Melodije morja in sonca 2009

29.06.2009 ob 01:42

Da je prireditev spet prevzela nacionalna televizija, se mi zdi prav, saj smo se na tak način znebili zares slabih pesmi in nenehnih zmag Domna Kumra. Res je, letošnji, že enaintrideseti MMS, je bil, kar se glasbe tiče, čisto okej. Pravzaprav sploh ni bil MMS, ampak bolj EMA, no ja, pop rock festival, kjer tipičnih “morskih” popevk ni bilo slišati. Za nobeno pesem ne bi mogel reči, da je bila presežek, v uho pa so mi tako ali drugače skočili The Maff, Sons, Jazz Station, Katja M, Andrej Ikica, Stereotipi in Aleksandra Cavnik.

Voditelja Lorella Flego in Peter Poles sta bila okej, glasovanje pa se je spremenilo v pravo dramo. V zares napeto in divje pričakovanje, ki bi ga zavidal celo Evrosong. Finta je bila v tem, da je Benč najprej pobral vse glasove strokovne žirije in radijev, Petra Pečovnik pa je nato ujela vse glasove publike v dvorani in publike pred tv ekrani. Ker je Benč od obeh publik popušil, da se je kar kadilo, kar je jasno, saj res ni imel dobrega komada, Pečovnikovi pa se je isto zgodilo pri strokovni žiriji in radijih, so na koncu zmagali Jazz Station, ki so imeli isto število točk kot Pečovnikova. Toda, ker, kot je razložil Poles, v takem primeru štejejo glasovi strokovne žirije, je Pečovnikova zasedla drugo mesto. To je po moji oceni krivično, saj je pobrala dve dvanajstki, medtem ko Jazz Station, sicer skupinica s povsem okej pesmico, od vseh štirih “žirij” niso dobili zares velikega števila točk.

Kakorkoli že, MMS 09 je za nami, pesmi so bile, kot sem že dejal, povsem solidne, če bi izbral najboljšo, pa bi morda stavil na Andreja Ikico.

Petro Pečovnik so po moji oceni prinesli okoli, pa četudi ni imela ne vem kako dobre pesmi.

 

11 komentarjev na “Melodije morja in sonca 2009”

 1. Vanja1 pravi:

  Tak bom rekla, pesmi so bile vse zgolj povprečne, ni bilo nobene pesmi , ki bi ji lahko rekli “bodoči hit”, nikjer začutit neke melodike na prvo, zato so pesmi bile spet slabe, nakar smo že navajeni na naših festivalih.Zato krivim žirijo ,ki to izbira.

  Zmagovalna pesem je totalno mimo, saj to ni popevka in ne spada v ta festival, še posebej , ker so to Melodije morja in Sonca. Enostavno sem vedela ,da bo Žirija favorizirala Benča in prau to se je zgodilo. Petra Pečovnik pa je varovanka Domna Kumra, kar se je vedelo ,da se bo Domen konkretno aranžiral pri televoutingu.
  Ampak za naš mali trg je morda bolje da je zraven žirija, ker če nekdo vloži nekaj tisoč € v Televouting se da dobit največ glasov.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če jih bodo vrteli po radiu, bomo slej kot prej hit, tako to gre.
  Glede televotinga pa, vsi majo enake možnosti za ekipo, da kliče, le organizirati se je treba.
  Dvomi pa, da je Kumer naredil to pesem za Pečovnikovo. Vendarle je zanj predobra. Nisem bil pozoren kdo je avtor.

 3. Vanja1 pravi:

  Ne, B.Grabner je naredil, ampak vem, da je Domen bil za televoutingom, tako kot tedaj ko je Stojan zmagal v Piramidi.

  Je pa res, da če se katera pesem vrti, tedaj je lahko je hit, ampak dvomim ,da se bo katera od teh veliko vrtela , še manj pa prepevala. Zmagovalci pa so za Jazz festival , ne pa za takšno popevko.

 4. Mara R. Sirako pravi:

  Gledala zadevo (me je bolela rama in nisem mogla spati naj navedem kot opravičilo). Ikica je bil povsem prezrt, pa še kdo drug. Po moje bi tudi morala zmagati Pečovnikova, navsezadnje je bila najbolj všeč publiki :)

  Lep dan še naprej :)

 5. Sokot2 pravi:

  Upam, da ste vsi zgoraj sploh gledali MMS, ker opažam, da sploh ne veste kaj govorite. Zmagovalni komad res ni najbolj primeren za MMS, je pa KONČNO KVALITETEN!! :)

  Res sreča, da so mal zmutili, samo da ni una ta druga zmagala :)

  lp

 6. Sokot2 pravi:

  Aja pa Majda in Sons so bili tut zelo dobri!

  lp

 7. MM pravi:

  Sokot: komad je ok, samo pevka pa nima glasu, izpadlo je kot slabe karaoke.

 8. majbis pravi:

  MM, po čem pa to sklepaš?

  Jst nebi glih takih govoru, ker si bi delu sramoto ;)
  Majda na primer zna pet in to ORENK. Je pa velika verjetnost, da jo ne poznaš, ker že dolgo ni na sceni.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja1, no ja, sam med folkom v dvorani pa menda niso bli sam Domnovi ludje.

  Mara, dobro povedano, te festivali so ponavadi tako zanič, da rabimo opravičilo, zakaj smo jih gledali :)

  Sokot, jaz sem zapisal, da je zmagovalni komad okej.

  Majbis, MM je govoril za Jazz Station, če se ne motim.

 10. Vanja1 pravi:

  Večina pa :) !! V glavnem, sem še danes brala ,da ful kritizirajo , da ko je prevzela nacionalka ,da so mislili ,da bo vse skupaj boljše .

  Ker so to melodje morja in sonca, bi morala ostati neka povezava s tem , na koncu pa zmaga neki Jazz , ki sploh ne spada v ta festival, zakar je seveda kriva žirija ,da to izbere, jaz če bi bila v žiriji, ni šans,da se to uvrsti na glavni del izbora, pa kdo bo sploh to poslušal?
  Dvomim ,da bi si kdo to zapekel na cd, in imel v avtu, pa saj ne samo to , tudi ostale pesmi niso potencial za poletno melodijo.
  Oni je bil čist mimo , neki Matija, s tisto kitaro je brenkal , pesem pa takšna da neveš , al bi se jokal al smejal.:)
  Zato pa ni čudno ,da folk pravi ,da imamo v veliki večini podn glasbo.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja1, no ja, še vedno pa je bilo veliko bolje kot če bi zmagal Kumer ali njemu podobni. Pač malo drugače, jebat ga.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !