Cene za pasje usluge se mi zdijo svinjarija

22.05.2009 ob 18:32

Pa začnimo z veterinarskimi uslugami, ki so tako zelo drage, da kar smrdijo. Navaden pregled, kjer ti veterinarka psa le povoha, stane recimo 12 evrov, cepljenje proti steklini 34 evrov, cepljenje proti ostalim pizdarijam 27 evrov, ampule za bolhe in klope 5 evrov, da o kakem majhnem operativnem posegu niti ne začenjam govoriti.

To mi ni najbolj jasno, saj veterinar dobi plačo od države, le zakaj jo mora še od lastnikov psov? Očitno zato, ker država pse tretira kot luksuz, rekoč, če si lahko nabavijo psa, bodo pa še plačevali zanj. In tu je umazano ter podlo igranje na čustva lastnikov, ki bi za svojega junaka naredili vse na svetu.

Predlagam, da uvedejo pasje zavarovanje z enkratnim letnim plačilom, kjer bi bilo pač vse, kar je treba, kar pomeni, da dodatnih reči za psa ne bi več plačevali. Le zakaj tega še ni? Ni predloga, a kdo to bremza, ker se boji za biznis? Nimam pojma, vem samo, da so tile stroški pretirani. Tako zelo, da človek pomisli, da veterinarska ustanova večino denarja vtakne v žep in robo dobi po zelo nizki ceni. Pizda no, mar ne more cepljenje stati 5 evrov? In potem se čudijo, da je vse več psičkov brez tega in da prihaja do raznih neprijetnih situacij.

Okej, vsak lastnik lahko seveda vse to zavrne, toda ko sliši, kaj vse lahko napade njegovega psa, seveda ni variante, da ga ne bi cepil in poslušal veterinarja.

Jasno, steklina je le zato, ker obstaja nevarnost, da bi tvoj pes koga ugriznil, pa bi te lahko potem kdo tožil. Da bi ti ga sredi mesta napadla stekle lisica namreč močno dvomim.

In potem pride do očitkov, da si ljudje kljub recesiji še vedno kupujejo pse. Kot da ne bi vedeli, da so psi strošek. Res je, toda problem ni v ljudeh, problem je v državi, ki za te reči tako mastno zaračuna. Ali država, ali pa veterinarska zbornica, nimam pojma.

In potem je tu še hrana, kjer navadni briketki stanejo 10 evrov, ščetka za zobke 8 evrov, pasta za zobke 9 evrov, ležišče 20 evrov, škatla za med vožnjo 30 evrov, povodec 10 evrov, konzerva 2 evra in tako dalje. Ne vem no, a to so pretirane cene, kot za otroke, kjer firme prav tako mastno služijo in manipulirajo s čustvi lastnikov.

Saj veste, človek bi za psa in otroka naredil vse.

Kot sem vprašal nekje na sredini zapisa, le zakaj ne uvedejo zdravstvenega zavarovanja za kužke? Prepričan sem, da bi ogromno lastnikov brez težav plačalo zahtevano vsoto in da na naših ulicah ne bi več bilo psičkov, ki ne bi bili cepljeni proti steklini, ki bi imeli težav s klopi in ki bi okoli letali brez čipa.

null

 

127 komentarjev na “Cene za pasje usluge se mi zdijo svinjarija”

 1. Pris Pris pravi:

  Meni se še večja svinjarija zdijo cene npr. zobozdravstvenih uslug in zdravstva nasploh. Čeprav plačujem obvezno in dodatno zdravsteno zavarovanje, je za vsako najmanjšo stvar potrebno doplačevati nemajhne vsote.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, to sicer ni tema zapisa, a vseeno bi te opozoril, da je velika razlika med privatnim in “državnim” zobozdravnikom, ki pav tako dela dobro.

 3. malasladkaprinceska pravi:

  dona je mela granolom (granulom,ne vem,kako se napise.).se za casa moje osnovne sole,to je tm.ene 8 let nazaj.
  za pregled smo dal takrt 2 jurja pa pol.za 2 inekciji prot bolecinam 2×4000,operacija (narkoza,puljenje zoba)je stala 38000,se neka zdravila po operaciji pa se 8000SIT.
  56000SIT torej zarad enga zoba.
  +mela je zamaseno lojnico,k ji je prtiskala na zivc.operacija al evtanazija?operacija.bla je se dokaj mlada.pa radi smo jo mel.se 40000SIT.

  okej pa sej zastopm,operacija je luxuz.
  mi je pa se zmer sranje,da je blo ceplenje prot steklini leta 2005,ko sm jz nazadnje bla tm,blizu 8000SIT.pa da je sterilizacija tok draga.

  oh,in ja.pred dono smo mel boncija.ceplenje prot steklini je blo tut takrat obvezno.ampak boncija je dejansko napadla stekla lisica.in treba ga je blo obvezno ubit.tko da prosm,hvala.

 4. barbara pravi:

  Obstaja zavarovanje za psa, več zavarovalnic ga ponuja. Imajo pa nekatere pogoj, da mora pes imeti rodovnik, vendar ne vse.

 5. SPREHAJALEC pravi:

  NEK KRETEN IZ CELJA JE NEKOČ NAPISAL, DA MU GREJO NA KURAC REVEŽI, KI ŠTEPAJO OTROKE, PA POTEM NIMAJO DENARJA ZANJE.
  ISTI KRETEN IZ CELJA SI OMISLI PSA… NE, ISTI KRETEN IZ CELJA SI POTEM OMISLI BEVSKAJOČO CUNJO ZA BRISANJE PO TLEH,KI IMA PO NEKEM NAKLJUČJU PRIVILEGIJ, DA SI PO DRUŽINSKEM IMENU DELI ISTO STRAN V KNJIGI BIOLOGIJE KOT NEMŠKI OVČAR, ZLATI PRINAŠALEC ALI BULDOG (TULE JE KOMENTAR POSTAL ŽE KREPKO PREDOLG ZA GALOFAKNERJA, ZATO MU JE TREBA BOLDIRATI NASLEDNJO OPORNO TOČKO), POTEM PA NIMA DNARJA ZA VZDRŽEVANJE POSCANEGA ŠČENETA.
  HINAVŠČINA? NE BI REKEL. TAKO PREPROST UM NI SPOSOBEN NAMENSKE HINAVŠČINE. KRETENIZEM? SMO ŽE BLIŽJE. ŠE BOLJ VERJETNO PA PREPROSTA NEUMNOST MNOGIH KRETENOV, KI OB NAKUPU/POSVOJITVI PSA (IN TU JE IZRAZ PES UPORABLJEN TAKO ŠIROKO, DA OBSEGA TUDI ŽE POL GALOFAKNERJEVE DRUŽINE) RAZMIŠLJAJO LE O STROŠKU NAKUPA ŽIVALI. :D

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sprehajalec, v oči mi je padel le zadnji del tvojega primitivnega komentarja, kjer si zapisal, da razmišljamo le o stroških nakupa. Kdo za vraga govori o nakupu?

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, kolko pa to stane, pa kok folka se odloči za to?

 8. barbara pravi:

  Uh, nimam pojma, sem pa na forumih naletela na razprave o tem, tko da boš pomoje našel, če malo poguglaš.

 9. Tina M Tina M pravi:

  Glej ga glupi grupi.. se je naveličal peskovnika pri Slavki, ker smo ga tam vsi zapustili in je sem prišel otresat svojo lopatko. Edina stvar, primerna za brisanje tal, je tvoj dolgočasni gobec, ti brezjajčni škrat.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  “brezjajčni škrat”

  Odlična oznaka, ob kateri sem crknil od smeha :)

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Princesa, zajebana zgodba, ni kej.

 12. Tina M Tina M pravi:

  Samo brezjajčni škrati takole otresajo gobček pred računalnikom za nekim brezveznim nickom.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prav rad bi ga enkrat srečal v živo. Me res zanima kako zelo pogumen bo. Četudi sem zavaljen pleško, sem prepričan, da mu bi znal prav dobro razbiti gobec. No ja, ali pa gledati, kako si ga bo zdrkal pred mano, mulo najstniški zafrustrirani.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zdaj pa ga počakajva, gotovo bo spet stuhtal kak super komentar. Komaj čakam, saj imam z njegovo pomočjo spet najbolj komentiran blog v Sloveniji.

  Bring it on, sucker, I’m ready for you :)

 15. Vanja 1. pravi:

  Ojoj, kakšne imate.:), Iztok nima se smisla s takšnimi ukvarjati.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja 1, imaš popolnoma prav, toda tale pizdek je šel malo predaleč in je ratal zelo žaljiv. Še malo pa mu bom začel brisati komentarje, potem pa se bo moral jebati, saj ne bo mogel več drkati :)

 17. enpassant pravi:

  To je začaran krog. Vse je kot si povedal in se vrača, kot bumerang s polnimi zatočišči za živali, ki potem dobijo kot društvo denar od države in se grejo humanosti na račun teh cen za psa, ki sprožijo maso teh odvrženih živali. Tako plačujemo prvo psa v vsem, kot si naštel nato iz proračuna še društva veterinarje …sam keš keš keš.
  Naj nekdo prinese veterinarju kapsulo proti steklini in mu reče, da bi plačal samo pik ? Jok zajebi ne velja (lahko jo kupiš v apoteki v Avstriji ). kapsula je bila takrat 3 evre še v sit. No vidite v čem je fora .?

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Enpassant, pazi to, tudi za psa iz zavetišča moraš plačati, če ga hočeš odnesti domov.
  Me pa res zanima, kaj bi rekel veterinar, če bi mu res prinesel kapusulo in rekel, da rabiš samo pik.
  Dobro si ti izpostavil.

 19. Vanja 1. pravi:

  Najbolje je brisat žaljive komentarje in se ne ukvarjat več z takimi primerki, drgač pa te štekam, samo mi je kljub temu malo bed zate,da so nekateri tak nesramni.

  Fajn bodi. V.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja 1, pustva to sranje, raje mi povej kaj si misliš o teh cenah za psičke, da spet malo zajadramo na pravo stran preden se tisti kreten znova oglasi. Drugače pa hvala za podporo.

 21. Svit pravi:

  Briketki, kužki, zobki…:-)

  Cene so resda nekoliko visoke. Pravkar sem v celju plačal za izrez kožnega tumorja, vse skupaj s prevezi, testi itd okoli 300 evrov. In kolikor sem govoril z veterinarji tam, so oni plačani nekako od prometa in imajo precej povprečne plače.

  Mislim pa, da si pri teh pasjih zadevah (recimo cena cepiva) ogromen kolač odreže država.

  In ja, zavarovanja za pse obstajajo, vendar je tudi tam plačan le delež, ostalo doplačuješ.

  Pri stroških si pozabil vse tiste plaščke, kapice, škornčke in ostalo, kar je potrebno kupiti takemu kužku, da imajo ostali psi veselje, ko se jim smejijo. In potem se čudiš, zakaj so tele mali psi tako napadalni in navidez popadljivi do večjih. Večji jih zafrkavajo zaradi cunjic :-)

 22. Celjan pravi:

  Se strinjam, da so cene previsoke. Veterina je dober biznis.

  Bi pa pripomnil, da so hišni ljubljenčki pač luksuzna dobrina (v ekonomskem smislu, ne kot statusni simbol). Kdor jih hoče imeti, mora biti pripravljen za njih tudi plačati, ko zbolijo.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Svit, ja no, če pa je malo junak, kako naj uporabljam kaj drugega kot pomanjševalnice :)
  Dvomim, da sem jim za cunje smejijo, po moje so jim fovš :)

  Celjan, okej, toda zakaj je tako drago četudi so zdravi?

 24. vlatka vlatka pravi:

  Ampule manj kot 9 € jih ni, le za mačke. :P

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vlatka, ampula za psa, ki ga varuje pred klopi, bolhami, komarji in muhami stane 5 evrov za psa. Kupil šest dni nazaj v veterinarski ambulanti v Žalcu.

 26. detelj pravi:

  Ja,se strinjam,da so cene za razne veterinarske usluge prenapihnjene…grrrrr….:)))) Sam še imam zavarovanje tako naštimano,da če mi pes koga v bližini doma, ugrizne,(“bog nedaj”)krije zavarovalnica…

 27. Niko Brumen pravi:

  Dober dan, narod farizejski!

  PES JE NADSTANDARD. Je kvaliteta življenja in za kvaliteto življenja je treba pač nekaj plačati – pogača je dražja kot kruh.

  Otrok je vendarle interes in skrb države, pes je pa zgolj interes in skrb lastnika. Država mora le zagotoviti normalne pogoje odnosov do psa in postaviti zahteve za normalnost njegovega sobivanja z lastnikom in z ljudmi (žal na tem v veliki meri pade na izpitu: norme še postavi, nikakor pa na zagotovi prenosa iz teorije sobivanja v prakso).

  PRIPIS: Iztok, Pris je le potegnil primerjavo – dobro in smiselno.

 28. Niko Brumen pravi:

  Ne morem pomagati, a meni je komentar 5. dokaj všeč. Simpatije pri ocenjevanju pač naj ne bi igrale vloge kriterija za estetiko ali etiko.

  :D

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Detelj, če se ne motim so ta zavarovanja v sklopu stanovanja narejena. Lahko pa daš seveda ekstra zavarovat za primer smrti psička. A kaj ti to nuca pri veterinarskih storitvah, to ni bistvo problema in to je zavarovalniški posel. Imam prav?

  Niko, dokler bos pes tretiran kot nadstandard bodo cene tako zasoljene in to ni fer.
  Vem, da je Pris potegnil primerjavo, toda kot sem zapisal, zdravnik, ki ima koncesijo, ti večino uslug naredi znotraj zavarovanja, privatnik pa ti kljub temu seveda zaračuna vse. Pri psičku izbire ni. In ne pozabi, za večino ljudi je pesek enako važen kot otrok.
  In ja, če ti je komentar cifra 5 všeč in če si ga res prebral in ujel cel kup primitivnih žalitev na račun mene, mojega psa in moje familije, potem ti, dragi Niko, ne morem reči drugega, da te je lahko sram.
  LP

 30. Niko Brumen pravi:

  Iztok, jaz pa lahko trdim, da bi tebe moralo biti sram, če v vsem, kar leti nate, iščeš le žalitve in humorja sploh ne opaziš. Še BOG si ne bi smel privoščiti takšnega tretiranja samega sebe.

  PES PA BREZ NADALJNJEGA JE NADSTANDARD IN VIŠJA KVALITETA ŽIVLJENJA. iN OBOJE SE PAČ PLAČA – S ČISTO VESTJO CELO BREZ VMESNEGA ALI OBROBNEGA OBŽALOVANJA. Moraš pa imeti mrcino res rad in se biti pripravljen na račun tega odrekati.

 31. ajda pravi:

  SPREHAJALEC, ne vem, kako ti ni jasno, da obstajajo vzvodi, ki ti bodo pristrigli peruti, četudi se skrivaš za anonimnostjo. Pri svojih komentarjih nisi žaljiv le do avtorja prispevkov, posegaš tudi v njegovo družino, kar se mi zdi skrajno neokusno in neprimerno. Očitno ti zmanjkuje municije za streljanje, zato greš s svojimi komentarji v skrajnosti. Ker si dober poznavalec na vseh področjih, ti je tudi znano, kaj se dogaja v sezoni lova, tistih, preveč razpasenih? In ugasnile bodo … v očeh, čigavih?

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, me res zanima kako bi ti recimo razumel ogabno šalo na račun svojega očeta ali pa na račun svoje žene ali bog ne daj celo otrok. Očitno si res površno bral vse te žalitve. Nisem rekel, da mi je prišlo do živega, saj se s takim prdcem res ne mislim ukvarjati na tak resen način, a še enkrat ti lahko rečem, da te je lahko sram, da ti je tako idiotski ter primitiven humor zabaven. Zelo sem razočaran nad tabo, Niko. Imel sem te za veliko bolj prebrisanega možakarja. Škoda.

  Ajda, tudi meni ni jasno, da gospod Sprehajalec ne ve, da večna anonimnost v dobi moderne tehnologije preprosto ni več mogoča. Je pa zanimivo, da ima gospod največ časa prav ob petkih in ponedeljkih. Ali če citiram besede pesnice Marjete Sitar:
  “Mir plava nad visokim popoldnevom
  zakinkal je veter nad brajdo
  poletne trave tam preko obstale so v statičnosti
  praši se po kolovozu
  strnišča žita živo rumena pod obronki vina tam zadaj.
  Vsakdanjost prostranosti; čarobnost tiha.”

 33. Niko Brumen pravi:

  :D
  Madona, dokazuješ, da je tisti komentar res dober – ne pa tudi dobronameren, to je pa res.
  :D

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, končujem debato s tabo in še enkrat z velikim razočaranjem ugotavljam, da nisi človek, za katerega sem te imel.
  LP

 35. Eva pravi:

  Ja noro je. Sam mim veterinarja se pelješ pa je denarnica prazna. Cene ampul se mi zdijo pa itak svinarija.

 36. Nick pravi:

  Ja saj ne morem verjet. Psa naj ti bi plačevala država, kenede – ampak država sem jaz.

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eva, točno tako.

  Nick, ne kolega, država bi morala poskrbeti, da to kar plačujem jaz, ne bi bilo tako zelo drago.

 38. Nick pravi:

  Ne zastopiš – država sem jaz in me boli q za tvoje pasje in druge traparije.

  Sicer pa le vprašaj veterinarja za kakšno pasjo uslugo in hitro boš izvedel, da on nudi le veterinarske STORITVE, pasjo uslugo boš dobil pa od psa, ki te poščije zastonj, če si le vreden tega.

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nick, te boli kurac tudi za vse ljudi, ki so ostali na cesti? In za psičke, ki živijo pri familijah, ki z njimi res grdo ravnajo? Pa za menedžerja, ki je pobral milijon evrov odpravnine? Pa za poslanca, ki ima 2000 evrov plače? Pa za Falcona in za Patrie? Pa za dražji bencin?

 40. Nick pravi:

  zelo si razširil temo in nocoj bom zelo slabo spal, ker me bo bolel q za vse to.

  eh, grem v naravo in to v tako brez psov in pesjanarjev, pa bo bolje.

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Le pojdi, tudi zanje bo bolje, da te ne srečajo.
  LP

 42. Nick pravi:

  boli me q zanje

 43. Niko Brumen pravi:

  Seveda, se bom oglasil – zgolj zaradi tega, da boš kdaj pozneje lažje doumel, da ni kriza v tem, za kakšnega človeka si imel mene, temveč za kakšnega človeka imaš sebe.

 44. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, imam se za človeka, ki se mu ne zdi zabavno, da mu kdo žali družino, dekle in psička. Če sem zaradi tega zate slab človek, tudi prav.
  In ja, zase bom poskrbel jaz, tebe za to ne potrebujem.
  LP

 45. Niko Brumen pravi:

  Razumevanje te pa očitno vedno daje, kadar ubiraš bližnJice in kadar si pod vplivom emocij: IZTOK, PA SAJ TI BI MORAL BITI ŽENSKA.

  MORDA STA PA S TVOJO PRIJATELJICO, s katero se tako resno znata zgrabiti, androgina – ONA ODNESLA MOŠKI, TI ŽENSKI DEL?

  :D

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, se greva malce šaliti na račun tvojega očeta in domobrancev? Boš zmogel brez čustev?

 47. Niko Brumen pravi:

  Seveda bom zmogel – mislim, da je v Sloveniji največ za prste ene roke ljudi, ki bi bili tako usposobljeni za to. Je pa vprašanje, če boš ti zmogel fitback?
  V bistvu me ne more prizadeti podlost ljudi – lahko me le njihova anonimnost. Moč, ki jo razkazuje bedak brez vsakega pokritja zgolj zaradi tega, ker se skrije v anonimnost in se zato niti braniti ne moreš, ker ne veš, na koga bi naj naslovil. Takega treninga sem pa tudi imel v letih svojega sodelovanja na blogih tudi dovolj. Ostane le še množica – krdelo, ki se loti posameznika. Pa še tu so bolj boleči tisti anemični osebki, ki “so omogočili Hitlerju priti na oblast” in se svoje razdiralne indiferentnosti sploh niso zavedali in se ne zavedajo, kot krdelo samo.

  :D

 48. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, končujem debato. Tudi zato, ker nima nobene zveze z zapisom o cenah za pse. In zato, ker zelo dobro veš kaj sem ti hotel reči. Navsezadnje si to sedaj tudi lepo priznal v zadnjem komentarju. Še posebej glede anonimnosti.
  Zdaj pa res LP, razen če imaš za povedati kaj o cenah za pasje storitve.

 49. Niko Brumen pravi:

  Sem vse o cenah povedal v 27. – če pa ti ne znaš brati, pa ni moj problem.

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, toliko dreka si natrosil po cifri 27, da sem na cifro 27 že pozabil. Pa brez zamere.

 51. Niko Brumen pravi:

  Joj, pa res priporočam bralcem, da si v 27. ogledajo, kaj je za dragega Iztoka – drek.

  :D

 52. nish nish pravi:

  Upam, da nimaš otrok…ti, ki pišeš, da so otroci interes in skrb države. Večje degenije pa še ne….

 53. Niko Brumen pravi:

  nish – štiri. A nobeden ni tako omejen kot ti.
  Torej – otroci niso interes države? Ljubi nudl! Potem je interes države izumrtje prebivalstva???

  :D

 54. nish nish pravi:

  Ubogi tvoji otroci…in ubog ti…ki si jih porinil na pleča države. Bolno.

 55. Niko Brumen pravi:

  nish – saj pismeni razume, da trdiš, da je izumrtje prebivalstva interes države. Ni treba ponavljati.

 56. blitz blitz pravi:

  Iztok, sprehajalčev komentar je res žaljiv in prostaški, vseeno pa ni brez soli. Nič manj prostaška in bedasta namreč ni tista izjava bogvekoga, ki jo sprehajalec citira v prvem odstavku. Ne vem sicer, ali gre za tvoj umotvor, a glede na milozvočnost izraza je to čisto možno.

  Skratka, primerjava hišnega ljubljenčka z otrokom je skrajno bedasta. Ker otrok bo nekoč odrasel in bo delal in družbi in družini povrnil vanj vloženo dobroto. Pes pa ne, če pa že, pa zgolj družini. Iz tega seveda sledi, da je nadaljevanje vrste v družbenem interesu, pasjereja pa zgolj v privatnem.

  Bolj ustrezna bi bila primerjava z vzdrževanjem avtomobila, pa čeprav je Matic nekoč d’jal, da motor je motor, pes pa je živ. Nabaviti si hišnega ljubljenčka in potem jadikovati nad stroški zanj je tako, kot če si kupiš avto, pa jadikuješ nad tem, da moraš plačati obvezno zavarovanje, registracijo in zimske gume.

 57. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Blitz, o tem, da me čudi, da si ljudje, ki res nimajo denarja, umišljajo otroka za otrokom in potem tarnajo, sem resda pisal, a nikakor na tak primitiven način kot skuša povedati Sprehajalec.
  Primerjave med psom in otrokom ne gre jemati tako dobesedno kot si jo ti, marveč v smilsu dejstva, da bi ljudje za svoje psičke res naredili vse, kar je možno. Isto velja tudi za otroke.
  Primerjati živo bitje in avto je vsaj zame stokrat bolj neumna primerjava. No ja, razen, če se na avto prav tako čustveno navežeš in ga imaš v svoji postelji recimo.
  In ne gre za jadikovanje v smislu, da nisem vedel, da so stroški, gre za dejstvo, da so cene res zasoljene.
  Po tvoji logiki bi lahko staršu, ki pravi, da je vrtec predrag in da nima denarja za šolanja otroka, rekel, da zakaj pa si ga je potem omislil, saj je vedel, da bodo stroški. Tako to ne gre, dragi Blitz.
  Sicer pa, mar ni bistvo bloganja, da zapišemo tisto, kar nam leži na duši? Pa četudi vemo, da je tako kot je.

 58. faust pravi:

  nisem bral vsega, bi pa dodal da pasje zavarovanje v sloveniji obstaja, ampak je ceneje če psa zavaruješ v avstriji ampak potem ne dobiš povrnjenih potnih stroškov

 59. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Fust, eh, potem si spet na istem.

 60. blitz blitz pravi:

  eh, iztok, pač ne razumeš. Seveda je pes živ, kolo pa le kolo. Ampak ni pa pes isto kot otrok, za vraga, pa četudi bi zanj vse naredil. Žal je Slovenija polna tudi kljukcev, ki bi vse in še več naredili za jeklenega konjička, kot denimo tisti pametnjakovič izpred desetletja ali več, ki je šel med točo avto pokrivat, pa je dobil ledeno žogo na bučo. Ampak to ni tema.

  Gre čisto preprosto za to, da so otroci naša prihodnost. Ker ko bova midva stara, bodo današnji otroci skrbeli za naju, ne glede na to, ali so najini ali ne. Plačevali bodo za najino zdravje in pokojnino. Zato je država, ne le naša, ampak vsaka, otroke prepoznala kot sadiko, ki ji je potrebno pomagati, da bo zrastla v steber družbe. Tako bom nekoč jaz imel koristi tudi od tvojega otroka. Od hišnega ljubljenčka pa ima korist, veselje in ljubezen samo lastnik in njegovi najbližji.

  Ker družba od tvojega psa ne bo imela kakšne otipljive koristi, razen če imaš morda maxipesa Fika :wink: , seveda ne moreš pričakovati, da ti bo krila stroške za njegovo nego. Država se z živalmi ukvarja le toliko, da jim zagotovi osnovne pravice ter da državljanom zagotovi varnost pred morebitni nevarnimi živalmi. Še vedno pa je žival luksuz, ne pa človekova pravica.

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Blitz, pa daj no, saj nisem kreten, paralele med psičkom in otrokom sem potegnil le v smislu, da industrija pri obeh igra na čustva in izdeluje vse mogoče pizdarije. Za kužke je prav tako na trgu vse mogoče, pri otroku pa je isto, recimo kurčevi teniski za 100 evrov, itak da so kjut, itak da ji starši kupjo, itak da so premajhni že čez 14 dni.
  Bodi prepričan, da tudi pesek da vsaj toliko veselja in radosti familiji kot otrok, včasih celo več, saj se nikoli ne joče in te je vedno vesel četudi ga kregaš, pa še skrbi nimaš, da se bo zadrogiral in prehitro zanosil :)
  Ne govorim o kritju, govorim o previsokih cenah. In to ne glede na karkoli boš rekel, ostaja problem in stvar, ki se mi ne zdi poštena. Jebat ga, pes je za državo čisti biznis, ljudje pa smo neumni, da smo nasedli.
  In ja, tudi otrok je nekaj podobnega. Sicer pa, kdo ti garantira, da bo skrbel zate in da vlaganje vanj zagotavlja neke vrste dobiček? Kaj pa če umre pri šestnajstih, ali če te bo postavil pred vrata in strpal v dom kot v zgodbi Mačkova očeta?

 62. sadistiq pravi:

  Ob smrti psa je tudi del mene umrl.. in ja, pes mi je pomenil toliko, kot nekomu pomeni otrok.

 63. blitz blitz pravi:

  iztok, to je pa problem lastnika in razvajanja, ne države. Zobna ščetka za psa? Suit yourself! Ne razumem, kaj bi torej rad? Prednost psa pred otrokom je vsaj v tem, da pes ne teži v trgovini, kaj naj mu kupiš, torej mu neumnosti kupuješ čisto po svoji volji.

  Nekateri ljudje imajo svoje pse neskončno radi, pa jim ne kupujejo vseh teh neumnosti.

  In isto je z otroki. Pač svobodna država in svobodna izbira.

  Ne drži pa, da se lastniki psičk, plavokrvnih seveda, ne sekirajo, da ne bodo zanosile. Poznam pirmer, ko so usekani lastniki peljali svojo rodovniško radost na splav v Milano, ker se je onegavila s plebejcem.

 64. Niko Brumen pravi:

  sadistiq: zezaš se, zezaš, a v bistvu je to res. Ko gre za življenje, je pač odgovoren zanj tisti, ki si ga je naložil. V čem je vzrok, da bi bilo življenje od življenja manj vredno? V egoizmu arbitra in v ničemer drugem: človeka boli, žival boli, človek trpi, žival trpi, človek žaluje, žival žaluje, človek se veseli, žival se veseli, človeka je strah, žival je strah, …

  V čem je torej tista finesa, ki nas dviga nad druga življenja? V razumu? Ja, saj ravno ta je tisti, ki nas naj ne bi spustil na nivo primitivnosti, kakršna je delitev na nas in njih zgolj po ključu vrste – v bistvu pa po ključu egoizma. Ko gre za izbiro otrok ali žival, je izbira jasna – a vendar temelji na našem osebnem egoizmu. Časi žrtvovanja živali po smrti gospodarja naj bi bili že za nami – če še ta element vnesem.
  Psihopatologija je pač psihopatologija in ne morala in etika.

 65. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sadistiq, te povsem razumem. Poznal sem žensko, ki je ni bilo cel mesec v službo, ker ji je umrl psiček. Sicer pa ti otrok ponavadi ne umre, ampak ti umreš pred njim, pri psičku pa je seveda drugače in ti vedno umre.

  Blitz, zobna ščetka, ja, še posebej za določene pse. Ne gre za razvajanje, gre za dejstvo, da če mu jih ne čistiš, mu zelo hitro izpadejo in ima potem hude težave pri hrani.
  Tudi otroku v trgovini neumnosti kupuješ po svoji volji :)
  No ja, razen če te ne prisili s pištolo :)
  Ni take razlike kot misliš, pravzaprav je glede določenih stvari popolnoma enako.
  Ne gre za to, da ljubezen do psa kažeš z nakupi, gre za to, da mu kupiš tisto, kar je res nujno za njegovo zdravje. Še več, ne poznam človeka, ki bi zapravljal po nepotrebnem za psa, vsak kupi tisto, kar je nujno in kar ga morda naserjejo v kaki pasji trgovini.
  Glede bojazni za brejo psičko, to pa se strinjam :)

 66. Nick pravi:

  Tudi zase se ne spomnim, da bi umrl prej kot moj pes, je pa seveda res tudi, da psa nikoli nisem imel. In pa tudi, pes ne umre, pes pogine.

 67. Niko Brumen pravi:

  Človek se pa stegne, kajne?

  Razlago, Nick! Kdaj kdo umre in kdaj pogine? Tudi ljudje so že poginili, veš – kadar so umrli zaradi takih, ki mislijo, da živali poginejo, ljudje pa umrejo. Taki pač lahko poskrbijo, da človek pogine in ne umre. Umreti ali poginiti je stvar načina, kako in zakaj kdo umre ali pogine.

  Pridobi si manjkajoče znanje v SSKJ III/stran 711, desna kolona!

 68. Nick pravi:

  Oh, kako veleumno in seveda tudi humano!!

  Žal v mojem elektronskem SSKJ niso označene strani in ne vem, na kaj misliš. Pa tudi za papirnato izdajo dvomim, da bi imela vsebino razdeljeno na kolone. Tvoji demagogiji bo še najprimernejše mesto za prvim šankom.

 69. Niko Brumen pravi:

  Pa si res deficitaren – očitno.
  Poglej POGINITI, da si razjasniš svoje zmote in zablode! In nehaj svoje amorfne možgančke obremenjevati z bremeni, katerim niso kos.

  :D

 70. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nick, predlagam, da spet odideš malo v naravo :)

 71. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  SSKJ, prva definicija:

  pogíniti -em dov. (í i)

  1. pri živalih prenehati živeti: živina
  je poginila od lakote; zaradi
  onesnaženosti reke so ribe
  poginile

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  SSKJ, druga definicija:

  ekspr. umreti: veliko ljudi je poginilo od lakote

 73. Niko Brumen pravi:

  Mr. Mojo: se ti ne zdi prav, da bi nekdo, ki dela iz pogina živali poseben ritualni ples človekove veličine, poznal pomen, ki se lahko nanaša tako na žival kot na človeka?

 74. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Niko, vsekakor, pomena sta semantično povsem drugačna. Ravno zato je uporaba glagola “poginiti” pri psu povsem sprejemljiva. Šele pri človeku dobi negativno konotacijo, razen, kadar gre za hrvatizem, ki izhaja iz glagola “poginuti”.
  Torej, če človek “pogine” kot pes, ni isto, kot če “pogine” v boju za svobodo ali v prometni nesreči.
  Prav tako ni isto ali “pogine” pes ali človek.
  Konotacije in razlike med njimi so jasne vsakemu, ki je prebral vsaj obvezno osnovnošolsko lektiro.

 75. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mojo, jaz za psa nikoli ne bom rekel, da je poginil, ampak da je umrl. Poginil se mi zdi slabšalno za bitje, ki ti je toliko let stalo ob strani in te spravljalo v dobro voljo dan za dnem.
  Rekel bi, da je vsaj zame velika razlika med eno kravo iz hleva in med psičkom, ki živi pri tebi doma.
  Pač moj pogled, ne glede na picajzlaste razlage in dojemanja nekaterih. Bistvo ostaja isto, bitja ni več.

 76. Niko Brumen pravi:

  Mr. Mojo: konotacije in razlike so jasne šele ob etiki in morali. To je pač bolj etično vprašanje kot zgolj jezikovno.

 77. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Brez zamere, a le bedak je ob smrti psička pozoren na besedo, s katero je lastnik psička označil njegovo izgubo.

 78. klemenix klemenix pravi:

  Opa :) Zdej si se pa na moje področje spravu :) Hja no, se strinjam, da je marsikatera usloga dosti predraga. Jaz s tem nimam velikih težav, ker pač pošlihtamo tako, da je čim ceneje. Drgač pa več kot to, da moraš ti svojega psička cepiti vsako leto (in odšteti zajeten kup €) ne glede na to, da cepivo učinkuje vsaj 3 leta, ne bi izdal :) Pač biznis, ni kaj.

 79. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, sem čakal, da se oglasiš :)
  Za pasjo kugo in še tistih šest bolezni sem tudi jaz slišal, da učinkuje dlje časa, zato pa mi ni jasno, zakaj ga hočejo sedaj, ko bo prvič v lajfu cepljen, cepiti dvakrat v razmaku 14 dni, rekoč, da tako bolj prime.
  No ja, steklina pa je itak vsako leto obvezna ne glede na to koliko traja, že zato, da te kdo ne toži, če tvoj pesek koga popraska.

 80. klemenix klemenix pravi:

  :) No, prav v primeru stekline je tako, da naj bi držala zadeva tri leta. Ti pa moraš psa cepiti vsako leto. Lep primer je po vaseh, ko so na dan cepljenja rrs vsi vaščani na kupu, kjer potem cepijo svoje pse in prispevajo zajetne kupe denarja veterinarskim ambulantam :) Drgač pa mislim, da odiranje pri malih živalih niti ni tako hudo. Ko bi vedel, kako se odira razne kmete pri živini…; Ni prav, da je tako, a tako je :)

 81. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, za živino vem ja, tam je še bolj hudo.
  A vseeno me zanima, če ga je treba res dvakrat cepiti v roku 14 dni za prvič pri psu starem tri leta proti tistim sedmim pizdarijam?
  Kar iskreno povej, saj ti ne bom odžiral posla. Če boš priden, bo naš Jodi tvoj pacient, ko boš končal faks :)

 82. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede stekline pa ga itak dam samo zato, ker je lahko pizdarija, če bi koga ugriznil. Ker živimo v mestu, itak ni možnosti, da bi ga napadla kaka stekla lisica :)

 83. klemenix klemenix pravi:

  Ah no, tega glede štirinajst dni ne bi komentiral drugače kot tako, da gre bolj kot ne zopet za obiranje denarja. :) Cepljenje pa zagotovo ne škoduje :) Drgač pa, če se boste odločili, da bi bogega reveža kastrirali se že lahko kaj pomenimo, pa bomo probali zrihtati po minimalni ceni :)

 84. barbara pravi:

  Cepljenje proti steklini je pogoj tudi, če želi prestopiti mejo

 85. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Oki doki, dragi prijatelj.
  Hvala za insajderski info :)

 86. klemenix klemenix pravi:

  Ni za kaj :) Drgač pa obilo užitkom s tem spom. Zgleda res care, tku da dolgčas vam po moje ne bo :)

 87. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, zato pa sta tudi potni list in čip, ma jebat ga, res je biznis, je pa kul, ko mu v potni list zalepiš slikco :)

 88. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, ma zdaj, ko je vroče, je res bolj len, pa očitno se raje igra otroki kot s tarcem kot sem jaz :)

 89. Nick pravi:

  Niko, sam sebe si negiral – pa briga me. Glede IG pa sem itak že izgubil preveč besed.

 90. Nick pravi:

  Sicer so pa najbolj svinjske cene za medvedje usluge.

 91. nuky pravi:

  “Celjan, okej, toda zakaj je tako drago četudi so zdravi?”

  Jah Iztok kaj misliš kakšne so pa cene cepitev za nas? ;P
  Kolikor sem čul npr. cepivo, ki ga bomo sedaj uvedli za 12-letnice proti raku na materničnem vratu cca. 300evrov.
  27 se čuje še kar poceni :)

  “To mi ni najbolj jasno, saj veterinar dobi plačo od države, le zakaj jo mora še od lastnikov psov?”

  Pa to mi ni blo najbolj jasno? Veterinar dobi eno ali drugo, odvisno ali je privatni al državni. Kako lahko oboje? ;P

 92. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nuky, meniš, da državni veterinar ne kasira za cepiva in vse ostalo?

 93. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nick, ti največ časa zapraviš za samega sebe, ali še bolje, za povsem nepotrebne komentarje.

 94. nuky pravi:

  Imam kolega ki je “državni” veterinar tu v savinjski in dobi plačo in to je to, zato menim da ne.

 95. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nuky, torej praviš, da si pri njem cepljenja, operacije, ampule in tablete proti glistam brezplačne?

 96. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Tablete proti glistam so brezplačne povsod, pri privatnikih in pri “državnih” veterinarjih.

 97. barbara pravi:

  Mr. Mojo, ni pa zastonj svetovanje glede tablet :) Mojemu sem naročila, naj na poti iz službe pri ‘državnih’ veterinarjih vzame dva Zantela. Dobil je račun, plačal in šel domov – zaračunali so mu svetovanje, on pa je mislil, da je plačal tablete …

 98. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mojo, tableta proti glistam je plačljiva. No ja, razen če je na računu res samo pregled, kar pa močno dvomim. A ta tableta je še najmanjši problem vsaj za malega psa, saj ena zadostuje za štiri mesece, ker mu daješ eno četrtino na mesec.

 99. barbara pravi:

  Iztok, razglistenje na tri mesece je dovolj. Katero tableto pa imaš?

 100. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, drži, zmotil sem se. To pa zato, ker mu morava dati sedaj že po 14 dneh, saj prej ni imel nobene zaščite vrsto let.

 101. barbara pravi:

  Aha, razumem. Super, da zdaj nekdo skrbi zanj kot se spodobi.

 102. janko pravi:

  Iztok, ker delaš tako krasne slike te moram vprašati, če lahko to prekrasno slikico uporabim tudi jaz na svoji nastajajoči spletni strani?

 103. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janko, lahko, saj ni moja, ampak linkana s spleta.
  Kot sem ti že dejal, po nepotrebnem provociraš in se delaš kretena, ki ne pošteka razlike med različnimi slikami in uporabo le teh.

 104. janko pravi:

  To, da si jo hotlinkal, še ne pomeni, da si opran krivde kraje, ti bedak neumni! To fotografijo je 2006 slikal Willie B. Thomas (www_._eyedesign-phototeam_._com). Človek, ki se preživlja s fotografiranjem in daje v najem PRAVICO DO PRIKAZOVANJA. Razumeš? Verjetno ne, ampak PRAVICO DO UPORABE te fotke so kupili na petsupplies4less, katerim si jo ukradel ti.
  Mislil bi si, da te je pismo s Cartooncomics zbrihtalo, pa ti zgleda še ni jasno. Vredu, te bom pa še malo prijavljal.

 105. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janko, upam, da boš na isti način prijavljal tudi vse druge slovenske blogerje in uporabnike forumov.
  Vseeno pa me zanima, če si morda Thomasov odvetnik ali kar sam Thomas, da te tako zelo skrbi za to sliko?
  Itak, da nisi, a ne, pač moderno je jebati Gartnerja. Pa četudi se je oglasil zavoljo fotke, ki jo je nekdo uporabil v žaljivem zapisu. Fajn, res fajn. Brez skrbi, zloba se ti bo vrnila. Še vsakemu se je.
  LP

 106. janko pravi:

  Moderno je ne krasti dela drugih za krašenje lastnega sranja. LP!

 107. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @janko: ne trudi se z razlago koncepta hotlinkanja. Poskušal sem pred letom-dvema, pa ni dojel…

 108. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janko, kot sem rekel, upam, da se boš na isti način oglasil tudi na ostalih blogih, ki počnejo isto.

 109. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mojo, sploh ne gre za to. Upam, da se tudi ti ne delaš neumnega in da premoreš vsaj ti malo več pameti kot modeli, ki se kurčijo na blogu Gartyja Fartyja.

 110. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @Iztok: tisto me ne zanima. Čredni instinkti in/ali udrihanje po šibkejših .. not my idea of fun.

  Hotlinkanje pa je neposredna kraja pasovne širine, ki jo nekdo plačuje. Zapovrh povsem nepotrebna, saj ti Siol brezplačno nudi prostor na strežniku, kamor bi lahko skopiral fotke in jih dal na svoj blog. Poglej, kako to ima urejeno Irena, čisto vse fotke so na naslovu http://irena.blog.siol.net/

 111. Tina M Tina M pravi:

  janko,
  ti mora da si en jebeno zdolgočasen tip z ogrooooooooooomno odvečnega časa v življenju. Prav neverjetno je, kaj tebi popestri dan :)

 112. janko pravi:

  @mojo – 10x 4 info!

  @iztok – ne, to bom počel samo pri tebi in ne bom te več opozarjal! Sicer pa spizdi kakšno fotko Anki ali Hadu, če imaš jajca! Verjemi, da če bi jih že imel, bi ti jih privila tako, da bi tanko piskal še mesece! Zdaj pa grem, ker si brezvezen! LP!

 113. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mojo, se pravi, da ona ne linka in slike na blog daje preko “dodaj multimedijo”, se pravi kot fotke, ki jih recimo slikamo samo, pa jih damo gor? Če to počne, me čudi, da seji blog ne napolni že po 14 dneh, saj je placa le 50mb.

  In ne govorim, da bi se moral pridružiti čredi, ampak o tem, da sem zdaj jaz glavna pizda za fotke, pa sem se oglasil le zato, ker je tip pobral moje osebne fotke in to v zapisu, kjer me žali in na blogu, ki je pizdarija name ves čas. Le kdo se ne bi oglasil, daj no, pizda. Zdaj pa me bodo drkali za hotlinkanje, se pravi za nekaj, kar počnejo praktično vsi.
  Eh, kr neki no. Bolje, da bi bil tiho.

 114. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janko, le zakaj bi spizdil Hadu in Anki, saj nisem idiot. Tega ne bi nikoli naredil. Vedno “spizdim” le tujim stranem za filme in podobno. Pa še to ne njim direktno, saj so že spizdene in visijo na netu. Daj no, kot to počnejo vsi. In nikoli se ne bi oglasil, če ne bi nekdo spizdil moje fotke in jo uporabil v žaljivem zapisu. Me res zanima, če bi bil ti tiho? Nefer si, kot sem rekel, zloba se ti bo vrnila, ne skrbi.

 115. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @Iztok:
  To, da je bolje, da bi bil tiho, je jasno. Lahko bi vedel, kaj se bo zgodilo.

  Glede tega, kako to počne Irena – ja, točno to. In ne, placa ne bi zmanjkalo, saj se je že takrat, ko sem ti prvič omenjal hotlinkanje, oglasil nekdo s Siola (ne spomnim se kdo, najverjetneje kar admin) in rekel, da za plac sploh ni panike, da samo pošlji mail, če ti ga primanjkuje. Če sem prav dojel, je teh 50 MB nek default, ki ga dajo kr vsem, pavšalno, verjamem pa, da jim za obiskani blog, ki jim štepa število klikov, ne bi bil problem pošteno odvezati megabajtni mošnjiček…

 116. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mojo, ampak, a ni tudi to kraja, saj vendar fotke ni posnela ona in tudi avtorja ne navede?

  Po tej logiki pa bi res rabil vsaj 500 mb placa.

  Tiho? Vedno pa ne morem biti tiho. No ja, zajebancija je uspela, ampak nisem pa pričakoval, da se bodo tudi modeli, ki jih nimam za kretene, tako idiotsko in nepošteno oglasili in prav čakali na kost za glodanje Gartnerja :)

 117. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @Iztok:
  Motiš se, tega ne počnejo vsi. Pravzaprav malokdo to počne, sploh v takšnem obsegu kot ti, relativno glede na število klikov pa zagotovo nihče na Blogosu, verjetno v celi slovenski blogosferi ne.

  Če si obiskan, si tudi izpostavljen, jebiga, ne moreš furat low-profile in sitne kraje.

  OK, jaz se s tem zaključil, kot sem rekel, nočem bit pripadnik tega blogerskega lynch-moba, samo razložit sem ti skušal zakaj menim, da nimaš prav.

 118. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mojo, okej, a daj mi še to odgovori, kaj je razlika med hotlinkom in tem, da sliko prav tako v bistvu spizdiš, saj nisi njen avtor in avtorja prav tako ne navedeš, le linka do nje ni možno videti na tvojem blogu?

  Da to malokdo počne, pa se ne strinjam. Daj no, poglej malo po blogih in forumih.

  Nikoli pa nisem rekel, da je to prav, to pa ne vem od kje si pobral?

 119. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Razlika med hotlinkom in tem, da imaš sliko na siolovem (ali svojem) strežniku, je v tem, da vsakič, ko nekdo odpre tvojo stran, promet plača lastnik strežnika, na katerem je fotka. Google it.

 120. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mojo, okej, kolega, bom povprašal admina, če mi res lahko poveča plac na blogu. Ker samo to je bil edini razlog, da sploh hotlinkam, saj mnoge slike čez čas ne delujejo, če jih daš direktno na blog, pa je stvar seveda drugačna in veliko boljša.

 121. ketna pravi:

  Vsi ste otišli u kurac. Odpre se tema o pofukanih psih a vi pišete o nesposobnih ljudeh, ki ne vedo kaj je: kondom, kontracepcijska tabletka, kontracepcijski obliž, itd.(zadne dvoje je brezplačno). Nekateri pišete o nekakšnih fotkah in mi sličite za borce avtorskih pravic, ki imajo piratske filme.

 122. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ketna, jebat ga, jaz sem dežurni krivec :)

 123. boštjan pravi:

  tip hotlinka po moje bi moral za 10 let na Dob, ker je le hotlinkal! sej če bi posilil žensko bi dobil le 2 leti, ker to res ni taka stvar kot hotlinkanje.

  Mojo – Get a life (pa naslednič ko boš gledal slike LiLo pazi, da niso hotlinkane)!

  kar se pa tiče psov & veterinarjev; kar jaz pomnim smo imeli 3 pse, kateri so bili samo redno obvezno cepljeni, ostale zajedalce smo napadli po potrebi (bolhe, klopi). 2 sta dočakala visoko starost brez kakaršnih koli ampul cepljenj in podobnega sranja, tretjega pa je nažalost zbil avto. upam si reči, da nista imela težav z glistami trakuljami in podobnim, vsi pa so imeli na razpolago svobodo naravo in pa kvalitetno hrano. cene veterinarjev so visoke, ampak zgleda, da si lahko to privoščjo, ker je dost bedakov, ki vsak mesec zlivajo strup po/v svojih živalih,….

  mogoče ne vem kaj govorim, samo dejte premislt mal zakaj na večini zadev (že na ovratnicah) piše, da niso primerne za mladičke. torej verjetno v večjih količinah tudi za odrasle pse niso primerne

 124. boštjan pravi:

  se popravljam: mojo le nisi taka baraba, je janko zgleda še hujši!

 125. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zdaj lahko z gotovostjo trdim, da starejšega psa ni treba proti kugi in ostlim zadevam cepiti več kot na dve ali tri leta. Žalostno pa je, da tega vsak veterinar ne pove iskreno, saj očitno rad zasluži.

 126. dolly pravi:

  Prebrala sem tam do prvega kreganja…potem sem preskočila do konca. Ne vem če je že kdo napisal glede tistega zavarovanja za psa. Sama sem si že dolgo želela psa, pa sem sravila na kup tisti denar in si priskrbela to malo žverco.Odštela 700€ za rodovniško čivavo. Ni mi žal. Čeprav mi največkrat postrežejo z : ‘Na koliko časa pa baterije menjaš?’ Kar me pošteno razpizdi. Nisem ga kupila zaradi trenutnega trenda,ampak zaradi dolgoletne želje,še preden je Paris Hilton sploh vedla zase…No, k zavarovanju. Tako le: cena zavarovanja je odvisna od cene psa in od tega kakšen paket vzameš. Jaz bi itak all inclusive,če že bom plačevala.Ker je razlika med paketi majhna. Ampak tle se pojavi problem. Pes mora biti star vsaj 6 mesecev(tenks, do takrat opravim že večji del stroškov,ki itak ne bi bili vključeni) in šele potem ga lahko zavarujem. Hmmm. In ker ni v zavarovanju vključenih cepljen in podobnega kar je obvezno in je res zelooo malo možnosti da moj čivavček ubije kakšnega psa ali pa ga hudo rani, je enostavno brezveze da ga zavarujem. No, če vem da bo zbolel in rabil ful operacij, potem ni brezveze. Ampak ko pride do tega zmeraj najdejo izhod da nisi upravičen do kritja stroškov. Kolegici so ob smrti njene psičke(ki je umrla za rakom in imela potrjene zdravstvene dokumente za kaj se je šlo )rekli: ja bo treba naredit še obdukcijo. Ki je stala dvakratno vrednost njenega psa, ona pa bi dobila povrnjeno vrednost svojega psa. In kaj boš potem? Pošlješ jih lahko nekam, drugega že ne moreš…

 127. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj te briga za ljudi. Sicer pa niso nesramni, le šalijo se, kar je razumljivo, saj so ti psički res majhni. Pa kaj.
  Huh, tole glede zavarovanja pa je res bedno. Ne splača se, sramota, pač služijo, še bolj kot na otrocih.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !