Slovo od mojih prvih najkic

3.07.2009 ob 17:41

Kupil sem jih leta 1990. In to v Nemčiji, kamor smo šli na srednješolski izlet. Pri nas se jih takrat še ni dalo dobiti tako lahko kot danes. Prav zato sem se odločil, da nažicam nekaj denarja od staršev, si jih kupim v tujini in zaigram največjega frajerja na šoli. In pozor, držale so celih 18 let. No ja, čez čas so resda zgledale slabše od klošarske obutve, toda nisem jih hotel vreči stran, saj sem bil nanje na nek način navezan. Nosil sem jih za vse mogoče priložnosti in skozi leta pozabil, da niso več moderne in da v njih delujem sto let za časom. Jebat ga, meni so bile kul in v njih sem se še vedno počutil kot največji frajer daleč na okoli.

In potem se je zgodilo, moje zadnje nošenje, poslednje slovo, trenutek, ko se je odlepil podplat. In to med kratkim tekanjem z mojim psičkom. Očitno jih nisem že nekaj časa resneje uporabljal, zato se mi je zdelo, da so večne. Žal niso bile, saj niso zdržale niti minutke teka. Osemnajst let je terjalo svoj davek. Osemnajst let let tenisa, tekanja, pralnega stroja in sprehodov.

Slava jim, bile so moje prve in najbolj skulirane najkice. Leta 1990 trend mode, danes le zaprašen spomin na čase, ko sem bil največji frajer na šoli.

Da ne pozabim, takrat sem v Nemčiji, natančneje v Münchenu, kupil tudi vinilno ploščo Original Gangster IceTja in Greatest Hits Run Dmc. Ter filmske portrete Kim Basinger, Roberta De Nira, Julie Roberts in Dustina Hoffmana. Če sem iskren, sem dva izmed njih ukradel in jih skril pod majico, ker mi je zmanjkalo denarja. Najkice so bile pač predrage, Dustin in Kim pa sta m pač spremenila v kriminalca. Prvič in zadnjič.

 

 

9 komentarjev na “Slovo od mojih prvih najkic”

 1. titio pravi:

  Ne razumem tvoje punce tine (kako je lahko s tabo), namreč, veš kako morajo superge stare 18 let smrdet?! Bolj kot lasten sveže iztisnjen drek. fujjjjjjj

 2. ajda1 pravi:

  Dobra reklama za najkice:). Veliko je stvari, od katerih se težko ločimo, navežemo se nanje in četudi jih je dodobra najedel zob časa, jih ne zavržemo kot da bi se nam smilile, le kaj bodo porekle, ko bodo končale v smeteh, so očitno kot maliki, postavljeni na oltar, ki smo ga zgradili zanje, pa so le stvari, ja tako je. Se spomnim enih cokl, bile so od Kopitarne Sevnica, usnjene, kar nekaj let so mi bile zveste, potem se je pokazala luknja na prstih, podplat se je zvil, še vedno sem jih obula, ker so se mi “smilile”:)), ko pa so začele razpadati in je bilo že nevarno, da bi se ob lastnih copatih ubila:)), sem se morala posloviti od njih, je pa bilo slovo kar težko. Mislim, da ima veliko ljudi podobne izkušnje, pa ne samo z obutvijo, tudi z drugimi predmeti in verjamem Iztok, da ti je bilo hudo, ko si jih poslal v večna lovišča.

 3. sonček pravi:

  Titio,
  saj če ti očitno ne pereš superg, še ne pomeni, da jih nihče ne :) .

  Poleg tega si še enkrat preberi 5. besedo v temle stavku- citiram:
  Osemnajst let tenisa, tekanja, pralnega stroja in sprehodov.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Titio, ne boš verjel, toda niti malo niso smrdele.

  Ajda, sprva sem jih mislil celo zalepiti, potem pa sem vendarle ugotovil, da je čas, da jih vržen stran :)

 5. pikapoka pravi:

  uf 19 let stare superge ;) ja kvaliteta ;)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne bom rekel, da sem jih nosil dan za dnem, a vseeno gre za zelo kvalitetno robo, ki jo danes težko najdeš. Že na drugih najkicah, ki sem jih kupil nekaj let kasneje, je bil recimo napis Made in Hong Kong.

 7. Tina M Tina M pravi:

  Vsi se sprašujejo o vonju superg, noben pa se ne ustavi pri dejstvu, da si kradel? :)
  Meni je bilo hudo za enimi frajerskimi kavbojkami iz srednje šole, ki so se mi strgale pod ritjo in za MJ majico, ki se mi je strgala, ko sem plezala čez žično ograjo.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, ne omenjaj kraje, da me kdo ne aretira za nazaj :)
  No ja,za Dustina in Kim se mi mora kraja oprostiti, mar ne :)
  Uf, jaz pa sem uničil majico Public Enemy, pravzaporav dve, ena se je sprala, drugo so menda pojedli molji.
  Še vedno pa ne vem ali je bila zastava, ki je bila prav tako PE moja ali od brata, vem pa, da je izginila neznano kam :)

 9. STELA pravi:

  moja hči ima prve najkice, adidaske, plesne čevlje,tasuper kavbojke, talušno majčko in druge podobne posebnosti spravljene za spomin:)….ja, tale moj hrček dela ful gužvo po omarah:))))

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !