen vokal je izjemen in ful je blo škoda, da je nekaj let vrgla stran, ampak ok, tud ona je samo človek. Pomembno je, da se vrača.

  Iztok, pa ne spet pluvat po slovencih zarad predpostavke o eventulno prodnaih kartah:)mogoče bi blo pa več prodanih, če bi imel koncert Henčkov tro:)))

 39. barbara pravi:

  Mene pa zanima, kaj je ‘pokroviteljskega’ v Miletovem postu?
  In zanima me tudi, če je moja mama, ki ima res rada Kreslinovo glasbo in gre vsake toliko na njegov koncert, na Plestenjaka pa ne bi šla nikoli, ker je ne gane, zate tudi blesava?
  Gartner, samo žališ, žališ, žališ. Ko te ima pa folk dovolj, pa jokaš in stokaš.

 40. barbara pravi:

  Aja, prvo vprašanje sem ti postavila zato, ker je zadnje čase zate marsikaj pokroviteljsko, pa se mi vse bolj dozdeva, da ne veš, kaj ta beseda pomeni :D

 41. STELA pravi:

  tro = trio

 42. Anubis pravi:

  V naslovu je pred ‘kdo’ vejica ^_^

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, brez zamere, ampak, če v teh stavkih, ki jih bom pripel spodaj, ne prepoznaš pokroviteljskega nastopa, ki se ima za nekaj več že v startu, potem si, brez zamere, totalno zabita in slepa.
  “In da je boljša izvajalka od Beyonce….no ja,že to pove vse o tvojem poznavanju glasbe.”
  “Za boljšo voljo vklopi radio city,boš slišal,kaj je dobro petje – Eric Clapton…Alberta”
  Daj no, ne žali moje inteligence in se ne delaj norca. Če bi rada videla razliko in ujela normalen komentar, ki se vseeno ne strinja z mano, pa preberi kaj sta zapisala Pris in Klemenix. Opaziš razliko? Itak da je.
  In ne, Barbara, tvoja mama ni blesava, je pa ne razumem, saj sta si oba izvajalca zelo podobna v bistvu. Še posebej glede balad.
  Žalim? Daj se vprašaj koga točno in zakaj? Se ne boš, a ne? Itak.

  Anubis, jebeš vejice :)

  Stela, itak da bi blo za Henčka več :)

 44. Si. R. pravi:

  “toda še vedno je veliko boljši od večine pevk, ki se imajo danes za pevke.”

  @Iztok – za tole ti pa dam prav, ja … predvsem pa od tistih slovenskih smrkelj, ki jih ti promoviraš … :D

 45. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ena od tistih? Zanimivo pojmovanje za samo enkrat, kjer sem to počel.
  Simon Ručigaj pač, itak.

 46. UMRLA WHITNEY HOUSTON « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] folk-pa-kaj-je-z-vami-a-sploh-veste-kdo-je-whitney-houston/ [...]

 47. heliotrop pravi:

  Očitno ne poznate Mance Izmajlove pa se navdušujete nad narkomanko in preživetja nesposobno pevko.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !