O naši blogosferi

9.05.2009 ob 18:10

Napočil je čas, da tudi sam povem nekaj stavkov o Siolovi blogosferi, katere del sem kar nekaj časa seveda tudi sam. Na to so me napeljali zapisi nekaterih blogerskih kolegov, ki zadnje čase zelo radi pišejo o tej temi. Jasno, med komentarji ne gre brez mojega imena, ki ga najbolj zagreto seveda omenja Simona Rebolj, ki še vedno ne more preboleti dejstva, da sem bil skupaj z njo izbran za Hišnega blogerja. Očitno je še vedno prepričana, da je visoko nad ostalimi, tako zelo visoko, da je Siolov blogos zanjo pod nivojem. Okej, toda zakaj za vraga potem še piše na njem? Jasno, zato, ker ima obisk, ki ga drugje ne bi imela, brez obiska pa tudi taka intelektualna veličina ne more živeti, pa čeprav nas ves čas zagreto prepričuje, da je nekaj več in da ni del popularnih ter cenenih blogov. In pozor, tudi pri njej se velikokrat oglašajo komentatorji, ki obožujejo lahkotne teme in bloge, ki jih sama tako zelo prezira. Povedano drugače, čeprav sanja o karieri najbolj kvalitetne piske na svetu, jo vedno znova useka realnost, ki ji pokaže, da jo berejo tudi povsem navadni ljudje, ki jih sama tako rada imenuje butci in kreteni. Sicer pa, ji kdo brani, da začne pisati za Delo, ali še bolje, za New York Times?

Zelo smešne so mi tudi ugotovitve nekaterih blogerjev, predvsem tistih »ta velikih«, recimo Chefa, Človeka in Fetalija, ki se imajo za nekaj več od navadnih smrtnikov. Prepričani so namreč, da je slovenska blogosfera mrtva. Da je na njej vedno manj kvalitetnih blogov, da ni več pravega odziva in da bloge pišejo le še povprečni bedački, ki pač nimajo kaj početi. V tem ne vidim nobenega problema. Blogov je kot nekoč. Eni so takšni, drugi drugačni. Enim se zdijo kvalitetni takšni, drugim drugačni. Le zakaj se je treba s tem obremenjevati in soliti pamet, rekoč, bloge naj pišejo samo pametni, ostali naj spizdijo. Lepo vas prosim, mar ni prav blog svoboda, ki jo lahko piše vsakdo, ki si tega želi? So bili blogi mišljeni kot neka huda kvaliteta in nadomestilo za resne medije? Morajo biti prav vsi blogi resni, globoki, filozofski in takšni, da jih prebira le peščica intelektualcev? Saj res, kdo mi lahko dokaže, da je blog Simone Rebolj boljši od bloga Irene Sirene, ki jo Simona tako zelo zaničuje, ker pač piše o svetu zabave? In kdo mi lahko dokaže, da je blog Chefa boljši od bloga Turbofolkerja, ki piše samo o jugo glasbi? To so skrajno neumne primerjave in skrajno bedaste debate. Pač dokaz, da so »ta veliki« res obremenjeni s svojimi blogi, saj menijo, da delajo nekaj velikega, nekaj prelomnega. Da so poklicani, da dajejo mnenje o drugih blogerjih. In da kvaliteto merijo le skozi svoje zapise. Vse, kar ni tako, kot bi bilo všeč njim, je zanič in pod nivojem.

Prav tako so mi čudni tisti, ki se nenehno obremenjujejo s svojimi zapisi. Rekoč, ne vem, če bom še pisal. Ne vem, če bi zaprl blog in zbrisal objave. Ne vem, ali še ima smisel, saj je blogosfera itak v kurcu. Ali pa, pišem samo zato, ker sem trmast. Po moje bom kmalu nehal pisati. Dajte no, kaj je to za eno sranje. Saj blog ni obveza in nekaj, kar morate početi. Blog je zabava in sprostitev ter sproščanje ventilov, kjer pač objaviš tisto, kar si želiš. Če vsak dan, vsak dan, če enkrat na mesec, enkrat na mesec. Pa kaj. Ko poslušam take debate, tako tarnanje, dobim občutek, da folk bloge piše samo zato, ker je moderno pisati, ne pa zato, ker bi v tem uživali in dobili filing, da imajo svoj časopis, svoj prostor, kamor lahko dajo vse, kar jim poželi srce. Še bolj čudni pa so mi tisti, ki pravijo, da ni pravega odziva, prav nikoli pa si ne vzamejo časa za odgovor kakemu komentatorju, ki si je vzel čas in pokomentiral njihovo objavo. To izpade zelo bedno, ignorantsko in nevljudno. In tak bloger seveda ne more pričakovati odziva in dejstva, da se bo komentator, ki ga je ignoriral, še vrnil nazaj na blog. In nikar mi ne prodajajte dejstva, da vam je vseeno za komentarje in obiskanost. Če bi to držalo, bi pisali na list papirja in ne bi objavljali, ali pa bi možnost komentiranja preprosto zaprli.

Zame je blogosfera skupnost ljudi, ki pač pišejo vse tisto, kar jih veseli. Če so zato v glavah »ta velikih« bedački, ki imajo slabe bloge, pa naj bo tako. Zame slabega bloga ni. Ni fer, da rečeš, da ima nekdo slab blog. In ni fer, da ga ocenjuješ na tak način. Za enega je nekaj slabo, za drugega pač ni. So pa dobri blogi, to pa drži. In kar nekaj jih je. A to ne pomeni, da tudi tisti, ki naj bi imeli slabe bloge, ne bi mogli imeti dobrih. Morda jih nočejo, morda se jim ne ljubi, morda bloga niti ne vidijo na tak način in svoje dobre zapise raje objavljajo drugje. Blog je svobodna odločitev posameznika. In ni pošteno, da nekateri v to posegajo in kritizirajo zapise, ki pač ne dosegajo stopnje, ki naj bi jo.

Kaj pa moj blog? Eni ga imajo zelo radi, eni ga sovražijo, pa brez njega vseeno ne morejo, enim pa gre tako zelo na živce, da ga niti ne berejo. Sicer pa, mar ni tako z vsemi blogi v slovenski blogosferi?

In še link do podobnega zapisa:

http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/12/26/pustite-nam-da-na-svoje-bloge-dajemo-kar-zelimo-in-kar-nam-srce-pozeli/

 

80 komentarjev na “O naši blogosferi”

 1. SPET TAVAM NAOKROG pravi:

  Napočil je čas, ko bi bilo dobro, da se ne obremenjuješ z blogosfero, Garty. Veš, na svetu je toliko lepih stvari, o katerih bi lahko pisal, in pri katerih se še nisi brez podlage oklical za poznavalca, da bi se lahko usmeril vanje. Recimo vzgoja zelenjave, zidanje škarp in podobno. Sicer ne bi bil uspešen, ker pojem kvaliteta tam ni toliko abstrakten, a poskusiti ni greh. Razumeš?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Razumem, zapisi o tem sledijo kmalu. Hvala za ideje.

 3. smoger pravi:

  turbofolker piše o jugo turbofolku..am I right?

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Drži.

 5. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  ….

 6. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Komentarji gredo zlahka brez tvojega imena, brez skrbi, gredo pa dokazljivo zelo težko tvoji zapisi o blogosferi brez mojega imena. Ne samo to. Celo zelo težko zdržiš, da mi svojih idiotskih zapisov ne bi kar posvečal in jih ovekovečil z bombastičnim naslovom. Hvala!

  In res. Nihče v blogosferi mi ne brani, da bi začela pisat za Delo ali za NYT. Kot mi ni branil, da sem lahko začela pisat za Dnevnik in še kam na primer. Imaš pa prav, kar se tiče ugotovitve, da blog pišem za bralce. Objave v časopisih in revijah ne garantirajo visoke branosti posamezniku. Odvisno je od marsičesa. Blog pa garantira, če se sam uspeš pobrigat za to na kakršen koli način že. In bolj kretenske izjave ne bi mogel spisat, kot je ta, da se kujam ob spoznanju, d ame berejo tudi povsem “navadni” ljudje, kar koli naj bi že to pomenilo v tvoji blesavi buči. Nasprotno. Ena izmed bistvenih tenj pri odločitvi, da začnem pisat blog, je bila pri meni, da ga skušam približat čim širšemu spektru hipotetičnih bralcev, četudi zato ne nameravam prilagajat vsebinskega nivoja in koncepta. Zanimalo me je, ali je mogoče, ker me je marsikdo prepričeval, da ni! Da večjo stopnjo branosti lahko dosežejo samo vsebinska triviala, slogovna sveta preproščina in seveda kratke vsebine. Pa ni tako preprosto. Mene sploh ne bi veselilo, če bi me bral samo ozek segment že prepričanih. Cilj mi je bil, da še koga pritegnem, ki se sicer česa podobnega sploh lotil ne bi brat že po defoltu. Bumbar!!!

  Drugo, kar je svinjarija par ekselons in jo moram pokomentirat, je pa hujskanje, kako zaničujem Ireno Sireno, ker pač piše o svetu zabave. In potem se kujaš, če te imajo za idiota! Nikogar na svetu ne zaničujem, ker bi pisal o svetu zabave. Tudi jaz kdaj pišem o svetu zabave. Gre za nekaj povsem drugega. In še v tem okviru, za kar gre, Irene sploh ne zaničujem!!! Zaničujem pa tebe. Zaničujem te, ker spišeš preveč idiotizmov na mesec, pa naj gre za svet zabave ali politiko. Predvsem te pa zaničujem, ker si hujskaški primitiven značaj, kar si na žalost dokazal že prevečkrat!

  In tebi, Iztok, nikoli ne bo mogel nihče dokazat, da je blog chefa boljši od turbofolkerja, če odštejem blesavost primerljivosti žanrov sploh. Tebi nihče ne bi mogel dokazat niti, zakaj je tvoj blog slabši od Baconovih esejev. Nemogoče. Pa ne zato, ker se meril dokazovat zlahka ne da. Ker si pač Gartner! To bo postal ponarodel sinonim za stupidnost in popolnoma sam si si kriv za to.

 7. Hombre pravi:

  “si hujskaški primitiven značaj”

  Čista resnica. Ko pa folku dojadi, pa prične s tisto “sovražite me, ker sem Iztok Gartner” lajno. Človek brez hrbtenice, ki ne bi za nič na svetu priznal, da je kdaj kaj (pošteno) zajebal. Ko pa gre za opozarjanje na napake drugih, pa je vedno prvi v vrsti.

  Drugače pa ni vreden tako dolgih komentarjev, Simona. Itak je preneumen, da bi razumel.

 8. fetalij fetalij pravi:

  “kar koli naj bi že to pomenilo v tvoji blesavi buči.” :lol:

  nisem mislil komentirat, ampak sem se narežal pošteno, hvala :D

 9. BT junkie pravi:

  Super člančič

 10. ketna pravi:

  @Simona

  Koliko denarja hočeš, da boš spravila svoje poste v 3-4 vrstice? Kako te naj motiviram?:)

 11. markopigac pravi:

  Iztok, boli te kurec kaj si drugi mislijo o tebi. Ce prihajajo na tvoj zelnik blatit tvoje ime ti pove vse o njih. Sploh pa ne vem po katerem kljucu so oni vec vredni od tebe in njihovi blogi boljsi od tvojih? Kaj je merilo? Obisk je verjetno na tvoji strani, kvaliteta zapisa pa.. Kaj Fetalija sploh kdo bere?

 12. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @ketna:
  Se da zmenit za priložen okvirni povzetek. Za primerno plačilo po dogovoru seveda. Izhodiščna cena je 1000 eurčkov.

  @markopigac:
  Tvoj komentar je za shranit. Pove ogromno o tebi. Na žalost pa s tem tudi mnogo preveč o tem, kakšni pisunarji se klatijo po naši krajini pod nazivom novinarji. Natolcevalci (ja, prekleto dobro veš, da Fetalija bere veliko ljudi) in prozorni zasmehovalci pomena kvalitete, ker pojma nimajo o merilih (lastna frustracija press). Meni bi bilo na tvojem mestu nerodno. Še posebej če obstaja v Sloveniji kdo, ki te celo bere.

 13. ketna pravi:

  @Simona

  Ok ampak podpiševa pravno formalno obligacijsko pogodbo, kjer nikjer pod spletom ne boš prekoračila več kot 80 znakov?:) In ja recimo Fetalij piše po tvojem mnenju ima Iztok neumne zapise vendar Fetalij ima prav enako po temi. Piše, da bi razbil tistega, ki se pogovarja in ima očala gor, zraven pa pozabi prišteti veliko ljudi kot sem sam, ki ga močno sonce zelo moti in dobim hud glavobol, če se izpostavim soncu. Potem sem izvedel, da sovraži Hello, Kitty. Res njegov blog je zelo drugačen od tega.

 14. ketna pravi:

  Pozabil sem dopisati: od tega, ki ga imaš ti za zelo slabega!

 15. klemenix klemenix pravi:

  Ojoj, pa spet Simona Rebolj. No, jaz bi rekel tako, da Simona pač očitno spremlja Iztokov blog in komaj čaka, da v komentarjih užali. Kogarkoli. Avtorja bloga (v tem primeru Iztoka) ali pač kakšnega naključnega komentatorja njegovih zapisov. Simona, prej pometi pred svojim pragom in se nato šopiri in ocenjuj bloge drugih. Zame npr. tvoj blog ni nič drugega kot navadno nakladanje ženske srednjih let, ki ima preveč časa in je jezna na ves svet, ker je ta ne ceni, tako kot si ona misli, da bi jo moral.Zase vem, da moj blog ni nič posebnega (če bi imel več časa bi se morda bolj potrudil) in zato ne kritiziram blogov drugih. Krtika tvojega bloga je pač na mestu, ker si tako samozavestno zapisala, da je določen blog zanič. Povrhu vsega si Iztoka označila za hujskača in moram reči, da večjega hujskača kot si ti na blogosu ni. Poglej kako hitro se za tabo na blogu oglasijo še tvoji podložniki, kot je npr. Fetalij. Eh, škoda besed glede tebe.

  No Iztok, kar pa se tebe tiče res upam, da je to zadnjič, da si v svojem zapisu omenil Simono Rebolj in jo tako malce podžgal, da se je oglasila na blogu. Pusti jo pri miru, da je ne bo več na spregled, ker se mi res ne da brati njenih kvazi intelektualnih debilizmov.

 16. Nurudin pravi:

  iztok, zakaj tako neresnično, rumeno obrekljivo, nelucidno, zakaj?? kako te ni sram. saj vem, ne more te biti, ker ne razumeš. in od kje ti ideja, da so pisci v delo kar sami po sebi boljši od blogerjev. ker so črke na papirju?

 17. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @ketna:
  Nč nikjer. Pristanem samo na dodan povzetek pod vsakim blogom. Za prvošolčke po duhu, ki jim gre branje tako slabo od rok, pa bi radi vsaj povohali moje teme. Demokracija press … hehe …

  Fetalij raztura s svojim stilom. Kitty v njegovem zapisu postane prispodoba še za marsikaj. Uspe mu skozi slog prelit na blog nianse svojega razpoloženja. To nima nobene zveze z morebitno užaljenostjo posameznika, ker nosi sončna očala iz kakršnih koli razlogov že. Osebno imam tudi občutljive oči in nosim sončna očala vse leto. Mogoče imam iz leta v leto bolj občutljive tudi zato, ker sem nora na sončne špegle in so moje oči že precej neodporne … hehe … Če jih zvečer že nimam zunaj na nosu, pa skoraj sigurno na glavi ali pa vsaj v torbici. Še huje. Pravzaprav so skoraj moj fetiš. Težko grem mimo stojnice s sončnimi špegli, ne da bi si kakšen nov všečen model kupila. To pa nima nikakršne zveze s Fetalijevim zapisom o sončni špegli manijah, ki jih on slabo prenaša. Fetalij ne piše iz izhodišča in s perspektive, da bi se mu lahko očitalo kakršno koli “znanstveno” neverodostojnost, nekorektnost ali grobo manipulativno kršenje človekovih pravic … hehe …

  @klemenix:
  Koga, zaboga, na svetu neki bi brigalo, kaj neki si klemenix misli o mojem ali katerem koli blogu na svetu. O čemer koli sploh. Po treh tvojih stavkih je jasno, da se zavedaš, kako nimaš nič posebnega za povedat in pokazat, zato tvoj blog ni nič posebnega in zato imaš kot pičkica sebi v tolažbo najraje takšne, s kakršnimi se enostavni identificiraš in potuhnjeno mlatiš po vsem presežnem od ničvrednega. V smeti se vrzi in poskusi razmislit enkrat v življenju, kako bi se izkopal iz njih. Dobrohoten in ljubeč nasvet.

 18. Niko Brumen pravi:


  Dovolj? :D

 19. Niko Brumen pravi:

  Ojej!

 20. klemenix klemenix pravi:

  @Simona Rebolj: boli mene kurac (oprosti izrazu, a nisi vredna lepšega) za svoj blog. Zdaj je kar naenkrat blog merilo za to, koliko je kdo vreden. Hudo ti zamerim to, da trdiš, da sem za v smeti. Me niti ne poznaš. Tako tudi jaz tebe ne, a ker nenehno sekiraš ljudi mi greš pošteno na jetra, ničvrednica bedna. Neka Simona Rebolj, koga za sto mater briga tvoje blebetanje. Kaj za vraga pa imašp ti pokazati na blogu? Za nakladancije si odlična, priznam. Prazna vsebina zavita v kup nakladancije. Sam ne znam tako nakladati niti se tega ne učim. Če bi pisal o tistem kar znam, bi pisal o anatomiji domačih živali ali kaj podobnega, nekaj kar pač obvladam. A ker nočem utrujati pač pišem o tem, kar mi gre na jetra, kar s mi zdi zanimivo tudi izven podočja, ki ga naj bi obvladal. Zato te prosim, da ne označuješ ljudi kako pametni so glede na blog. Nimamo vsi toliko časa kot ti, da bi po cele dneve sedeli za računalnikom, pisali članke za katere bi sami sebi ploskali in po drugih blogih sekirali ljudi. Sram te naj bo.

 21. šaci pravi:

  ful mi je smešno, kako simona rebolj bedakom v dolgih postih v detajle razlaga in dokazuje kok so neumni, oni so pa še zmer prezabiti, da bi dojel.

  prosim, nadaljujte.

  p.s.: kje je iztok, ful ga pogrešam, rad bi drkal

 22. STELA pravi:

  o pišuka, tole je pa skor tko, kot da bi sledila seji parlamenta – polno pljuvanja in nesposobnosti poslušanja oz SLIŠANJA, kaj je rekel nekdo iz druge “stranke”……….pa lep pozdrav od strankarsko (beri: blogovsko) neuvrščene bralke iztokovega bloga:)

 23. hXc pravi:

  lol overload :lol:

 24. klemenix klemenix pravi:

  @Šaci: neumen si ti. Evo, dovolj je bil en stavek. Sicer se pa tega ne grem, ker Simona ni vredna tega, da bi se debatiralo o njej.

 25. Vanja pravi:

  hahahaha klemenix are you for real ali samo furaš neko parodijo na Iztoka Gartnerja. Pretiravaš!

 26. nora pravi:

  Uh, nisem si mislila da je lahko blog tako pomembna stvar.

 27. markopigac pravi:

  @ simonarebolj: glede na to, da me citirajo razlicni slovenski mediji, me ocitno kdo res bere. in glede na to, da prodajam svoje delo tudi preko bloga, sem svoje dokazal. z razliko od tebe pa, huh, kdo si sploh ti?

 28. Vanja pravi:

  kdo te pa citira? Pozareport?

 29. klemenix klemenix pravi:

  @nora: tud jest nisem vedel :) Ampak takim patetikom, kot je Simona Rebolj očitno je :)
  @markopigac: ee vidiš!! :) Sem pa mislil, da sem neumen, ker so mi tvoji zapisi všeč. :) Hja, očitno se zdej določene logike kregajo med sabo :) Tudi jest sm že dobil par € za svoje določene zapise, pa nisem pisal nekih globokoumnih tez. Ah, Simona je alfa in omega slovenske blogsfere, a ne veš tega? :)

 30. őlli pravi:

  In kdo je Marko Pigac? Never heard of you.

 31. anna pravi:

  jaz te ZELO ne razumem. sprašujem se, kaj se dogaja tipom blogarjev, kot si ti, ki kot velik mislec tako zavzeto razmišljaš o bloganju in nekaterih dotičnih blogarjih…mislim si, kako žalostno je, da si ustvaril problem….seveda, ker te nekaj čustveno vežene na vso to parodijo…ampak, da imaš interes poimenovat blogarje, pred katerimi se počutiš ogroženega ali pa ti pač gredo – LE ZAKAJ – v nos…Človek, v tem primeru zame – nesrečnež, DAJ SE SPROSTI, ZADIHAJ IN ZAČNI ŽIVET ŽIVLJENJE. Blog je vse prej, kot to.

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, ne seri, pri Piromanu sploh ni bilo niti ene besede o meni, ti pa nisi mogla brez omenjanja mojega bloga in potem se je začela debata. Samo ti, Simona, samo ti.
  Cilj? Huh, nisem vedel, da blog pišeš z nekim ciljem. No ja, zdaj mi je jasno :)
  Glede mojih zapisov, finta je v tem, da so zate idiotski samo zato, ker sem z njimi ne strinjaš. Za marsikoga niso, zate pač so. In razlika je še v tem, da mnogi to, da se ne strinjajo, znajo lepo povedati, ti pa že v prvem komentarju padeš na primitiven nivo in začneš žaliti.
  Zelo bedno se mi zdi, da me vedno znova označiš kot nekoga, ki je nesramen in hujskač do tebe. Pizda no, kot da bi pozabila na vse svoje grdobije iz Mladine. Zakaj za kurac niti enkrat nisi fer glede tega in se vedno znova skušaš prikazati kot žrtev, se pravi, glejte ga, Gartnerja, kako nesramen je do mene. To je tako podlo in ogabno, da smrdi, Simona. Jaz sem te pustil pri miru kot drek, tudi ko sem pisal blog, ti pa si vedno znova uletela in žalila. In to prekleto dobro veš.
  Ko smo se srečali v živo, sem bil prepričan, da boš okej, pa je trajalo samo nekaj dni, pa si spet začela po starem. Veš kaj, morala bi me pohvaliti, da sem se bil sploh sposoben meniti s tabo velikokrat povsem normalno po tvojem nizkotnem sranju. Ne pa da se čudiš, ko sem ti spustil kako pikro, kot praviš. Ma boli me kurac za vse skupaj, samo res mi gre na kurac, da se delaš tako neumno in da tako grdo pozabljaš svoje pizdarije in da enkrat za vselej ne priznaš kdo je bil prvi ogaben, kdo pa je to postal šele kasneje.
  Zelo smešno mi je, ko praviš, da sem sinonim za idiotije in da se mi vsi smejijo. Daj no, par modelov na blogu to počne, ker jim grem pač na kurac in to je to. In nisem edini, Simona, tudi ti greš mnogim na kurac, tudi Crnkovič, tudi Dajana, tudi Katarina, tudi Štern, pa kaj, to je del igre, a samo ti iz tega delaš nek big deal. Očitno zato, ker še vedno misliš, da sem samo bloger in da je to edino kar počnem. Daj no, ne smeši se. Boli me kurac za bedake na blogu, pač tako je, če maš popularen blog. In veš kaj, idiot sem za idiote, je pa veliko tistih, ki so jim moji zapisi čisto kul. Pa četudi se ne strinjajo z njimi. Idioti, med katere očitno sodiš tudi ti, pa jih berete in razumete kot vam paše, se pravi tako, da jim lahko potem že iz navade kontrirate.
  In Simona, pozabljaš, da je cel kup ljudi, ki imajo tebe za zagrenjeno tečno in frigidno pičko. Tudi to bo potemtakem sinonim? Daj no, zbudi se in pozabi že enkrat, da ima blog kakšne zveze z resničnim človekom. To ti je že stokrat rekel Spooky Mulder.

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hombre, kolikokrat si me srečal v živo in koliko minut sva se pogovarjala?

  Fetalij, pokroviteljstvo ti ne paše. In samo zato, ker pišeš blog, si ga žal ne moreš privoščiti. Vsaj z mano ne.

  Marko, cenim te tudi zato, ker si zelo hitro pogruntal Simono. Dejan Kaloh je rabil zelo veliko časa, Spooky pa ne upa :)

  Klemen, hvala, ker razumeš in si eden redkih, ki se oglasi in pove resnico. Ostali so modro tiho, kar ji zamerim.

  Nurudin, pojdi komentirat k Simoni, tam izpadeš bolj pametno.

  Šaci, še kar na drogi?

  Vanja, ko braniš Simono tudi takrat, ko tega ni vredna, te je lahko sram. S tem dokažeš, da nimaš lastne hrbtenice.

  Olli, kdo pa si ti?

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Anna, lep komentar, toda zdi se mi, da si ga zapisala na napačnem blogu.

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nora, pomembni so tisti, ki ga pišejo :)

 36. anna pravi:

  vsekakor so tvoji komentarji v novem slogu povsem slaba poteza :twisted:
  Nekako ne gredo skupaj z ustrezno komunikacijo med tabo in kritikami…tvoje preusmerjanje in t.i. bežanje sta nezrela…sicer pa, če si našel smisel v takem polemiziranju, je zadnji čas, da napišeš še knjižni bestseller.
  ko pišem komentar, je le-ta vsakič zelo ozaveščen. Seveda je namenjen tebi, g.Človek Iztok G.

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa še nekaj mi je zanimivo, da s Simono potegnejo tečnobe, recimo Človek, Chef, Nurudin, Vanja…face pa jo takoj pogruntajo, kar je jasno, saj ni “naša”, se pravi ni kul, je sitna, zagrenjena in zategnjena. Zato pa ji gremo na kurac tisti, ki se imamo fino in ki se zabavamo in ki štekamo, da kak zapis ne gre jemati dobesedno, ampak na nekoliko širši način in s smislom za humor. Ker ima Simona v glavi, da mi nimamo smisla za humor, marveč, da ga ima ona, seveda nastane problem :)
  In njena tipična drža se je pokazala tudi tukaj, v komentarju Klemenu, kjer je nastopila tako kot vedno nastopa. A itak brez veze debatirati, saj jo bodo določeni hvalili tudi takrat, ko bo zaklala svojega moža in rekli, da je bila pač boga, ker je ni razumel.

 38. smukc pravi:

  @Iztok, zdi se mi žalostno, da ti Simona razlaga vedno iste reči. zagretega omenjanja tvojega imena ni bilo- kvečjemu enkrat, pač pa si se pojavil sam. in zopet je tvoj zapis poskus ustvarjanja javnega mnenja, da bi se ”bralci” polarizirali, seveda, tebi v prid. pozabljaš pa da jih boš dobil po riti od tistih, ki sploh še visimo na temle usihajočem portalu. tvoje iskanje neumja v sebi, pa je preseglo zdravo mejo. ko se boš zavedel, te bo ubilo. seveda, pa ti privoščim, da bi ne nikoli spoznal. tvoj zapis se mi zdi iskanje pozornosti in špetira. verjetno nimaš kej bol pamentnega za delat, kot da iščeš špetir? ka ni že dosti vojn na svetu? damn! ti zameriš svojim borcem, ker se niso oglasili? človek enkrat se boš ustavu in ugotovil, kako zelo si psihično sesut.

  na tvojem mestu, bi se odklopil od interneta. ta odvisnost je razžrla tvojo osebnost in ostala bo le še školjkina lupina.

 39. smukc pravi:

  face, ki imajo smisel za humor? to ni več smešno, ampak je boleče. ti laži komu drugemu. vsak k ni nov tle, približno ve kako stvari stojijo.

 40. Mejko pravi:

  Samo to bom rekel – upam, da Iztok kdaj ne pade na realna tla, ker mislim, da resnice ne bi mogel prenesti. Da zreducira vse ljudi, ki se mu posmehujejo, na “par modelov na blogu” … oh, boy.

 41. Ančka iz okolice Celja pravi:

  Ooooo, kako lep zapis. Jas sem z tabo, Iztok, drži se!

 42. milena pravi:

  Blogovje je – pa saj drugače ne more biti- prav tako popredalčkano kot slovenska realnost.
  Prej, preden se preberejo komentarji, se že ve, koga bo kdo ozmerjal in komu rekel, da je debil.
  Presenečenja so tako redka, da so zanemarljiva.

  In četudi nekdo napiše le “danes je lep dan”, bodo določene osebe iz tega naredile tak sekret, da se bodo čudili še marsovci.
  T. i. “zavezniki iz istega predala” pa bodo dotični stavek malodane predlagali že za Nobelovo nagrado.

  Tako je to in tudi v tem dejstvu tiči razlog, da- kot se je že razpredalo-Blogosvet izgublja v svoji sočnosti.
  Sojenice nam pač niso dale občutka za komunikacijo.

 43. Niko Brumen pravi:

  Hooo: zbor antigartneristov?
  Bom poskusil spremljati, kdaj imajo ti stratusi mesečno ali pogoje za nastanek. Da je Gartnerjev blog primerno okolje za njihovo množitev, mi je že jasno.

  Milena, danes ni lep dan! :D

  Dober dan in naj se meglice razkadijo, da se bo videlo ravno poljé!

 44. dr. Onyx pravi:

  Siolov Blogos bi bil lahko money maker, če bi šefi opazili kemijo med blogerji in postavili ring z blatom, kjer bi se klofali med sabo. Za razumno ceno sem pripravljen kupiti tudi abonmajsko vstopnico.

 45. NORicA pravi:

  Na vse vaše pogovore si želim dodati samo tole izpoved Loesja:
  “Včasih si želim, da bi bil tako nor, kot drugi pravijo da sem!”
  Paše, kajne?

 46. krš pravi:

  Kdo ma dalšiga???

 47. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smukc, kaj pa mi pravzaprav razlaga Simona? To, da sem idiot in da so moji zapisi idiotski, a ne? Super, ni kej. Pa daj no, kolega, kot da ne bi vedel, da Simona nenehno omenja moje ime na drugih blogih. Pa četudi nima nobene zveze s kontekstom. Ko pa nekdo o meni kaj zlobnega napiše, pa takoj pristavi svojo pizdo. Saj nisi slep, porka madona. Ma kakšno javno mnenje, daj no, pač zapis, to je vse. Saj ni prvič, da pišem o blogosferi, kaj tečnariš ravno tokrat. Itak, a ne, ko pišejo drugi je okej, ko se oglasi Gartner, pa je takoj panika, mar ne. Bedno, kolega, res bedno. Ko so nesramni drugi, ni panike, ko sem nesramen jaz, pa zgražanje, a ne? Kurac vse skupaj, res. Po tvoje moram biti tiho in požreti vsa sranja, a ne? Samo tako bom faca v tvojih očeh, mar ne? Fajn, ni kej. Vsak, ki ni nov, bi moral vedeti kako je, kolega Smukc. Prav vsak, ki ni nov, bi prekleto dobro moral vedeti kdo je za špetire, kdo pa ne. Očitno si nov, da pišeš take kozlarije. Lahko pa pobrskaš malo po starih zapisih, pa boš videl kako je bilo. Pizda ej, kako serješ, prav vidi se ti, da obožuješ Simono tako močno, da bi ji oprostil četudi bi ti odrezala jajca. Kretensko in nepošteno.
  In prav smešno je kako še vedno misliš, da je blog bistvo mojega sveta in da delam samo to in da sem samo to. Daj no, to je šele idiotsko.
  In on meni o vojnah, pizda si nepošten. Bog ne daj, da bi to kdaj rekel še komu drugemu. Itak, da ne, Gartnerju je pač moderno srati, a ne. Fak no, kot da bi se res delal zdajle totalno neumnega. In ja, so face so, Klemen je ena izmed njih. Le zakaj ni on recimo nikdar tako beden kot Simona? Zato ker je kul, ker je faca, ker je sproščen, ker je okej človk. Še sam si enkrat rekel, da me občuduješ, da prenašam vse to sranje številnih kretenov, zdaj pa se oglasiš in si sam eden izmed njih. Bedno.

  Mejko, realna tla? Kaj pa so realna tla? Da sem kreten 2000 ljudem? In kaj zdaj? Jaooo :)

  Milena, vendarle pa je razika v tem, da se “tale predal” nikoli, ampak res nikoli ne kurči na drugih blogih, pa četudi kdo iz “drugega predala” napiše ne vem kakšno bedarijo. Kurči se vedno ta “drugi predal.” Pa četudi “ta prvi” napiše, da je danes lep dan.

  Doktor, problem je v tem, da so najglasnejši pogumni le preko tipk. Ko pride do srečanja v živo, pa ližejo riti.

  Krš, Simona ga nima.

 48. krš pravi:

  kaj pa veš….

 49. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Verjemi, kolega, samo baba je lahko tako zelo zajebana :)

 50. Polde pravi:

  Simona ima širšo :)

 51. anna pravi:

  Iztok…zabavno je opazovat tvojo percepcijo ljudi, ki jih ne poznaš osebno…spuščaš se na nivo ocenjevanja, ki je seveda brezpredmeten in več kot otročji. Osebno poznam par tvojih trnov v peti in so seveda vse prej kot tečni in dolgočasni in nadležni in zoprni. V sebi imajo VSEBINO in so extra komplexni. S tvojo držo in izjavami pa prav ti dokazuješ to stigmatizacijo sebi v “prid”.

 52. Niko Brumen pravi:

  Se bom spustil na osebno percepcijo ljudi, s katerimi se človek sooča na forumih.

  BOLJ JE KDO V KAJ NESIGUREN, VEČ UPORABLJA LEPOTNIH DODATKOV.

  Jessus Krisstuss, kako smo ljudje predvidljiwy!

 53. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:
  Nehaj nakladat, kako neverjetno omenjan si v mojih komentarjih. Zelo redko. Pri PiRomanu sem te omenila zaradi omenjanja blogerjev z največ zapisi dnevno oziroma tedensko, pri čemer tebe ni omenil. In to te navdaja s takim ponosom??? Res je samo to, da me je PiRoman “nahrulil”, ker omenjanje tvojega imena lahko sproži, da se začneš oglašat, kar seveda pomeni, da začneš nakladat in sprožat omembe nevredne prepire. Ne samo, da je imel prav in mi je žal, da sem te omenila. Ti se ne oglasiš samo s komentarjem, ampak spet sproduciraš kar cel natolcevalski zapis, kakršnih obstaja že lepa serija v tvojem arhivčku. Zdaj bi jih lahko že samo kopipejstal, saj nič novega ne pogruntaš.

  Ostalega pa ne nameravam komentirat, je pa komično za crknit. Predvsem tisto s facami in nefacami. Pigacevo citiranje je pa sploh krona komedije. Hvala za zabavo. Res. Če bi si take like izmislila za kakšen scenarij, črno komedijo na primer, bi izpadlo za lase privlečeno v pretiravanju twinpeaksovanja. Neverjetno.

 54. markopigac pravi:

  Simona Rebolj: se enkrat bi te vprasal – kdo si ti, da presojas in sodis?

 55. ČIST TKO, BTW pravi:

  Pizgec Bizgec, kateri mediji že tebe citirajo? In v kateri relevantni tematiki? Mogoče InDirekt v kaki blesavi rubriki “pjane estradnice”, kjer komentiraš kako je neka wannabe turbofolkašica iz Spodnje Kungote med zadnjo obredno trgatvijo v Lenartu spila dva kozarca sivega pinota in bla po tvojem izvedenskem mnenju naklana do amena, ker ti (prasica) še fukat ni hotla dat? Revček bogi. Ti pa Gartner sta pač dva lista iste role skret papirja na javnem veceju kake obmejne železniške postaje, s katerima si še riti ne morš ornk obrisat, ker sta tolk zankurc.

 56. Ančka iz okolice Celja pravi:

  Čist tko, btw, ti si en bizgec. Če bi bil bolj razgledan, bi vedel, da Pizgec piše tudi za ugledno publikacijo štajerc.tv

 57. ČIST TKO, BTW pravi:

  Pizda, a zato, ker piše v nek marginaln cajteng papir,ki še za v mokre pohorske gojzarje ni za natlačit, je zdej đek al kaj? Lej ga no, še č ž š jov ne zna uporablat.

 58. markopigac pravi:

  Zadnjim trem – kako se naj konstruktivno pogovarjam z nekom, ko pa se skriva za psevdonimom?

  Se enkrat vprasanje, kdo ste vi, da lahko sodite in obsojate? Bom uporabil Crnkovicev stavek, vi ste nobodyji. Revćki. Mamine riti, ki upajo, da bodo nekoc slavni in bogati. Zal. Ne boste. Pa lep pozdrav!

 59. ČIST TKO, BTW pravi:

  Ja seveda si uporabil od nekoga drugega stavek, sej sam ne znaš sprav skupi drugega kot “gdo si pa ti, da boš men (đeku) govoru?” :D

 60. Pris Pris pravi:

  Marko Pigac, kako pričakuješ, da te bo kdorkoli jemal resno, če pa v tekstu o filmu Star Trek štirikrat napišeš “Nemoy”, hkrati pa se imaš za poznavalca? :lol:

 61. Ančka iz okolice Celja pravi:

  Pigac, zakaj se razburjaš? Meni so tvoji zapisi všeč, sem tvoja fenica!

 62. ČIST TKO, BTW pravi:

  @PRIS: Ma nemoy! A še iz IMDBja ne zna prepisat?

  @ANČKA: tis pa itak fenica kugarkoli. Se širjo govorice o teb,veš. BTW na kiro žurko boš kej šla, da uletim. Tko – BTW?

 63. Niko Brumen pravi:

  Ko bodo izdane nove kvote za odstrel medvedov – ima da se i “markopigac” na listi nađe. Očitno so nekateri nanj tako alrgični, da so že pripravili gvere.
  :D

 64. Ančka iz okolice Celja pravi:

  Čist tko, seveda, saj sem Ančka, vsestranska igračka! Jutri bom v klubu Ghetto v Celju, pridi pa bova skup hiphopala.

 65. kinkitone kinkitone pravi:

  Jaz sem za naše.

 66. ČIST TKO, BTW pravi:

  Niko Brumen, ti strah in trepet nič hudega slutečih koroških in podravskih bramorjev, majskih hroščev, in če imaš dovolj “ta kratkih” v sebi, še poljskih mišk in beloušk, a ti sploh kdaj uletiš v debato s čim, kar bi melo smisel? Probi kdaj, občutek je fenomenalen. Zate bi znal bit še tolk bolj.

  @Ančka: ni šans. Sliši se kot gey orgije v gay baru. Mislim, da mi še ne gre tako slabo, da bi opazoval mišičnjake v lepih cotkah, tko kot nekateri drugi v slovenski blogosferi.

 67. klemenix klemenix pravi:

  @Simona: ti se pa res malo preveč ceniš veš. Samo to ti rečem. No, sedaj bom pa tebe in tvoje privržence pustil pri miru in v prepričanju, da ste najevečji intelektualci, kar jih premore Slovenija. Četudi sam menim, da takih intelektualcev kot ste vi svet ne potrebuje. Samo za zdrahe ste dobri, nič drugega.

 68. Ančka iz okolice Celja pravi:

  Bo tut RhymeG tam, on nima mišic in se bota tk fajn ujela!

 69. Niko Brumen pravi:

  Očitno si res čist tko, BTW, da tako nesmiselno zapletaš. Daj no, mi, ta pametni, poskrbimo, da miške obračunajo z bramorji in majskimi hrošči, nato belouške z miškami, zatem kak čist tko,BTW na svojem jedilniku odkljuka belouške, mi pa porihtamo zadnji člen prehranjevalne verige.
  :D

 70. ČIST TKO, BTW pravi:

  @SImona Rebolj, da ne boš misla, da se da o slovenski blogosferi govorit, pa tebe vn spustit:

  Lej, babnca hudičeva, čes pa frigidna, pa ne vem, ker me ne briga, ker nisi glih najlepša v deželi tej, to say the least. V glavnem, VALDA se mora tebe oment, če se govori o slovenski “blogosferi”. Pa o Fetkotu, pa Chefu, pa o Sireni. O kom pa še? OK, o Gaytnerju je itak treba že zarad debilizmov, pol se pa že neha. Resnica je taka, da edin vi ste tolk idijotski pa tolk butasti, da mislte, da kogarkoli boli tripičkematerne za vaš mini klubčič, ki ga tako pretenciozno kličete “sfera”. Blogi so kurac, ki si ga drkate za brezveze, še raje pa mate, če pride kdo gor in vam ga pomaga drkat. Valda, da se govori o teb in se te omenja, predvsem pa gaytner, ki je sam druga plat istga kovanca brezveznega internetnega nabijanja o stvareh, o katerih nimate pojma. Pa tud, če ga zaviješ v celofan in daš rdečo mašno iz tujk gor, je še vedno eno brezvezno nabijanje o eni stvari, o kateri nimaš pojma.

  Pa ne mi nekih cajtengov noter metat in kako ti pa dejansko pišeš v enem. Dost slabo gre slovenski medijski sceni, da pridete taki ko si ti, Crnkovič, Gaytner, Pigac in Katarina do objave v nečem, čemur se reče stiskan medij, ki ga človk lahk vzame vsaj v grmovje in si rit z njim obriše, v nasprotju z nekim “blogom”, v katerga si še tičev ne morte obrisat po vašem grupnem drkanju. Pizda še tolk niste, da bi penetriral. Še to ne. Eno samo jebeno drkanje over and over and over again.

 71. ČIST TKO, BTW pravi:

  @Brumen: nisem mislil, da probi takoj uletet s čim vsaj približno relevantnim. Pa po pravic povedan sem mislil, da boš vsaj tolk pametn, da ne boš spet streljal slepih nabojev. Lej, striček. Govori se o blogo”sferi”. To je ena zaprta skupina vseznalcev in blogaboječih občanov, ki dobijo dvakrat na leto PMS in mislijo, da kogarkoli briga kej več zanje kot to, da je to odlična prilika, da se jih mal postavi na realna tla. Ne govori se o lovcih, divjadi ali zajedalcih na krompirju. Tud o medvedih ne. Še manj pa o meteorologiji. Tko da predlagam, da enkrat res mal počakaš in dvakrat prebereš najprej o čem se govori in nato kako lahko ti kakovostno prispevaš k debati. Sej sam led morš enkrat prebit. Pa ta z ledom ni bla mišljena dobesedno, da ne boš začel govorit o cestni soli, plugu alpa frezi.

  probi to formulo pa boš dva koraka pred vsemi:
  read -> think -> write -> read -> publish

 72. fetalij fetalij pravi:

  čist tko, btw :lol: car. sveže :D

 73. fetalij fetalij pravi:

  link na nicku pa ubije :D

 74. Niko Brumen pravi:

  Kolk si pa ti dons alkoholno izobražen – čudo od plovnosti.
  Hehehe!

 75. Nina Nana pravi:

  :D Jebemti.. ko bi le čist tko, btw začel pisati blog..

 76. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Anna, mar ti ljudje poznajo mene, da tako natančno govorijo o meni? Saj res, me poznaš ti?

  Simona, kot vedno si se spretno izognila “najinim” začetkom in dejstvu kdo je bil dolgo časa zares nesramen in žaljiv, kdo pa te je pustil popolnoma pri miru. Zapisi, ki jih omenjaš in ki so ti seveda dali večno slavo, so namreč nastali veliko kasneje. Face in neface pa so zelo dobra primerjava, za katero še vedno stojim.

  Kinki, jaz tudi :)

  Fetalij, lepo, da ti je smešen link do kretena, ki me je zbudil s svedrom.

 77. Jože pravi:

  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/05/14/misice-v-oprijetih-majckah

  a tale kreten te s svojim svedrom zbuja?

 78. klemenix klemenix pravi:

  @Iztok: oprosti, mene je tudi ta Fetalijev smisel za humor malce presenetil. Tip (ČIST TKO; BTW) je naložil par res res debilnih “štosov” in Fetalij je ves navduešen. Žalostno res.

 79. bilo kuda barakuda pravi:

  “Resnica je taka, da edin vi ste tolk idijotski pa tolk butasti, da mislte, da kogarkoli boli tripičkematerne za vaš mini klubčič, ki ga tako pretenciozno kličete “sfera”.”

  Podpišem! :D

 80. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jože, nikoli ne veš :)

  Klemen, Fetalij je bil včasih faca. Ko sem videl tiste intervjuje z blogerji na Vesti, mi je prav on deloval najbolj kul. Zato res nimam pojma kaj se je zgodilo z njim, da je ratal tako jebeno pokroviteljski. In res je, da se režiš in celo uživaš v tako kretenskih štosih, si res kr neki no. Eh, jebat ga, očitno je ratal težak. Škoda.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !