Happy Birthday: Yul Brynner

12.07.2009 ob 01:08

Brez dvoma eden najbolj karizmatičnih igralcev vseh časov bi danes praznoval 89. rojstni dan. Leta 1985 ga je nesel rak na pljučih, za sabo pa je pustil nekaj nepozabnih vlog, tudi tisto v filmu Kralj in jaz, ki mu je leta 1956 vrgla oskarja. Sam ga ne bom nikoli pozabil iz filma Bitka na Neretvi, kjer je igral strokovnjaka za miniranje. In filma Westworld, kjer je igral zlobnega robota. Kapo dol, takih ne delajo več.

 

11 komentarjev na “Happy Birthday: Yul Brynner”

 1. ajda1 pravi:

  Tu je pa hudičevo seksi:). Bil je zelo dober igralec, glas je imel čudovit in s svojo pobrito ali plešavasto lobanjo je bil nekaj posebnega. Če se prav spomnim, je nekje pisalo, da bi ne bil pobrit. Sicer pa to ni pomemembno, kot si izpostavil, je bil nenadkriljiv v Kralj in jaz in še nekaterih filmih. Ja, klobuk dol pred takimi igralci.

 2. Vanja1 pravi:

  Če bi Samuel Lukas dal njegovo kapo z glave in se pobril, bi bila s tem igralcem na sliki enaka.:) Na prvi pogled me tak spominja.. heh! ;)

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, lase je imel, ni bil plešast, potem pa se je enkrat obril in so tudi studijski šefi ugotovili, da je tak veliko bolj zanimiv. Potem si je enkrat pustil lase, pa je bil nekako smešen, zato je do konca ostal v tem hudičevo dobrem imidžu. Tak je bil tudi Telly Savalas, toda Yul je bil veliko bolj karizmatičen od njega.

  Vanja1, morda imaš celo prav :)

 4. tinkerbell pravi:

  ne poznam.

 5. Saša pravi:

  Odličen igralec, žal je prezgodaj zapustil ta svet.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tinkerbell, zdaj poznaš.

  Saša, čudno je, da od leta 1976 ni posnel nobenega filma več.

 7. tinkerbell pravi:

  se zmer ne.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tinkerbell, sliko vidiš, brati znaš, torej ga zdaj poznaš, a ne.

 9. If pravi:

  Ne, za Savalasa to ne drži (sumim, da tudi za Yula ne), on je bil dejansko plešast, urbane legende o njegovem lasišču gor ali dol. Zavrti si kak del njegovega Kojaka, pa boš navkljub pobriti glavi lahko videl, kje jih je imel (večidel samo še ob straneh) in kje so se končali.

  Dobra finta sicer – če ti pospešeno izpadajo lasje, se pričneš briti in naokoli razbobnaš novico, da je to pač tvoj nov imidž. :)

 10. tinkerbell pravi:

  ne.
  zdej loh recem,da sm slisala zanga oz. brala o njem in vidla njegovo sliko.
  poznala ga bom,k si bom kak njegov film pogledala.
  tko to gre.vsaj pr men.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  If, pri Tellyju nisem mislim na britje ali plešavost, ampak na igralca, ki je imel pač golo glavo in ta imidž izkoristil za slavo in prepoznavnost, kot Yul.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !