Kurc, pa mu dajmo doživljensko penzijo

17.08.2009 ob 20:24

Čeprav sem imel malo pomislekov glede zahteve, ali še bolje, teženja v zvezi s penzijo, ki jo Primož Kozmus zahteva od države, pa po današnji zmagi vendarle menim, da bi si jo zaslužil. Pa naj jo ima samo on, če je že drugim športnikom nočejo dati.

Res je dober, njegova samopašnost pa mu glede na dosežke več kot paše.

 

27 komentarjev na “Kurc, pa mu dajmo doživljensko penzijo”

 1. Highlander pravi:

  Ti mu kr dej, če maš :lol:

 2. Bine pravi:

  Zakaj bi mu jo dali sej je res da je dober sej je res da je mogoče celo najboljši sam js mu nisem kriv da si je zbral tak šport kjer se morš dokaj hitro upokojit in pol od nobenga ne dobivaš keša. Izobrazbe verjetno nima nevem kakšne. Nogomet bi mogu trenirat tam pa je denar :) :) :)

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Highlander, nimam, država pa po moje ima. Misliš, da si ne zasluži?

  Bine, prav zato, ker ni fuzbaler, naj mu dajo vsaj 1000 evrov. To pa že majo, jebemti a ne.

 4. Bine pravi:

  Sam če bo dobu Primož bo hotu še Rajmond pa Vasilij pa Sara pa usi ostali pol bo pa državi spet težko ker zagotovo naši olimpijci nebojo živeli slabo in bo država raje dala tistim ki pa res nič nimajo.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To je panika je, sam zdi se mi, da je Primož vseeno nad vsemi. Navsezadnje je olimpijski in svetovni prvak v razmaku enega leta. Jebat ga, zdajle sem malo evforičen ob njegovi zmagi :)

 6. Bine pravi:

  Haha a si gledau podelitev mal ga j*be posluh z cca. 2 sekundama je pel himno zravn, bol tko v stilu Predina (govorjenje)

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žal nisem. Če tako dobro mečeš kladivo kot on, ti ni treba peti. Če pa maš tako kul komade kot Predin, pa ti seveda ni treba metati kladiva :)

 8. gplohl gplohl pravi:

  Kapo dol za njegove športne uspehe, a še vedno odločno proti njegovi zahtevi….

 9. direktni pravi:

  Vse čestitke Primožu, a glede penzije je prvi na spisku Iztok Čop, definitivno ….

 10. Fuga pravi:

  Ja, dvaindevetdesetga so eni pomembneži vrgli srp in kladivo, pa imajo doživljensko rento.

 11. Špela pravi:

  Šampion v svetovnem merilu mora dve leti zapored dosegati vrhunske rezultate, da njegovo veličanstvo Gartner milostno dahnejo “Kurc, pa naj ima rento.”

  Sam v petintridesetih letih na nobenem področju ni prilezel do promila Kozmusovega uspeha, pričakuje pa, da ga bodo ljudje odobravali.

  Saj ne vem, ali je smešno ali žalostno.

 12. Zoran Železnik pravi:

  Men so šli oneti, ki imajo kratek spomin vedno na ganglije. In v tem primeru tudi. Pa dajmo še enkrat. Primož Kozmus NI NIKOLI ZASE ZAHTEVAL DRŽAVNE RENTE. NIKOLI, krščenmatiček !! Priporočam Bilobil. Baje pomaga.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Direktni, se strinjam, tudi Čop si več kot zasluži penzijo.

  Gplohl, Slovenci moramo biti bolj ponosni na naše šampione, navsezadnje tekmujejo tudi za nas.

  Fuga, ostro :)

  Špela, Kozmusu res nisem niti do kolen, saj kladivo po moje ne vržem niti dvajset metrov.

  Zoran, kaj pa je zahteval?

 14. smoger pravi:

  Sej keš za olimpijce obstaja….v politiki naj se plače znižajo za 3/4….posredno poznam folk, ki so komaj prilezli do mature in fax delali več let…in še to privat…zdaj pa kasirajo mastne plače…le zato ker zelo dobro deluje alogritem VIP.

 15. smoger pravi:

  mislil sem na …algoritem VIP ..sorry

 16. detelj pravi:

  Pa dober,kaj mormo mi Slovenci kar naprej nekaj na novo izumit…za takšne stvari bi pa lahko pogledali malce po drugih evropskih državah in se ravnali po povprečju…joj,kompliciramo…ali nam pa fovšija ne dovoljuje…?

 17. Zoran Železnik pravi:

  Država naj bi ustanovila nek sklad iz katerega naj bi se izplačevale rente uspešnim špotnikom na mednarodni ravni. Zase je vedno rekel da je zelo dobro preskrbljen zahvaljujoč svojim zvestim in očitno tudi nadpovprečno radodarnim sponzorjem. Torej, še enkrat ZASE ni zahteval NIČ.

 18. lipar pravi:

  Ukinejo naj vse košarkaške in fozbalerke klube v sloveniji, potem pa bo dovolj denarja za športe, v katerih naši obvladajo.

 19. Deklica Maja pravi:

  V šolo naj gre, službo naj si poišče, pa bo imel denar in še ne bo rabil penzije. Osovnikar je lahko doštudiral, Petek tudi, tale bumbarček pa očitno ne more(napackal je neko ubogo triletno šolo), vendar se zaradi tega ne more kar usesti na davkoplačevalski denar. Gartner, denar ne pride iz zraka, ampak ga mora nekdo prislužiti, zato se ne more kar vsak spomniti, da bi bil pijavka na plečih slovenskega naroda, ker se mu ni ljubilo delati za šolo.

 20. klemenix klemenix pravi:

  Mislim, da si naši športniki, ki nastopajo v medijsko (ter finančno) bolj zapostavljenih športnih vseeno zaslužijo neko rento. Ajde, pustimo sedaj nogometaše, rokometaše in košarkarje, ki si v obdobju igranja prislužijo vsaj kakšen miljonček evrov. Moramo vedeti, da tile športniki posvečajo prav toliko ali še več časa svojemu treningu kot ljudje, ki se posvečajo šolanju. Ker lepo zastopajo našo državo ne vidim razloga, zakaj ne bi bili vsaj malce nagrajeni za to. Če si lahko nagrade dodeljujejo razni predsedniki bank, podjetih ter ministri raznih sektorjev ne vidim razloga, zakaj si nekaj € mesečno ne bi zaslužili tudi naši vrhunski športniki.

 21. klemenix klemenix pravi:

  @Deklica Maja: v krogu svojih prijateljev imam tudi 4 take, ki zastopajo državo na reprezentančnem nivoju. Eden je bil celo lani na olimpijskih igrah. No, in prav vsi študirajo. Od medicine do ne vem česa. Ampak ni vse tako, kot si ti misliš. Res je, tudi Osovnikar študira stomatologijo, a pri športnikih, ki zraven še študirajo je pač tako, da težko usklajujejo šport in študij. Medtem dobivajo določeno štipendijo in imajo glede študija še številne druge privilegije. (večkratno ponavljanje itd). Ne da bi hotel pljuvati po svojih prijateljih, a je pač tako, da so vsaj v času študija v določeno breme državi. ENe vem zakaj bi potem grdo gledala Kozmusa, ki si po letih garanja želi določeno rento od države. Probaj ti nekaj trenirati pa bomo videli, če se boš še tako glasno oglašala glede pijavk na plečih slovenskega naroda.

 22. STELA pravi:

  res je tko kot je rekel Zoran – je pa tud res, da je Kozmus prvi na ves glas začel govorit o tem problemu…in prvi vedno pokasira vse sranje

  deklica Maja…….ane, boljš so une pijavke, ki si izplačajo miljon eurov težko nagrado. Je pa že Kozmusovo delo težje od bankirskega!!…tko da tejk it izi, pa pamet v roke

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zoran, torej se bori za vse športnike in ne bi od denarja vzel niti centa?

  Maja, žal nimaš pojma o profesionalnih športnikih in tvoje žalitve so povsem nepotrebne.

 24. STELA pravi:

  jaz Zorana in situacijo razumem takole – bori se za vse športnike oz. za tiste, ki v svetovnem merilu dosegajo dobre rezultate in seveda, on bi tud vzel kakšen cent…saj je samo človek:))

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Je pa res, da so se eni dobro znašli, recimo Čop, ki bo pomagal pri razvoju veslanja in še kaj, ali pa Zahovič, ki je trener pa take finte, vse odvisno od športa, v katerem si. Metanje kladiva ni popularen šport, zato se je težko znajti po koncu kariere in si brez dvoma zaslužiš malo razumevanja narave. Po moje bi morali te rente urejati tudi glede na vrsto športa in na dejstvo, če si se znašel v poslu. Eni pač znajo, drugi pa so pač le rojeni za tekmovanje.

 26. STELA pravi:

  super ideje oz. kriteriji za delitev denarja, potrebna je še kakšna dobra ideja, kako bi se denar zbral:). Je pa dejstvo, da metanje kladiva spremlja zelo malo ljudi, ker nekak ni zelo atraktiven šport…gledali smo pa vsi, ko je začel Kozmus zmagovat.

  Čop pa Zahovič sta v bolj atraktivnih športih doma:)

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako, Kozmus je zaslužen, da Slovenci za met kladiva sploh vemo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !