IZTOK faking GARTNER

« | | »

Recenzija: The Grudge (oba dela)

14.09.2009

THE GRUDGE (zda 2004, grozljivka, režija: Takashi Shimizu, igrajo: Sarah Michelle Gellar, Bill Pullman, Jason Behr, Clea DuVall, Grace Zabriskie)

Če hočeš The Grudge, vse kar lahko dobiš pa je The Ring, počakaj.

The Grudge je The Ring, le da je stokrat boljši, stokrat bolj grozljiv, stokrat bolj prepričljiv in stokrat bolj kul. V The Ringu nas je strašila bejba iz vodnjaka, v The Grudgeu pa nas straši bejba, ki je bila nesrečno zaljubljena. Oba filma sta bila najprej Japonska in kar je še bolj zanimivo, oba rimejka je režiral avtor originalov. In blede babe z dolgimi lasmi, ki sem jim tokrat pridruži še enako grozljivi deček, ki spušča mačje glasove, tokrat lezejo sto na uro. Iz vsakega kotička filma, tako pogosto, da gledalec komaj lovi sapo in da mu je jasno, da bodo duhovi zjebali prav vse glavne igralce. Tudi nič hudega slutečo medicinsko sestro Sarah Michelle Gellar, ki pazi na ostarelo Grace Zabriskie in potem zelo hitro pošteka, da se za zidovi zaklete hiše dogaja cela kopica grozljivih reči. Resnično strašljiva grozljivka, ki svojo večplastno zgodbo pelje zelo prepričljivo in ne računa le na šokantne preobrate in na še bolj šokantno ter s primerno glasbeno spremljavo opremljeno pojavljanje duhov.

Ocena 4

THE GRUDGE 2 (zda 2006, grozljivka, režija: Takashi Shimizu, igrajo: Sarah Michelle Gellar, Amber Tamblyn, Arielle Kebbel, Takako Fuji, Jennifer Beals, Joanna Cassidy)

Če ste mislili, da se je z vašimi živci igral The Grudge, si poglejte The Grudge 2.

Kayako je nazaj. Še bolj divja, še bolj nora, še bolj grozljiva. V nadaljevanju, ki prav nič ne zaostaja za prvim delom. In prvi del, kar se tako imenovanih chills down your spine tiče, na trenutke celo preseže. Resda ne v sami zgodbi, ki nekoliko šepa, vsekakor pa v nenadnih in nenehnih pojavljanjih duhov, kjer boste komaj ostali na sedežih. In Kayako ter njen zajebano nesimpatični sinko najprej napadeta skupino srednješolk (eno izmed njih igra Arielle Kebbel), ki po nepotrebnem stikajo po zakleti hiši, nato pa se spravita še na Amber Tamblyn, sestro Sarah Michelle Gellar, ki jo seveda zanima, kaj za vraga se je zgodilo z njeno sestro. Hudičevo napet in trzajoč film, ki gledalcu ne pusti dihati in ga vedno znova prestraši do kosti.

Ocena 4

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 14.09.2009 ob 00:34 pod recenzije. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “Recenzija: The Grudge (oba dela)”
 1. grouse - 14.09.2009 ob 22:58

  Kaj so šele grozne Ju-On in Ju-on 2… Original grozljivka, ne pa nek remake ameriški…

  Te kr preserje, ja…

  Iztok, si že gledal shutter (2004)
  http://www.imdb.com/title/tt0440803/

  Tole je tud vrhunska grozljivka za prestrašit se!

 2. IZTOK GARTNER - 14.09.2009 ob 23:09
  IZTOK GARTNER

  Originalnih še nisem videl. Četudi sta verjetno dobra, to ne pomeni, da rimejka nista prav tako super. Nikar ne pozabi, da ju je režiral isti režiser.

  Shutter sem gledal le ameriški rimejk:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/06/17/recenzije-the-eye-shutter/

 3. Matej - 15.09.2009 ob 11:40

  Ojoj, to pa je katastrofa od filmov! Na jok mi je šlo na koncu, ko sem spušo uro pa pol v živlenju!

 4. Matej - 15.09.2009 ob 11:46

  “Če ste mislili, da se je z vašimi živci igral The Grudge, si poglejte The Grudge 2.”

  :) )))))))))))))))))))) Pa dobro, vsake oči majo svojega malara! Če je tebi zanimivo, da se ena vleče do stopnic pol ure, vsaka ti čast!

 5. IZTOK GARTNER - 15.09.2009 ob 21:14
  IZTOK GARTNER

  Matej, zame je bistvo grozljivke v tem, da me prestraši. Tale me je in to zelo.

  Čisto za firbec, katere pa so kul tebi?

 6. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije - 20.07.2011 ob 16:58

  [...] gotsko grozo, še eno Sobo za paniko, v še en Hide and Seek, v še en Krog in še en The Grudge. Torej v še en rimejk japonske klasike Hidea Nakate, ki za razliko od Kroga razmišlja s svojo [...]

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !