Evrosong 2009

17.05.2009 ob 00:07

Pa začnimo z nastopajočimi in si za vsakega izmed njih vzemimo nekaj trenutkov.

Takole so šli v današnjem finalu:

Litva

Odlična r’n'b pesmica, ki se je ne bi branil niti Justin Timberlake. Drži, če bi Slovenci na Evrosong poslali Soul Grega, bi naš nastop izgledal zelo podobno in seveda veliko bolje kot je v četrtek.  Brez dvoma ena najboljših pesmi letošnjega šova.

Izrael

Solidna pop melodija, premalo kičasta koreografija in malce preveč zlajnan refren.

Francija

Stilizirano, skulirano in velika vrnitev Francije, ki je bila zadnja leta močno v ozadju. Rekel bi, mešanica Lize Minnelli in Edith Piaf. Povedano na kratko, preveč kvalitetno za zmago.

Švedska

Tipična švedska blondinka, pravzaprav kliše, toda narejen tako, da prime in da sede v uho. Plus ravno prav bleščeča koreografija. Malo popa, malo opere, se pravi komad, ki mu lahko zavida predvsem Alenka Gotar.

Hrvaška

Lijepa Tena, po moje, Lepa Tina, osebno sicer nisem najbolj navdušen, toda vseeno lahko rečem, da je pesem dobra in da si je zaslužila uvrstitev v veliki finale.  Plus pravljično dogajane na odru.

Portugalska

Narodna noša in kontekstna koreografija, nekaj v stilu naše Lange.

Islandija

Moj prvi favorit. Prečudovita balada, ki boža dušo. Skorajda predobro za evro kič. Ravno prav močan vokal pevke Yohanne, ki deluje ravno prav nedolžno in prikupno za takšno pesem.

Grčija

Pozerstvo na kvadrat, še en Dima Bilan, še en Ricky Martin wannabe, ki obvlada narcizem, pozerstvo, nastavljanje in gibanje. Bistvu evro kiča in cirkus, o katerem Slovenci še vedno nimamo pojma. Blizu je bil Samuel Lukas, ki pa se žal ni dovolj pačil in afnal.

Armenija

Tisoč in ena noč, zoprni vokali, solidna podlaga, brez prave šanse.

Rusija

Kje je Dima Bilan, ko ga rabiš? U2 finta na odru, pesem pa poceni, tako glasbeno kot besedilsko, plus slika Doriana Grayja. In ja, mati je zajokala od tega, ker so jo zabolela ušesa.

Azerbajdžan

Okej disko hitič, na katerega se bo še plesalo. Ona je reševala tisto, kar je manjkalo njemu.

Bosna in Hercegovina

Enkraten vokal, ki bi ga težko dosegel celo kak Zdravko Čolič. Moj top 5 favorit, plus melos, ki ga fura Hari Mata Hari.

Moldavija

Še ena narodna noša, bolj živahna od Portugalske, prava energija pevke, plus vzklik, ki se bo prijel za nekaj mesecev. Pesem, ki dvigne na noge.

Malta

Lepa pesmica, kjer je vokal dovolj dober, da pevka ne potrebuje seksapila in dodatnega dogajanja na odru.  

Estonija 

Pevka, ki bi odlično sodila v kako azijsko grozljivko, ali še bolje v obleko Morticie Addams, no ja, v imidž Jadranke Juras. Dobra podlaga in vokal, ki ni najbolje pasal zraven.

Danska

Ronan Keating wannabe in pocukrana, a vendar povsem solidna pop pesmica, ki gre hitro v uho in seveda hitro iz ušesa.  

Nemčija

Še en mojster flirtanja in predstave, ki bi lahko učil slovenske mulce. Rok Ferenja, požri se od zavisti. Pesem pa tako tako, malo pop, malo roll, malo twist, malo naci fint, malo salsa, malo vsega na kupu. Tipičen hit, ki bi ga lahko pel tudi Lou Bega. Plus Dita Von Teese za piko na i.

Turčija

Preveč navadno in klišejsko, pa vendar všečno za evro ušesa. Plus trebušni šov in pevka, ki je za nekaj minutk sanjala o tem, da je Shakira.

Albanija

Super začetek, slabo nadaljevanje, albanska Miley Cyrus, no ja, albanska Britney Spears, no ja, pač še ena punca, ki misli, da zna peti. Plus malce scary dodatki na odru.

Norveška

Ljubljenec deklet, pravi mladi Ribak, nežen, romantičen in dovolj seksi, da pozabimo na kanček pomanjkanja pevskih sposobnosti. Plus okej telovadba na odru.

Ukrajina

Najbolj atraktivna koreografija, Lady GaGa wannabe, vrteča kolesa, Rimljani in enkraten šov. Dobra podlaga, okej vokal, škoda, da vtis pokvari zlajnan refren. Tako se dela, dragi moji. Plus pevka, ki obvlada tudi bobne in ki ji lahko čestita tudi Madonna.

Romunija

Moje favoritke in komad, ki mu napovedujem krasno prihodnost v evropskih diskotekah. Pussycat Dolls wannabe in refren, ki ga morajo za himno vzeti vse punce z Balkana.

Anglija

Brez dvoma najboljša pesem festivala, ki se ji še kako pozna Andrew Lloyd Webber. Plus pevka, ki si jo drznem postaviti ob bok Alicii Keys, ali še bolje, Leoni Lewis. Dokaz, da na Evrosongu po novem šteje tudi glasba. Kapo dol.

Finska

Če vam je kul scena, ki so jo pred leti furali 2 Unlimited, potem je bila tole vaša scena.

Španija

Energično, Pink wannabe, vendar nič posebnega, v bistvu najslabša od tistih, ki so finale dobili na pladnju.

Vrhunci prireditve:

- začetni nastop lanskega zmagovalca Dime Bilana, ki še vedno do potankosti obvlada pozerstvo in kič ter kot za šalo ujame esenco Evrosonga.

- ruski kozmonavt Padalka, ki se je javil iz vesolja, seveda le zaradi imena.

Kratek komentar polfinala:

Vsi moji favoriti so šli naprej, žal mi je edino Poljske in Slovaške, ki sta bili pač predobri za evro kič okus.

Slovenija:

Trik s skrivanjem pevke je trajal predolgo. Tako dolgo, da je folk v dvorani verjetno pričakoval najmanj King Konga, ali pošast iz Loch Nessa. Presenečenje ne vžge, pesem pa iskreno povedano ni bila slaba. Koreografija prav tako ne. Jebat ga, več sreče prihodnjič.

Glasovanje:

Norveška, ki je veljala tudi za največjo favoritko, je vodila od začetka do konca. Dobro so se odrezali tudi Anglija, Turčija, Armenija, Francija, Azerbajdžan, Grčija in Islandija, grdo pa so prezrli Romunijo, Ukrajino in seveda Litvo, ki je bila očitno res predobra za Evrosong.  Sosedje so dali sosedom, še vedno pa me zanima, koliko blefa je v teh rezultatih in kolikim so bile skladbe, za katere so glasovali, zares najbolj všeč.

Zmagovalec:

Mladi Alexander Rybak je resnično ujel svojo Pravljico, svojo Fairy Tale, toda njegova pesem brez dvoma ni bila najboljša. Je pač poslušljiva pop zadevica, ki ji manjka boljši vokal. In nastop čednega pobiča, ki mu bodo punce na oder namesto modrčkov seveda metale plišaste igračke. Lanski zmagovalec Bilan mi je bil veliko bolj všeč, toda Evrosong je očitno letos nagradil nedolžnost, ki jo je furala tudi Yohanna. Če ne nedolžnost, pa trend, ki ga čez lužo furajo bratje Jonas. Mladi Rybak je tipični najstniški idol, prav zato pa me malce čudi, da je zmagal, saj Evrosonga najstniki ponavadi ne gledajo. Hm, očitno so ga za svojega vzeli predvsem geji in pa mamice, ki so verjetno sanjale o zetu za svoje hčerkice. Jasno, če ne bi zmagal, bi bilo to največje presenečenje letošnjega festivala, njegova prednost pa je bila vendarle prevelika in je izpadla malce sumljivo.

Zaključni komentar:

Čeprav je šlo seveda še vedno za čistokrvni kič, je vendarle treba priznati, da je bilo cirkusa manj kot lani in da je bila glasba vendarle nekoliko v ospredju. Pač evro treš v pravem pomenu besede in šov, ki ga lahko Slovenci vedno znova zavidamo in ki se mu kanček približamo le pri kakem izboru za lokalno drag queen zvezdo. Pesmi so bile boljše kot lani, šova je bilo malce manj, v predtekmovanju pa so dejansko izpadli tisti, ki si finala niso zaslužili. Slovenija ni bila slaba, toda mnogi drugi so bili veliko boljši. Atraktivnejši in bolj zanimivi. Komentator Andrej Hofer je delo opravil solidno, a brez presežka. Peter Poles pa dejansko povzel bistvo našega nastopa. Če ga parafraziram, bi rekel tole: “Če bi bili Slovenci na odru tiho, bi nedvomno ujeli finale.” To bi bil namreč šov, ki ga Evropa še ni videla.

null

 

82 komentarjev na “Evrosong 2009”

 1. Tristan pravi:

  Mogoče smo geji vzeli Alexandra za svojega, jaz se za takim tipom niti ozrl ne bi, me otroci ne zanimajo, on mi jih pa kaže 16, ne pa 24. Dam glavo proč, da če bi ta komad izvajala punca, ne bi prišel niti do petega mesta. Tko so pa zdej dol vsi vlažni, tipi, najstnice, mamice… gaaah. No, se moram zdej mal pomirit. Vseeno mislim, da je bila v celoti gledano letošnja prireditev vrhunska.

 2. pikapoka pravi:

  Moja zmagovalka je Islandija in pika (odličen glas, stas in scena – res pravljično)… je pa bilo letošnje glasovanje živ dolgčas… že po 3 minutsh je bilo jasno, da bo zmagala Norveška… pa roko na srce meni ni bila ta pesem kaj nič pravljična… eh brezveze … ja drugače pa mi je bila Malta tudi odlična in Velika Britanija. Tu se pa potem vse konča. In ja še Danska je bilo cool. Ostalo pa je navadno sranje… Pa še eno vprašanje od kdaj je Izrael v Evropi? To mi ni bilo nikoli jasno. Po tem takem bi lahko na Eurosongu nastopili tudi Sirija, Libanon in Jordanija… Pa še Egipt bi lahko nastopal, pa morda Savdijska Arabija… Mah cel svet bi lahko povabili in bi bil to na koncu Worldvision ;)

 3. klemenix klemenix pravi:

  No, jaz sem poslušal le zmagovalca, ker me ta Evrosong res ne zanima in menim, da gre za metanje dnara stran. :) Kakorkoli, zmagovalec za moje pojme ni pevec. Dobro, da ima solidni backvokalistki, drgač bi pesem izpadla tako, kot če bi jo pijan dijak zapel v nekem baru sredi noči. :P

 4. Žogca pravi:

  Jaz sem zelo zadovoljna. Pesmi, ki so mi bile najbolj všeč: Islandija, Bosna, Norveška in Danska.

 5. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Albanka še kako zna peti in to odlično peti (ima za to tudi upravičena priznanja)… to ji je ob nagravžnem scenskem nastopu po albansko tudi edino pomagalo, da je prišla, kamor je prišla.

  Grdo si označil Estonke, ker ne štekaš, ki so imele odličen komad in izvedbo in bi se naši Quartissimo lahko učili od njih, kako se da nekaj s podobnim namenom izpeljat vrhunsko.

  Grdo si opljuval tudi Rusinjo po krivici. Res da se je sigurno šlepala na žirije, ker to ni komad za množice, je pa zelo dober.

  Norvežan je imel zelo dobro pesmico in ni kr en flirtač z bejbikami in mamicami. Na ESCju oseba z največ kilometrine in pojma o glasbi itak definitivno. Jo je pa res zapakiral v atraktiven aranžma in pridobil tako širšo publiko kot žirijo. Petje je popolnoma pasalo v koncept nastopa. Povsem dovolj dobro odpeto, s pravo deško barvo glasu, še polomljena angleščina je povsem pasala v ta koncept fanigaja. In za to gre. Logično, da če bi taisti komad izvajal kakšen Dežan, bi vse, kar bi se dalo pokvarit, pokvaril … haha …

  Se pa strinjam za Litovca, da jo je krivično preslabo odnesel. Premalo atraktivno, ja, je bil pa res vrhunski v svojem žanru. Ampak za ta žanr, ki je najbolj sodoben med sodobnimi, tovrstne žirije očitno še nimajo smisla.

 6. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ja, sicer je bil pa letos zelo dober šov. Presenetljivo veliko dobrih pesmi, nastopov in verjetno tudi zaradi žirije v večini precej bolj fer rezultat na vrhu. Skegljalo je razne hitiče tipa Grk in Finci in povzdignilo ta boljše (Islandko, Estonke itd.)

 7. Vanja pravi:

  Ni mi jasno po kakšnem ključu je lahko ta fantič zmagal, sai pesem ni nič posebnega, takšno pesem se da nardit v enem dnevu, vokal pa ima čist povprečen , res ,da je pesem bila dokaj komercialno usmerjena , ampak daleč od tega ,da bi bila dobra…

  Najbolj pa me jezi to ,da mi je frend drugi polfinalni večer reko,da je to zmagovalna pesem, in sem rekla ,da ni šans, da to zmaga, ker je pesem preveč povprečna, zdaj pa še je res zmagal…omg…:)

 8. Žogca pravi:

  Strinjala bi se, da je letošnja Evrovizija bila med boljšimi, vsekakor pa najboljša v zadnjih letih. Jaz osebno bom precej pesmi zelo rada poslušala to pomlad in poletje, prej temu ni bilo tako.

 9. Žogca pravi:

  Vanja, pesem je ljubka, on je ljubek. Plus še violina. Plus to, da je pesem napisal sam, tako besedilo kot glasbo.

 10. klemenix klemenix pravi:

  @Simona Rebolj: resnično upam, da se hecaš glede zmagovalca. Če je to tebi dober vokal, pol pa ne vem…

 11. Žogca pravi:

  Klemen, najpomembneje je v življenju biti ljubek, res, in on to je.

 12. klemenix klemenix pravi:

  OK :) Glede tega ga ne bom ocenjeval, bi blo mal čudno :) A najboljši vokalist pa vendarle ni.

 13. Žogca pravi:

  Ne, seveda ne. Ampak zato pa od vseh tam najbolje igra violino. ;-)

 14. Vanja pravi:

  Žagca, ni potrebno pretiravat, jaz tui lahko igram violino na playback, pa če jo v resnici vem ali ne, dobro no… Anglija bi lahk tut zmagala, odličen vokal in dobra baladna pesem.

 15. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Vanja:
  Tokrat pa res nakladaš. Sorči. Tukaj ni govora o nobeni violini kar tako na playback. Za tega dečka je bil tole hec, ker je sicer daleč najbolj šolan in uspešen glasbenik. Iz renomirane glasbene familije, violino igra od petega leta dalje. Je tudi skladatelj … ima tudi drugovrstne nagradice … Skratka, takoj je jasno, da ni kr en.

  Kaj si mislim o Angliji … hahaha … pa lahko prebereš na mojem blogu o finalu. Ne morem verjet, da si tako sterilna v tem oziru. Ko bi vsaj Estonke protežirala, bi še razumela.

  @Klemenix:

  Spet tupiš kvake. Gre za to, da je ta vokal in izvedba popolnoma v skladu z idejo pesmi … z besedilom, karakterjem komada, če že hočeš! Tukaj je vokal primeren. Kot je Nick Cave idealen za to, kar izvaja. Kapiš? Pogledat moraš koncept. Deček ni fušar … vse se pa sklada s tem, kakor si je zadevo zamislil.

 16. Niko Brumen pravi:

  Zame je bil letošnji Evrosong brez dvoma daleč najboljši do zdaj – najbrž zato, ker ga nisem spremljal.
  Zvedel sem pa tako tu dovolj.

  Skromen pripis: Zakaj nisem spremljal? Nikoli ne vem, kdo pri nas kaj prenaša in še srečo sem imel, da sem v tistem rednem listanju ob iskanju česa zame gledljivega vedno naletel na reklame – meni je pač vse tako zgledalo. Pa saj v bistvu tako gre le za reklame, trženje in prodajo.
  :D

 17. david.pelko pravi:

  Meni je bil dober Peter Poles, jaz bi jih na njegovem mestu minuto molka vlekel še vsaj 10s, da bi bila ta NEhumoristična voditelja še bolj v škripcih, hehe…

 18. Rado Rado pravi:

  Kaj hudirja ste slišali pri Litvi? Tam sem pričel zehati.
  Se pa strinjam s tabo Iztok glede Islandije. Mene je prevzela.
  Glede Slovenije, ne samo da vokala ni bilo mogoče “videti”, v kolažu vseh mogočih efektov, ga je tudi slišati bilo komaj mogoče. Najbolje je – po moje – slovenski nastop opisal hišni bloger Šuljič.

 19. Matej pravi:

  Meni je bila Angležinja nb. 1. Vesel sem bil, da je dobila tudi kar lepo število točk, glede nato da so bli Angleži ne glede na komad zadnja leta vedno pri dnu. Če bi na Eurosongu zmagovale najboljše pesmi in najboljši pevci, bi Angležinja pač morala zmagati. Že zaradi Andrewa Lloyda Webberja. Če je imela letos nekaj besede tudi žirija, si pač ne bi smela dovoliti, da ne bi dala njegovi pesmi 12 točk. Vse ostale pesmi so bile pa: skozi eno uho noter, skozi drugo ven. Imel sem sicer občutek, da so bile pesmi letos treh sort: počasne balade (večina zelo depresivnih), štance (ki se jih ne posluša več že 15 let) ter kvazi etno komadi. Za razliko od prejšnjih let je blo letos manj rocka, pa tud kiča ni blo tok.

 20. klemenix klemenix pravi:

  @Simona Rebolj: OK, to se strinjam. Ampak vseeno moramo priznati, da je vsake toliko časa celo zafušal. Ob sebi imam trenutno glasbeno izobraženega človeka, in če ta potrdi, da fant zafuša in ni ne vem koliko dober vokalist mu pač verjamem. Če se spomnim, je bil pri nas na Emi pred leti Don Corleone. Pesem všečna, a nobenega vokala. Je pa ta vokal popolnoma pasal v tisto pesem. Tako da vem, kaj hočeš dopovedati. Mene moti to, da je evrosong zmagal fant s sila povprečnim glasom. Višjih tonov ne drži itd…

  Drgač pa spet si me napadla, češ da tupim kvake. Kaj pa veš o glasbi, če smem vprašati? Jaz nekaj vem, poleg tega imam sedaj ob sebi človeka, ki je učen solo pevec. Tako da mislim, da tokrat vendarle ne veš vsega.

 21. pikapoka pravi:

  joj meni pa gre na žice zdaj to zbadanje in pikanje, kdo ima prav in kdo ne… pa pustite drug drugemu, da je nekomu neka pesem všeč drugemu pač ne… mi gre na živce ko hoče nekdo vsiliti svoje mnenje in pri tem ponižuje drugega… sama sem šolana glasbenica pa mi letošnja zmagovalna pesem ni všeč in pika… to je moj osebni okus… pač nekomu je bila pesem všeč in se veseli ob zmagi Norveške, meni osebno pač ne… zmagovalna pesem je čist povprečna… tolažim pa se z mislijo, da na Eurosongu v zadnjih 15 letih žal nikoli ni zmagala moja favoritna pesem ;) pač tak je tak bo… vi pa zdaj kar naprej pljuvajte drug po drugem

 22. miša molk pravi:

  klemenix, imaš ob sebi damjana murka?

 23. klemenix klemenix pravi:

  ah sej ni panike :)

 24. klemenix klemenix pravi:

  @miša molk: žalostno, da ob omembi šolanega glasbenika pomisliš na Damjana Murka. Verjetno je on zate res presežek kakovosti slovenske glasbene scene.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tristan, ti imaš za geja itak prav poseben okus :)

  Pikapoka, se strinjam, Islandija je bila tudi meni krasna. Tudi Anglijo se strinjam, pa navsezadnje tudi Malta ni bila slaba. Izrael? Hm, na to pa sploh nisem pomislil :)

  Klemen, se strinjam, poba res nima dobrega vokala. Metanje denarja stran? Ne bi rekel, saj je Evrosong v prvi vrsti biznis.

  Žogca, Danec me ni prepričal.

  Simona, Estonija mi je bila glasbeno odlična, toda pevkin vokal mi v tako zvrst preprosto ni pasal. Meni je dišalo po r’n'bju, pevka pa je pela etno. Rusija? Slab vokal, zanič pesem. Norvežan je zelo povprečen vokalist. Če si hotela dober vokal, si poslušaj Bosanca. Upam si trditi, da bi tole pesem veliko bolje odpel prav Dežan. Se strinjam, pesmi so bile res veliko boljše kot ponavadi, prav zato pa mi ni jasno, da so tako grdo spregledali Litvanca.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja, pesem Norvežana je bila okej, le njegov vokal je bil slab. Če ne bi zgledal tako kot je, ne bi po moje naredil ničesar.

  Žogca, no ja, vendarle ni šlo za lepotno tekmovanje, mar ne :)

  Simona, Anglija je bila daleč najboljša pesem festivala. Kaj vem, morda ste bili preveč obremenjeni z Webberjem in bi vam bila veliko bolj kul, če bi jo napisal neznanec, se pravi, da je niste poslušali, ampak imeli v glavi, da se meče ven z Webberjem.

  Niko, Evrosong že sto let prenaša le nacionalka.

  David, no ja :)

  Rado, Litva je imela enkraten r’n'b komad, ki se ga ne bi sramoval niti Justin Timberlake. Šuljič? Tako slab pa spet ni bil.

  Matej, tole je bila velika vrnitev Angležev, ki so Evrosong končno vzeli zares. Se strinjam, roka praktični ni bilo, tudi kič pa je bil nekam čudno v ozadju :)

  Pikapoka, ne jezi se, pri Simoni je tako, da če se ne strinjaš z njo, si pač debil :)

 27. klemenix klemenix pravi:

  @Iztok: zavedam se, da je evrosong biznis. A za države, ki od njega dejansko res nekaj potegnejo. Sloveniji kot taki pa je v breme. Veliko finančno breme. Vsaj jaz mislim tako.

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, to pa drži, Slovenija ima velike stroške. Tudi zato, ker gredo zraven tako velika delegacija. No ja, vsaj včasih je bilo tako. A vseeno menim, da je fino, da smo zraven. Če so lahko Bosanci in Albanci in še kdo, ni vrag da ne bi mogli biti tudi mi.

 29. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:
  Pesem Estonije ni imela kaj dosti veze z r’n'bjem, ki ga ti slišiš še tam, kjer ga ni. Veliko več je imela s tem, kar so podobno želeli v učinku naredit Quartissimo. To od Estonk je bilo pa pač na tretjo potenco. Minimaliziram resnico.

  Norveška pesem je pesem s karakterjem in k tej pesmi paše točno Rybakov vokal in vse. Dežanov vokal v kapaciteti ne dosega Rybakovega. Žal. Dežana, če nisi dementen, se na ESC odru pač sploh slišalo ni, čeprav mu gredo oktave dobro od ust … hehe … Kaj ko jih ne slišiš pač. In to z Bosancem in njegovim tipom pesmi nima najmanjše zveze. Vokal Bosanca je super, ampak super je tudi glas Danca, pa nimata nič skupnega. Mešaš hruške in klobase. Meni je super tudi Nick Cave vokal in ga nikoli ne bi zamenjala za Dežanovega, čeprav je omejen, ampak ima pa stokrat močnejši karakter … hehe … komadov pa prav tako ne menjam za Dežanove tretjerazredne vlašičerije.

  Za Litovca se strinjam, da je preveč pušnil. Rusija je bila zanimiva. To ni bil odličen komad, se strinjam, ampak dober predvsem v smislu zanimivosti. Vokal pa povsem primeren, kar se same barve glasu tiče, ampak ja, tega bi lahko izvajal še marsikdo drugačen. Tudi boljši. To je res. Pri Angliji pa osebno menim ravno obratno. Da bi se mnogo slabše odrezala, če je ne bi podpisal Lloyd. Precej na cedilu bi jo pustila veliko prej tudi žirija, če bi se podpisal kakšen Miha Kljukec. Hladen in rutinski, čeprav doteran komad. Vse je bilo hladno in sterilno. Za razliko od Islandke, kjer je štimalo vse v konceptu. Je imela pesem tudi dušo, prav tako izvedba.

 30. anna pravi:

  Gart – Estonija je bila s svojim outfitom nekaj daleč najlepšega, kar sem videla v zadnjih nekaj letih…od njenega obraza, do make-upa, frizure in obleke. Izvedba pa tudi odlična.

 31. STELA pravi:

  no, pa sem zvedela vse o evroviziji, pa še gledat mi ni blo treba:)

  mi je pa med komentarji nekaj “padlo v uč”, namreč –
  Simona Rebolj-čist tko mimogrede, a si ti tud v realnem lajfu tko groba/napadalna v izražanju in debatiranju?

 32. Niko Brumen pravi:

  Zvezdica, ti ga pa pihneš!
  :D

 33. Rado pravi:

  Stela, bila bi presenečena, sploh ni.
  V živo je pravi sonček. Edino kar je moteče v živo je, ker kar naprej puha cigaretni dim pod nebo.

 34. STELA pravi:

  Niko – zakaj se ti tko zdi?:)

  Rado – no, fajn da ni….men so namreč taki ljudje kar mal moteči:)

 35. Niko Brumen pravi:

  Stela – kaj misliš?
  :) )))))))))))))))))))))

 36. STELA pravi:

  Niko, ne odgovarjat z vprašanjem, to je zoprna lastnost. Sicer pa, važn da ti je smešno – itak vidm, da me nisi razumel:))))

 37. Vanja pravi:

  Zmagovalna pesem mi je za evrovizijske standarde všeč, Vanja zgoraj je pa ena druga Vanja.

 38. Vanja pravi:

  Ruska pesem mi je bila zelo všeč, fenomenalen glas. Všeč mi je bila tudi BIH čeravno je “pokradeno”, všeč mi je bila Portugalska….super ritem in lep glas, estonija b (črnolasa mladenka z modrimi očmi) mi je bila pa neprimerno bolj “pravljična” od Islandije, ki me niti ni prepričala.

 39. Niko Brumen pravi:

  Stela: ni vsak odgovor z vprašanjem zgolj odgovor z vprašanjem – so tudi taki z globljim pomenom.
  Morda bo pa Iztok vedel, če ga vprašaš? Poskusi(va)?
  :D

 40. Vanja pravi:

  Simona: glede Anglije sem prebrala na tvojem blogu in si zadela z žebljico na glavico. Mene se pesem ni niti malo dotaknila čeravno seveda ne bi mogla reči, da je pesem slaba. Ampak to je tako kot Whitney Huston -zame..nesporno je dobra vokalistka, fenomenalen glas, ampak se me ne dotakne, ne čutim strasti,meni se zdi, da ima kot vokalistka zjemne akrobatske spretnosti, ne “popelje” pa me nikamor.

 41. STELA pravi:

  Niko – s prvim stavkom se strinjam, je pa res, da si takrat, ko postavim direktno vprašanje, močno želim direktnega odgovora. Enostavno nisem vedno razpoložena za branje med vrsticami, za iskanje globljega pomena ( lahko se celo izkaže, da je pomenov več in kako za vraga naj potem vem, da sem našla pravega:)). Skratka, z izogibanjem direktnosti lahko nastane cela štala.
  Ne vidim pa posebnega razloga, da bi z vprašanjem, ki sem ga postavila Simoni (in glede na njen stil zdaj čakam, kdaj bo nazaj priletela bomba:)) obremenjevala Iztoka? Imam pa razlog, da sem to vprašanje postavila njej, ki je baje kot sonček, kot pravi Rado:) – zdaj mi je namreč vseskup še manj jasno in še bolj zanimivo:)))

 42. Niko Brumen pravi:

  :D

 43. Niko Brumen pravi:

  Če misliš še kaj vprašati – pohiti, ker grem sicer na sončenje!
  Sonček v srcu sicer greje, a porjavi ne. :D

 44. STELA pravi:

  Niko – ti se kr pejt sončkat, itak bojo vsi komentarji tuki gor počal:))

 45. Niko Brumen pravi:

  Stela – hvala, grem.
  Za komentarje pa ne verjemi, da je tako preprosto – če me bi še enkrat vprašala, bi dobila točno to, po čemer si spraševala. S posledicami vred.
  Si me pa dokaj presenetila, saj sem te kar precej podcenjeval. Opravičila najbrž ne štejejo, če so vezana na priznanje nečesa, o čemer pojma nisi imela?

  Bom pa opisal svoje sončenje – namesto opravičila.

  Na domači terasi. Ležalnik. Desno mizica s sadno kašo in beležka za beleženje misli, zasnov pesmi in podobne meditativne kložnje. Levo pod levo roko (že v senci neke čudne vrbe, ki se divje zvija v svoji nežnosti) pesa. Zadaj glasba – poslušam le mikse, ki sem jih sam presnel. Na meter in pol se spreletav par siničk, ki pridno nosi hrano naraščaju v krmilnici, ki je kakšnih deset do dvanajst metrov desno. Včasih kak maček, ki čuti poželenje po lovu, prekine mir, ko mora pesa po opravljanju poslov telesnega stražarja siničk. Pa menjava kaset (ja, sem tradicionalist, ki se še vedno zaklinja na kasetarje) na eno uro.
  Kosilo bi moral skuhati? Pa kaj – dokler sta kaša in sonce, bo že.
  UV faktor? Čeprav dovolj visoko, da je v prozornem ozračju nekaj večji, so tudi leta dovolj visoka, da se lahko nanj relativno požvižgam.

  No, dovolj dolgočasenja – grem na sonce.

 46. STELA pravi:

  Niko – prosim, pejt.

  benti je teb luštn…vem da ni lepo, ampak mal sem ti pa vseen fouš:)

  aja še tole….nč opravičila. Sem navajena, da me ljudje podcenjujejo, najrajš taki, ki me ne poznajo al pa tega nočejo… kdo bi vedel zakaj je tako…mogoče zato, ker (pri pisanju) nisem zadost resna…ampak taka je moja odločitev:)

 47. Niko Brumen pravi:

  Joj, če si kdaj fouš, pa omeniti še pastiričko, ki se šele privaja in je kmalu po začetku sončenja pila vodo iz pasje posode slaba dva metra od mene – bog ne daj, da bi trznil s čim drugim kot s trepalnicami, bi takoj odfrfotala. Hehehe, sem se pa ob tem spomnil, da davno pozabljen dogodek iz ribičije – s pižmovko (ne boj se, tokrat je ne bom napisal), ki me je zaradi opazovanja prisilila v mirovanje, dokler mi čik ni začel žgati kože in mesa. Česar pa nisem več prenesel – no, če bi imel meso nasoljeno … :D

 48. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Joj, kako mi gre na jetra ta Siol, ki dopušča klone imen. Se spomnim, ja, da je ta vanja zmedo že na mojem blogu delala nekoč. Ja, Vanja, se opravičujem. Se mi je zdelo čudno … pa ne zato, ker bi ti bila Angležinja všeč ali ne … ampak zaradi načina … pretiranega povzdigovanja ene strani in izredno pljuvaškega odnosa do Norvežana v tem primeru na način razkladanja, da ne zna igrat violine, kar je hitro preverljiv nonsens. Taka gartnerjanska fora v komunikaciji … hehe … in ti na tako plehnatih osnovah ponavadi vsebinsko ne komuniciraš, pa sem si rekla, kaj jo je pa zdaj tako razkurilo, da je izgubila nadzor. Okej …

  @Stela:
  Niti pod razno te nisem nameravala napast. Tistim, ki postavijo vprašanje, vedno vljudno odgovorim. Nadiram pa tiste, ki ne vprašajo, ampak postavljajo razne podtikajoče hinavske nepreverjene trditve, ker jih odgovor sploh ne zanima.

  Sicer si dobila verzijo dogovora že od odvetnika Rada, ki odgovarja namesto mene, čeprav je bil z moje strani že zdavnaj odpuščen vsaj stokrat, ampak me še vedno gnjavi s svojimi pro bono uslugami, ki so seveda večinoma škodljive in podkupljivo delajo za druge stranke. Cela jeba.

  Moj odgovor je pa tak. Ne, v živo sem res večinoma prijazna, vljudna in sploh pristajam prej na bonton, dostojnost. Razen v izrednih okoliščinah. Izredne okolščine nastanejo, kadar se kakšno neupravičeno živalasko bitje odloči to zlorabit, preglasit ali poteptar z vreščavostjo, predrznostjo in objestnostjo. Takrat doživi pa z moje strani dve verziji: Umik, v kolikor menim, da je človek sicer zaigran pozer, ampak sicer dobrega srca, samo ven se vleče s takim obnašanjem zaradi določenih osebnih zadreg. To so redki primeri. Drugi primeri puhlih objestnežev pa se lahko soočijo z nesramno in vulgarno zverino v meni, kakršno si edino zaslužijo.

 49. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, v Estoniji nisem ujel niti pikice Quartisima, zato res nimam pojma, zakaj nenehno vlečeš primerjave.
  Rybak je zanič pevec in to, da naj bi njegov vokal pasal v tak komad, je trapasto natolcevanje, pač samo zato, ker ti je bil kul. Nick Cave? Mojster svoje zvrsti, kot recimo Bajaga in še kdo, toda Rybak je pop pevec in to zelo slab pop pevec. To ni žanr v tako ozkem smislu kot Cave, ki je žanr zase, to je tipične klišejski pop. Daj no.
  Rusija? Se strinjam glede tega, da je bil komad zanimiv, a le zaradi ekranov in finte staranja.
  Ne morem se strinjati za Anglijo, meni je bila zelo všeč in me je pritegnila enako močno kot Islandija.
  Glede zamenjave stare za novo Vanjo, to bi ti moralo biti jasno že na začetku, saj je stara nesramna, pikra, žaljiva in napadalna, nova pa prijazna, iskrena in normalna :)

  Stela
  , Reboljeva je v resnici pridna kot mucek, prav zato si da tukaj vedno duška in očitno pokaže svoj pravi jaz :)

  Vanja, Moldavija je bila stokrat boljša od Portugalske, obe pa sta bile na isto foro.
  Whitney Houston se te ne dotakne? Eh, kaj bi človek potem še debatiral s tabo o Angležinji :)

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona,

  “Tistim, ki postavijo vprašanje, vedno vljudno odgovorim.”

  Daj no, da ne bom počil od smeha.

 51. STELA pravi:

  Lepa hvala obema za odgovor.

 52. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:
  Seveda ne veš, o čem govorim in nisi zaznal nič, saj je tvoje zaznavanje pri glasbi približno tako natančno kot pri filmu. Gre enako za klasiko (selo enako na godalih) vkomponirano v moderne ritme in izvedbo s poudarkom na “misterioznim” ženskim vkomoniranim vokalom. Na kratko. Popolnoma enak koncept v poanti, a premnogo kvalitetnejša izvedba v celoti.

  Seveda. Rybak je zanič pevec, zato je pa poleg zmage na festivalu mladih izvajalcev klasične glasbe, zmagal tudi na pevskem tekmovanju popularne glasbe Bodi Idol … hehe … In to še kot totalen mulc pred leti. Pri nas Peter Januš, tam pa on. Norvežani znajo bit res kreteni, ki pojma nimajo o petju. Gartner ve. Ne samo, da tak vokal paše v ta komad, ampak v njegov žanr nasploh, saj ima dečko močan občutek za glasbo in zase, za svoj karakter in barvo karizme. S tega spekta povsem enako harmonično dodelan koncept kot Nick Cave na drug način (čeprav gre za avantgardnejšo, manj spopularizirano glasbo seveda, ampak enako doseženo v harmoniji znotraj koncepta). In Ryback ni pop pevec. On je popfolk pevec, instrumentalist in skladatelj v tem primeru! To je avtorski koncept v celoti, ki se tudi pozna.

  Ruski komad je bil meni zanimiv, ko nastopa na ESC z ekranom in finto staranja nisem še videla. Ekran in finta staranja me je najmanj impresioniralo od vsega in se mi zdi celo, da je malo pokvarilo vzušje zaradi preveč videoizumetničenja v prvem planu. Na take fore se zalepiš ti v prioriteti.

  Ne pametuj drugim, kakšna sem jaz v resnici, ker me ne poznaš. Ker v živo nisi z mano še niti spregovoril, ampak sva si samo enkrat stresla roki v predstavitev. Deset sekund maksimalka. In tvoji trditvi bi se pa vendarle krohotali tisti, ki me poznajo, še najbolj pa moji prfoksi s srednje šole … hehe …

  @Stela:
  Drugemu se ni treba zahvaljat za odgovor, ker samo natolcuje in slučajno tudi zavaja na način, kot mu paše pač. Ne Rado, ne Iztok me namreč osebno ne poznata. Iztok samo na tresljaj roke, Rado pa je z mano kramljal tri minute, tako da …

 53. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  pardon … misterioznem ženskem …

 54. štulič pravi:

  @rebolj. kva_kva :roll: , ko ne bi v isti sapi omenjala Beatlov in Cavea s hitro pozabljivimi popevčicami!? Ipak ti ne priliči!

 55. Vanja pravi:

  Iztok hvala z komplimente. V resnici bi me zaskrbelo, če bi imel dobro mišljenje o meni tako, da najlepša hvala še enkrat.
  Moldavije se niti ne spomnim, tako da očitno name ni naredila nobenega vtisa. Portuglaska pa je. Zelo dvomim, da bi bilo na isto vižo, razne, če se ni Moldavija posluževala brazislkih in portugalskih etno ritmov. Če pa je imela Moldavijoa na sceni harmniko, npo ja, potem razumem, da si ti to pač zaštekal po gartnersko in je bilo na isto vižo v tvojem svetu risank. Kar seveda ne pomeni, da je v resnici portugalski komad fenomenalen, Moldavijski pa zanič, govorim strikotno o tem kako sem te komade dojela jaz.

 56. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @štulič:
  Ne še ti … komentarje na temo 3D in ne zgolj ploskve vrednotenja glasbe imaš ob koncu s prvega dela zapisa o Eurosongu na moem blogu. Od Betalov, prek RHCP pa do Deep Purplov, pa še povzetek intervjuja z vodjo Prljavog kazališta (se nadaljuje še pod drugim blogom o finalu ESC … hehe). Ne ljubi se mi tukaj jovo na novo pričkat o vsakem muskonterju na sceni posebej in z vsakim megaglasbeno poznavalskim pametnjakovičem s prefinjenim osebnim okusom z blogosfere posebej, res.

 57. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, okej, naj bo po tvoje, Rybak je najboljši pevec na svetu in njegov vokal je tako dober, da so jokali tudi angeli. Povedano drugače, boljšega vokala še nisem slišal.
  Glede poznavanja v živo, tudi ti mene ne poznaš, pa si najbolj glasna takrat, ko me je treba ocenjevati. Na tem področju si še hujša od mene :)
  In ja, da si tudi bna področju glasbe avtoriteta kot na področju filma, pa je zame nekaj novega. No ja, glede na to, da si nekaj časa nazaj trdila, da je Mary J. Blige zanič pevka in Timbaland povprečen producent, bi to že lahko vedel :)

  Vanja, ni panike, le razliko med tabo in drugo Vanjo sem razložil, da ne bom več prihajalo do nesporazumov.

 58. STELA pravi:

  Simona – če prav razumem tvoj komentar, se vi trije (ti, Rado in Iztok) v bistvu sploh ne poznate – ne onadva tebe ne ti njiju…torej vaš/vajin način komuniciranja, ki ful “diši” po nestrpnosti in ne-maranju nima neke realne osnove…je samo plod kemije, ki deluje tud prek netovih valov:)))….poznam ta efekt in…a ni zanimivo, da je to sploh možno?:)
  Iztok, dej napiš kaj na to temo…..npr. kako je možno, da ti prek pisane besede nekdo postane simpatičen oz. nesimpatičen …..tko nekak no:)))))

 59. Rado pravi:

  Stela,
  napačno sklepaš.

  Kar se tiča pa maranja, ali nemaranja je pa razvidno iz vsakega posamičnega komentarja. Ali avtor govori o materiji, o kateri se diskutura, ali pa skuša diskreditirati sogovornika. Zdaj pa beri komentarje in bloge Stela ter sama presodi kdo je korekten in kdo prestopa mejo dobrega okusa (in nestrpnosti).

 60. STELA pravi:

  Rado – berem komentarje in bloge zato sem tud vprašala:)

 61. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:
  Ne, to ni po moje, ker jaz nikjer nisem trdila, da je Rybak najboljši pevec na svetu, niti tega, da ni mogoče slišat boljšega vokala. To ti kot ponavadi reinterpretiraš in zlorabljaš moje izjave. Trdim pa, da je dober vokal in da odlično sovpada s slogom, ki ga je povzel in zložil zase. Torej se ne strinjam s tvojo drugo skrajnostjo, da je zanič.

  In spet. Ne, ni res, nikoli nisem glasna, ko je treba tebe ocenjevat. Nikoli nikjer nisem postavljala trditev, kakšen neki si in kaj ti počneš zasebno. Moje izjave v zvezi s teboj se nanašajo izključno na tisto, kar prezentiraš preko bloga. Če torej v komentarju zapišem, da ima Iztok mišičnjake za smešne pičke, je to zato, ker si to zapisal na blog in ne informacija, ki si jo izmišljujem iz tvoje zasebnosti. Ko pa ti bluziš o meni, da sem v živo pridna kot mucek in si zato na netu dajem duška, najprej govoriš o nečem, o čemer pojma nimaš, potem postavljaš pa še trditve, zakaj nekaj počnem, o čemer spet pojma nimaš. Pri tračarjih znotraj blogosfere sem jaz pač malček problematična, ker na blogu ne pišem o sebi, pa je toliko bolj težko sestavljat pravljice. Tako sem med drugim lahko že prebrala od kakšnega tabloidnega tepca, ki ga ti dojemaš kot enega izmed ljudi, ki so face, za razliko od mene in še nekaterih bednikov, da je propagiral kot preverjeno informacijo lahko dokazljivo smrdljivo laž na moj račun. To je seveda hkrati oseba, ki je dvema fantoma, ki sta odprla satiričen blog na račun blogerjev, napovedal celo tožbo za žaljivosti na njegov račun. Oh, kakšna občutljivost za svojo rit. Takšne ste face, mi bedniki pa vsebinsko komuniciramo precej drugače.

  In spet lažeš. Nikoli nisem trdila, da je Mary J. B. zanič pevka. Sem pa nasprotovala tvoji trditvi, da je to nova Aretha Franklin. In nikoli nisem trdila, da je Timbaland zanič producent, ampak da promovira na svetovno sceno največjo kič solato med poptelovadci. To mu pa uspeva očitno dobro.

  @Stella:
  Delno prav sklepaš. Z Iztokom sva si v živo samo stresla roki in se predstavila. 5 sekund. Z Radom pa je trajal klepet tri minute na nekem srečanju v krogu še nekoga drugega in ni se končalo dobro, ker je tisti nekdo ravno naklonjeno govoril o mojem blogu, zaradi česar je Rada od zavisti skoraj razneslo in je začel stresat neslane hujskaške posmehljive vice.

  Ne strinjam pa se, podobno, kot pravi Rado, da naša nestrpnost drug do drugega nima realne osnove. Seveda kemija vedno dela svoje, saj je večinoma itak plod realnih osnov. Vendar pa ravno preko pisanja ogromno izveš, kakšen je človek, kako razmišlja, kakšna je njegova mentaliteta itd. Na netu pač ni blažilca kakšnih simpatičnih gest, zadrege, zadržanosti itd., zato si ljudje dajejo duška in povejo marsikaj, kar v živo v določenih okoliščinah ne bi ali pa sploh nikoli ne. Rada na primer ne morem marat, ker je šovinist in mačist, še težje ga pa maram, ker v dialogu natolcuje, hujska in manipulira, da bi le diskreditiral sogovornika. Hkrati je patološka oseba, ki kar naprej samega sebe hvali, kako je človek prijaznosti in lepih manir. Za razliko od mene, ki tudi preklinja. Moje preklinjanje je seveda popolnoma iskreno, kadar se zgodi, njemu je laž nekaj normalnega, da je le zavita v lepe besede. Vrhunec hujskaštva je z mano obsedeni Rado dosegel, ko je spisal kar prispevek, kjer je poneveril izjavo, ki sem jo dala v nekem intervjuju za časopis Ona, da bi me blatil. Izpadlo je zelo neumno, saj so bralci preverili poanto izjave v originalnem tekstu in mu izrazili, da je njegovo početje navadna grdobija. Misliš, da se je opravičil? Kje pa. Uprizoril je pravi psihopatski diskurz izgovarjanja. Za piko na i pa še bolno zavistno pohujskaril, kako nezaslišano je, da me je novinarka povabila na ta intervju, ker nisem strokovnjak za partnerske odnose (o tem je tekla beseda) … haha … Seveda smo bili povabljeni ljudje, ki so se novinarki zdeli zanimivi za tak pogovor in ne strokovnjaki za partnerske odnose. Razen če je Rado mislil, da sta Miša Molk in Boris Cavazza doktorja znanosti za partnerske odnose. Skratka, Rado zna bit tak pizdun od človeka, da je včasih kar težko verjet svojim očem.

 62. Rado pravi:

  Simona pa ne odneha in ne odneha.
  Seveda sem jaz videl stvari drugače: http://rado.blog.siol.net/2007/12/
  Da bi bil zavisten? In te obenem imenoval sonček. To pač ne. V živo si prijeten deklič, tudi na blogu študiozna s svojimi blogi, vse kar ti očitam je, da se čustveno ne kontroliraš in v svoji sveti jezi marsikomu narediš krivico, ga užališ. To je vse.
  Še link do mojega videnja Simoninega intervjuja: http://rado.blog.siol.net/2008/08/28/simona-bila-naj-bi-zenska-ki-jih-imajo-moski-najraje/ , ki je Simono tako prizadel. Sem šel danes še enkrat brat vse, pa ugotavljam, da smo imeli odlično debato. Sem zadovoljen.

  Če je tebe Simona, moje videnje tako prizadelo, me zanima, če je tudi Katarino Kresal prizadelo, ko so ji na volilnem plakatu narisali brke in brado?! Če se javno pojavljaš potem boš pa že morala kakšno tudi gorko prenesti!

 63. STELA pravi:

  Za moj okus se besedovanje, ki prizadene, uporablja za tako nepomembne vsebine (npr. kdo je na eurosongu lepše pel) da peče glava. Zato mislim, da bi bilo pametno, da se tale debata zaključi na mestu, kjer je, ker do končne rešitve , ki bi bila ustrezna za vse »prizadete« ne bo NIKDAR prišlo, ker se le-ta sploh ne išče.
  Debata me je namreč spominja na krizna leta mojega zakona, ko sva si v ksiht metala vse podrobnosti, ki so naju kdaj iritirale, pa jih nisva rešila sproti…mislim, rešila do te mere, da jih v naslednjem prepiru ne bi več vlekla na plano in jih uporabila kot bojno orodje….tko da, žal mi je, da sem s svojim vprašanjem sprožila ves ta gnev, ki je prisoten v nekaterih prebivalcih blogosfere.

  Btw – Simona, moj nick je z enim »L« – odločila sem se, da bom zvezdica »z napako«:))))…. pa še tole – ne morem se strinjat s tvojim mnenjem, citiram: » ravno preko pisanja ogromno izveš, kakšen je človek, kako razmišlja, kakšna je njegova mentaliteta itd.« – govorica telesa je tista, ki dopolnjuje izrečeno besedo – »papir« pa prenese vse:))…ampak to je le moje skromno mnenje:)

 64. Niko Brumen pravi:

  Take debate so sol blogosfere in ne nekaj anemičnega, kjer si ljudje lezejo v rit. Še gliste so boljše od človeka, ki komu leze v rit – one gredo ven (če že ne morejo ostati v svojem, za njih, naravnem okolju, hehehe). :D

  Lep dan, gospe in gospodje in seveda vse gdč. in jungseli!

  Stela tista tvoja o ločitvi je pa tako naravno človeška, da te začenjam ceniti.

 65. štulič pravi:

  @brumen! Pa si se kdaj vprašal, zakaj so ti vedno prve na misli, zadnjice! In, da te gdč. vstrajno pušča na ignore!?

 66. Niko Brumen pravi:

  Moje besede so očitno kot dež!
  Mlakar je pa le Mlakar! :D

 67. STELA pravi:

  Niko, verjetno je res potrebna sol…ampak preveč slano ni zdravo…treba šparat ledvice in predvsem pazit na pritisk:))))

  hvala,niko….kolk je men mal treba, da se mi usta obrnejo v nasmeh:)

 68. Niko Brumen pravi:

  Meni ni treba nič drugega, kot človek, ki zjutraj ne smatra za svoje življenjsko poslanstv, da mora zatežiti.

  Sol je bila pa mišljena v drugem pomenu: “sol zemlje”, “neslanosti so brez soli” in podobno.

  :D

 69. STELA pravi:

  vem, da je bilo s soljo mišljeno to, kar si zapisal….jaz sem zadevo obrnila na štos:)….dokaz, da pri pisani besedi manjka govorica telesa:)

 70. Rado Rado pravi:

  Stela,
  si gledala Čarovnice iz Eastwicka?

 71. Niko Brumen pravi:

  Spregledal :) )))

  Pa še navaditi se bom moral, da nekateri pa le razumejo kaj zunaj golega konteksta.

  :D

 72. STELA pravi:

  Rado – sem…in zdaj k bistvu: zakaj sprašuješ?

  Niko – se zgodi…..oboje:)

 73. štulič pravi:

  ja_ja brumen :twisted: demagog.si! :)

  ..in to ti šteje; če bi še kakšne deviacije zaznal? :shock: , bi obelodanil.

 74. Niko Brumen pravi:

  Ja, Mlakar je pa le Mlakar in tista njegova o glistah, ki prilezejo iz zemlje, o stopanju in polpetih je še kako točna …

  In napoved v 66. je bila tudi povsem točna. :D

 75. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, dobra ideja za temo. Res je, s Simono se ne poznava, prav zato me vedno čudi, da toliko ve o meni :)
  Bedno mi je le to, da kdo od novih bralcev bloga, večkrat pomisli, da sem jaz tisti prasec, ki je nesramen do nje, pizda no, kot da ne bi vedel kaj je bilo nekoč in kakšna je bila veš čas in kakšna še vedno je. Sicer pa je že tale zapis dokaz, v kaj se spremeni tema, ko se ona oglasi. In trapasto mi je, da se potem čudi, da ji kdaj vrnem. Kot da bi pozabila kakšna je bila in da sem jo kljub nenehni nesramnosti vedno pustil na miru.

  Simona, tvoj glavni problem je v tem, da svoje zapise in samo sebe jemlješ tako strašno zares. In v tem, da še bolj zares jemlješ moje zapise in moje komentarje. Ko boš enkrat čez kakih sto let poštekala, da ni vse tako strašno resno in grozljivo odgovorno, pa bo vse v najlepšem redu.
  In nikar ne prodajaj svoje poštenosti in nedolžnosti, saj dobro veš, da, kadar se ne strinjaš z zapisom, ne zmoreš brez pridevnikov kot so bedak, bebec, kreten in podobno. Pa saj to ne ugotavljam le jaz, to vedno mnogi, ki so se s tabo spustili v debato, pa se nisi strinjala z njimi. Jaz še vedno ostajam pri izjavi, da te nisem napadal celo leto, ti pa si žalil sto na uro dan za dnem. Žalostno mi je le to, da se potem čudiš, da ti kdaj vrnem in da nisi nikoli tako fer, da bi priznala, kaka prasica si bila do mene.
  In res mi je čudno, da se čudiš, da te nekateri ne marajo, saj si vedno ti prva začela in dokazala, da je s tabo nemogoče komunicirati na nivoju, če se kdo ne strinja in če ga ne uspeš prepričati z argumenti. Tudi Dejan Kaloh je bil tak. Imel te je blogroli in te čislal, potem pa se enkrat s tabo ni strinjal, pa si takoj padla na žaljiv nivo. Ista si bila tudi pri Spookyu in recimo pri Klemenixu, ki je res fajn dečko, pa ti ni hotel nič žalega. Pa še bi lahko našteval. In ja, Pigac je kul, pač ne pusti se jabat in prav je tako. Ve kdo je in kaj je. Pika.
  Res ne vem kaj je tvoj problem, si pametna ženska, a tako kurčevo prepričana v svoj prav, da rataš žaljiva in primitivna. Pa na kurac mi gre, ker ničesar ne priznaš, nikoli in nikdar. To je idiotsko in res trapasto. In le poglej v kaj se spremeni vsak zapis, kjer se oglasiš, v osebno zmerjanje in žaljenje, ki z osnovno temo nima ničesar.
  In lep dokaz je tudi tukaj, najprej začneš dostojno debato, nato pa usekaš primitivno. Jasno, ker se s tabo kdo ne strinja. In ta je avtomatsko bedak, kreten in tepec, mar ne. Eh, bedno.

 76. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Stela:
  Ne strinjam se s tvojim skromnim mnenjem, kar se tiče poudarjanja prioritet. Je že res, da govorica telesa dopolnjuje izgovorjeno besedo, ampak to je pa tudi vse. In res je, da papir prenese vse, ravno zato je pa mnogo bolj zgovoren. Namreč govorice telesa se da priučit. Vsaka pametna pubertetnica konec koncev tudi trenira, kako bi izpadla čim bolj privlačna in vešča osvajanja ta glavnega frajerja na dvorišču. Bolj učljivim uspeva bolje blefirat. In revež je tisti, ki slabo posluša in pada na fore gestikulacij, ki niso nujno prostodušno servirane. Zna se zgodit, da se zvežeš s partnerjem, ki je tako prvivlačno telesno govoril … hehe … potem se pa hitro zgodi, da se samo prepiraš in si zmečeš v ksiht vse in še več … hehe … Ah, ja, saj to se ti je že zgodilo, kot si povedala.

  Telesna govorica je lahko veščina. Politiki in druge jasne osebe se je učijo. Priučit se da seveda tudi besedovanja. Vendar na netu, še posebej v smislu anonimnosti, se ljudje mnogo manj trudijo besedovat priučeno za nek cilj, zato je v tem primeru pisana beseda mnogo bolj zgovorna o pišočem. Ko spoznam človeka, ki ga poznam najprej po pisanju, mi njegov pojav služi zgolj kot morebitno dodano mnenje, ki ga pripnem v kontekst, nikakor pa ne za spremembo mišljenja o njem ali celo neverjetno presenečenje. Neverjetno presenečenje bi pomenilo samo, da mi gre presoja o človeku izredno slabo od rok in sem premalo pozorno brala. Sicer se vse ujema. Vedno.

 77. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:
  Vse to sva dala že skozi stokrat in že stokrat sem povedala vse o mojih kritikah tvojih zapisov, od Mladine dalje. Pa še kar cviliš in nekaj podtikaš o domnevnih mojih zanikanjih tega in onega, ker bi rad nekakšno priznanje po svoji meri, ki ga pa po tvoji meri pač ne boš nikoli dobil.

 78. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Lapsus … javne osebe in ne jasne osebe.

 79. SPREHAJALEC pravi:

  O JEBEMTI ČE TO NI CVET SLOVENSKE BLOGARSKE INTELIGENCE. MORE BIT, KER CVET SLOVENSKE LEPOTE ŽE NI, HE HE.

  SIMONA! KAJ PA TI KLE? SI PRŠLA DRUŽBO DELAT GALOFAKARJU? RABIŠ MAL SPROSTITVE? TI KR, TI KR. SAM PAZI, DA NE BOŠ POL ZAČELA TKO PISAT KO ON. ZADNE CAJTE TI MAL ŠEPA.

 80. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, ni panike, samo ne imej me za prasca, če ti kdaj pa kdaj vse tisto vrnem. Ko pa že zdavnaj pozabim, pa na ogenj znova priliješ nove pizdarije.
  LP

 81. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @sprehajalec:
  A res? Kaj mi pa šepa? (razen kontinuitete?)

 82. STELA pravi:

  No, pa mi je jasno zakaj se stvari začnejo zapletat takoj al pa zelo kmalu, ko se pojavi Simonin komentar:)

  Simona – v bistvu sem imela napisan mal daljši odgovor na tvoj komentar pa sem se premislila – pametnejši odneha :) lahko rečem edino to, da si ena mala »vsevedna« packica…hehe…s katero ni dobro češenj zobat, še posebno, če imaš svoje skromno mnenje…hehe…
  lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !