Zakaj ljudje tako radi eksperimentirajo z različnimi vrstami živali?

22.05.2009 ob 02:11

Saj poznate situacijo, ko nekdo v kako hišo, kjer je recimo doma maček, pripelje psa, nato pa lastnik mačka preverja, kaj se bo zgodilo, če bosta pes in maček skupaj v sobi. Ali pa situacijo, kjer nekdo v skupaj tišči morskega prašička in hrčka, ali psa in hrčka, ali recimo mačko in zajca. Pač samo zato, da vidi, kaj se bo zgodilo. Seveda ne zaradi objestnosti, kjer bi rad videl dvoboj do zadnje kaplje krvi, ampak samo zato, ker se mu zdi to pač kul narediti. Ne vem no, toda sam ob takem početju postanem nervozen in me je vedno zelo strah, kaj se bo zgodilo. Še več, ni mi jasno, kaj imajo ljudje od tega. Saj maček in pes ne bosta živela skupaj, ker je eden le na obisku. Hrček in zajec pa prav tako ne bosta v ista kletki, saj imata brez dvoma vsak svojo.

Zakaj torej vsi ti eksperimenti? Saj res, pa dajmo enkrat te ljudi v kletko skupaj s krokodilom ali pa kobro. Pač samo zato, da vidimo, kaj se bo zgodilo. Ali pa z levom in tigrom. Pač samo tako za šalo, da se malo povohajo.

Ste za, dragi eksperimentaši?

null

 

6 komentarjev na “Zakaj ljudje tako radi eksperimentirajo z različnimi vrstami živali?”

 1. barbara pravi:

  Pretiravaš. Dobro, verjamem, da nekateri nimajo občutka, ampak kaj pa v primeru, ko se nekdo odloči, da bi rad posvojil še eno žival in dejansko mora sprobati, če so si kompatibilne med seboj? Seveda ne na način, da je ena žival v krču od strahu, ampak postopoma. Ne vem pa, zakaj bi se to komu zdelo ‘kul narediti’? Kakšna takšna izkušnja?

 2. Bagi Šusbumf pravi:

  Poznam takšne ljudi, Iztok. Ko sem bil manjši je fotr stalno hrčka rinil psu pred gobec. Da bi takrat pes slučajno zagrabil tisto podgano ne bi s fotrom govoril par let.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, pretiravanje je del sarkazna, saj je zapis, kot lahko vidiš, tudi v rubriki Zabava. Drugače pa vidim, da si spet zelo površno brala. Kot vedno. Če bi brala natančno, bi namreč takoj pogruntala, da govorim predvsem o primerih, ko živali ne bodo živele skupaj, ampak so le na obisku. No ja, razen, če ima nekdo res idejo, da bi zajec in hrček živela v isti kletki :)

  Bagi, točno o tem govorim :)

 4. barbara pravi:

  Res nisem opazila, da je v rubriki zabava – v tem primeru bi moral biti zapis bolj zabaven :D
  No, kaj pa v primeru, da k meni na obisk pride nekdo s psom, za katerega ni ziher, da si bo kompatibilen z mojima cuckoma? Normalno, da bomo preverili. Sicer moja dva ubogata na ukaz, ampak tisti pa mogoče ne bo, in v tem primeru se bo nekdo moral umaknit – in to ne bosta moja dva, edino če je za res kratek čas. Tako je tudi, če grem na obisk kam, kjer imajo mačka – mojadva jih tolerirata, ampak je odvisno od mačke, ker če bo bežala, jo bosta lovila :D In zato moramo preverit situacijo, da vem, če naslednjič pridem s psom ali brez. Hrčkov in zajcev jima pa res ne dajem za vohat, prav tako ne ptičev, ker sta ipak psa z izrazitim nagonom in niti ne vidim smisla. A si to mislil?

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, preberi komentar cifra 2.
  Pa ne govorim o istih vrstah živali, pa ne govorim o prijaznem spoznavanju, govorim o situaciji, ko ljudje prav namerno dajejo skupaj živali, rekoč, dajmo pogledat kaj se bo zgodilo. Daj no, kot da res tega še nisi videla, a kaj?
  In ja, ni samo v rubriki zabava, je tudi v rubriki zabava, zato je tak kot je.
  LP

 6. barbara pravi:

  No, saj sem napisala to v zadnjem stavku. Ne, prisežem, da tega še nisem videla, in sem tudi napisala, da se mi zdi to nesmiselno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !