Recenzija: Drag Me to Hell

23.07.2009 ob 21:50

zda 2009, grozljivka, režija: Sam Raimi, igrajo: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, David Paymer, Dileep Rao, Adriana Barraza

Recesija.

Točno tako, Drag Me to Hell, sicer film, s katerim se je Sam Raimi vrnil v obdobje, ko je posnel kultno grozljivko The Evil Dead, več kot nazorno pokaže posledice recesije. Se pravi, kaj se zgodi, ko banka zaradi svetovne gospodarske krize zavrne posojilo ostareli Sylvii Ganush (Lorna Raver), ki potem vrže prekletstvo na nič hudega slutečo bančno uslužbenko Christine Brown (Alison Lohman). Punco, ki bi posojilo resda lahko odobrila, toda s tem tvegala svoje napredovanje. Drži, Christine Brown začne preganjati Lamia, zelo zajebana demonka, ki jo bo po treh dnevih mučenja, treh dnevih Poltergeista, ali če hočete, treh dnevih Izganjalca hudiča, potegnila naravnost v pekel. Zabavna grozljivka, ki večino svojega časa žal namenja zelo oglasnim zvočnim efektom in pri tem pozabi na še boljšo atmosfero in na katastrofalne luknje v scenariju. Povedano drugače, scenarij je tako zelo banalen, da ga morajo ves čas reševati preglasni zvočni efekti, s katerim režiser Raimi pač straši gledalce in dosega faktor šoka ter presenečenja. Pa vendar, gospe Ganush, ki se zelo rada mokro poljublja, ne bi rad nikoli srečal v živo.

Ocena 3 in pol

 

21 komentarjev na “Recenzija: Drag Me to Hell”

 1. Tina M Tina M pravi:

  Huh… ta starka je bila huda, ja :) Mi je bil pa film bolj smešen kot grozen. Po ogledu pa si po moje noben birokrat ne bo več upal biti nesramen do ljudi :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, točno taka je tudi trilogija The Evil Dead.
  Uf, res je, to je film za birokrate, ki bi jim morala vsaj enkrat v lajfu Lamia nabrcati rit :)

 3. BD pravi:

  Ne jemat kredita če ga ne morete odplačevat.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, za toliko let naprej ne moreš vedeti, mar ne. Prav to se je zgodilo gospe Ganush :)

 5. Maja pravi:

  Ta film lahko rečem točno ujame zeitgeist sedanjega časa torej recesije in gre za nekakšno prevlado revnih nad bogatejšimi če ne drugače pa vsaj z zlobnim urokom.
  Glede na to da sem to grozljivko gledala v kinu in je bilo še bolj grozno kot če jo gledam na PC-ju.
  Zdi se mi da v tej grozljivki malo pretiravajo z zvočnimi efekti.
  Gospa Ganush je bila pa grozna sploh v tistem prizoru ko se s Christine tepeta v avtu.
  Včasih se mi zdi da bi tak urok morali izvesti nad kakšnim tajkunom,da bi imel kar nekaj neprespanih noči,..
  :)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maja, se strinjam, zelo aktualna grozljivka. In res je, zvočni efekti so glavni cilj tega filma. Vsaj zdi se tako. Tisti prizor v avtu je bil meni zelo zabaven, ne toliko grozen.

 7. Filip pravi:

  Se strinjam, zelo zabavno. Čeprav je bil zame konec nekoliko predvidljiv. Sicer pa za neko sodobno grozljivko za moje pojme super.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, mene pa je prav konec zelo navdušil in nisem pričakoval takega šokantnega preobrata. Sumil sem, da vsega ni konec, toda ne na tak način.

 9. Maco pravi:

  V tem filmu najdemo bizarno mešanico groze in humorja. Pohvaliti pa velja zvočne in vizualne učinke, kjer film namesto krvi postreže s slinasto sluzjo. Meni soliden film. Bodo pa bančni uslužbenci verjetno sedaj bolj previdni pri podaljšanju posojil strankam.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se strinjam, vsak birokrat, ki je videl tale film, bo prekleto premislil, komu bo naslednjič zavrnil kredit. Še posebej, če bo šlo za kakšno starejšo gospo.

 11. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Strašljive filmske babnice pravi:

  [...] Mrs. Ganush (Drag Me To Hell) [...]

 12. Thomas pravi:

  Hmm, in to ravno v času, ko se oziram po dolgoročnih kreditih? Kaj praviš, bom imel kaj boljše karte v rokah, če referentu v roke stisnem tale film? ;-)

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če zgledaš kot Gospa Ganush, ni potrebe :)

 14. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Legion, The Informant, Cloudy with a Chance of Meatballs pravi:

  [...] verska zadeva, no ja, katoliška akcija, ki vas bo pošteno prestrašila s tisto divjo starko (jp, gospa Ganush je dobila dvojnico), ki pleza po stropu, z dečkom, ki okoli prinese Tyresea Gibsona, prav tako [...]

 15. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: The Chaser (Chugyeogja), Bedevilled (Kim Bok-nam salinsageonui jeonma), Madeo, Samurai Commando Mission 1547 pravi:

  [...] uničuje gledalca, ki nima pojma kaj ga čaka v naslednjem prizoru. Zgodba se začne kot kak Drag Me to Hell, saj spoznamo mlado bančno uslužbenko Hae-won (Seong-won Ji), ki neki starki nesramno zavrne [...]

 16. IZTOK faking GARTNER » Recenzije: Paranormal Activity 4, Truth or Dare, Dead Silence pravi:

  [...] sam. In Mary Shaw (Judith Roberts), fak, kako zelo grozljiva babura je bila. Gospa Ganush iz Drag Me to Hell je zanjo mala malica, jebemti. Mary Shaw, ta zloglasna ventrilokvista, ki vstane od mrtvih in se [...]

 17. pnovak2 pravi:

  Ganush je proti Mary Shaw malo strašnejši klovn. :)
  Je pa zanimivo da je ta film bil naj-grozljivka leta 2009.
  Čudno.. tudi meni je bil bolj tak tak vse skupaj.
  Lahko rečemo da je bolj ogaben s to slino kot strašen.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tule imaš nekaj zelo strašljivih babnic:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/11/16/strasljive-filmske-babnice/

 19. ajda pravi:

  Sem gledala to gospo Ganush in vlila mi je strah v kosti, da sem imela kar nekaj problemov, posebno zvečer, ker sem samo čakala, kdaj bo planila skozi okno, vrata ali pa iz kakšnega kota name. Gledala sem kar nekaj grozljivk, zato mi ni jasno, kaj je ta gospa tako strašljiva oz. srhljiva, da razgraja še kar nekaj časa po ogledu filma.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morda zato, ker je bila najprej tako zelo realna tam v banki. In ker kar nekaj takih gospa srečaš okoli doma upokojencev :)

 21. montebuba pravi:

  žalostno je to da najebe nič kriva bančna uslužbenka saj ji je šef tako naročil

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !