Sestre Jackson

5.08.2009 ob 22:18

Napočil je čas, da namenim nekaj prostora tudi ostalim članom familije Jackson. Začel bom s sestrami Janet, La Toyo in Rebbie, nadaljeval pa z brati, sinovi in seveda staršema.

Leta 1966 rojeno Janet Jackson seveda ni treba posebej predstavljati, saj je ustvarila zares odmevno in enkratno glasbeno kariero, kjer je na trenutek zadaj ostal celo brat Michael, s katerim je kot veste posnela tudi odličen duet Scream. Še vedno hranim originalno vinilko Rhythm Nation iz leta 1989, kjer mi je bil od nekdaj najbolj kul komad Black Cat. Daleč najboljši pa je seveda album Janet iz leta 1993, kjer so tudi klasike That’s the Way Love Goes, Again in recimo If. Zadnjih pet albumov ni izpolnilo mojih pričakovanj, najbolj pa sem bil razočaran nad lani posnetim Discipline, kjer je šla v pretirano elektroniko brez filinga. Pa vendar, Janet ostaja ena mojih najljubših pevk vseh časov, prav zato pa od vsakega njenega albuma morda pričakujem preveč.

Leta 1956 rojena La Toya je seveda povsem druga zgodba. Pravzaprav edina luzerka familije, črna ovca, ki si je slavo kupovala s škandali in poziranjem za Playboy ter seveda povzročala sive lase bratu Michaelu, ki ji je odpel back vokale na leta 1982 posneti pesmi Night Time Lover. Če sem iskren, sem se na njeno glasbeno kariero od nekdaj požvižgal, saj me ni uspela prepričati. Pač punca, ki se je vlekla na bratovo slavo.

Zelo posebna pa je najstarejša in leta 1950 rojena Rebbie Jackson, za katero mnogi sploh ne vedo, da obstaja, kar je jasno, saj je bila ves čas nekako v ozadju. Pa četudi je izdala pet albumov, prvega, ki ga je seveda produciral brat Michael, že leta 1984. Prav zato sem bil zelo vesel, da sem jo po dolgem času opazil na njegovem pogrebu, kjer se je zbrala cela družina.

 

12 komentarjev na “Sestre Jackson”

 1. Pris Pris pravi:

  Originalen naslov Janetinega albuma je Rhythm Nation 1814.

  Tega leta je bila namreč napisana ameriška himna (The star spangled banner).

  Res, kar zgubila se je. Zadnja omembe vredna pesem, pri kateri je sodelovala, je Scream.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, tudi duet z Busta Rhymezom je bil zelo okej. Pa morda še Got Till’ It’s Gone, kjer pomaga Q Tip. Preseneča me tudi dejstvo, da tudi na filmu ne dobiva boljših vlog.

 3. Pris Pris pravi:

  Mah, saj ni igralka, tako da ne vem, zakaj bi ji dajali “boljše vloge”. Igrala je v peščici filmov, ki so bili pofli, čeprav je bila v Poetic Justice kot igralka kar obetavna.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prav o Poetic Justice govorim.

 5. Pris Pris pravi:

  Film je bil slab, tako da v njem ni bilo težko blestet. :cool:

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je bil kul tudi v Nutty Professor 2.
  Morda bi bilo bolje, če bi rekel, zakaj vlog sploh ne dobiva, ne da pa zakaj ne dobiva boljših.

 7. lily pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=yXXJW0UynhY

  http://www.youtube.com/watch?v=CXEgvZujzqo

  Baje sploh ni dobila prevoza do letališča in je mogla štopati. Prijatelj mi je pravil, da sta jo njegova starša želela it pogledat, pa sta si rekla, da bo gotovo gužva, na koncu pa 20, 30 ljudi. :) Verjetno si je vsak tako rekel …
  Pač eden more bit luzer v družini.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, nisem vedel, da ti posnetki obstajajo na netu :)
  Joj, kako poceni, najbolj tragično pa seveda to, da je prepevala tuje komade. Okej, Wanna be startin’ somethin’ razumem, toda halo, pela je celo Kylie Minogue. Jaooo.
  Očitno je vedela, da nihče ne pozna njenih komadov.
  Če se ne motim, je folk kričal, naj se raje sleče :)
  Blamaža totalna.

 9. lily pravi:

  Še dobro, da jih ni razumela, kaj kričijo. :)

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je :)
  No ja, če so tudi kazali, kaj naj stori in žvižgali, potem ji je moralo biti jasno.
  Še danes pa ne morem razumeti, da je lahko padla tako zelo nizko.
  Pa pustiva nastop v Sloveniji, zbodla me je izbira pesmi. Jaooo.

 11. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Recenzija: The Jacksons pravi:

  [...] tole je dvanajst kratkih tv šovov, ki so jih bratje in sestre Jackson posneli med letoma 1976 in 1977. Družinska oddaja, temnopolta inačica Saturday Night [...]

 12. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Jermaine Jackson pravi:

  [...] bratove kariere, toda to je zame blef. Jermaine pač ni bil dovolj kul za solo kariero, tako kot La Toya, ki je kot veste ostala daleč za mlajšo sestro Janet. No ja, saj mu ni šlo tako slabo, imel je [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !