Patrick Vlačič, novi Borut Pahor

31.05.2009 ob 17:23

Naša politična scena že dolgo časa ni imela politika, ki bi v tako kratkem času stopil na sam vrh popularnosti in se spremenil v pop zvezdnika. Nekoč je bil to Borut Pahor, zdaj je to Patrick Vlačič, ki ga mnogi še vedno pišejo kot Vlašiča. Res je, leta 1970 rojeni doktor prava, ki mu je prav Pahor zaupal mesto prometnega ministra, je trenutno brez dvoma prva politična zvezda pri nas. Karizmatični govorec, ki je zadnji mesec gostoval pri Hribarju in v oddaji As Ti tud noter padu. To ni več politik, to je zvezdnik. Predvsem ženskam všečni socialni demokrat, ki ga vidim kot edinega pravega naslednika Boruta Pahorja. Pa še bas kitaro igra, kar me spomni tudi na Billa Clintona, ki je igral saksofon. Povedano drugače, če je Pahor JFK, je Vlačič Clinton. Tip mi je kul. Tudi zato, ker ne uboga nikogar in piči po svoje. Tudi zato, ker ima stil in ker je napolnil manjko Saša Pečeta. Jasno, ženske so rekle, da ima najlepšo rit v parlamentu, kar sploh ni slabo, saj so tam po večini tako ali tako vsi navadne riti. In če si že rit, bodi vsaj lepa rit, mar ne.

null

 

19 komentarjev na “Patrick Vlačič, novi Borut Pahor”

 1. AndrejM pravi:

  Še veliko lepše pa bi bilo, če bi poleg lepe riti tudi kaj naredil. Avtoceste? Sam deliš verjetno isto izkušnjo z vožjo med Celjem in Ljubljano, ko je velik del avtoceste (bil) zaprt in tam nisi tedne dolgo videl nobenega delavca. Zaprto pa je bilo. Morda se je lotil revizije gradnje avtocest v Sloveniji in razbijanja lobijev? Nič. Kaj pa SŽ? Saga o novem direktorju, ki ga “ne pustijo”, da bi odšel z županskega stolčka, še kar traja. Tudi izbor direktorja je bil prav nekaj slovenceljskega in če se ne motim, je iz nadzornega odbora odstopil dr. Kraljič. Železnice pa tonejo v izgubo in so svetlobna leta oddaljene od kakšne sodobne železniške infrastrukture. Evropski denar za železnice bo odplaval po vodi, ker se projekti ne pripravijo. In tako naprej. Skratka, zame je tale frajer in igralec na kitaro največje razočaranje te vlade. In konkurenca tukaj nikakor ni mala.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, prav zaradi avtocest sem mu “pisal” odprto pismo :) Če klikneš na njegovo ime v tekstu, ga lahko prebereš.
  Eh, ni tako hudo, po moje zelo dobro ve kaj dela. Je ravno prav pozerski in prav zaradi tega bo letel daleč.

 3. STELA pravi:

  Andrej – če ti je pa Vlačič največje razočaranje…pol pa bog s tabo:)

 4. PT01 pravi:

  Včasih imam občutek, da če bi zamenjali vloge, da bi šli iz državne uprave v gospodarstvo in iz gospodarstvo bi crknili od lakote

  pa s Pečetom ga res ne moreš primerjat, Vlačič primitiven pa ni

  se pa strinjam, da so ti malo mlajši malo boljši kot tisti stari političarji, se jim tolk ne jebe za prihodnost, vsaj po mojem občutku

 5. NordStar pravi:

  Nisem ne levi ne desni ne sredinski, a tale možakar mi kar dobro deluje. Samo v politiki se na žalost človek hitro skvari.

 6. AndrejM pravi:

  Stela, najbolj te vedno v življenju razočarajo tisti, od katerih največ pričakuješ. Tudi v politiki je pač tako. Spominjam se Toneta Ropa, ki je bil v takrat gromozanski LDS kronski princ, pa se je na koncu pokazala njegova prava vrednost. Zato pa pravim: pričakovanja od takšnega človeka, kot je Vlačič, so bila (zame osebno) zelo velika, zato je (trenutno) razočaranje toliko večje. Kaj pa bo naprej, pa bomo videli. Sicer pa, kako naj bom razočaran nad recimo Karlom Erjavcem, ki je nula na področju varstva okolja in ekologije, če se je pa videlo z Lune, da je čisto slučajno postal okoljski minister in kot sedaj kaže, tudi na obrambi ni bil v preteklem mandatu ravno cvetka? Sicer je žalostno, da se to dogaja na tako dolgoročno pomembnem resorju, kot je okolje, ampak ker nisem od Karla nič pričakoval, vsaj razočaran nad njim ne morem biti.

 7. STELA pravi:

  Andrej – s tega zornega kota……imaš prav

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  PT01, s Pečetom sem ga primerjal glede poželenja, ki ga uživa pri ženskah :)

  Andrej, Erjavec na tem položaju res trpi in nima pojma kaj naj sam s seboj. Vlačič pa je bil vendarle direktor letališča, kar ni tako daleč od dela, ki ga opravlja sedaj.

 9. ona pravi:

  no ja brez zamere, on je minister in men je povsem irrelevantno al on igra kitaro, al je ženskar al pa nima keša za pjačo. mal sm gledala to oddajo in morm rečt, da ne vem, kdo ministru svetuje, da gre plezat po “prstati” plezalni steni. men je pač to mimo, pa ne da sem zapeta, gre za to, da je on visok politični funkcionar,ki v v kvazi zabavljaštvu nima kaj iskat, naj se rajwe ukvarja s svojim delom. pa ni to samo moje mnenje,podobni so bili odzivi strokovne javnosti (bašič hrvatin, verčič)in ja, če ocenjuješ samo pozerstvo,v smislu glej me sem politik,pa sm še jack zravn, potem ti takšne oddaje niso mim… ministri nas zabavajo, ko ni kruha za rajo, so pa vsaj igre oz. smeh. ojejej. je patrick podobno kot borči samo lepa fasada, polna leporečništva? zaenkrat se s svojim delom, gartner, žal še ni dokazal. če pa politike ocenjuješ po nastopih pr zrncu, potem pa – ja slovenceljnom res ni pomoči….

 10. markopigac pravi:

  Stari, Vlačič ne sedi v parlamentu, ampak na vladi tj. Gregorčičeva ulica, v večini pa na Ministrstvo za promet.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ona, tudi Pahor in Drnovšek sta bila gosta na tak način.

  Marko, ko se mora zagovarjati pred opozicijo, sedi v parlamentu, kar je zadnje čase velikokrat :)

 12. ona pravi:

  gartner

  pahor je bil tam kot predsednik največje opozicijske stranke, in ne kot član vlade, in je s svojim ravnanjem v predvolilnim obdobjem želel pokazati svojo človeško plat, a je po mojem mnenju izpadel slabše,kot da bi igral na orglice. drnovšek pa je bil v hribarju -tip oddaje z bolj intelektualnim nivojem, kjer si ni dovolil, da bi ga hribar “pohodil” in ga je povsem nadvladal (za razliko od pahorja pri zrncu).

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ona, ne strinjam se, Pahor je bil izvrsten, kot vidiš mu oddaja ni škodila, saj je zmagal. Bil je prvi tak velik politik, ki je upal v tako oddajo. To je v Ameriki praksa.
  Glede Drnovška, no ja, Hribar je po moje na istem kot Zrnec in Bizovičar. Nič posebej prebrisanega. Z izjemo tistih skečev z “lutkami”.
  Sicer pa, Vlačič že ve kaj dela in taki nastopi mu dvigujejo rejting.

 14. AndrejM pravi:

  Bom še danes malo pokomentiral promet. Pri Šempetru na avtocesti nekaj delajo. Pač popravljajo najdražje avtoceste na svetu, ki so očitno tudi najslabše narejene (hja, saj jih plačujemo slovenske ovce, pardon davkoplačevalci). Kilometrske kolone. Čakanje. In potem tratratra (zvok fanfar) na AC postaji Lukovica, v istem času, še kontrola vinjet. Seveda, kilometrska kontrole. Čakanje. No, potem pa še na obvoznici v Ljubljani tam nekje pri izvozu Center nekaj delajo. Kilometrske kolone. Čakanje.
  Zdaj pa mi, Iztok, poskušaj pametno razložiti, kako lahko kdo, ki ima IQ večji od IQ tri dni mrtvega aligatorja, v istem času, ko so povosod zastoji zaradi del, še naroči DARS nadzornikom, da še na enem mestu umetno ustvarijo kolono. Skratka, nekdo v tej državi mora narediti malo reda in v odločanje uvesti vsaj malo zdrave pameti. Kar pa tej vladi bore slabo uspeva. In Vlačič je samo del vedno bolj hirajoče ekipe. Ki pa je lepa, se zna lepo oblačiti in katere člani so, kot lahko izvemo v zadnjem času, na podlagi uradniških plač, ki so jih prejemali, multimilijonarji. Pa saj ne gre samo za promet, ta država gre vsa nekam v tri krasne.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, da ne bo pomote, Žerjav mi je bil kul minister, pravzaprav edini v Janševi vladi, ki mi ni šel na živce in sem imel občutek, da dela dobro. A ni pošteno, da se Vlačiču očita vse te napake, če bi hotel red, bi moral zamenjati vse ljudi, vse te lene pizdeke, vključno z delavci vred, ki večkrat na cesti samo stojijo, bulijo v babe in žlampajo pivo.
  Tale Šempeter pa je tudi mene zadnjič zmatral, sem zamudil na sestanek, zaradi kurčeve zožitve ceste smo čakali pol ure.
  Da v tem času čekirajo še vinjete, pa je res debilno. Točno o tem govorim, če bi hotel red, bi moral na cesti vreči vse, ki so imeli v zadnjih 20 letih kakršnekoli zveze s cestami.
  In pazi to, komisijo za nadzor del na cestah, sestavlja tudi SLS, ki je imela prometnega ministra vsa ta leta.
  Da crkneš od smeha.

 16. AndrejM pravi:

  Da malo nadaljujem to temo. Torej, “superminister” je po cestah in železnicah pokazal svoje “znanje” še v Luki Koper. Bom kar citiral današnji komentar v Dnevniku (ki je tej vladi vsekakor še vedno naklonjen) o dogajanjih v Luki Koper in kdo je kriv za stanje, kakršno je. Torej:

  “In kdo je za to kriv? Država in prometni minister Patrick Vlačič, ki v devetih mesecih ni storil ničesar, da bi uredil razmere. Revizija poslov, ki jo je naročil že pred meseci, se še danes ni začela, medlo se je odzival na zaplete v nadzornem svetu, s svojim mencanjem in neodločnostjo pa je izgubil toliko ugleda, da so si nadzorniki mimo njegovega vedenja drznili na čelo Luke Koper postaviti “kar nekoga”.”

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, ne verjemi vsemu, kar prebereš.

 18. STELA pravi:

  marjan pa kaj ste ti in tebi podobni zaeni znanstveniki?:)….jao jao v DEVETIH MESCIH NI STORIL NIČ in je zato kriv za vse kar se je pacalo 18 let………halo???

  a bo za falcona tud Vlačič kriv???

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, kje si našla Marjana?
  Drugače pa se strinjam s tvojim komentarjem.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !