Sylvester Stallone: delna filmografija

26.08.2009 ob 12:00

Iz svojega arhiva recenzij sem potegnil nekaj filmov Sylvestra Stallonea, kar pomeni, da jih objavljam takšne kot sem jih zapisal v originalu.

Takole gredo:

D-TOX (zda 2002, dramski triler, režija: Jim Gillespie, igrajo: Sylvester Stallone, Kris Kristoffersson, Robert Patrick, Robert Prosky, Tom Berenger, Charles Dutton, Dina Meyer, Polly Walker, Jeffrey Wright, Stephen Lang, Sean Patrick Flaherty, Mif)

Soliden rimejk Carpenterjeve grozljivke The Thing, kjer pošast zamenja psihopatski morilec policistov.

D-Tox, sicer prvi film Sylvestra Stalloneja, ki je v Ameriki štartal samo na videu, je zgodba o policistu, ki mu serijski morilec zverinsko ubije dekle, zato pade v depresijo, se udeleži skupine za psihično uničene policiste in poskusi pozabiti na preteklost. Ja, prav ste slišali, D-Tox je film, kjer Sylvester Stallone pade v globoko depresijo in si prereže celo žile, kar je še huje kot v filmu Cliffhanger, ko je bil zaradi smrti svoje sodelavke samo slabe volje. Ker se skupina razočaranih bivših policajev dobiva v hiši sredi ledenega snežnega meteža, kjer jih začne nadlegovati psihopat, torej tisti norec, ki je umoril Stalloneovo dekle, ne moremo mimo grozljivke The Thing. Ker Stallonea znova vidimo v snegu, kamor se umakne pred mestnim vrvežem, pa se seveda spomnimo na četrtega Rockyja. Ni kaj, D-Tox je po porazno slabih filmih Get Carter in Driven znova film, ki dokazuje, da Stalloneu še vedno zaupajo malce boljše scenarije, kar pa mu seveda ne pomaga, saj za ameriška kina ni dobil niti distributerja, kaj šele, da bi pridelal zaslužek.

Ocena: vredno ogleda

STOP OR MY MOM WILL SHOOT (zda 1992, komedija, režija: Roger Spottiswoode, igrajo: Sylvester Stallone, Estelle Getty, JoBeth Williams, Roger Rees, Martin Ferrero, Ving Rhames)

Kot reklama za strgane gate.

“Sylvester Stallone, vedno ostri, neizprosni in odločni akcijski junak, bo tokrat zraven dobil svojo mamo, drobno, tečno in zoprno Estelle Getty iz serije Golden Girls, mi pa bomo dobili uspešnico in zadeli v polno.” Ne bo šlo. Niti v sanjski sekvenci, kjer hoče mama svojemu sinu plenice menjati kar med sila nevarno policijsko operacijo. Izvrstna ideja, porazno slaba izvedba in začetek konca največje zvezde vseh časov.

Ocena: izguba časa

SHADE (zda 2003, kriminalna drama, režija: Damian Nieman, igrajo: Sylvester Stallone, Gabriel Byrne, Stuart Townsend, Thandie Newton, Melanie Griffith, Hal Holbrook, Jamie Foxx, Bo Hopkins, Dina Merrill, B-Real)

Čudež: Sylvester Stallone po stotih letih igra v dobrem filmu.

Okej, Shade se resda fura na imidž filmov Casino, The Cooler, Rounders, Maverick, The Hustler, Hard Eight, The Man With the Golden Arm, The Gambler, The Cincinnati Kid, The Sting, House of Games, The Grifters, The Last Seduction in The Color of Money, se pravi filmov o hazarderjih in prevarantih, toda ker svoje dvojne igre, intrige, zaplete, razplete in vlečenje za nos od začetka do konca izpelje neverjetno elegantno, domiselno in prepričljivo, s tem nima prav nobenih težav. Jasno, saj ga je posnel in oscenaril resnični hazarder Damian Nieman, mojster pokra in blefa. In tukaj je skupina prevarantov. Skupina treh morskih psov (Gabriel Byrne, Stuart Townsend, Thandie Newton), mojstrov za vlečenje, ki kani na partiji vseh partij v kozji rog ugnati možaka po imenu Dean (Sylvester Stallone), svetovnega prvaka v pokru in blefu, ki se ne boji niti samega sebe. In ko človek vidi prizor, v katerem Thandie Newton zaigra domino, v svoj brlog zvabi nekega tipa, mu dovoli lizanje stopal, ga priveže na steno in potem pokliče ekipo kirurgov, ki nesrečnežu odstranijo ledvico ter na črnem trgu človeških organov zaslužijo lep kupček denarja, ve, da gre zares. Da gre za presenetljivo dober in direkten film, za prefinjen in nemoralen blef, ki kljub zvezdniški igralski ekipi žal ni uspel dobiti distributerja in je pikiral naravnost na video. Škoda.

Ocena: presežek

TANGO & CASH (zda 1989, akcijska komedija, režija: Andrei Konchalovsky, igrajo: Sylvester Stallone, Kurt Russell, Jack Palance, Teri Hatcher, Brion James, James Hong, Michael J. Pollard, Michael Jetter)

Franšiza, ki ni nikoli postala franšiza.

Raymond Ray Tango (Sylvester Stallone) in Gabriel Gabe Cash (Kurt Russell). Dva izjemno frajerska, pogumna, nabrita, nabrekla in popularna policaja, ki žreta živce zloglasnemu kriminalcu Jacku Palanceu. Možaku, ki ju strpa v arest in začne perverzno mučenje. Vse dokler mu ne pobrišeta in ne pripravita povračilnega udarca. Ravno dovolj divja, neumna in nora zgodba za večno klasiko žanra, kjer Sly svojega Ramba brez sramu proglasi za pičko in odkrito napade tudi svojo takrat že bivšo ženo Brigitte Nielsen. In ko se stari dobri Kurt obleče v babnico, nam je takoj jasno, da gre za novo Smrtonosno orožje, za novo franšizo, ki pa ji ni uspelo iti do konca. Nekaj manj kot 70 milijončkov zaslužka je bilo za leto 1989 glede na zloglasni proračun seveda premalo, še posebej če pomislimo na dejstvo, da je istega leta ravno nadaljevanje Smrtonosnega orožja prineslo vsaj dvakrat več. Škoda, saj bi z velikim veseljem gledal še Tango&Cash 2 in Tango&Cash 3.

Ocena: vredno ogleda

LOCK UP (zda 1989, drama, režija: John Flynn, igrajo: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, Tom Sizemore, John Amos, Frank McRae, Sonny Landham, Darlanne Fluegel)

Presenetljivo solidna zaporniška drama, v kateri Sylvestra Stalloneja terorizira nesramni upravnik Donald Sutherland.

Sylvester Stallone, ki je istega leta posnel tudi film Tango & Cash, je Frank Leone, vzorni, pridni, pošteni in hrabri zapornik, ki ga tik pred koncem kazni premestijo v arest zlobnega upravnika Donalda Sutherlanda. Maščevalnega sadista, ki ima z našim junakom stare neporavnane račune. Nič čudnega, da mu pričara pekel, ga ponižuje, muči, mrcvari in uničuje. Kot Jezusa Kristusa, le da ga na koncu ne čaka križ, marveč sadistični pazniki, ki jim pomaga živalski arestant Chink Weber (Sonny Landham). In naš Frankie se upira. Hrabro, potrpežljivo in ponosno. Bolj kot Rocky Balboa, ki ga je mlatil Apolo Creed. Bolj kot John Rambo, ki ga je skušala mlatiti celotna ruska armada. Prav imate, Lock Up je film, kjer je Stallone pretrpel največ v svoji celotni karieri. Kjer trpi bolj so trpeli vsi njegovi filmski liki skupaj. Kjer nima nadnaravnih sposobnosti. Kjer krvavi, kjer ga zakoljejo, kjer ga spravijo v nezavest, kjer ga vtaknejo v samico. Tip sploh ni Stallone, akcijski junak vseh akcijskih junakov, marveč navaden filmski lik, navaden arestant, ki ga ne rešijo niti mišice. In to je dobro, to je presenetljiva kvaliteta, kjer asistirata tudi debitant Tom Sizemore, polizani kaznjenec Dallas, in stoični Frank McRae, temnopolti zapornik Eclipse, ki je s Slyjem nastopil tudi v filmih Rocky 2, Paradise Alley in F.I.S.T. Na kratko, Lock Up je Rocky, le da so ring zamenjali z arestom in da Stalloneu ni treba nositi boksarskih rokavic.

Ocena: vredno ogleda

AVENGING ANGELO (zda 2002, komična kriminalka, režija: Martyn Burke, igrajo: Sylvester Stallone, Madeleine Stowe, Anthony Quinn, Raoul Bova)

Najslabši film Sylvestra Stalloneja je hkrati tudi eden najslabših filmov na sploh.

Sylvester Stallone je doslej posnel kar nekaj slabih filmov. Še posebno v zadnjem času, ko je njegova kariera na čistem dnu. In Avenging Angelo je popolno dno. Globje od filmov Taxi 3, Driven, Get Carter in Spy Kids 3. Globlje od komedije Stop or My Mom Will Shoot in celo od glasbene bedarije Rhinestone, ki jo je veliki Sly davnega leta 1984 posnel v duetu z Dolly Parton. Avenging Angelo je slabši tudi od vseh slabih filmov Jeana Claudea Van Dammeja, Stevena Seagala in Dolpha Lundgreena. Hudiča, tudi od filmov Michaela Dudikoffa in Davida Hasselhoffa. Morda celo od filmov, ki jih niso nikoli posneli. In filmov, ki so jih posneli in vrgli v koš. In Avenging Angelo, ki je v Združenih državah štartal le na videu, je film za v koš. Film, ki sploh ni film, marveč debilno skrpucalo, ki si ne zasluži niti črke f. Pač zgodba o štorasten telesnem stražarju (Sylvester Stallone), ki mora po smrti svojega šefa (Anthony Quinn) varovati njegovo hčerko (Madeleine Stowe). In lepo vas prosim, le kako ste si drznili tako skrpucalo posvetiti preminulemu Anthonyju Quinnu.

Ocena: totalno sranje

YOU STUDIO AND YOU (zda 1995, komedija, režija: Trey Parker, igrajo: Steven Spielberg, James Cameron, Demi Moore, Sylvester Stallone, Angela Lansbury, Michael J. Fox, Traci Lords, John Singleton, Heavy D, David Zucker, Jerry Zucker, Brian Grazer, Jeffrey Katzenberg, Andrew Bergman, Matt Stone, Trey Parker)

Izjemno smešen in z neverjetnim številom zvezdnikov napolnjen kvazi dokumentarec, kjer nam Trey Parker pojasni kako bi moral zgledati studio Universal.

Okej, v mnogih filmih smo doslej že videli veliko število takšnih in drugačnih superzvezd, ki so se le pokazale in postatirale za nekaj sekundic, toda tokrat pred kamero stojijo tudi znani režiserji in producenti, kar je vsekakor nepozabna redkost in edinstvena finta. Steven Spielberg recimo igra vodiča po studiu Universal, ki obiskovalcem kaže umetnega morskega psa in se čudi, da ni nihče pretirano navdušen. James Cameron opravlja težaška dela. John Singleton pa se dela, da režira nov film. Iz samih sebe se seveda norčujejo tudi igralci, najdlje pa gre Sylvester Stallone, ki tako kot Japonci potrebuje podnapise, da ga razumemo. Filmček traja kratkih 17 minutk, Trey Parker, kreator South Parka, ki svojemu kompanjonu Mattu Stoneu zaupa vlogico kelnarja, pa je prepričan, da bi kipci srnjačkov rešili filmske studie.

Ocena: vredno ogleda

OVER THE TOP (zda 1987, drama, režija: Menahem Golan, igrajo: Sylvester Stallone, David Mendenhall, Robert Loggia, Susan Blakely, Rick Zumwalt)

Rocky boks zamenja za arm wrestling.

Sylvester Stallone, ki je Over the Top posnel med četrtim Rockyjem in tretjim Rambom, igra Lincolna Hawka. Prijaznega tovornjakarja, ki sanja o zmagi na prvenstvu lomljenja rok. O zmagi, ki pomeni tudi zmago za srce njegovega sinčka Michaela (David Mendenhall), katerega ni videl že vrsto let. Katerega mu po smrti mamice (Susan Blakely) prepoveduje dedek Robert Loggia. Sentimentalna, pa vendar ne patetična drama očeta in sina, ki se konča na prvenstvu arm wrestlinga, kjer se Stallone v finalu pomeri z Rickom Zumwaltom, petkratnim resničnim šampionom.

Ocena: vredno ogleda

ESCAPE TO VICTORY a.k.a. VICTORY (zda 1981, vojna športna drama, režija: John Huston, igrajo: Sylvester Stallone, Michael Caine, Max Von Sydow, Carole Laure, Pele, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Paul Van Himst, Co Prins)

Film, ki me osvoji vedno znova.

Če bi se ljudje in filmi lahko poročali, bi bila midva z Escape to Victory že stara zakonca z otroki. Vsakič ko ga gledam, se namreč vanj na novo zaljubim. Do ušes. Tako močno, da ga zelo težko prevaram s kakim drugim filmom. Nič čudnega, glede na to, da eno izmed glavnih vlog igra legendarni Pele, nogometaš vseh nogometašev, ki na koncu izvede gol vseh golov. Tiste čarobne in veleznamenite škarjice, ki zatresejo mrežo nemške reprezentance. Nemške izbrane vrste, ki hoče leta 1944 sredi Pariza poteptati ekipo vojnih ujetnikov, ki jih vodi odločni Michael Caine. Pozor, v golu zaveznikov stoji Sylvester Stallone, ameriški ujetnik Robert Hatch, ki seveda brani prvič v življenju. Prav ste slišali, Escape to Victory, v izvirniku samo Victory, je film, kjer na istem igrišču stojita Sylvester Stallone in Pele. In film, kjer mimo kamere priletijo še Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Paul Van Himst in Co Prins. Dream Team samih znanih fuzbalerjev, ki nam pričarajo hudo nostalgijo. Čase, ko se je nogomet igral s srcem. Na drugi strani stoji nemški major Karl Von Steiner (Max Von Sydow), nekdanji nogometaš, ki si zamisli celoten event. Ki zahteva pošteno igro in ki na koncu brez sramu zaploska Pelejevemu pravljičnemu zadetku. Tekma je seveda le krinka za načrtovani pobeg ujetnikov, ki ga vodi francosko odporniško gibanje, vojna drama pa se več kot izvrstno premeša s športnim duhom in nam pričara enega najbolj nepozabnih filmčkov vseh časov. Pa četudi so kritiki rekli drugače in čeprav film nikoli ne bo dosegel zasluženega renomeja.

Ocena: mojstrovina

COP LAND (zda 1997, kriminalna drama, režija: James Mangold, igrajo: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Ray Liotta, Harvey Keitel. Michael Rapaport, Peter Berg, Robert Patrick, Janeane Garofalo, Annabella Sciorra, Noah Emmerich, Cathy Moriarty)

Film, na katerega bi bil ponosen tudi Frank Serpico.

Dobrodošli v New Jersey. V majhno mestece, kjer živijo le policaji iz New Yorka. V čisto pravi Cop Land, ki ga nadzoruje preprosti, umirjeni, pošteni in na pol gluhi šerif Freddy Heflin (Sylvester Stallone). Mestni inventar, ki ga nihče ne jemlje resno. In možakar, ki nima pojma kaj se dogaja okoli njega. Ki ne opazi, da je njegovo mesto polno korupcije, mafijskih poslov in ostale pokvarjene pizdarije, ki se jo grejo njegovi policijski prijatelji. Ljudje, katerim zaupa in ljudje, za katere nikoli ne pomisli nič slabega. In prav ti ljudje, prav ti prepotentni policaji iz New Yorka, so hude barabe. Takšne, da sodelujejo z mafijo, prekrivajo dokaze, bogatijo na tuj račun in obvladujejo vse niti korupcije. Vse dokler ne naredijo napake. Vse dokler se jim stvari ne zapletejo zavoljo mladega policaja Murrayja Babitcha (Michael Rapaport), ki mu uredijo lažni samomor. Ga skrijejo pred roko zakona. Ugotovijo, da plan ni bil najbolj pameten. In se odločijo, da bi ga bilo najbolje pospraviti pod preprogo. Freddy Heflin, rezervna inačica Franka Serpica, ki ga je sredi sedemdesetih kot veste igral Al Pacino, seveda ne trzne, saj še vedno verjame v nedolžnost svojih kolegov. V poštenost Rayja Donlana (Harvey Keitel), Garyja Figgisa (Ray Liotta), Joeyja Randonea (Peter Berg) in Jacka Ruckerja (Robert Patrick), ki ga prepričajo, da je vse okej in da se mu vse skupaj samo sanja. In pozor, Freddy ne verjame niti Robertu De Niru, policaju za policaje, ki mu da jasno vedeti, da se v njegovem mestu dogajajo hude svinjarije in da ga potrebuje za aretacije pokvarjenih policajev. Freddy je pač dobričina. Počasni možakar, ki vidi samo naravnost. Lokalni Jurček Bedaček, ki se mu niti ne sanja kaj se dogaja v sosednji ulici. Čudno, saj ga igra Sylvester Stallone, ki bi v vseh ostalih podobnih filmih vzel mitraljez in vse barabe postrelil že v prvem prizoru. Toda Sly je tokrat v drugi sceni. V sceni, kjer je hotel po dolgem času spet dokazati, da zna igrati in da ga po krivici vsako leto znova proglašajo za najslabšega igralca na svetu. Da bi ga vzeli še bolj zares se je zredil za skoraj dvajset kilogramov in vlogo šerifa Freddyja Heflina odigral zadržano, umirjeno, potlačeno, tiho in tako, da mu resnično verjamemo. Da nas prepriča, da ni le zakamuflirani akcijski junak, marveč pravi filmski lik, ki bi se lahko zgodilo tudi v resnici. In prav Cop Land je bil film, ki je v njegovi karieri pomenil veliko prelomnico. Pravzaprav njegova zadnja uspešnica, ki jo je ujel šele devet let kasneje s šestim Rockyjem. In prav Cop Land je bil po komercialnem polomu filmov Daylight, Judge Dredd in Assassins odlična ter zelo pogumna izbira, kjer je delal praktično brez honorarja. Če bi rekli, da je Cop Land le Serpico wannabe, bi mu naredili hudo krivico. Cop Land je film s svojo hrbtenico in svojim stilom. Film, ki bi ga morali morda ceniti še malce bolj. In film, ki zastavljeno zgodbo spretno, prepričljivo ter elegantno spelje do konca in v malem človeku ponudi upanje za boljši jutri.

Ocena: presežek

CLIFFHANGER (zda 1993, akcijska pustolovščina, režija: Renny Harlin, igrajo: Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner, Leon, Rex Linn)

Film, na katerega bi bil ponosen tudi Alfred Hitchcock.

Sylvester Stallone je tale film posnel po propadu komedij Oscar in Stop or my Mom Will Shoot. Po ugotovitvi, da ga publika ne bo sprejela kot komedijanta. Kot Arnolda Schwarzeneggerja, ki mu je podoben poskus uspel veliko bolje. In na svoje področje se je vrnil v velikem stilu. Z zelo dobro akcijsko pustolovščino. Z Die Hardom v gorah, ki ga je režiral prav Renny Harlin, avtor drugega Die Harda. In Stallone je v top formi. V liku gorskega plezalca Gabea Walkerja, ki prekriža račune kriminalcu Johnu Lithgowu. Hudobnemu prascu, ki mu spodleti zračna akcija, kar pomeni, da mu kovčki z denarjem padejo na področje, ki ga obvlada prav Gabeova ekipa, katero sestavljata še Michael Rooker iz Janine Turner. In prav Janine Turner, tista simpatična punca iz Severnih obzorij, se s Stalloneom znajde v pečini polni netopirjev, ki izgledajo kot Ptiči Alfreda Hitchocka. To seveda pomeni, da Cliffhanger izgleda kot film, ki ga Renny Harlin snema tako, kot da bi ga snemal Alfred Hitchcock. Tako, da nam je že na začetku jasno, da bomo gledali zelo dober akcijski triler. Morda celo najbolj kvalitetno Stalloneovo akcijo, ki se ji je istega leta pridružil še zelo zabavni Demolition Man.

Ocena: presežek

SPY KIDS 3-D: Game Over (zda 2003 , avantura, režija: Robert Rodriguez, igrajo: Daryl Sabara, Sylvester Stallone, Ricardo Montalban, Salma Hayek, Alexa Vega, Antonio Banderas, George Clooney, Carla Gugino, Danny Trejo, Bill Paxton, Steve Buscemi, Cheech Marin, Alan Cumming, , Tony Shalhoub, Mike Judge, Holland Taylor, Elijah Wood)

Oslarija, ki je ne bi rešil niti 5D.

Spy Kids je bil kul. Tako zelo, da se ga ne bi branil niti James Bond. Spy Kids 2 je bil še bolj kul. Tako zelo, da se ga ni branil niti leteči prašič. Spy Kids 3 pa je slab. Tako slab, da bi se ga branil celo agent Cody Banks. Tako močno, da se ga skuša izogniti tudi leteči prašič. Tako hudo, da mora vlogo glavnega negativca igrati pozabljeni Sylvester Stallone. In seveda, tako strašno, da ga moramo gledati s trodimenzionalnimi očali. Takšnimi, ki naj bi prekrile luknje v scenariju, porazne igralske kreacije, bedasto zgodbo in ostale neumnosti. Ne gre jim. Niti za trenutek. Pa čeprav se nam večkrat zazdi, da tudi sami nastopamo v filmu. Da smo del familije Rodriguez. Člani ansambla iz Desperada. Bratje in sestre Antonia Banderasa, Salme Hayek, Stevea Buscemija, Dannyja Treja in Cheecha Marina. Vse skupaj je namreč tako zelo bedasto, da komaj čakamo na napis: »Glasses off,« na odrešilno bilko, ki bo preprečila glavobol in nas znova vrnila v realni svet. V svet brez računalniških igric, psihopatov, ki želijo zavladati svetu in mulcev, ki igrajo Jamesa Bonda, čeprav si brez pomoči svojega dedka ne bi znali zavezati niti čevljev. Stvar je jasna, Robert Rodriguez se je tokrat pač posvetil samo posebnim efektom in pozabil na zgodbo, Sylvester Stallone je bil prepričan, da bo za igranje štirih različnih likov končno le dobil svojega prvega oskarja, George Clooney je pač nakazal svoje politične ambicije, Elijah Wood, nepozabni Frodo, pa je priznal, da je tudi sam le del virtualnega sveta. Z ali brez prstana. Po tretjem Žrelu in šesti Mori v ulici Brestov smo torej še enkrat dobili povsem svoja 3D očala, ki pa smo jih morali tokrat po koncu filma vrniti kinooperaterju.

Ocena: izguba časa

DRIVEN (zda 2001, športna akcija, režija: Renny Harlin, igrajo: Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Kip Pardue, Til Schweiger, Gina Gershon, Estella Warren, Robert Sean Leonard)

Kriza na kvadrat: film Sylvestra Stalloneja, ki sploh ne potrebuje Sylvestra Stalloneja.

Driven je film o formulah, ki izgleda slabše od večine računalniških iger o formulah. Zgodbe o dveh nadebudnih dirkačih (Kip Pardue, Til Schweiger) sploh ni, Stallone, ostareli dirkač brez kril, pa pride in izgine. Kot formula, ki sploh ni formula, marveč dvajset let star pičipoki. Rocky na kolesih in dokaz, da se da po filmu Get Carter posneti še en grozljivo slab celovečerec. Rešitev je na dlani, Driven je film, ki bi ga moral režirati Oliver Stone in film, ki ga ne bi smel oscenariti Sylvester Stallone. Ma kakšna rešitev, Driven je film, ki ga mu ne bi pomagalo ničesar. Pa četudi Stallone s formulo dirka po mestnih ulicah. Veliko bolj originalno bi namreč bilo, če bi formula dirkala sama brez njega. Ali pa, če bi drkala.

Ocena: totalno sranje

GET CARTER (zda 2000 , kriminalna drama, režija: Stephen T. Kay, igrajo: Sylvester Stallone, Rachel Leigh Cook, Miranda Richardson, Mickey Rourke, Alan Cumming, Michael Caine, John C. McGinley, Rhona Mitra, Gretchen Mol)

Neumen, povsem nepotreben, dolgočasen, luknjast in slabo odigran rimejk angleške klasike iz leta 1971.

Če bi Sylvester Stallone posnel šestega Rockyja in četrtega Ramba, bi mu še nekako oprostili, saj bi vedeli, da je pač v krizi in da nujno potrebuje uspešnico. Dejstvo, da je recikliral film, v katerem je na začetku sedemdesetih blestel Michael Caine, pa ne bi oprostili niti Michaelu Caineu, kaj šele njemu. In Sylvester Stallone izgleda kot napumpana inačica Michaela Cainea, kot njegova parodija, kar seveda ni dobro, saj nastopa v resnem filmu, kjer išče morilce svojega brata. Kot meso, ki skače sredi trate. Kot bik, ki plava v otroškem bazenu. Tak je Sylvester Stallone v rimejku filma Get Carter. Neumen, povsem nepotreben in dolgočasen. Natanko tak, da se mu vidi, da je z njegovo kariero nepreklicno konec.

Ocena: izguba časa

In še povezava do vseh šestih Rockyjev: LINK

In povezava do vseh štirih Rambotov: LINK

 

19 komentarjev na “Sylvester Stallone: delna filmografija”

 1. Aless pravi:

  :D Izjemno.

 2. Janez pravi:

  Sklep: Stallone ni vreden niti pol kurca!

 3. t-h-o-r pravi:

  artistično res ne

  ampak je še vedno legenda

  kot tudi arnold pa žan klod pa chuck pa lundgren

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janez, zelo pavšalna ocena. Že samo zaradi prvega Rockyja, kjer je snel nominacijo za scenarij in za najboljšega igralca. Še več, kritiki so ga proglasili za novega Branda.

  Thor, meni je Sly visoko nad Van Dammeom, Chuckom in Lundgrenom. Vedno se mi je zdelo neumno, da so jih dajali v isti koš.

 5. Escobar pravi:

  če bi mogu izbirat, kdo mi je No.1 playa na filmski sceni … bi reku velik jih je, k so mi no.1, ampak če se morm pa odločit za enga, je pa to defenitivno Sylvester Stallone …. največji mačo in jack na platnih …. in First Blood moj najljubši film od vseh filmov, ne samo v njegovi zbirki :) … ko je John Rambo reku šerifu Will Teaslu: Why you pushing me? …. to je bil moj hook up, k sn vedu, da to se pa ne bo dober končal … ko je pa pospravu z vsemi v gozdu in prime šerifa za vrat pa spusti: I could have killed ‘em all, I could kill you. In town you’re the law, out here it’s me. Don’t push it. Don’t push it or I’ll give you a war you won’t believe. Let it go. Let it go. …. phoooo stari seos …. tedi sn vedu da je to moj FIX, da je to moj film, Sly pa moj igralc …. tak da ga kujem u zvezde že od 1.ga razreda naprej … res pa je da je umes posnel par slabih filmov, k jih pač imaš in si jih ogledaš enkrat v življenju, mogoč dvakrat, sam zato kr je Sly jack … ampak da pa Stallone ni vreden pol kurca pa ne drži … tolk je pa dokazu …. kr konec koncev je napisu scenarij za eno najboljših zgodb o “underdogu” … pa njegov comeback od leta 2006 je dokazu da je spet nazaj v A-klasi in da ima namen razturat še bolj kot je že z oživitvam starih kultnih franšiz … kr Rambo 4 je Hardcore … in ja v isti koš kot chuck, lundgren in van damme ne spada … čeprav sn tud na van damma freak …. ampak niso to ista klasa …. Sly je z Rockyem dokazu, da je mal več kot sam mačo 80ih ….

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Escobar, ti dialogi so res hudi, po eni strani tko poceni in smešni, po drugi pa kul in taki, da učinkujejo sto na uro. Tudi v drugem in tretjem delu Ramba.
  Tisti, ki pravijo, da je tip za en drek, nimajo pojma in imajo v glavi, da je le bedast mišičnjak, ki ni naredil ničesar. To je zelo krivična ocena.
  Se strinjam, Rocky je zgodba zase. Še posebej prvi in šesti del.

 7. izmisljeni pravi:

  Tudi meni je Silvo nadpovprečen v tej kopici mišičnjakov, generalno gledano pa ima kar nekaj pomankljivosti, a ne glede na vse to, je nekatere izdelke povzdvignil na višji nivo, nekatere pa celo do kulta. Rocky in Rambo sta že takšna in strinjam se z Iztokom, prvi in šesti Rocky sta za klaso boljša od ostalih ….

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lepo, da si se oglasil in da si v šestem Rockyu tudi ti prepoznal presežek.

 9. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Recenzije: The Expendables pravi:

  [...] se v istem prizoru znajdejo Sylvester Stallone, Bruce Willis in Arnold Schwarzenegger, ki v cerkvi (uf, kako idealno) izmenjajo nekaj stavkov, se [...]

 10. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Kulti in klasike: Andrei Rublev, Ivanovo detstvo pravi:

  [...] v Ameriki režiral filme Maria’s Lovers, Runaway Train, Homer & Eddie in seveda Tango & Cash. Pa naj še kdo reče, da Sylvester Stallone ni poglavje zase. Verjetno eden najbolj spoštovanih [...]

 11. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Kick-Ass, The Losers, The A-Team, Youth in Revolt pravi:

  [...] bo pomote. Pričakoval sem otročje sranje, nekakšno rezervno inačico filma Sky High, morda tudi Spy Kids, da ne rečem še en blesavi The Adventures of Sharkboy and Lavagirl, v najboljšem primeru pa še [...]

 12. miro pravi:

  Odlična recenzija, čeprav je bil meni COP LAND precej bolj všeč kot VICTORY.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Cop Land je vsekakor bolj kvaliteten film, toda Escape to Victory ima pri meni posebno mesto, saj sem ga prvič videl kot otrok in ostal nad njim navdušen za vedno.

 14. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Grossmann 2011: Prepisani, Taxidermia, The Taint, Over the Top, Paranoira, Radgona Über Alles pravi:

  [...] OVER THE TOP [...]

 15. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Grossmann 2011: Menahem Golan, legenda, ki mi je ukradla mladost pravi:

  [...] Dudikoffa ter Stevea Jamesa. Pa The Delta Force in Missing in Action ter Chucka Norrisa. Pa  Over the Top in Cobro ter Stallonea. Pa Enter the Ninja in Shoja Cosugija ter Franca Nera. Pa Barfly in Mickeyja [...]

 16. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Recenzija: Real Steel pravi:

  [...] saker na take filme. Le kako ne bi bil, ko pa gre za parafrazo Rockyja, pa tudi za obračanje filma Over the Top, ali če hočete, za spretno zapakiranega Spielbergovega Vesoljčka. Jp, Real Steel, ki ga je [...]

 17. Recenzije: Spy Kids All the Time in the World, The Next Three Days « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] kjer se le da. Prvi del je bil okej, drugi ima pri meni posebno mesto zaradi letečega prašiča, tretji je bil precej zanič, tale pa sploh ni tako slab kot so rekli vsi, ki so ga videli. Dejansko gre za [...]

 18. Iztok Gartner » Les Miserables fan pravi:

  [...] the Fall, kjer sem po moje jokal največkrat v življenju. Kot takrat, ko Pele zabije gol v filmu Escape to Victory, in takrat ko Ryanu O’Nealu v Love Story umre Ali MacGraw. Ali pa takrat, ko Tom Hulce v [...]

 19. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Montevideo, vidimo se! pravi:

  [...] Zelo dober film, eden boljših na temo fuzbala, če prav pomislim. Pa vrhunski double bill s filmom Escape To Victory, ki ga je na začetku osemdesetih posnel John [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !