Recenzije: The Proposal, Two Lovers, Hannah Montana: The Movie

5.08.2009 ob 04:18

THE PROPOSAL (zda 2009, komedija, režija: Anne Fletcher, igrajo: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Betty White, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Malin Akerman, Michael Nouri

Vrnitev Sandre Bullock.

Sandra Bullock je nazaj. V filmu, ki ji je pisan na kožo. In filmu, ki ga lahko mirne duše označimo za dovolj zabavno, simpatično in gledljivo romantično komedijo, ki ji žanrsko pravzaprav ne manjka ničesar. Zgodba vas bo resda spomnila na leta 1990 posneto zadevo Green Card, kjer sta blefirala Gerard Depardieu in Andie MacDowell, toda s tem ni popolnoma nič narobe, saj Bullockova in Ryan Reynolds blefirata nič manj očarljivo, smešno in tako, da nam že prvo minuto zlezeta pod kožo. In Sandra igra Margaret Tate, še eno Hudičevko v Pradi in urednico založbe, ki se je bojijo vsi sodelavci. Tudi mladi Andrew Paxton, ki ga igra Ryan Reynolds in ki bi mu lahko rekli tudi Anne Hathaway iz Hudičevke v Pradi. Seveda, če ga ne bi šefica postavila pred dejstvo, da mora zaigrati njenega moža, no ja, da se mora z njo tudi v resnici poročiti, saj jo bodo v nasprotnem primeru izgnali iz ZDA. Drži, gospa Tate, ki je seks zamenjala za tečnobo, je iz Kanade, zaradi neke službene poti v tujino, pa pade pod drobnogled urada za emigrante, ki jo hoče nagnati iz države. In ker mora mladi Andrew zanjo narediti vse, naredi tudi to in zaigra njenega fanta, njenega bodočega moža in zaročenca. Tudi pred svojo premožno familijo na Aljaski, kjer gledalce tudi po zaslugi babice Betty White, mame Mary Steenburgen in očeta Craiga T. Nelsona, čaka največ gledljivih in skuliranih prizorov, ki se jih ne bi branile niti najboljše romantične komedije. Bullockova in Reynolds sta takšna kot je treba. Imata dovolj kemije in karizme, da potegneta. Da bi ju lahko brez težav gledali tudi v nadaljevanju, kjer bi seveda morala ponoviti tudi slečen prizor. Fina in sproščujoča komedija za nedeljsko popoldne.

Ocena 4

TWO LOVERS (zda 2008, drama, režija: James Gray, igrajo: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw, Isabella Rossellini, Elias Koteas)

Če je tole res film, s katerim se je odigranja poslovil Joaquin Phoenix, potem mu svetujem, da hitro posname še en film in se poslovi tako kot je treba.

Two Lovers, kjer Joaquin Phoenix skače med Gwyneth Paltrow in Vinesso Shaw, je dolgočasen, klišejski in preveč počasen film. Tak, da gledalec kljub impulzivnim čustvenim zapletom, ki jih vedno prinaša menage a trois, skorajda zaspi in izgubi zanimanje tudi med seksom. Jebat ga, Joaquin, Gwyneth in Vinessa pač niso Jules, Jim in Catherine, junaki kultnega filma Francoisa Truffauta, marveč le pozerji, ki se igrajo s čustvi in ljubeznijo. No ja, igrata se Joaquin in Gwyneth, Leonard in Michelle, ki sta si kao usojena. Tako vsaj misli malce čudaški Leonard, ki film začne s poskusom samomora. Toda Michelle še vedno vzdihuje za svojim poročenim ljubimcem (Elias Koteas), kar pomeni, da se mora Leonard tolažiti s Sandro Cohen, ki bi bila po mnenju njegove mame (Isabella Rossellini) idealna zanj. Povprečen film, wannabe mojstrovina, ki je v resnici le patetičen poskus mojstrovine. In Joaquin Phoenix, ki izgleda tako, kot da se mu res ne ljubi več igrati.

Ocena 2 in pol

HANNAH MONTANA: THE MOVIE (zda 2009, glasbeno komična drama, režija: Peter Chelsom, igrajo: Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus, Vanessa Williams, Emily Osment, Melora Hardin, Barry Bostwick

Samo za tiste, ki upajo, da bo Miley Cyrus za tole dobila oskarja.

Ne bom rekel, da je filmska verzija Hannah Montane najslabši film vseh časov, saj bi s tem užalil tiste, ki me še vedno križajo zaradi zapisa o Miley Cyrus, toda resnici na ljubo, film je res zelo slab, morda res najslabši vseh časov, vsekakor pa slabši od Crossroads, ki ga je leta 2002 posnela Britney Spears in slabši od Glitter, ki ga je leta 2001 posnela Mariah Carey. Hudiča, slabši celo od najslabšega filma, ki ga je kdajkoli posnel Prince in najslabšega filma, ki ga je kdajkoli posnela Madonna. Slabši tudi od filma The Lizzie Mcguire Movie, ki ga je leta 2003 posnela Hilary Duff, slabši tudi od franšize High School Musical, ki je napram njemu mojstrovina prvega razreda. Toliko poceni dialogov, poceni dramskih momentov in poceni igralskih predstav, kot jih boste videli v Hannah Montani, zlepane boste videli nikjer drugje. To ni film, to je reklamni spot za Miley Cyrus, napihnjeno zvezdnico, ki bi v Sloveniji že  v prvem krogu izpadla celo iz Auerjevega Idola. Res je, tudi najslabši filmi Elvisa Presleyja so klasika za tole otročje sranje, kjer Vanessa Williams, sicer Montanina menedžerka Vita, na koncu izusti stavek, ki mora v zgodovino najslabših in najbolj debilnih filmskih stavkov vseh časov. Hannah Montana, ki jo pač matra kriza identitete, saj bi rada bila le navadna Miley Stewart, namreč sredi koncerta sname lasuljo in svojim oboževalcem pojasni, da ima dovolj blefa in igranja osebe, ki je ne nosi več v srcu. In potem se oglasi Vita, ki pravi nekaj takšnega: “Miley, ne lomi ga, še naprej bodi Hannah Montana, saj boš imela v nasprotnem primeru hude travme.” Joj, no, takega sranja pa še ne. Drži, pred vami je zgodba o shizofreni deklini, ki nima pojma, katera osebnost ji bolj odgovarja in na koncu seveda ugotovi, da je najbolje, če fura kar obe hkrati. Po potrebi seveda. Kot sem dejal že na začetku, nočem trditi, da je tole najslabši film vseh časov, toda res mi ni jasno, da so mladi tako zelo podivjali za tem likom in za to povprečno pevko ter igralko, ki jo posekajo celo člani zasedbe Rebelde. In ki bi jo lahko Britney Spears učila karizme. Kaj Britney, tudi Jessica Simpson in Paris Hilton. Toda pozor, filmska Montana je bila finančno dokaj uspešna. Veliko bolj od bratov Jonas, veliko bolj od Crossroads, ki ga je Britney posnela na vrhuncu kariere. Jebat ga, Miley Cyrsu je fenomen, pa četudi ji tega ne bom nikoli priznal naglas.

Ocena 1 in pol 

 

57 komentarjev na “Recenzije: The Proposal, Two Lovers, Hannah Montana: The Movie”

 1. Robert L. Tuva pravi:

  Ocena dve in pol za Ljubimki? Pa saj to ne more biti res. Počakaj, bom pogledal še enkrat … :/

  The Proposal si niti ne želim videti. (Bi rekel škoda zame?)

  Ampak Ljubimki, Ljubimki, to je en fin film. Kje spomni na Kubrickove Oči, marsikje drugje na Woodyja Allena (Match Point, manj Barcelona), karkoli, za moje pojme je lepo dovršen “filmček”, film brez neke epske zgodbe, svojo vsebin(c)o pa zelo lepo obdela in zakroži, konec me je luštno presenetil in nagradil. Igra Joaquina Phoenixa se po moje spet lepo poda liku. Nekaj bolj svežega, kar sem gledal — pravzaprav že pred pol leta, nedavno pa še enkrat v kinu. Jaz film lepo priporočam.

 2. DarkBloom pravi:

  Se strinjam glede Two lovers..ful več sem pričakovala od filma, ker mi je Joaquin izvrsten igralec.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Robert, tudi Match Point mi je bil zanič, zelo dolgočasen in zelo razvlečen ter nezanimiv.
  Eyes Wide Shut? Uf, ne žali ga, lepo te prosim :)
  Dovršen filmček? Eh, tipičen trikotnik, brez presežkov in svežih prijemov, pričakovano od začetka do konca. Nič posebnega, popolnoma nič novega. Zateženo, razvlečeno, hladno, mrtvo, brez karizme s strani igralske ekipe.
  The Proposal? Če rabiš prijetno sprostitev, ne boš razočaran, če boš iskal globino in neko hudo dramaturgijo, pa seveda boš.

  Dark, meni je tudi zelo dober, prav zato pa mi je trapasto, da se je šel poslovit s tako povprečnim filmom.

 4. Robert L. Tuva pravi:

  > tudi Match Point mi je bil zanič

  To si že večkrat povedal, se spomnim, ne spomnim pa se, da bi kdaj povedal, konkretno zakaj. Rekel si, da je kopija, to je slaba kopija Fatal Attraction, kar je že na začetku en velik nesmisel, ker je bil Match Point narejen v letu 1987, Usodna privlačnost ali kako smo že mi prevajali pa leta 2005. Daj malo preveri pred takšnimi osnovnimi primerjavami.

  Kar ti želim povedati, FA niti ni dovolj podoben MP. Gre za precej drugačnega moškega in za drugačni ženski. Tam je še otrok, družina. MC je za moje pojme morda še bolje narejen, čeprav je FA lahko res prav srhljiv.

  Ljubimki je dodelan filmček, tega mislim da ti ne razumeš. Dodelan. Da tako elegantno spelješ neko premiso, to ni kar tako. Za Phoenixa pa nasprotno mislim, da prav dobro odigra svoj lik. To ni Dwayne Johnson, ki se dela, da ni zmeden, ampak zavrt, precej otročji, a presenetljiv tridesetletnik.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Robert, pač ni me prepričal, ni mi bil zabaven, ni mi bil očarljiv, vlekel se je, nezanimiv mi je bil. To je vse, kar bom rekel.
  Čakaj, kaj zdaj govoriš, da je bil Match Point leta 87, Fatal Attraction pa 05? Če sem prav razumel, si se hudo zmotil glede letnic. Porka madona, ko je bil Michael Douglas car se Scarlett Johansson še rodila ni :)
  Zame sta oba filma dokaj podobna, le da je prvi hudičevo dober, drugi pa zelo povprečen.
  Two Lovers pa podobno sranje. Tipičen film, ki se nekaj gre, ki fura kvazi kvaliteto, v resnici pa je slab. Pač atmosfera in nič drugega. In stokrat obdelana zgodba.
  Zate elegantno, zame klišejsko.
  Dwayne je povsem okej igralec, še posebej za mišičnjaka, sicer pa nimam pojma, zakaj si prav njega potegnil zraven, nesmiselno.
  Joaquin je odličen igralec, zame sicer ne tako dober kot pokojni brat River, a vseeno prepričljiv v mnogih filmih, recimo v Quills, toda v Two Lovers je dolgočasen in statičen, kot Ethan Hawke in Christian Bale. To pa je vsaj zame zelo slabo.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Drugače pa je bilo tole moje videnje filma Match Point, ki sem mu takrat pripel oceno 2.

  Takole je šlo:

  Ko človek gleda Match Point, hudo dolgočasno in brezvezno reciklažo Fatalne privlačnosti, kjer Scarlett Johansson zmeša glavo poročenemu Jonathanu Rhysu Meyersu, ne more verjeti, da gleda najnovejši film Woodyja Allena. Najnovejši film režiserja, ki je bil vedno najbolj znan po svojih zaščitnih znakih. In tokrat teh znakov ni od nikoder. Še več, film izgleda tako, kot da ga ni režiral Woody Allen, kar je seveda hudo narobe, saj ga je režiral Woody Allen. In če pogledamo filma, ki je jih je Woody posnel pred Match Pointom, se pravi filma Melinda and Melinda in Anything Else, ugotovimo, da je z njim konec. Da je izgubil svežino in smisel za humor. Da je izgubil samega sebe in filme, s katerimi se je nekoč zapisal v zgodovino.

 7. Žnj pravi:

  Najnovejši film režiserja, ki je bil vedno najbolj znan po svojih zaščitnih znakih. In tokrat teh znakov ni od nikoder. Še več, film izgleda tako, kot da ga ni režiral Woody Allen, kar je seveda hudo narobe, saj ga je režiral Woody Allen.

  Hudo. Ta pronicljivost, ta neverjetni slog, ta šegavost ter intelektualnost. Resno, Gartner, ti si filmski genij.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žnj, serješ, očitno zato, ker nimaš pojma kaj bi drugega povedal in me z argumenti prepričal, da se motim. Če pa meniš, da je Match Point tipični film Woodyja Allena, pa bom res vesel, da mi poveš zakaj.

 9. Escobar pravi:

  sn gledu hannah montana …. pa sploh ni tak slab film … morn rečt da sn vidu še slabše najstniške/otroške/družinske/glasbene filme :) …. ni state of the art … niti bliz ne pride …. in ja izredno cheezey film je …. in v večini se strinjam s tabo iztok, kar si napisu … samo vseen … s tem da pa rečeš da ima paris hilton več karizme …. to pa ji delaš krivico .. ne glede na vse … in v igranju in v petju poje paris hilton … k pa je res škis babji … mislim whaaah … ko pa čujem paris hilton pet …. jesus fucking christ, lord have mercy on my ears … miley ima vsaj glas … zna pet, četud otroške pesmi … sej je komi 16 stara …. ma pa potencial kdaj za kak dober album … bi si upu trdit, da vsak k se spozna kej na glasbo … bo reku da paris ne pride bliz miley z pevskimi sposobnostmi … tak da karizma gor, karizma dol .. predstavlji si da paris hilton igra hanno montano …. si ne želim vidit :)

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Escobar, uf, men je bil katastrofalno slab. Tudi glasbeno. Še celo sestri Olsen sta imeli boljši film :)
  Okej, ne bom rekel, da ne zna peti, toda tak vokal premorejo tudi druge punce, ki niso ujele niti osmino njene slave.
  Miley je tako povprečna, da jo lahko celo Paris karizme uči tudi brez make upa :)
  Glede petja pa je itak jasno, da slabše od Paris ni, ampak itak ji ni treba, ker je pač Paris, bogata dedinja, ki ji ni treba ničesar, pa je že slavna :)

 11. Robert L. Tuva pravi:

  Match Point mi ni bil zabaven, ni mi bil očarljiv, vlekel se je, nezanimiv mi je bil .. Two Lovers je podobno sranje. Tipičen film, ki se nekaj gre, ki fura kvazi kvaliteto, v resnici pa je slab. Pač atmosfera in nič drugega. In stokrat obdelana zgodba. Zate elegantno, zame klišejsko.

  Zdaj pa resno, a ne bi bilo tega dobro popravili? Tako, za nepoučene, da bodo dobro izbrali, ko bodo izbirali.

  Match Point, veste, si le oglejte, je zabaven, tudi očarljiv, se ne vleče, je skratka zanimiv. Two Lovers je podobno svež. Tipičen film, ki preprosto je, ki je kvaliteten, v resnici je dober. Atmosfera in nič drugega, no, drugega ne rabimo, drugega se niti ne da ustvariti. Stokrat obdelana zgodba, prav, ampak obdelana elegantno, tako da povozi klišeje, res dobro narejen.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Robert, raje mi povej kaj je bilo tisto z letnicama Match Pointa in Fatal Attraction :)

 13. Vidmar pravi:

  Zakaj ‘in pol’ pri Montani?

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ker pa sem vendarle že videl slabše filme.
  Ali pa zaradi tiste male podlasice :)

 15. Robert L. Tuva pravi:

  Iztok, kaj je z letnicama? Takšni sta, takšni se ju spomnim in tako tudi piše na IMBd. Zato mi ni jasen tvoj zagovor, vse tvoje argumentiranje se ob takšni napaki sesuje.

  MC in TL sta torej prima filma, upam, da smo sklenili.

 16. STELA pravi:

  skratka – 100 ljudi, 100 okusov…najbogubohvala:)

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Robert, zadnjič, a ti mene zajebabavš ali pa se pod tvojih nikom skriva kdo drug?

  Še vedno trdiš, da je bil Match Point posnet leta 1987, Fatalna privlačnost pa leta 2005 al kako?

  Daj no, ne lomi ga.

  In omenjaš, da je tako tudi IMDB, kaj ti je :)

  Pa naj bo, pa četudi se mi zdi smešno:

  http://www.imdb.com/title/tt0416320/
  http://www.imdb.com/title/tt0093010/

 18. Pris Pris pravi:

  Match point iz leta 1987? :lol:

  Robert, si prepričan, da misliš na pravi film? Scarlett je letnik ‘84, Jon Rhys Meyers pa letnik ‘77. Tudi če si pozabil letnico, bi ti že starost glavnih igralcev lahko dala vedeti, da je s tvojo trditvijo nekaj narobe.

  Match Point tudi mene ni navdušil. Allen me s pripovedjo ni pritegnil in moram priznat, da se je tudi meni po obetavnem začetku vse skupaj preveč vleklo. Dal bi mu oceno 3.

 19. t-h-o-r pravi:

  DUDE? 4 ZA ONI CRAP Z BULLOCKOVO, 2,5 ZA TWO LOVERS?!!!!!!!!!!!!!!

 20. Escobar pravi:

  :) ja sej kot pravim ni state of the art film .. pa tud pevka ni zej uh in ah … sam ko vsake tolk časa grem na youtube, pa si pogledam kak videospot od paris hilton :) da si mal dan polepšam, kr kr ne morn vrjet kak zaendrek pevka je …. se vidi da ma velik pod palcem, kr drgač takih zmazkov neb mogla dat na album, jih izdat, videospote posnet, pa še koncertirat …

  drgač pa 05 je match point, FA je pa 87 tu ni nobenga dvoma :) … drgač pa match point sem nekje bral, da naj bi inspiracijo woody dobil iz zgodbe Zločin in kazen (dostojevski) … to nima nič veze s to temo, ampak glih sn se spomnu pa sn omenu … :)

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, ne vem kaj ga matrata ti dve letnici in to celo tako hudo, da meni soli pamet :)

  Thor, imam občutek, da “crapa” z Bullockovo sploh nisi gledal :)

  Escobar, zato, če je Paris slaba pevka, še ne pomeni, da je Miley Dobra :)
  Glede letnic, itak da ni dvoma, saj Robert ga nekaj serje :)

 22. Escobar pravi:

  ne, sam pravim, da je nedvomno boljša od paris … če ta ženska je tak blond, da gre posnet pesem Paris for president …. da se ji ja vsi še bolj smejijo, k so se ji že … ni čudn, da jo je stari razdenino

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Paris pač, neumna za svoje dobro :)

 24. Rupelko pravi:

  The Proposal – ocena 1
  Two Lovers – ocena 4

  Gartner, tebi so všeč preprosti filmi in temu primerno so tvoje ocene navaden bullshit.

  Aja, tvojih recenzij ne berem, ocena je dovolj :D

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še en bedak, ki čveka na pamet in daje neresnične ocene mojih recenzij le na osnovi teh dveh filmov. Idiotsko in zelo tipično za bedake, ki serjejo čez moje recenzije.

  In ja, če misliš, da so moje recenzije slabe zato, ker je po tvoje The Proposal zanič, Two Lovers pa mojstrovina, tudi prav :)

 26. Rupelko pravi:

  Tipični bedak spremlja tvoje recenzije (sicer neredno) že par let in idiotski bedak ve, da so romantične komedije in B grozljivke gartnersko ocenjene s 4 ali 5, dobri filmi pa z 1 ali 2.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rupelko, verjel ti bom, ko boš priložil konkretne dokaze in linke vsaj tridesetih filmov, kjer to, kar trdiš, velja. Mi je pa zanimivo, da se oglasiš in drekaš tole objavo, medtem ko filme, objavljene nekaj dni pred tem, enostavno ignoriraš. Joj, kako tipično za bedaka :)

 28. Rupelko pravi:

  Sem že napisal, da ne spremljam redno tvojih recenzij. Mogoče se kdaj celo zmotiš in dober film oceniš s 4/5 :D

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko jih boš začel spremljati redno, pa se oglasi, saj zdajle čvekaš zelo pavšalno in hudičevo na pamet ter brez konkretnih dokazov. Itak, kot vsi bedaki, ki nimajo pojma o mojih recenzijah in se vpičijo samo v en ali dva filma ter na osnovi tega dajejo ocene. Bedno do konca.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In seveda bedaki, ki nimajo pojma kako se filmu sploh dajejo ocene in žanre med seboj primerjajo na zelo trapast način, rekoč, romantična komedija ne more dobiti več od ena, ker je pač romantična komedija.

  Eh, ma kaj se sploh trudim :)

 31. Rupelko pravi:

  Res, kaj se sploh trudiš… pejt raj na sprehod s psičkom :D

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne skrbi za moje sprehode, ampak res mi gre na kurac takole pavšalno ocenjevanje in trditve, ki res ne držijo. To je tako bedno, da me prime srat in bruhat. Da nekdo uleti na blog, vidi neko oceno, s katero se ne strinja in začne čvekati na pamet kakim filmom dajem take, kakim filmom pa drugačne ocene. Idiotsko do konca. Pa četudi le provociraš.

 33. Rupelko pravi:

  OK, pejt na sprehod, pa še srat in bruhat :D

  Nič ne čvekam na pamet, dovolj časa te že spremljam in imam svoje mnenje o tvojih recenzijah in ocenah.

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rupelko, najprej praviš, da spremljaš redno, pol da ne spremljaš redno :)

  No ja, če bi spremljal redno, ne bi čvekal takih idiotij. Če pa vseeno misliš, da imaš prav, pa me čudi, da ne prilepiš dokazov.

  In kot sem ti že povedal, si eden tistih lojev, ki nimajo pojma kako se filmi ocenjujejo glede na različne žanre.

  Zdaj pa res LP, grem na sprehod zaradi psička, in bruhat in srat zaradi tebe.

 35. Robert L. Tuva pravi:

  Ah, v komentarjih sem si dovolil malo narcizma, niste pozorno brali, sem obračal na glavo (IMBd : IMDb) … walda, Match Point, Woodyjev moderni, londonski film, nekdo je omenjal Zločin in kazen, se pojavi tudi v filmu, še večkrat se pojavi kak element iz Crimes and Misdemeanors (1989), tudi Woodyjevega filma, letnice morda nisem zadel.

  Večina bistrih filmskih poznavalcev sveta se strinja, da je Match Point ena huda filmofilska sladkarija.

  Za Two Lovers podobno. Zakrožen film, poudarjam bistven pridevnik.

  In kar vsem se je skisalo, kaj, Iztok, postavljam ti pravzaprav vprašanje-argument, ki sem ga do zdaj večkrat slišal pri tebi.

 36. lily pravi:

  Hannah Montana je res hudo povprečen film, poln klišejev in zelo predvidljiv, ampak za tako publiko kot ji je namenjen, je super. Miley naj kuje železo, dokler je vroče, samo bojim se, da se ji bo strgalo kot se je Britney. Se pa ne strinjam s tabo, da je zanič pevka, mislim, da ima super, močen glas.
  Match Point je bil pa meni fajn. Ostalih dveh filmov nisem še videla, ampak ko sem prebrala za kaj se gre Two Lovers, me je takoj pritegnil in to je pri meni dober znak. :)

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Robert, imdb si v imbd obrnil šele v petnajstem komentarju, pred tem pa si suvereno trdil, da j emoja recenzija prav zaradi napake v letnicah na zelo trhlih tleh. A kot sem rekel, dvomil sem, da misliš resno, saj te imam za prevelikega poznavalca filma, da bi se tako neumno zmotil. Če pa si se, pa je povsem druga zgodba :)
  Za Match Point se lahko zaradi mene strinja ves svet, toda film je še vedno zanič in nezanimiv ter dolgočasen, se pravi tak, da bi ga znal posneti vsak in da ne bi rabil Woodyja Allena.

  Lily, kje sem zapisal, da je zanič pevka?
  Twlo Lovers morda pritegne le na papirju, ko ga gledaš je druga zgodba. Vsaj zame.

 38. Robert L. Tuva pravi:

  > Vsaj zame.

  Amen.

 39. sodnik pravi:

  Iztok Gartner : Robert Tuva – 1:0

  Bravo :D

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Robert, tega komentarja pa nisem razumel.

  Sodnik, do kolk pa se gre? :)

 41. lily pravi:

  Napisal si, če se ne motim (ne da se mi znova brat), da nima nekega posebno lepega, močnega, dobrega – kakor koli – glasu. Kar se pa ne bi strinjala. In povrh je še simpatična, zgovorna in ravno prav otročja, kar jo naredi še bolj luškano, realno … Meni je všeč. Zaradi nje same in zaradi glasu in (vsaj navidezne) nevzvišenosti. Tebi vem, da gre na živce, in ne bom se kregala glede tega. Vsak ima pač svoje mnenje, jaz to spoštujem in ne bom vsiljevala drugim svojega, le povem ga.

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rekel sem le, da tak vokal premorejo tudi druge punce, ki pa niso ujele niti piko njene slave.
  Jasno, da je otročja, saj je še otrok.
  Meni je zoprna in ne simpatična.
  Jebat ga, okusi so različni.
  Upam pa, da se zavedaš, da je tale njen film res navadno sranje.

 43. lily pravi:

  Ja, se, sem tudi napisala.

 44. Filip pravi:

  Hannah Montana je klišejski, nakičen, otročji, predvidljiv in že x-iljonkrat viden film. Ampak meni se je kljub temu zdel zabaven, Miley mi ni šla tako zelo na kurac, kot sem pričakoval, poleg tega pa ima film tudi nekaj posrečenih komadov. Skratka z eno besedo: prebavljivo. Jaz bi filmu dal 2/5.

 45. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zabaven? Kje za hudiča?

 46. Vidmar pravi:

  Film je namenjen dvanajstletnim razvajenim smrkljam. Isto kot Debilde aka Rebelde. Postavi se v njihovo kožo in se vprašaj, če bi ti bile takšne bedarije zabavne ali ne.

 47. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dvomim, da bi mi bile. Ko sem bil star 12, sem gledal Brucea Leeja, partizanke filme in Jamesa Bonda.

 48. Vidmar pravi:

  Ko si bil star 12 si bil razvajena smrklja?

 49. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rekel si mi naj se postavim v njihovo kožo, razumel sem te kot, da se naj postavim v kožo dvanajstletnika, pa em ti odgovoril tako kot sem ti. Še posebej zato, ker menim da Montano gledajo tudi fantje, ne pa samo punce.

 50. ihtim pravi:

  Gledal sem The proposal (na željo boljše polovice) in lahko rečem samo to, da je puljenje modrostnih zob pravi ringelšpil v primerjavi z gledanjem tega klišejskega absurda.

 51. ihtim pravi:

  Two lovers pa je sicer nekolikanj dolgočasno posnet film, a je vseeno svetloobna leta pred nehumano mučnim sra*jem, ki ga servirajo Sandra Bullshit, kanadski “i’m nailin’ Scarlett” Reynolds in kompanija…

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne vem zakaj ju primerjaš, glede na to, da sta popolnoma različna in so primerjave totalno nesmiselne. Se pa ne strinjam za The Proposal, saj je zelo simpatičen film v svojem žanru in za sabo pusti mnoge druge pizdarije, ob katerih sem tudi jaz močno trpel.

 53. lily pravi:

  Meni je bil The Proposal na začetku precej smešen, ampak potem zapade v vsem dobro znane klišeje, izzveni. Zmotilo me je, da nikjer čez film ne opaziš, da bi se Bullockova in Reynolds zaljubljala in tudi to, da zgleda ona prestara zanj. Zgleda mladostna in je lepa, ampak dovolj mlada zanj pa žal ni.

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, ljubezen ne pozna meja, ne glede na te “napake” pa me je film lepo zabaval od začetka do konca.

 55. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Recenzije: The Twilight Saga: Eclipse, The Last Song, Killers, The Karate Kid pravi:

  [...] mi Miley Cyrus, mega popularna Hannah Montana, ki noče biti več le Hannah Montana, ne gre več tako zelo na živce kot pred leti, sem že [...]

 56. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Dear Frankie, Ned Kelly, All About Steve pravi:

  [...] About Steve, ali film, ki ga je Sandra Bullock posnela med The Proposal in The Blind Side, ali še bolje, tisti film, ki letos za razliko od ostalih dveh finančno ni [...]

 57. alenka pravi:

  The Proposal-sicer lušn, ene par scen je res hudih, sam med glavnima likoma je tak minimalna kemija, me nista prepričala, ne film kot celota. 2-3/5

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !