Recenzija: Indecent Proposal

1.09.2009 ob 20:19

zda 1993, drama, režija: Adrian Lyne, igrajo: Demi Moore, Woody Harrelson, Robert Redford, Oliver Platt, Seymour Cassel, Billy Bob Thornton, Billy Connolly

Milijon dolarjev za vročo noč z Demi Moore?

Okej, Demi Moore je bila v devetdesetih resda številka ena, hudičevo velika zvezda, seksualni simbol in igralka, ki so ji za Striptiz plačali takrat rekordnih 10 milijonov dolarjev, toda danes ponudba Roberta Redforda vendarle izgleda malce smešno. Danes bi bilo zanjo dovolj le kakih 10 tisoč dolarjev, ponudil pa bi jih lahko nekdo, ki mu ne bi bilo treba biti Robert Redford. Leta 1993 je svet resda resno razmišljal, da je vroča  noč z Demi morda vredna milijon dolarjev, meni pa je že takrat po glavi rojila misel, da ni šlo za Demi, marveč za dejstvo, da je denar ponujal Robert Redford. Če bi ga recimo takrat zelo zeleni Billy Bob Thornton, ki igra nekega možaka v kazinu, bi Demi brez dvoma rekla ne. Ker ga je Redford, pa je bil za celo njen filmski mož Woody Harrelson. Jasno, Woody in Demi igrata zakonski par, ki se znajde v hudi finančni krizi. Prav zato je nemoralna ponudba bogatega Redforda kot naročena. Ena noč seksa brez čustev in vsi problemi bodo rešeni. Tako se vsaj zdi tisti trenutek, ko Demi odide v Redfordov apartma. Tako vsaj razmišljata Demi in Woody, ki pa ga kasneje useka močna ljubosumnost. Le kako ga ne bi, ko pa milijonarja igra Robert Redford, ki bi mu Demi speljal tudi brez denarja. Prav tu ga tale sicer zelo eleganten, očarljiv in dovolj prepričljiv film morda malce polomi. A spet ne toliko, da gledalec ne bi prepoznal odlične režijo Adriana Lynea, ki se je po grozljivki Jakobova lestev groze spet vrnil na svoje področje. In karizmatične igralske ekipe, ki sproti rešuje nekatere preveč enostavne prizore. Patetike ni preveč, erotike je ravno prav, prvo srečanje med Redfordom in Demi pa premore toliko isker, da le te skačejo iz ekrana. Film, vreden ogleda. In film, ki nam pojasni, da se prave ljubezni ne da kupiti niti z milijonom dolarjev. Joj, ko bi bilo vse tako lepo tudi v realnem svetu, kjer bi punca kot je Demi brez dvoma za vedno ostala pri Redfordu.

Ocena: vredno ogleda

 

6 komentarjev na “Recenzija: Indecent Proposal”

 1. klemenix klemenix pravi:

  Moram reči, da mi je bil ta film zelo všeč, četudi mi Demi Moore nikoli ni bila niti najmanj všeč/seksi. Prepričal me je izvrstni Woody Harrelson.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Woody je v tem filmu dobro igral ja. Še boljši je bil kot Larry Flynt. Me je pa razočaral v Wag the Dog, saj mi je skoraj pokvaril sicer popoln film.

 3. klemenix klemenix pravi:

  Moram priznati, da si filma Wag The Dog še nisem pogledal. Sem pa sedaj prečekiral in vidim, da gre za sijajno igralsko zasedbo in si bo treba vzeti čas za ogled :)

  Drugače pa moram reči, da me Woody bolj ali manj navdušuje v vsakem filmu, kjer nastopi.

 4. Tina M Tina M pravi:

  Dober film. Kaj bi pa ti naredil v Woodyjevem primeru? :) Jaz bi kaki bogatašinji dovolila, da ji moj fant odpleše striptiz, za kaj več pa nisem ziher :)

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, nujno si ga poglej. Brez dvoma eden najboljših filmov devetdesetih.
  Tule je moja recenzija:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/08/07/kulti-in-klasike-wag-the-dog-a-few-good-men/

  Tina, če bi plačal Antonio Banderas, dovolim večerjo, če kdo drug, pa ni šans. Niti za milijon dolarjev. Ga raje ukradem :)
  Sicer pa si je tudi Woody premislil in letel v hotel, a je bilo že prepozno.

 6. Recenzija: Lolita (1997) « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] in izstopanjem med vrstnicami. Adrian Lyne, avtor Devetih tednov in pol, Fatalne privlačnosti in Nespodobnega povabila, režira počasi, prefinjeno in s stilom. Tako kot Stanley Kubrick, le da je še bolj eleganten. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !