Fenomeni: Lady Gaga

1.09.2009 ob 00:05

Leta 1986 rojena Stefani Joanne Angelina Germanotta, ki si je nadela ime Lady Gaga, je nova Madonna. Mešanica Christine Aguilere, Britney Spears, Gwen Stefani in Madonne, ki svojo kariero gradi na provokaciji, manipulaciji in škandalih. Meni se zdi poceni, svojim neštetim oboževalcem, ki jih je vsak dan več, pa se zdi seksi, talentirana in enkratna. Kaj pravzaprav vidijo na njej, mi ni jasno, saj nima prave karizme. Ima le škandalozno in seksualno eksplicitno obnašanje, ki se ga je naučila od Madonne.

In res je, Lady Gaga je kot raca, kot poceni raca, ki na odru pač miga z ritjo, kar je dandanes očitno povsem dovolj, da postaneš zvezda. Okej, ne bom rekel, da je njena glasba zanič. Je ravno pravšnja mešanica popa in r’n'bja, ki zažiga plesišča in gre dobro v uho. Toda presežka ni. Presežek je daleč stran.

Jasno, njen debitantski album nosi naslov The Fame, punci pa je treba priznati, da obvlada manipulacijo z mediji. Še bolj kot Paris Hilton, na trenutke celo bolj kot Madonna. Na fotkah pozira kot mešanica disko dive in glam rokerke, na odru pa se obnaša kot največja zvezda na svetu. Tako velika, da lahko zavrne tudi Slovenijo.

Naslednji album bo prav tako uspešnica, potem pa jo bomo počasi pozabili. Če bo drugače, pa bom zelo presenečen.

 

21 komentarjev na “Fenomeni: Lady Gaga”

 1. sonček pravi:

  Veš kako se takim reče? Muha enodnevnica :) .
  No, saj si že sam v zadnjem stavku namignil na to.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  A vendar je prodaja njenih plošč neverjetna, punca pa je hudo popularna tako v ZDA kot v Evropi. Tako hitro ne bo zginila kot morda mislimo, a mene pri vsem skupaj bolj zanima, kako je mogoče, da v bistvu dokaj navadna punca tako zelo uspe s pravo promocijo in ekipo.
  Se mi je zdelo, da kaj takega ne bo več mogoče v tako velikem smislu.

 3. RHYME-G pravi:

  http://evilbeetgossip.film.com/2009/08/06/lady-gaga-has-a-tiny-penis/

 4. RHYME-G pravi:

  http://24ur.com/ekskluziv/tuja-scena/video-kaj-je-pokazala-lady-gaga.html

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Videl ta trač. Ma kr neki :)

 6. Vanja1 pravi:

  Meni pa gre ta malo naživce, se mi zdi nekako preveč afnasta.. ne maram je, čeprav se je Pokerface res prijel in lahko govorimo o največjem hitu v zadnjem času, nekaj podobnega bi lahko bilo s tem komadom , ki ga je naredil isti avtor Red One -> http://www.tocnoto.si/23914-Backstreet-boys-z-novim-singlom

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se strinjam, res je afnasta. Poker Face pa je brez dvoma ena največjih uspešnic letošnjega leta. Pravzaprav ni slab komad, te res prime takoj.
  Backstreet Boys, ni slabo, lahko bi bil hit, ja, zelo podobno Lady Gaga, le ne vem, če jim je tega treba na tak način.

 8. klemenix klemenix pravi:

  Škoda, da fura tak imidž, kot ga. Glede na nekatere posnetke na you tube gre za dokaj solidno vokalistko in pianistko. Očitno že moraš biti malce afnast če hočeš, da si sploh opažen.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi jaz sem ujel en tak posnetek, kjer punca zelo dobro poje. A to je, kot si že sam ugotovil, danes premalo za uspeh. Še posebej, če nisi res hudo dober talent, kar pa Lady Gaga nedvomno ni.
  No ja, morda pa nas preseneti in kasneje postane pevka brez tega dreka in kiča, ki ga sedaj fura.

 10. Tina M Tina M pravi:

  Kaj vidijo? Nekaj novega, ritem za ples in malo nenavadni spoti. Če že drugi tega ne spravijo skupaj… :)
  Sem jo pa enkrat na sliki videla popolnoma brez makeupa in je razlika nekako takšna kot razlika med namazano Alyo in nenamazano Alyo. Torej velika, da jo nikoli ne bi prepoznal.
  Se strinjam, da deluje kot mešanica omenjenih pevk, le Britney mi ne gre zraven :) Meni je ok. Naj dela svojo stvar.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, Britney in Christina sta to počeli že deset let prej. Pa Rihanna in še kdo tudi. Resda pa Lady Gaga doda še več kiča in provokacije.

 12. RHYME-G pravi:

  ni trač _:) sama je priznala baje:) da ma pac še gor neki hehe:) tak da je zenska z napako:)

 13. tinkerbell pravi:

  ma pa gaga fajn glas.
  ceprou je jz ne prenesem.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, tudi prav :)

 15. lily pravi:

  Jaz ne verjamem, da je dvospolnik. Po moje se je zlagala zarad promocije. Drgač mi je na začetku bla res kul, s tem svojim obnašanjem se mi je pa precej zasrala, čeprav so mi njeni komadi kar kul. Poker Face bi lahko primerjali z uspehom Umbrelle.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se strinjam, le da je Umbrella boljši komad, še posebej verzija, kjer rapa Jay-Z.

 17. Thomas pravi:

  Moje skromno mnenje: dam ji 5 let, maksimalno 10, ampak že precej vlečem. To pa ni obdobje, ko bi lahko mostala legenda. Sorry, premalo je.

  Po moje ne bo dosegla niti do kolen Madonne recimo, ki se je zelo uspešno prelevila iz enega obdobja svojega življenja v drugega in ki je zato še pri 50-ih bila tako popularna (recimo na zadnji turneji, čeprav vprašanje, če je res bila zadnja).

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi jaz ji ne dam kaj več, toda ne gre pozabiti, da je presenetljivo dobra vokalistka, le da tega ne kaže v teh svojih računalniških hitih. Poglej si kak njen nastop ob klavirju, presenečen boš.

 19. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » MTV Video Music Awards 2010 pravi:

  [...] happy-birthday-lady-gaga/ lady-gaga-in-bad-romance-najbolj-nalezljivo-tecen-komad-leta/ fenomeni-lady-gaga/ kesha-tiktok/ [...]

 20. špela pravi:

  Sprva se mi je zdela Lady Gaga zelo vredu in njene muzike so mi bile zelo všeč. Ampak kasneje pa se mi je zdela preveč afnasta.Najbolj mi je šlo na živce ko se je prikazala v mesni obleki..kar je zelo navgravžno,ampak še bolj me je motilo to,da nekateri po svetu nimajo nič za jesti ona pa še za povrh obleče mesnato obleko..namesto da bi rajši nahranila kakega bogega otroka
  Lp.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In pazi to, Eva Langoria je na nedeljski MTV Europe Music Awards prišla oblečena v “šunko” in se odlično pohecala iz Gage. Da se Gagi to ni zdelo smešno in je Evo zaradi tega napadla, pa je najbolj idiotska stvar, kar jih je.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !