V celjskem Big Bangu se požvižgajo na Jacksonovo smrt

29.06.2009 ob 00:22

V petek sem v celjskem Big Bangu iskal albume Michaela Jacksona. O tem, da je osebje glede organiziranosti na totalnem psu, raje ne bi govoril. Rekel bi le, da mi ni jasno, da Slovenija reagira tako zelo počasi. Tudi zavoljo komercialnega učinka. Na policah namreč ni bilo niti enega albuma. Potem pa se čudijo, da jim gre slabo in da si morajo rit reševati z izdelki, ki z glasbo nimajo nobene zveze. Dajte no, Jackson umre,  človek hoče kupiti njegove albume, to pa postane misija nemogoče. Kr neki, vam rečem. Možnost, da bi Celjani že v četrtek pokupili vse albume, se mi zdi praktično nemogoča, zato menim, da jim je za Jacksona viselo dol. Še več, prodajalki se ni zdelo nič čudnega, da albumov ni, kdaj jih bodo dobili, pa je bila prav tako španska vas. Itak, v tujini gredo Jacksonovi albumi za med, pri nas pa jih bodo morda dobili čez kak mesec. Bedno do konca. Slovenija pač. Dežela, ki jo je Jackson pred leti edino skenslal iz svojega repertoarja koncertov. Res si ga nismo zaslužili, preveliki kmetavzi smo. Za nas je bil vedno le plastična lutka in pedofil. Ni vredno besed, res ne.

 

43 komentarjev na “V celjskem Big Bangu se požvižgajo na Jacksonovo smrt”

 1. Rhyme G pravi:

  vsaj smrti glasbenika ne izrabljajo za nesramno prodajno in promocijsko akcijo, kot to počnejo vsi – od medijev do blogerjev brez pietete.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če že pišeš, ne uporabljaj vzdevka pravega Rhyme Gja, ni fer in je idiotsko.

  Drugače pa nisi napisal neumnega komentarja, a vendar menim, da je lepo, da si kdo v spomin na kralja lahko kupi kak njegov album, ki ga še nima. To je navsezadnje spoštovanje, veliko večje kot če da potegne iz neta.

 3. Vanja1 pravi:

  Jaz sem si kupila pred kakšnimi 3 meseci, 2 albuma – The Essential of Michael Jackson in Thriller 25, mimogrede slednja zgoščenka je v najlepšem ovitku, kar sem jih do zdaj zasledila. Je kot kakšna knjigica , kot so nam jih starši brali v vrtcih. Res super.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thriller 25 me je malo razočaral zaradi tistih novih remiksov, ki mi niso kaj dosti kul. Je pa fino poslušati tisto dolgo verzijo Thrillerja, kjer Vincent Price “odrapa” še drugi del svojega besedila.

 5. Vanja1 pravi:

  aja..imam pa si še namen kupit vse originalne,ki še jih nimam, enostavno si to Mike zasluži, in če si že moraš od koga original kupit je Jacko na prvem mestu.

 6. Vanja1 pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=GldMmRBVbR0

  Morda , če to pogledaš , ko je prvi del dokumentarec, me zanima katera pesem je to v ozadju.

 7. markopigac pravi:

  Kdo pa se kupuje v BB-ju?

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kje pa ti kupuješ?

 9. Vanja1 pravi:

  Verjetno je mislil naročanje preko spleta.

 10. RHYME-G pravi:

  pomoje v Ljubljani majo kej..Celje pa itk LOL…tle ni nc heh…

 11. RHYME-G pravi:

  vanja ta pesem v ozadju je :ONE DAY IN YOUR LIFE…drugac istoimenski album…mam gramofonsko plosco :)

 12. Vanja1 pravi:

  Zakon. ;)

 13. nevenka nevenka pravi:

  Se ti sploh zavedaš, da ljudje neke stvari tako hitro razgrabijo in jih je potrebno na novo narediti, da jih trgovina lahko nabavi in proda naprej? In da je pri nas bilo zanimanje za MJ muziko precej uspavano in zaradi tega ni velikih zalog? It’s real life, Iztok. Počakaj.
  Služenje s smrtjo MJ se bo šele začelo. Potem boš pisal najbrž kaj drugega.

 14. strojnik strojnik pravi:

  Se vidi, da nisi nikoli nič pametnega delal. Verjetno misliš. da se ploščke čez noč naštanca v trgovini prodajalne, da te kot tople žemlje čakajo zjutraj na polici… :roll:

  In pa temo si že toliko izžel, da nima več kaj kapniti iz nje… :roll:

 15. t-h-o-r pravi:

  just hangin’ around

 16. Vanja1 pravi:

  Tudi sama grem zdaj gledat, v pt. Big Bang , če imajo kakšno zgoščenko. Kateri almum bi si ti prvo kupič , če bi ga sedaj imeli?

 17. Bogdan pravi:

  “Res si ga nismo zaslužili, preveliki kmetavzi smo.”
  Da ne bi raj o tem, kdo je sploh lahko večji kmet od Gartnerja…

 18. ketna pravi:

  @strojnik

  Evo ti povem eno skrivnost, ki je recimo interne narave. Vsak album, ki ga ti vidiš v Sloveniji imajo v Nemčiji skladišča, kjer je najmanj xxx kopij neke plate in potem pošljejo preko hitre pošte. Sem se pozanimal pri 2 kolegih, ki se ukvarjata s tem in sta poklicala v Nemčijo in sta še isti dan dobila željeno:) Seveda plate MJ.

 19. lily pravi:

  Brez zamere, ampak dokler ni umrl, nisi vedel za si kupit njegove CDje. Na človeka se spomnimo samo, ko umre, res je. Ne delajo vsi tak big deal iz njegove smrti. Potem vsi govorijo kaj vse je bil in ni bil, prej pa noben ne ve zanj.

 20. Žogca pravi:

  Ne znajo zaslužiti niti na račun tistega, kar se jim samo ponudi oziroma naredi, kaj šele, da bi sami naredili nekaj za prodajo. Njegovi albumi gredo zdaj za med in seveda so se pametni trgovci takoj angažirali in se založili. Železo se kuje, dokler je vroče.

 21. MM pravi:

  http://www.mimovrste.com/katalog/3/pop
  dne 29.6. je na prvih 5. mestih MJ.

 22. Človek Človek pravi:

  @ Ketna, potem sta pa te dva tvoja prijatelja prava mala čudodelnika, ali pa se mogoče pišeta Menart? ;)

 23. strojnik strojnik pravi:

  @ Ketna: In seveda ti albumi čakajo samo celjski Big bang, da mu jih pošljejo, vse ostale evropske prodajalce, kjer so verjetno tudi slišali, da nekih novih izdelkov v imenu omenjenega ne bo več dobiti, dajo na čakanje… :?

 24. Pris Pris pravi:

  Predvsem je sramota za ta Big Bang, da Jacksonovih albumov ni bilo na zalogi tudi pred njegovo smrtjo.

 25. EPP pravi:

  Jaz se sprašujem, kaj bi se šele dogajalo po blogosu, če bi se kaj takega zgodilo našemu slavčku, Damjana Murku?

 26. Vanja1 pravi:

  Jaz sem si kupila njegova 2 albuma 2 meseca nazaj , ker mi je bil res totalen car , in sem si rekla ,da treba nabavit ,da je konec heca.

  Smrt res povzdigne , kot sem že omenila , v eni izmed tem o Jacksonu kakšen mesec nazaj.

  Ampak štos je v tem ,da se hočejo ljudje pokojnemu nekako poklonit in kupit kot nek spominek se pravi, da si gredo po original cd.

  Ampak pri Michaelu je malenksot drugače, on je že pred smrtjo bil rekorder v prodaji albumov, zdaj pa še bo samo številka rastla in povečevala prednost.

 27. Matej pravi:

  Nič drugače ni bilo v drugih cede štacunah po Sloveniji. Žal je pri nas prodaja tok mizerna, da pač nimajo takorekoč ničesar. Žal je tok mizerna, da četudi bi imel kak CD na zalogi, bi žal prodali le ene 5 kosov.

 28. Vanja1 pravi:

  Ja , jaz sem danes gledala v Ptujskem Big Bangu in ni bilo nobenega Cd-ja.
  Pač dejstvo pa je ,da je Jackson sam rekel ,da bo po svoji smrti prodal več albumov, napovedal je celo posmrtnega, za avgusta pa je bil napovedan itaq nov album.

 29. t-h-o-r pravi:

  v big bangu nimajo niti novih jackson lego kock :(

  “I hear that MJ was so full of plastic fro his surgeries, that his family is going to have him recycled into LEGOs, so that little boys can play with him for a change………Billy Mays will sell you those LEGOs for $19.95 + SH”

 30. mgerencer pravi:

  Amazon is the way to go… Tam sem naključno kliknil 6, 7 njegovih albumov in skoraj vsi so bili na prvem mestu po prodaji v svoji kategoriji!

  Se pa bojim, da se bo velik cash kmalu že začel in da bo hujše kot pri 2 Pacu. Vmešali se bodo svako jaki ljudje in štancali posthumne izdelke. Koliko bo to blizu Michaelove vizije je vprašljivo, a jaz se tega dotikal ne bom…

 31. RHYME-G pravi:

  ja zdej se je šele folk začeu zavedat mal…pa je dobiu MJ spoštovanje ki ga zasluži…škoda d niso prej se ze zavedal ko je biu še živ!

  albumu s ze skocl na lestvce..pa itunes…

  ena nova slika iz treninga za koncert :( (((

  http://img4.imageshack.us/img4/1364/twymmf.jpg

 32. Žogca pravi:

  Jaz se sprašujem, kaj bi se šele dogajalo po blogosu, če bi se kaj takega zgodilo našemu slavčku, Damjana Murku?
  ———————-
  Z albumi verjetno ne bi bilo težav. A ima on sploh kakšen album???

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nevenka, kot sem rekel, dvomim, da jih ni bilo zaradi tega, ker bi jih že v četrtek razprodali, večja verjetnost je, da jih sploh niso imeli, kar je sramota četudi MJ ne bi umrl in bi se samo vračal na odre.

  Strojnik, zgrešil si bistvo zapisa, škoda. Glede teme zapisa pa naj uporabim enega izmed citatov Jacksona: “You ain’t seen nothing yet.”

  Thor, veš kaj mi je čudno, da se šele zdaj delaš norca, ko je umrl in da si bil pri preteklih debatah o njemu povsem okej, pač povedal si, da ti ni nič posebnega. Res nimam pojma kaj te je prijelo in zakaj tako zelo uživaš v dejstvu, da si od njegove smrti dalje tak kreten. Pa čudno mi je, da ne odnehaš četudi te lepo prosim in se delaš norca ob zelo nepravem trenutku. Res ne vem kaj bi rad dosegel.

  Bogdan, poglej se v ogledalo, pa ti bo takoj jasno.

  Lily, zakaj pišeš na pamet?

  MM, mene zanimajo originalni albumi.

  Človek, daj no, dobro veš, da je kaj tako blesavega možno samo v Sloveniji.

  Pris, bravo, odlično povedano.

  EPP, idiotska provokacija.

  Vanja1, točno tako, prav pri Jacksonu so taki očitki povsem odveč.

  Matej, žalostno.

  Žogca, kot sem rekel, potem pa se čudijo, da jim gre trgovina v kurac.

  Mgerencer, tudi jaz imam občutek, da bodo takšne in drugačne “nove” pesmi izdajali še vrsto let.

  Rhyme, huda fotka, kodrčki so nazaj, stara šola, res škoda, no. Komaj čakam, da nam pokažejo še video material iz vaj. Magari samo zato, da zaprejo gobce tistim, ki še vedno serjejo o tem, da je bil bolan in telesno bogi.

 34. Vanja1 pravi:

  Lily,kje živiš ti, prei bi spremljala bloge. Kako ,da nihšče ni prej vedel zanj…smešno res…, če pa je rekorder na vseh področjih glasbe, in ne samo po smrti.

 35. ketna pravi:

  @Človek

  Ne pišeta se Menart sta samo človeka, ki imata denar in sta redna odjemalca nemškega DHL.

  @strojnik

  Ni problem, da bi Big Bang ne mogel dobiti ampak je problem, da NOČEJO oz. NI interesa, da se naroči. Jaz sem recimo moral čakati na več stvari iz Nemčije na takšne plate, ki so samoumevne, da jih ima takšna trgovina:)

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ketna, le zakaj jasne reči razlagaš ljudem, ki jim je vseeno, da glede določenih reči živimo v zares bedni državi. Še več, ki se niti ne čudijo in ne zgražajo, da je tako.

 37. Vanja1 pravi:

  Jaz sem ful žalostna zaradi smrti, in zaradi tega pol fani žalost utopimo, ko si kupimo nove zgoščenke, in ne zaradi tega ker je zdaj umrl, in ga komaj cenimo, ampak ,da se nekako potolažimo in mu dokažemo ,da smo ga imeli radi.

 38. Saša pravi:

  Tudi v ljubljanskem BB v BTC ni bilo nič bolje. Niti najmanjšega spomina na pevca, ki je resnično zaznamoval svet glasba. Lahko samo rečem, totalen poden od ljudi, ki vodijo trgovino.

 39. nevenka nevenka pravi:

  Resnični ljubitelji Michaela Jacksona imajo vso njegovo muziko že davno doma in je ne kupujejo sedaj, ko je revež preminil. Ostali bodo pa že potrpeli, da se trgovine založijo, predvsem tisti, ki jim ni toliko pomenil in jih je šele njegova smrt opomnila, da so morda kaj zamudili.
  In počasi bi bilo dobro, če bi nehali mrcvartiti to temo, ker nekaj pietete si je pa vseeno zaslužil.

 40. nimiy nimiy pravi:

  v bistvu se mi ravno to zdi pri tej zadevi še najbolj bizarno. nevenka je stvar lepo povedala. če je kdo bil resnično fen MJ, bi moral imeti že zdavnaj vse njegove albume, ker se pač, kar se glasbe in MJ tiče zadnjih par let praktično ni zgodilo nič. tip je bil, v glasbenem smislu, že par let mrtev. pisalo in govorilo se je samo o njegovem nosu, ki je pač čedalje bolj izginjal, če pač malo karikiram. potem pa umre in vsi bi radi imeli njegove CD-je. in normalno, da CD-jev ni, saj se pač verjetno niso prodajali. slovenija je zaradi svoje majhnosti tudi zelo specifičen trg. in če pač nekoga ni na sceni par let, se to pač nekje tudi pozna. edino kar lahko očitaš trgovcem je to, da pač nimajo občutka za biznis. za MJ pa glasbeno industrijo & co. boli zgolj toliko, kolikor jih pač mora, da iz tega delajo dobiček. potem pa naivneži tipa vanja1 verjamejo, da bojo sedaj z nakupom CD-ja MJ pokazali, kako so ga imeli radi. ja, to mu bo sedaj par metrov pod zemljo res koristilo. bo pa zagotovo koristilo vsem ostalim, ki so bili pri njegovem koritu, zanimivo tudi tistim, s katerimi je bil MJ v sporu, recimo založbo sony. tako da vam je MJ sedaj res hvaležen. kot da ni dovolj, da tip umre, ampak morajo potem njegovi “fani” še narediti iz njega največjo prostitutko.

 41. Žogca pravi:

  Seveda jo imajo, tisti ta pravi fani jo imajo. Ampak to ne spremeni dejstva, da je zdaj povpraševanje po njegovih albumih fantastično poskočilo in da so se dobri trgovci temu prilagodili.

 42. ketna pravi:

  Iztok poglej si tale komad: http://www.youtube.com/watch?v=tVACUjHn6yU

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nevenka & Nimiy, pozabljata, da je Jackson v CD obliki vse svoje albume izdajal tudi zadnja leta, saj je poboljšal zvok, tako imenovani remastered in seveda dodajala še neobjavljene komade in zanimive reči na albume. Naši zaprašeni arhivi, kjer so tudi vinilne plošče ali cdji, ki so že malo poškodovani, si pač zaslužijo malce prenove, mar ne.

  Ketna, hudo ostro in hudo resnično. Kapo dol.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !