Jacksonov dvd, ki ga je danes ponujal Delo, je sramota

29.07.2009 ob 22:53

Časopis Delo je danes ponujal dvd Jacksonovega koncerta na Japonskem iz leta 1987, ki je seveda nujna roba za vse njegove oboževalce. Zadevo sicer že imam v svoji filmski kolekciji, toda kvaliteta posnetka ni ravno najboljša, zato sem bil zelo vesel, da so se pri Delu odločili za ta korak.

Prav zato ne morem verjeti, da je slika skorajda enaka piratski kopiji, ki se jo je dalo pred leti sneti z neta. Da je tale dvd v bistvu le zakamuflirana piratska kopija. In da nas na to niso opozorili in nam dali vedeti, kaj pravzaprav kupujemo.

To je sramotna poteza časopisa Delo, ki pa mi je kljub temu polepšala dan, saj sem si koncert, kjer Jackson izvede sedemnajst svojih takratnih uspešnic, ogledal po dolgem času.

 

18 komentarjev na “Jacksonov dvd, ki ga je danes ponujal Delo, je sramota”

 1. Tina M Tina M pravi:

  Res je.

 2. Vanja1 pravi:

  Škoda, bom raje kupila v trgovini al ,pa da pride še kakšen njegov koncert na DVD.
  Sem pa oni dan v Big Bangu dobila, CD – Michael Jackson & 5 – The Motown years. Super zadeva, z hiti Jackson 5 , in Michaela, ko je začenjal svojo solo pot.

 3. Pris Pris pravi:

  Verjetno gre v originalu za VHS posnetek, ki so ga nato samo posneli na DVD. Te stvari je težko restavrirat. Sam imam nekaj podobnih DVDjev (Bowie, Blondie), ki so VHS kvalitete, so bili pa zato mnogo cenejši.

 4. kinkitone kinkitone pravi:

  To je pa tako, če postaneš fanatični navdušenec šele, ko nekdo umre.

 5. Tomica Tomica pravi:

  “Da je tale dvd v bistvu le zakamuflirana piratska kopija” – a to so novinarji med delom kar DVD-je pekli na službenih računalnikih ali kako to misliš???

 6. The Mothership pravi:

  Delo se mi je zamerilo že svojimi izdajami Musterjevih stripov, sploh Gladiator, kjer je direkt manjkal en kos stripa. (Tisto, ko Trdonja & Zvitorepec tihotapita meso za leva, da bi rešila Lakotnika).

  Mrš, banda.

 7. Vanja1 pravi:

  Kinkitone –> daj ne bluzi , vsi smo bili feni tudi v času njegovega življenja… Nekateri smo želeli tudi v London.

  Tomica –> morda pa je res bilo tako, oz. so nabavili neke plagiatske dvd-je , gor na Cd pa sprintana nalepka.

 8. STELA pravi:

  mal´ d´narja – mal´ muz´ke:)

 9. BD pravi:

  Koncert spada men množico raznih koncertov za katere je lastništvo avtorskih pravic v sivem območju, kjer del pravic obdržijo producenti koncerta, tv hiše ki so koncerte snemale ali pa kdo ki je imel kaj tretjega zraven.

  Originalne posnetke v pravi kvaliteti ima verjetno Michael Jackson Enterprises, zato je dosegljiva samo kdo ve katera kopija. Na forumih glasbenikov se večkrat krešejo mnenja o (ne)nabavi takih sivih posnetkov, a ponavadi druge možnosti ni.

  Poleg Jacksona v Yokohami in Budimpešti in Bukarešti (ki je potem izšla tudi v ‘pravi’ Sonyjevi verziji) so verjetno med bolj znanimi sivimi koncerti še Queeni na japonskem, v Riu in v Budimpešti.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, razumem, toda lahko bi zapisali, da gre za slabšo kvaliteto. Po drugi strani pa, se ti ne zdi, da tale vhs nima nobene zveze, saj bi po tej logiki vsi stari koncerti bili slabe kvalitete, pa niso, saj so jih snemali s filmskimi kamerami in čisto dostojno prenesli v dvd kvaliteto.

  Kinki, se pravi, da je zaradi tega kvaliteta slabša?

  Tomica, daj no, kot da še nisi nikoli slišal za kvazi originale, kjer čez pirata zalepijo naplepko in ga zapakirajo v krasno pakungo. Saj nisem rekel, da so to naredili na Delu, Delo je le distribuiral tako sranje.

  Stela, problem je v tem, da ni malo denarja.

  BD, ta Budimpešta, ki je sicer Dangerous tour, če se ne motim, je na netu v zelo lepi kvaliteti.

 11. Thomas pravi:

  Uch joj, da o tem sploh ne začnem!

  Najprej odgovor: da, gre za piratsko izdajo. Turneja Bad tudi nikoli ni izšla uradno.

  Kakovost posnetka je sramotna, kot da bi kakšno staro VHS presnel na DVD.

  Še bolj je sramotno, da Delo, kao ugledni nacionalni časopis, izda piratski izdelek v svoji prilogi! Lani sem seveda kupil zadevo, saj sem bil malce presenečen. Ampak dejansko bi moral svoje veselje omejiti, da ne bi bil tako razočaran.

  Takrat sem razmišljal, da bi zadevo kam prijavil, ampak sem bil preveč uničen, da bi se za čem podobnim podil. Lansko leto me je namreč preveč izčrpalo.

  Je pa goljufija ja, da so s tem tržili denar.

  Zagotovo obstajajo kakovostni posnetki, nenavadno mi je pa, kako to, da še ni kakšen izšel uradno in to po vsem svetu. Komercialno bi zagotovo bila velika uspešnica, sploh v post 25/6 času. Kupovala bi starejša generacija, ker bi se želeli spominjati mladostnih obiskov te turneje. Kupovali bi mlajši, ki niso uspeli iti, ampak dovolj poznajo Michaelovo legendarnost, da bi jih zanimalo. Skratka ni se jim treba bati, da se jim ne bi izplačalo, samo ven naj dajo.

  Morda nas pa s tem nameravajo počasi odžejati, a veš, tko vsake nekaj let en tak velik projekt.

  Dodatna lumparija in sramota je to, da vsi tisti ljudje, ki so kupili tak izdelek in so se le omejeno navduševali nad Michaelom, so s tem videli koncertni posnetek dvomljive kakovosti, kar bi v preprosti glavi lahko naredilo klik, da pa to res ni ne vem kakšen koncert bil, saj glej, kako slab je posnetek.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To zadnje dvomim, saj je koncert kljub slabši sliki vseeno vrhunski.
  Glede doziranja pa je jasno, da prav to počnejo, počasi in prebrisano. Pa z neštetimi izdajami največjih hitov kamor dodajo še kak intervju pa neobjavljen posnetek.
  V bistvu nateg.

 13. Thomas pravi:

  Tukaj se strinjam, to v bistvu je nateg. In mislim, da je to tudi škodljivo za Michaelovo legacy.

  Upam si pa trditi, da tega v prihodnje ne bo prav veliko, saj… kdo bo pa še sedaj kupoval GH pakete? A niso v lanskem letu kupili vsi, ki so nameravali? Sedaj mora najmanj ena generacija odrasti, da ponovno kakšnega izdajo in ga bo ta nova generacija kupovala, ki ga še ne bo imela.

  Se mi pa po drugi strani zdi pravilno, da se počasi dozira neobjavljen material v obliki albumov neizdanega materiala. Kolikor razumem, je tega materiala za kar nekaj albumov, pa tudi DVD-jev bi lahko veliko izdali: recimo za vsako turnejo (Bad, HIStory, Victory, + MSG), posnetki iz studia, itd…

  To pa le naj ne izdajo vse hkrati, ker bo s tem dosežen le učinek velikega poka (a la lansko leto), namesto, da bi trajalo dlje in s tem bi se Michael še mnoga leta pojavljal po lestvicah!

  My humble opinion…

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Finta je, da so knjigice notri drugačne in da vedno kaj dodajo, folk pa vedno znova kupi.
  DVDjev je kar nekaj, a noben ni koncertni, samo neki dokumentarci in oddaje so, predvsem v nemščini zaenkrat. Kaj vem, morda pa v ZDA že prodajajo vse to, kar tukaj ni mogoče dobiti.

 15. Thomas pravi:

  Koncertnih ne, ker bi se to vedelo v naši mali community.

  Vse te oddaje pa so seveda piratske. In pa ja, marsikaj se prodaja, celo v trgovinah. Lani v Londonu sem tudi jaz v svojem navalu obupa kupil dva DVD-ja o Michaelu in to v priznani trgovini. Seveda oba piratska in eden bolj brezvezen od drugega. Enega bom zagotovo vrgel stran: prikazuje Michaelovo življenje do nekje procesa. Film je tako zelo low budget, da niti ene same Michaelove melodije ni notri, ker je pač niso plačali in ne smejo. LOL, in potem kaže igralce sredi koncerta, kako pleše na neko levo pesem. Groza!

  Jaz računam na DVDje v enem izmed teh prihodnjih projektov, ki so jih dogovorili v Sony.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz pa sem nabavil Dangerous: The Short Films in je odličen.

 17. Thomas pravi:

  Tega pa imam jaz, ki sem bolj staromoden zgleda ;-) še v VHS formatu.

  Ampak ja, je kar težko verjeti, da si je nekdo dal toliko dela naredil in toliko truda vložil v … v bistvu v promocijske video posnetke! Čeprav gre pri nekaj primerih dejansko za mini filmčke (Thriller, RTT, Bad, SC, ki je odlično vdelan v pravi film, oziroma je film obdelan okoli videa).

  Te zgodbe so legendarne komponente pop-ikonografije 80-ih in 90-ih let in tega ne bo izbrisal nihče!

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje niti ni načrtno, ampak se pač zgodi, saj je vse tako zanimivo in dovršeno pri njemu bilo. Da povem drugače, Jacksonove vaje za vaje izgledajo bolje od večine nastopov drugih pevcev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !