IZTOK faking GARTNER

« | | »

Recenzija: Killshot

10.08.2009

zda 2008, kriminalna drama, režija: John Madden, igrajo: Mickey Rourke, Diane Lane, Thomas Jane, Joseph Gordon Lewitt, Rosario Dawson, Hal Holbrook

Ko sem slišal, da ima tale filme hude težave z distribucijo, sem bil glede na igralsko zasedbo močno presenečen, ko sem ga naposled le uspel videti, pa mi je dvoletna zamuda povsem jasna.

Killshot je bil posnel že tri leta nazaj. Toda ker so bile testne projekcije izjemno slabe, so ga novo montirali, dodajali ter jemali prizore in ga seveda uničili do konca. No ja, ne ravno uničili, pač naredili film, ki se mu poznajo vse te porodne težavice. In pozor, ideja zanj je bila v zraku že leta 2002, ko bi morala glavni vlogi igrati Robert De Niro in Quentin Tarantino, nato pa se je govorilo, da bosta igrala še Viggo Mortensen in Justin Timberlake. Kakorkoli že, sedaj v prvi vrsti stojita Mickey Rourke in Joseph Gordon Lewitt. Prvi je prekaljeni plačani morilec Armand Degas, drugi pa zaletavi in prepotentni novinec Richie Nix, ki nujno rabi mentorja. In ker je Armand, ki ga Rourke seveda igra hudičevo karizmatično in s stilom, zamočil svoj zadnji posel (jp, ubil je tudi žensko, ki ga je pač videla v obraz), sprejme predolg mladega Nixa in začne nadlegovati “premožnega” podjetnika Waynea Colsona (Thomas Jane), ki mu obeta lepo vsoto denarja. In tukaj se prične sranje od filma. Armand namreč postane premalo odločen, premehak in tak, da se ga da vleči za nos. Se pravi tak, kot da nima za sabo na stotine umorov in izkušenj, o katerih bi lahko napisal priročnik za plačane morilce. Armand iz začetka filma bi namreč mladega Nixa počil že v prvem prizoru, poslovneža Colsona v drugem, njegovo ženo Carmen (Diane Lane) pa v tretjem. Drži, Nixovo dekle, ki jo igra Rosario Dawson, bi seveda počil že pred Nixom. Toda Armand sedaj pač čaka, nekaj tuhta in filozofira, kar pomeni, da filmu pade tempo in da se spremeni v zelo povprečno kriminalko, kjer bi luknje v dramaturgiji opazili že na sto kilometrov. Edini zares dober prizor tako pride le na začetku, ko Armand pospravi ostarelega Hala Holbrooka, ko nato navrže še nekaj skuliranih modrosti in ko Thomas Janes skozi okno zabriše jeznega Nixa. Vse ostalo, vključno z zakonskimi težavami zakoncev Colson, zapletom z nekim Indijancem in koncem, kjer pride do finalnega strelskega obračuna, pa ostaja na ravni poceni tv kriminalke. In na ravni filma, ki sploh ne bi smel dobiti redne kino distribucije.

Ocena 2 in pol

null

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 10.08.2009 ob 00:23 pod recenzije. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Recenzija: Killshot”
 1. Escobar - 27.03.2009 ob 08:52

  eh men je bil pa kool film … mogoč sn še tolk pod vplivom Wrestlerja, da če bi dal Mickey Rourke-a v Rebelde igrat, bi se mi dopadl :)

  sam če bi pa vse one postrelil en za drugim, pol bi bil film u pol ure fertik :)

  aja pa thomas jane ni bil premožni podjetnik, samo tist dan je bil v obleki in v pisarni premožnega podjetnika, ki je bil pa ta čas na malci …. zato pa je padu o to sranje …

  on prizor na koncu k ustreli nix-a je tud bil jebeno kool … s sarveto okol vrata, ko je jedu piščanca, pil visky in ga je ustrelil u glavo ko mu je dokurčl, da je govoril tolk … donno pa ni ustrelil mogoč zato, ker se mu je dopadla … stari tud plačani morilci se lahk zalubjo pa mal pomehkužjo …. :)

 2. IZTOK GARTNER - 27.03.2009 ob 20:21
  IZTOK GARTNER

  Escobar, Mickey je edina dobra stvar filma.
  Pa tudi Joseph Gordon Lewitt je dobro igral.
  Uf, hvala za popravek, bom dal v narekovaje premožnega.
  Drži, tisti prizor je hudo dober, a ga nisem želel izdati. Prav čakal sem, kdaj ga bo počil.
  Zaljubil? Dvomim.

 3. šaci - 28.03.2009 ob 13:56

  tut če daš besedo premožnega v narekovaje je point še vedno zgrešen. film mi je bil beden in se ga niti ne spomnem več dobr, sam če se prov spomnem, sta armand in nix šla izsiljevat premožnega podjetnika, ki sta ga zamenjala z wayneom, ki je bil takrat v njegovi pisarni. incidentu, ki se zgodi je bila pa priča tudi wayneova žena carmen, ki si je zapomnila armandov obraz. zaradi tega hočeta armand in nix ubiti carmen in njegega moža…

 4. Jan G. - 10.08.2009 ob 13:03
  Jan G.

  Armandovemu filozofiranju bi sam rekel protagonistova vest in predstavlja srž zgodbe, se pa strinjam, da je emocionalni obup, čigar posledica je dolgovezno pomišljanje, zelo povprečno prikazan. Bržčas je slab izcedek v večji meri posledica številnih produkcijskih zapletov, mene pa je grozno iritirala še teatralna igra Gordona-Lewitta.

 5. IZTOK GARTNER - 10.08.2009 ob 21:46
  IZTOK GARTNER

  Jan, naj bo, toda če imaš vest, jo ne kaži na tako dolgočasen, razvlečen, poceni in neprepričljiv način.
  Meni pa je bil Lewitt povsem kul.
  Da je film res slab, pa priča tudi dejstvo, da ga ni v mojih očeh rešil niti Mickey Rourke, pa četudi sem malce pred njim gledal Wrestlerja in mu jedel z roke.
  Se pa strinjam, da produkcijski zapleti in raznorazne premontaže nikoli ne prinesejo nič dobrega.

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !