Kako sem prebudil zaspan in praktično mrtev blog svojega copy pastea Gartyja Fartyja

3.06.2009 ob 23:05

Da nekdo, ki še vedno nima jajc, da bi se mi predstavil s pravim imenom in priimkom, že nekaj časa fura blog, kjer se tako ali drugače norčuje iz mojih zapisov, je znano. Da je bil na začetku zanimiv in zabaven ter da mu je nato zmanjkalo sape in mu je blog praktično umrl, prav tako.

In zdaj sem naredil pizdarijo, ki je njegov blog spet malce oživela ter mu dala nekaj komentarjev. Prav imate, zgodilo se je nekaj neverjetnega, original je pomagal parodiji, da se pobere iz dreka. Original je bil bolj nor od parodije, kar pomeni, da je parodija postala original in da se je zgodil narobe svet, iz katerega bo avtor bloga Garty Farty zdaj pobral še nekaj odslužene slave.

Pa še nekaj mi je zanimivo, da so komentarji na mojem blogu vedno bolj odpičeni od njegovih, kar je preprosto neverjetno, saj se on norčuje iz mene in ne obratno. Na njegovem je namreč veliko takih, ki ga še vedno jemljejo zares in mu govorijo, da dela slovnične napake in da piše napačne podatke.

Res je, veliko ljudi še vedno ne pošteka, da se zejebava in norčuje iz mene, kar je jasno, saj sem jaz dovolj nor že sam po sebi, da ne rabim parodije. Ali še bolje, moj blog je večkrat parodija vseh parodij, kar pomeni, da je Garty Farty veliko resnejši in manj zabaven.

In ker sem videl, da zadeva, s katero sem se hvalil tudi v medijih, rekoč, tako slaven sem, da imam parodijo in celo strip, počasi in vztrajno zamira in umira, sem se oglasil pri zapisu o odsluženih zvezdah, kjer je avtor bloga slikovni material pobral iz mojega zapisa.

Nato je nastala prava štala okoli avtorskih pravic, ki je seveda ne mislim komentirati, saj so se vsi oglasili na zelo nepošten in nefer način, se pravi tako, kot da jim možgani ne bi segli pet centimetrov daleč.

Pa vendar, Garty Farty blog je znova zaživel, avtor bloga je spet pobral nekaj slave tudi na Twitterju, na svoj račun so spet prišli tisti, ki ga tako zelo radi drkajo name, meni pa je bil najbolj všeč komentar, ki ga je zapisal bloger Satir:

“Ne morem verjet, da te je retard Iztok peljal scat. Fucking neverjetno.”

Kot sem dejal že neštetokrat: Iztok Gartner je Iztok Gartner, zato nikakor ne potrebuje Gartyja Fartyja, saj le ta na koncu izpade stokrat bolj resno, dolgočasno in veliko manj zabavno od originala, ki ga parodira.

 

71 komentarjev na “Kako sem prebudil zaspan in praktično mrtev blog svojega copy pastea Gartyja Fartyja”

 1. Lojz pravi:

  o, jebenti …

  pol si bil to res ti …

 2. miha đekson pravi:

  lol

 3. h00x0r pravi:

  g0 i7t0kk!!!

  m3n je tud ta komentar najbol!

  retard

  :gigalol:

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lojz, jp, jp :)

 5. Lojz pravi:

  ojej … in si potem težil blogosu in “organom”…

  eno vprašanje – a sam napisal tisto pismo (http://tinyurl.com/qtpjav), ali si res odvetnika najel?

 6. Dajana Dajana pravi:

  gigalol??? ahahaha A nisem že enkrat na tem blogu rekla, da bi se bilo treba IG-ja izmisliti, če ga ne bi bilo? ;)

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lojz, daj no, tako nor pa še jaz nisem, tretji komentar “opozorila” za blogos in organe ter seveda pismo, pa je že del igre, ki jo je nadaljeval Garty Farty :)

  Dajana, točno tako :)

 8. Lojz pravi:

  Iztok, tam so štirje komentarji od “OPOZORILO” in vsi izgledajo popolnoma avtentični oz. od iste roke napisani.

  Že v redu (nočeš priznat in se še naprej izpostavljat), ampak ti dam pa popolnoma prav, da si ga prijavil – saj ti krade! Kot si napisal, uporaba za tri tvoje fotografije znaša 3.000 evrov!

 9. had pravi:

  iztok, ce ti nekomu ocitas krajo intelektualne vsebine, kar je tvoja fotografija v gartyevem primeru, pomisli, koliko vsebine si sedaj ti ze nakradel v svojih zapisih?

  in to limas fotografije, ki imajo watermark.. glede na to, da imas spodaj na strani siolov oglas, je tvoj blog komercialne narave.. in krsis tudi nekatere cc licence, ki dovoljujejo objavo fotografij, vendar pod dolocenimi pogoji..

  ko bos naslednjic komu sral, pomisli najprej in pometi pred svojim pragom.. bo slo?

 10. PorEsoMeQuedo pravi:

  Haha, tip spet naklada o “mrtvih blogih” …
  Si morebiti kdaj pomislil na to, da ti živiš za svoj blog, saj nimaš sicer ničesar pametnejšega za početi, ti ljudje pa pač kdaj pa kdaj kaj napišejo in v bloganju ne vidijo življenskega poslanstva? Ti v povprečju na mesec napišeš sto objav … zdaj pa malo premisli stvari, če ni to zate pretežko.

  Pa da ne pozabim slavnega “sprva me je zabaval” in njegovih variacij. Kuraca te je zabaval. Če bi imel to možnost, bi že na samem začetku izbrisal njegov blog (in od vseh drugih ljudi, ki te ne prenesejo), to dobro veš. Ne verjemi vsemu, kar ti naroči tvoj psihiater – to “zabavanje” je zelo prozoren obrambni mehanizem.

  In zakaj bi se ti avtor bloga Garty Farty moral predstavljati s svojim pravim imenom, lol?! Predstavljaš se kot nek svetovni zajebant in šaljivec, če pa se nekdo norčuje iz tebe (z duhovitostjo, ki je ti ne premoreš), pa že od njega terjaš ime? Zakaj že? Da ga boš poiskal in prefukal?
  Stvaritelj Gartyja Fartyja ni le duhovit, ampak ima tudi talent za risanje in to dvoje skupaj tvori dobro parodijo. Pošteno pa se narežim tudi ob komentarjih neumnih ljudi, ki ne razumejo, da gre za parodijo, in to ni minus – je še en plus. V bistvu si lahko kar malo polaskan, da si je izbral bednika, kot si ti, za svoj model.

  Ma, človek pri tvojih letih tak drama queen … In to zaradi BLOGA. Aja, sem pozabil, da bloganje tebi pomeni vse, saj konec koncev brez njega sploh ne obstajaš.

 11. Mara R. Sirako pravi:

  Hja, moram žal pritrditi Hadu. Namreč sama na svojem blogu izrecno pazim, kakšne slike obešam na blog. Prva skupina so take, za katere je uporaba dovoljena in jih uporabim samo del ali v celoti. Za druge (naslovnice knjig ipd) pa vsekakor imam dovoljenje avtorjev. V tretjo skupino spadajo fotke, ki sem jih sama posnela (ravno danse bom objavila nekaj takih).

  Težko pa verjamem v OdVetniško pismo :)

 12. taya pravi:

  kar se mene tiče, tip sploh ni originalen in je totalno nezanimiv… a si mogoče pomislil, da ga daje tipična slovenska bolezen, ki se ji reče foušija?

 13. Satir pravi:

  Iztok zamenjuje moje drkanje z zgroženostjo.
  On je kot klobasa dreka na cesti. Je ogaben, ampak ne moreš odmakniti pogled z njega.
  Videti hočeš zakaj vse muhe brnijo okoli njega in s čim se hranijo in kake vrste stvorov njegov smrdeč vonj privablja.
  Pač, on je gravitacijsko polje, ki privlači določene satelite.
  In ta povezava je tista, ki me fascinira.

  Z antropološke perspektive je zanimiv primerek na blogosu z dolgočasnim, povprečnim karakterjem.

  Mislim, kdo drug kot Iztok pa bi napisal tako slavospevni blog, ker je prestrašil enega otroka, ki si je privoščil malo zabave na njegov račun. S fucking otrokom se bode in proslavlja veliko zmago.

  Po drugi strani pa, kdo mu lahko zameri. Mislim, da druga od njega ni pričakovati in je takšno obnašanje njegovi mentalni starosti in retardirani psihologiji primerno.

  Ta,ta

 14. turbofolker turbofolker pravi:

  Kdo pa piše ta drug blog?
  Pomoje kakšen ‘nor’ oboževalec. Kdo bi drugače po cele dneve pisal parodije na tvoje objave :lol:

 15. Tomica Tomica pravi:

  Jaz sem mislil, da Iztok JE GartyFarty, alter ego pa to…

 16. Dajana Dajana pravi:

  Ma turbofolker, sploh ni važno, kdo piše, kaj piše in zakaj piše. Pomembno je, da se IG razburi in napiše deset postov na temo in da dogaja tako, da nič dogaja. :)

 17. Mujo pravi:

  Iztok, smešen si. :D

  p.s.
  Upam, da se razumemo, ne “smešen” v smislu “zabaven” in “kratkočasen”, temveč v smislu “retardiran”, “infantilen”, “grotesken”. Čavči.

 18. krš pravi:

  Gartner ti si tok hud, najjači si. We’re not worth it.

 19. nikokaoja pravi:

  O moj Bog, Tomica, se sprašujem ali vidiš v teh dveh blogih enak slog pisanja, enak smisel za satiro, enak debilizem? Gartyjev je satiričen, Gartnerjev je debilen, če ne vidiš vsega tega, bog ti pomagaj.

 20. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  “Pa še nekaj mi je zanimivo, da so komentarji na mojem blogu vedno bolj odpičeni od njegovih, kar je preprosto neverjetno, saj se on norčuje iz mene in ne obratno.”

  Ja, to veliko pove o vsem skupaj in niti ni neverjetno, razen za Iztoka seveda.

  @had:
  Priznam, da sem tokrat v meglu ločevanja resnice od fikcije. Had! Si to res ti, porkaduš????

 21. Alfred pravi:

  “Jaz sem mislil, da Iztok JE GartyFarty, alter ego pa to…”
  Zato je tvoj “glasbeni blog” tak podn od podna.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lojz, komentar, kjer se govori o prijavi, ni moj, ostali so. To je to. In moje tri fotke stanejo 300 evrov, ne pa 3000 evrov :)

  Had, nisi pošten in tako pišeš samo zato, ker glede mene ne znaš biti objektiven. Eno je, da z neta snameš fotko igralca ali kaj podobnega, se pravi, narediš to, kar počnejo praktično vsi slovenski blogerji in uporabniki raznih spletnih forumov, drugo pa je, da nekomu direktno z bloga spizdiš njegove fotke, jih povrhu tega spremeniš in uporabiš v zapisu, kjer žališ. Daj no, bodi fer in ne delaj se bedaka. Ko bom kdaj spidzil fotko na tak način, pa se oglasi. Kakor se oglasi tudi takrat, ko bom komu rekel, naj odstrani fotko kakega filmskega igralca. Prekleto dobro veš, zakaj sem se oglasil in res je žalostno, da si spet izrabil priliko, da lahko serješ po meni. Tako kot takrat za vinjeto. V obeh primerih nisi imel z ničemer nič, pa si bil najbolj glasen. To je bedno, stari moj, totalno bedno.

  PorEsoMeQuedo, zabaven komentar, najbolj pa sem se nasmejal v delu, kjer praviš, da brez bloga ne obstajam in da bloganje jemljem smrtno resno :)

  Mara, daj no, mar ne vidiš, da je pod pismom podpisan Stane Smeh :)
  Glede fotk, tvoja debata ni bistvena za celotno situacijo in ne zdi se mi fer, da se dve popolnoma različni vrsti fotk primerja med sabo. Tudi kar se uporabe tiče.

  Taya, tip je bil enkrat jezen name zaradi nekega zapisa. Tako zelo jezen, da je naredil svoj blog :)

  Satir, oglasiš se po enem letu in še vedno si primitivec brez primere. Žalostno. Bil sem prepričan, da je vsaj malo sonca zasijalo v tvoj zajebano resen lajf.

  Turbo, notorični oboževalec, ki ves čas skrbi za mojo popularnost :)

  Tomica, žal ni :)

  Simona, kaj morem, pač taki komentatorji se pojavijo prav pri meni. Ne pozabi, tudi ti se večkrat med njimi :)

 23. ŠalabajzerkaxD pravi:

  ej men res ni jasn kkao se nekomu da plagiirat en blog in se še iz norca delat.
  kok časa ma ta blog?
  mislm – tko lah dela sam kkšn človk k ma preveč cajta in je računalniški odvisneć!!

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Šalabajzerka, časa ima še več kot jaz, brez mene pa ga itak ni :)

 25. ajda pravi:

  ja, smešno je, da očita tebi, koliko časa imaš, mislim pa da on preži in visi na tipkah noč in dan:) In res je, kaj bi pa potem pisal, če tebe ne bi bilo, ker se napaja na tvojem blogu? Bi uvenel? Si morda poiskal novo žrtev?

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, nove žrtve ni, samo Gartner je tako zelo zanimiv za take pijavke in njihove mladiče :)

 27. Ime (obvezno) pravi:

  Se še komu zdi nenavadno, kako neverjetno sovpadajo tajmingi pozitivnih komentarjev na teh strani z iztokovimi? Hm … Bo že držalo, kar je Garty napisal.

 28. taya pravi:

  hej iztok, kako pa veš da je tip!? jaz nisem čisto prepričana???

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tip je, sto posto, ker je bil tip tudi takrat pri tistem zapisu. Eh, naj uživa, jaz pa imam itak reklamo :)
  Samo ne kurac mi gre, da sem zdaj spet jaz tisti ta slab, ker sem se oglasil za fotke. Pizda no, kot da folk ne bi imel niti malo možganov in ne bi ločil med različnimi fotkami in njihovo uporabo. Itak, da sem se oglasil, le kdo se ne bi.

 30. taya pravi:

  eh… nikol ne boš za vse dober in za vse slab… glavno je da stojiš za svojimi principi…

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Taya, točno tako. Če bi bil vsem dober, bi se vprašal, če ni z mano morda kaj narobe. Ma to je pač par modelov, ki si dajo duška in drkajo kurac name. Pa naj, le kdo jim brani :)

 32. ketna pravi:

  @had

  A veš kk ti bom reku? Vsi sam serjete z avtorskimi pravicami, js pa pravim, da se na njih poščijem. V takem smislu seveda kot je blog, kjer jaz od objave fotke x osebe nimam dobička in to lahko prikažem brez problema(da ni dobička). Seveda me pa zanima ali ti nikoli v življenju nisi prekršil splošnih določil pogodbe: aplikacij, OS, glasbe(recimo mp3 predvajalniki?), itd. Se pravi, da ti isto težiš, če ti jaz vzamem tvojo fotko in “kradeš” isto stvar v drugi podobi pa vseeno težiš. Seveda vsi vemo, da to ni kraja, če napišeš vir IN NE spremeniš slike, ki je v originalu. Seveda, če nisi nikoli prekršil določil avtorskih pogodb si eden izmed redkih in edini, ki ga poznam. Aja a si kdaj snemal iz VCR na videokaseto in iz radia na kaseto? Prekršil si avtorske pravice s tem dejanjem.

  Vsem borcem za avtorske pravice priporočam življenje v ZDA, kjer recimo v Microsoftu zazvoni na veliko alarm, ko sistem zazna omrežje p2p. Seveda, da ne govorim ,da gre ves promet čez vladne strežnike in se takoj dobi p2p promet in ostali protokoli namenjeni za izmenjavo datotek. Seveda bi rad opozoril vse borce, da je kršitev tudi nekakšen remake dela za katerega ni nujno, da veš, da je remake. Hehe, me zanima kako bi bilo, če bi se vsi tožili in dokazovali, kdaj je kdo prvi posnel nek objekt v takšni legi.:) Pa brez zamere!

 33. Latoya pravi:

  Cartoonstock sliko si končno zbrisal. Si se usral ali kaj drugega?

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ketna, ni panike v kraji in v tem, da bi Hada zaradi tega bolela glava, saj vendar nisem spizdil njegove fotke, panika je, da se je Gartner oglasil na blogu Gartyja Fartyja in spet sprožil drkanje. Nič novega :)

 35. Tomica Tomica pravi:

  nikokaoja, Alfred – bereta dobesedno, kajne?

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Latoya, verjel sem, da so mi res oni pisali, samo zato sem jo odstranil. Edino oni imajo pravico to zahtevati. Me pa zanima, če so njihove fotke odstranili tudi vsi ostali slovenski blogerji.

  Mi je pa zanimivo, da ima Cartoonstock isti IP kot ti in foto agencija, ki me je obtožila, da sem ukradel Vlačiča. Naključje, a ne :)

 37. Latoya pravi:

  Si se usral :)

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa rečva, da sem se, saj je bilo vsaj 10 različnih pisem in vsaj eno je delovalo zelo zares :)

 39. ketna pravi:

  Ok, nekaj mi svetujte. Za sliko vagino, ki bom objavil na blogu, moram sedaj slikati dekle, da bo moja avtorska?

  Latoya upam, da nisi tista iz porniča=D

 40. Latoya pravi:

  Sem mlajša sestra gartnerjevega idola

 41. ketna pravi:

  Upam, da se zavedate, da ko gledate trailerje, spote, itd., na Youtubu, Googlevideo, itd. kršite avtorske pravice v večini primerov.

 42. Mara R. Sirako pravi:

  No, Iztok, imaš prav glede tega, da gre dejansko za različne vrste fotografij in posledično njihovo uporabo. Ene je dovoljeno uporabljati, druge pa z določenimi omejitvami. Ampak itak vseeno :)

  Kar se pa ostalega tiče – meni sploh več ni jasno… na trenutke imam občutek, kot da je ta Gartyj Farty tukaj pod različnimi niki :) … verjetno je skrajni čas za spanje….

 43. šaci pravi:

  @ 27. Ime (obvezno) : ja, to sm jest opazu že kar nekaj časa nazaj :D

  garty farty je genij

 44. had pravi:

  @Simona: sem pravi :) ce je pisal neumnosti pri gartyu :)

  “Had, nisi pošten in tako pišeš samo zato, ker glede mene ne znaš biti objektiven. Eno je, da z neta snameš fotko igralca ali kaj podobnega, se pravi, narediš to, kar počnejo praktično vsi slovenski blogerji in uporabniki raznih spletnih forumov, drugo pa je, da nekomu direktno z bloga spizdiš njegove fotke, jih povrhu tega spremeniš in uporabiš v zapisu, kjer žališ. Daj no, bodi fer in ne delaj se bedaka. Ko bom kdaj spidzil fotko na tak način, pa se oglasi. Kakor se oglasi tudi takrat, ko bom komu rekel, naj odstrani fotko kakega filmskega igralca. Prekleto dobro veš, zakaj sem se oglasil in res je žalostno, da si spet izrabil priliko, da lahko serješ po meni. Tako kot takrat za vinjeto. V obeh primerih nisi imel z ničemer nič, pa si bil najbolj glasen. To je bedno, stari moj, totalno bedno.”

  kaj je bedno, ne bos sodil ti! takrat z vinjeto si spet govoril nekaj, delal nekaj drugega.. kako prozorno, kajne.. da sem se ravno jaz oglasil dvakrat, ravno takrat, ko so se tebi dogajale “krivice”..

  avtorske pravice so avtorske pravice! ce ti nekomu tezis zaradi njih, bom jaz tezil tebi.. nikar ne imej dvojnih meril.. nisem jaz policaj, da te bom prijavil nekomu, ali pa grozil s tozbami, ampak zelim pa si, da premislis o tem, kar pocnes..
  malce sem sel gledat strani s katerih krades fotografije.. vse so copyright.. glede na to, da si v teh vodah, bi ti moralo hudicevo jasno biti, kaj to pomeni..

  ampak ne, kar je na netu je zastonj, mar ne? in dokler ti krades je to povsem minorna stvar, ko pa se tebi zgodi krivica pa vik in krik in groznje s tozbo..

  @ketna: obstajajo licence pod katerimi objavljas svoja avtorska dela.. in ce bi jih ljudje upostevali in se zavedali, da je za vsako stvar nekdo nekaj moral narediti, se potruditi, kupiti opremo, itd.. bi bilo mogoce vse skupaj malce drugace..

  pri nas pac velja, da je vse kar je na netu zastonj.. pa vendar to ne drzi..

  se ti res zdi smiselno, da gremo v detajle kaksna programska oprema je na mojem racunalniku? :)

 45. Niko Brumen pravi:

  Mara R. Sirako: kaj pa če Gartti Fartti tam pod različnimi imeni in tu pod drugimi? :D

 46. Mara R. Sirako pravi:

  Niko Brumen – je GF sploh moj problem?

  Pač se ne ukvarjam s prepiri, nihče me ne preganja, tudi jaz nikomur ne težim, posledično nimam svojega “alter ega”. Eto, danes sem celo spisala svoj prvi POLITIČNi blog, pa sem do sedaj celo s strani nekaterih politikov prejela čestitke.

  Je že tako, da če seješ veter, žanješ vihar :)

  Lep pozdrav vsem!

 47. Niko Brumen pravi:

  MRS: moj zapis se nanaša na 2.odstavek komentarja 42. in niti slučajno ne na tvoje probleme.

  Če si dobila tak občutek, gre za zmoto, katero čimprej potlači. :D

  Karkoli posadiš, v dobri zemlji in pravih pogojih vzkali.

 48. Mara R. Sirako pravi:

  Eh, Niko, saj jaz vendar bnimam nobenih problemov! od kod ta tvoja večna potreba, da mi vedno znova nekaj pripisuješ?

  Kar se pa kmetijskih nasvetov tiče – ni rečeno, da bo posajeno tudi vzklilo in zraslo.

 49. ketna pravi:

  @had

  Saj avtorske pravice ne veljajo samo pri programski opremi. Kot sem že rekel, da je ogled videov(večina) kršenje avtorskih pogodb na straneh kot so Youtube, Googlevideo, itd. To pa sem ziher, da si si pogledal kdaj že kakšnega. Ta omenjena portala sta izjemno komercialna, ker edini zaslužek prinaša objava oglasov. Tako, da si ti enak kot Iztok, ki ga imaš za tako slabega. Meni je pa to normalno obnašanje, ker je drugače, če vzameš neko fotko in pustiš takšno kot je, kot pa, če jo spreminjaš. Seveda pod pogojem, da materiala ne prodajaš. Od tega oglasa na Siolu pa ni nobenega zaslužka za blogerja. LP

 50. Samo V. Razmislek pravi:

  A tistemu wrestlerju, na katerem se je znašla Iztokova glava, bi bilo pa kul, če bi videl kaj lepijo nanj?
  A Titu bi bilo kul, če bi videl, da so na njegovega tovariša nalepili Iztokovo glavo?

 51. had pravi:

  @ketna: youtube odstranjuje vsebino, ki je copyright.. na zacetku je niso, ker je bil to projekt skupine “mulcev”, ko so dobili to googlovci so morali spremeniti stvari..

  tudi rtv slo (watermark) prispevki so bili objavljeni na youtubu pa jih ni vec..

  in ja, res je.. siol lahko prodaja oglase, od katerih pa nimajo blogerji nic.. ampak to je ze druga zgodba :)

 52. Niko Brumen pravi:

  Mara R. Sirako: zdaj pa že kar preveč napletaš – kopiram in KOMENTIRAM:

  “Eh, Niko, saj jaz vendar bnimam nobenih problemov! od kod ta tvoja večna potreba, da mi vedno znova nekaj pripisuješ?”

  KOMENTAR – kar s tvojim komentarjem štev. 42.: “… na trenutke imam občutek, kot da je ta Gartyj Farty tukaj pod različnimi niki …”

  in
  komentarjem 46.: “Niko Brumen – je GF sploh moj problem?”

  bom nakazal, kdo je nakazal problem GF.
  Iz pisnih virov nedvomno razberemo, da je jed pristavila spoštovana oseba brez problemov.

  Mara R. Siroko: “Kar se pa kmetijskih nasvetov tiče – ni rečeno, da bo posajeno tudi vzklilo in zraslo.”

  napiše v odgovor na moj kopirani tekst:
  “Karkoli posadiš, v dobri zemlji in pravih pogojih vzkali.”

  KAKO KRASNO JE MANIPULIRATI KO “SPREGLEDAŠ, POZABIŠ, IZLOČIŠ, ZANEMARIŠ, … itd. RELEVANTNE PODATKE IN TRDITVE V NEKEM ZAPISU.

  Ej, dekle, ej!

 53. sadistiq pravi:

  Vidva se pa že na privat pokavsajta, prav zoprna sta s tem svojim brihtoliranjem.

 54. Niko Brumen pravi:

  Sadistična?
  :D

 55. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @ sadistiq: ob takšni vehemntni neutrudni narcisoidni masturbaciji dvomim, da je Brumnu ostal še kakšen pikogram testosterona, ki bi sprožil erekcijo.

 56. Niko Brumen pravi:

  Prisluhnimo besedam spoštovanega misstra Moja! Človek ima očitno izkušnje z omejenimi resursi.
  :D

 57. ketna pravi:

  @had

  Haha, nasmejal si me. Se pravi, da nisi pogledal clipa, ki je bil avtorsko zaščiten?

 58. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @had:
  No, saj osebno se z lahkoto strinjam s tabo. Ker pojma nimam o fotkanju, niti se mi ne ljubi s tem ukvarjat, jih preprosto ne objavljam … hehe … Ampak … ali si moral ravno tak prvoaprilski teritorij izbrat za tale aktivizem?

 59. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mara, Garty Farty je pod različnimi niki tudi na svojem blogu, kjer odgovarja samemu sebi :)

  Had, delal nekaj, govoril nekaj drugega? Kaj, lepo te prosim, pa je bila razlika? Saj res, koliko denarja si nakazal za invalida Danijela, ko sem zbiral denar preko bloga? Pač sprašujem zato, ker si se takrat hvalil, da boš Luki kupil vinjeto.
  Težim za avtorske pravice? Nefer si, kolega, žalostno, res žalostno. Saj res, sem ukradel tvoje fotke, da mi težiš? Sem jaz komu težil za fotke, ki jih je ukradel s spleta? Bi težil Gartyju, če ne bi šlo za nekoga, ki me jebe v glavo celo leto? Res bedno, da ne znaš biti pošten, ko pride do Iztoka Gartnerja. In da ne pomisliš, da bi ti storil popolnoma isto. Jebat ga, tako je. Od tebe kaj drugega itak ne gre pričakovati. Grožnje s tožbo? Ej, ti res nisi pri pravi, mar si res verjel, da je tisto pismo moje maslo in komentar, kjer je bilo govora o prijavi Siolu? Fak. Ostajam brez besed.

 60. Mara R. Sirako pravi:

  Niko zapiše: KAKO KRASNO JE MANIPULIRATI KO “SPREGLEDAŠ, POZABIŠ, IZLOČIŠ, ZANEMARIŠ, … itd. RELEVANTNE PODATKE IN TRDITVE V NEKEM ZAPISU.

  Mara odgovori (tokrat zadnjič na to temo): poglej odgovor 59, prvi odstavek. Hvala!

 61. Niko Brumen pravi:

  IN, MRS, IN?

  :D

 62. strojnik strojnik pravi:

  Iztok… Da ne bi slučajno še mojega bloga prebudil. Nimam ne časa, ne volje ukvarjati se z njim… :(

 63. Niko Brumen pravi:

  Psssssst!
  :D tudi ta je povsem tih in pridušen.

 64. had pravi:

  “Had, delal nekaj, govoril nekaj drugega? Kaj, lepo te prosim, pa je bila razlika? Saj res, koliko denarja si nakazal za invalida Danijela, ko sem zbiral denar preko bloga? Pač sprašujem zato, ker si se takrat hvalil, da boš Luki kupil vinjeto.
  Težim za avtorske pravice? Nefer si, kolega, žalostno, res žalostno. Saj res, sem ukradel tvoje fotke, da mi težiš? Sem jaz komu težil za fotke, ki jih je ukradel s spleta? Bi težil Gartyju, če ne bi šlo za nekoga, ki me jebe v glavo celo leto? Res bedno, da ne znaš biti pošten, ko pride do Iztoka Gartnerja. In da ne pomisliš, da bi ti storil popolnoma isto. Jebat ga, tako je. Od tebe kaj drugega itak ne gre pričakovati. Grožnje s tožbo? Ej, ti res nisi pri pravi, mar si res verjel, da je tisto pismo moje maslo in komentar, kjer je bilo govora o prijavi Siolu? Fak. Ostajam brez besed.”

  kaj ti zbiras za koga, pa res ni moja stvar.. a si si potem iz tega denarja kupil vinjeto?
  koliko denarja si zbral zanj? sicer me to nic ne briga, kot tudi tebe ne, koliko denarja gre iz mojega zepa za dobrodelne namene.. ali pa je to stvar s katero si se tudi hvalil?!?

  tvojega bloga paz ne spremljam, ker za to obstaja milijon boljsih nadomestkov.. ampak ce ze pametujes o stvareh, o katerih nimas niti drobca pojma, pa se ne morem zadrzati..

  avtorske pravice veljajo za vse, tako zame, kot zate.. in ja, soblogerji so predelovali moje fotke, pa mi ni na kraj pameti padlo, da bi jim tezil, oz. da bi jim v “sali” posiljal maile, da sem jih prijavil komu..

  pac imas drugacen smisel za humor, ups, mogoce ga sploh nimas in se samo sam sebi zdis smesen..

  ampak ker gre tole predalec in imam veliko bolj pametnega v zivljenju, kot da komentiram tvoje nebuloze, se s tem poslavljam.. uzivaj v svojih avtorskih fotkah in svojem svetu.. verjamem da je idilicen!

 65. Satir pravi:

  Satir, oglasiš se po enem letu in še vedno si primitivec brez primere. Žalostno. Bil sem prepričan, da je vsaj malo sonca zasijalo v tvoj zajebano resen lajf.

  Satir ima več obrazov.

  In tako potreben je ta tip.
  Ampak muhe ponavadi prihajajo v velikem številu. Ah, ja, se še spomnim kako se je vražja skupina zbrala in se hranila na ostankih zapisov.
  Kot muhe na mrhovini. Ne morejo se upreti vonju.
  Ponavadi jih najdeš pri zapisih s fancinantnimi temami, kot:
  “Dildo in ženske, ki jih ljubijo”
  “Keš pičke ali vsaka krava s telesom in brez glave”
  “Zakaj drek smrdi”
  “Ugrabitev vesoljcev in analno probiranje”
  “Moja najljubša barva”
  “Zakaj se mi po dozi alkohola vrti?”
  “Pomemben sem” ali “Zakaj sem čudovit?”
  “HEJ, poglejte me, tipkati znam!!!”
  ali vsak zapis z dovoljšnjim številom ženskih udeleženk, ker je ženska pozornost dvakrat bolj sladka od moške.

  Ampak jih kljub temu vidiš tukaj, tam in vsepovsod z njihovimi enostavčnimi odstavki s šaljivimi opazkami in ničesar več.
  To je samo njihov način, da ostalim povedo, da obstajajo in ničesar več.
  Potrebujejo samo pozornost. Ne sovražite jih, ampak z njimi sočustvujte ali pa se jim smejte.
  Vidite, kako muha Iztok odgovori z “ne tako” prebrisano žalitvijo in hlinjeno brezbrižnostjo, kot, da mu je moje mnenje nepomembno.
  Ampak, zakaj potem sploh odgovarja?
  Veste, kdo so te ljudje?
  To so ponavadi ljudje, ki jih redko opaziš, ki te nikoli ne pogledajo v oči. Tisti, ki so jih vedno zbadali in imajo v sebi toliko zamere, da rabijo takšne blogce za izpustitev pare. To so bitja, ki so bila po šoli tepena in zaradi katerih se sramuješ, ker z njimi delaš. Ljudje, ki hočejo udariti nazaj, ampak jih je preveč strah, da bi to dejansko naredili.
  To so vaši slovenski klovni; tukaj so, da naš pust dan poživijo z njihovimi burkastimi triki.

  Ta, ta
  Uživajte.

 66. Faker pravi:

  Iztok Gartner, idiot slaboumen, pizda latentna gejevska, prašič zavaljeni hinavski, pa ti si resno retardiran, stari – kužiš, črnc?

 67. Homem pravi:

  Faker, ne trudi se, nikoli ne bo razumel

 68. ŠalabajzerkaxD pravi:

  Faker
  kaj si pa ti??

 69. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Strojnik, ne bom, ne skrbi.

  Had, žal mi je, da sem sploh začel debato s tabo, itak bi mi moralo biti jasno, da ne bova prišla skupaj. Pa ne zato, ker se ne bi strinjala, ampak zato, ker me ne preneseš. Sicer brer razloga, a naj bo. Ajde.

  Satir, od pokroviteljstva te bo razneslo. Tudi prav. A ne pozabi, pokroviteljski so ponavadi tisti, ki imajo največ težav sami s sabo, pa zavoljo tega napram drugim nastopajo tako zelo samozavestno. Tudi prav, če ti tako paše.

 70. wtf pravi:

  ” A ne pozabi, pokroviteljski so ponavadi tisti, ki imajo največ težav sami s sabo, pa zavoljo tega napram drugim nastopajo tako zelo samozavestno.”

  Satir res – NE POZABI. (Gartner-je-tudi-priznani-slovenski-psiholog-press)

 71. wft pravi:

  meni pa je bil najbolj všeč komentar, ki ga je zapisal bloger Satir: “Ne morem verjet, da te je retard Iztok peljal scat. Fucking neverjetno.”

  Jojme Gartner. Šele zdaj sem opazil, da si s temle zapisom ne le 1x, temveč kar 2x stopil v drek. BRAVO!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !