Recenzija: Streets of Blood

14.07.2009 ob 00:51

zda 2009, kriminalna drama, režija: Charles Winkler, igrajo: Val Kilmer, Curtis “50 Cent” Jackson, Sharon Stone, Michael Biehn

“Težko je delati v dreku in domov priti čist.”

Res je, Streets of Blood, ki kljub dokaj zvezdniški igralski ekipi ne bo prišel v kina, se dotika policijske korupcije, se pravi tematike, ki so jo pred njim tako ali drugače zelo uspešno obdelovali številni podobni filmi. Tudi Serpico, Internal Affairs, Righteous Kill in recimo Copland. Toda Street of Blood gre resnično zelo globoko. Tako zelo, da začne gledalec policijsko korupcijo celo dopuščati, razumevati in dojemati, da brez nje sploh ne gre. Da je pač del posla. Še posebej, če se policaj dan in noč druži z raznimi kriminalci in na koncu ugotovi, da ni povsem pošten noben od njegovih kolegov. Niti tisti, za katerega bi dal roko v ogenj. Namerno poceni kamera daje realnejši občutek dogajanja, atmosfera na ulici vas bo spomnila na film Colors, 50 Cent policaja Stana Greena igra presenetljivo dobro, Sharon Stone pa v vlogi psihiatrinje, ki ji policaji odpirajo duše, le statira. Ali kot pravi Fifty, ko mu Stoneova pove, da bo vse okej, če bo povedal resnico: “Ni panike, a kaj ko nimam več pojma, kaj resnica sploh je.” Dober film. Dinamičen, gledljiv, realističen in tak, da mu verjamemo vsak kader, vsak dialog in vsak strel.

Ocena 4

 

2 komentarjev na “Recenzija: Streets of Blood”

  1. AndrejM pravi:

    “Toda Street of Blood gre resnično zelo globoko. Tako zelo, da začne gledalec policijsko korupcijo celo dopuščati, razumevati in dojemati, da brez nje sploh ne gre. Da je pač del posla.”

    Iztok, tak film mi živimo vsak dan, samo besedo policijska daj stran in imaš komentar na dogajanje v Sloveniji v tem trenutku.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Andrej, tako hudo ni, saj vendarle ni fizičnih žrtev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !