Miss Universe 2009 je…Jan Plestenjak

9.05.2009 ob 21:59

Drži, prav Jan Plestenjak je bil edina zares lepa in kul stvar tele dolgočasne prireditve, katere osnovna zgodba je bil girl power, se pravi ženska emancipacija, ali če hočete, feminizem, ki so ga furale prve štiri voditeljice. Nina Ivanič, Aleksandra Balmazovič, Maja Martina Merljak in tista četrta, za katero nimam pojma kdo sploh je. Kvazi humorni vložki in norčevanje iz moških na tako prireditev žal ne sodi. Še posebej, če je izpeljano tako povprečno in tako zelo klišejsko. Našim šefom pač še vedno ni jasno, da taka prireditev potrebuje voditelja, ne pa glupih skečev in neke osnovne zgodbe, na katero se potem fura celotna prireditev. In pozor, šlo je za feminizem in emancipacijo, se pravi za to, da so ženske superiornejše od moških, večina tekmovalk pa je za svojo naj igralko izbralo Evo Mendes. Ali še bolje, večina tekmovalk v predizboru ni vedelo niti tega, katero je glavno mesto Amerike. Prav zato so taki štosi za tako prireditev debilni in tako zelo dolgočasni, da sem se moral pošteno namatrati, da nisem zaspal.

In potem je na oder stopila Anja Križnik Tomažin, prava voditeljica prireditve, ki je bila tako zelo resna, da sem pomislil, da gledam kakšno cerkveno oddajo. Tako slaba, kot je bil lani Marko Potrč, seveda ni bila, toda dejstvo, da si boljši od Potrča, seveda ni dokaz, da si dober.

Velika povratnica Pika Božič ni naredila posebnega vtisa, lanska zmagovalka Anamarija Avbelj je bila z novo frizuro sicer boljša kot lani, a še vedno taka, da je ne bi opazil na cesti, še zmeraj pa niso spremenili idiotskega pravila, da se vsem puncam zastavi isto vprašanje, kar je za gledalce zelo dolgočasno.

Če sem iskren, so mi bile najboljši del prireditve reklame med prireditvijo in pa Ne joči Peter, ki so ga istočasno vrteli na nacionalki.

zmagovalka Mirela Korač

In še link do lanske prireditve:

http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/05/17/miss-dolgega-casa/

 

25 komentarjev na “Miss Universe 2009 je…Jan Plestenjak”

 1. Ales podaja dejstva pravi:

  Ne morem verjeti, ampak tokrat se kar moram strinjati z Gartnerjem. To naj bi bila neka elitna prireditev, pa že besednjak voditeljic (ki je bil verjetno po scenariju) sodi bolj na kakšno vaško veselico…nogometa sicer ne gledam, ampak sem vmes veselo preklapljal, k sreči pa se je nekje ob 21:30 na HTV 2 začel odličen nemški film Der Untergang, katerega glavni igralec Bruno Ganz je že v vlogi norega malarja Adolfa več razredov nad celotno prireditvijo za izbor slovenske miss universe…

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, že odjavna špica Unterganga je boljša od celotne prireditve Miss Universe 2009.

 3. Žogca pravi:

  Nisem gledala, zato oddaje ne bi komentirala. Sem pa si imela čast ogledala neko preverjanje znanja o glavnim mestih in menim, da so skeči povsem odveč. Malo bi jih spraševali, kaj je kje, kdo je kaj in podobno, pa bi folk pred televizijskimi ekrani pockral od smeha.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, prav imaš, to bi bilo povsem dovolj za dober šov. Da so jih skušali predstaviti kot emancipirane intelektualke, pa je bil seveda strel v prazno. Razen, če je bil tudi to le del parodije, ki je moški možgani ne štekajo :)

 5. Žogca pravi:

  Intelektualke? Velika Britanija kot glavno mesto ZDA? En odgovor. Drugi je bil Miami in dejansko od vseh še najmanj trapast. Tretji odgovor pa, če se jaz kaj spomnim, da ji zastavljajo težka vprašanja. Ne moreš verjeti.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tistega odgovora za Veliko Britanijo ne bi vzel tako hudo, saj se je videlo, da se je zmedla zaradi treme in potem odgovorila, da je glavno mesto Britanije London :)
  Tudi to je treba upoštevati, da je huda trema in zmedenost ter da ne gre za tako neumne punce kot izpade.

 7. F pravi:

  Bi moral Iztok vodit… potem bi dobili pa: http://www.btc-city.si/images/fotogalerija/2769_big.jpg

 8. G R O U P I E pravi:

  Gartner, lepo da jih zagovarjaš. Ker če bi se ti postavil zraven njih, bi one kr naenkrat zgledale najpametnejša bitja daleč naokrog.

 9. mweiss pravi:

  A vsaj letošnja zmagovalka bolje izgleda kakor lanska Micka?

 10. lily pravi:

  Hm, mislim, da ne moremo sodit o vseh na podlagi treh. Kar poglejte si na YouTube, da so ene lepo odgovarjale. Zmagovalka je Washington izgovorila Vakšinkton. :roll:
  Anamarija Avbelj zgleda veliko bolje kot lani, ker si je popravila čupo in ja, zagotovo bi jo opazila na cesti, ker je lušna. Letošnjo bi pa s svojimi naprej porinjenimi zobmi, čudnim nosom, shirano postavo in redkimi lasmi tudi opazila, ampak iz nasprotnega razloga kot Anamarijo. Ne vem, kdo je tu v žiriji slep in kaj ocenjujejo. V plus ji lahko štejemo simpatičnost, vsaj taka izgleda, ko sem jo videla dati nekaj izjav.
  Medtem pa me zelo moti, bolj kot beden scenarij, to da v Sloveniji niso voditelji sposobni govorit v lepi knjižni slovenščini, ampak vedno pojedajo zadnje črke in govorijo po ljubljansko. Ni cela Slovenija ena ogromna L’ubl’ana! Kar se jezika tiče je še vedno najboljši Mario.

 11. klemenix klemenix pravi:

  No, jest sem le za kratek čas preklopil na to prireditev in ko sem opazil, da jo vodi Maja Maertina Merljak sem po njenem prvem kvazi homornem vložku preklopil nazaj na Ne Joči Peter. Ne vem, zakaj Merljakovo po totalni blamaži z letošnje Eme sloh še vabijo na take prireditve.

 12. ŠalabajzerkaxD pravi:

  zaka ne more bit zmagovalka VSAJ slovenka???

  n pozor, šlo je za feminizem in emancipacijo, se pravi za to, da so ženske superiornejše od moških, večina tekmovalk pa je za svojo naj igralko izbralo Evo Mendes.
  kaj maš proti evi mendez?

 13. Saša pravi:

  Prireditve sicer nisem gledala in sem raje uživala ob gledanju Ne joči Peter, če pa so jo vodile imenovane “cvetke”, pa res ni mogla izpasti bogve kaj. Zanima me samo, kdo jim piše kvazi humorna besedila? Se pa strinjam, da je Merljakova ena slabših voditeljic, izumetničena, nespontana, zafnana, če se samo spomnim Eme-včasih je bilo še meni pred ekranom nerodno, tako je bila na trenutke bedasta.
  Kar pa se tiče uporabe jezika, jaz sem iz Ljubljane, vendar moram poudariti, da me vodenje takih in drugačnih prireditev v ljublanščini obupno moti.

 14. rozinca pravi:

  danes v Žurnalu piše, da so zmagovalko vprašali po glavnem mestu Nizozemske in ostali brez odgovora :)

 15. lily pravi:

  Hvala, Saša. :)

 16. Beenjamin T. pravi:

  Tudi jaz ne vem, katero je glavno mesto Amerike. Če je bilo vprašanje zastavljeno tako, je ‘ne vem’ pravzaprav pravilen odgovor.

 17. B.T. pravi:

  Gartner, ni lepo, da poskušaš moderirati prispevke bralcev, ki imajo le to napako, da so intelektualno superiornejši kot ti (to pomeni, pametnejši kot ti, op.BT.). To je nekaj takega kot, če bi učiteljica 1.b. poskušala ocenjevati doktorja jedrske fizike. Raje kot da brkljaš po motorju wordpressa, poskusi svojo vnebovpijočo praznino pozdraviti s kakšnim prispevkom kot je pričujoči. Tvoje ljubeče besede namenjene Janu, so verjetno anjlepše ljubeče besede namenjene Janu. In to je lepo, saj nekoga moraš imeti rad (ne, to ni film).

  Pa še to, kajne – če je vprašanje katero je glavno mesto Amerike, je ne vem zelo točen odgovor. če me razumeš.

 18. G R O U P I E pravi:

  @BT, dej ne pretiravaj. Pr nas se je vedno reklo AMERIKA, ko se je govoril o … Peruju.

 19. krš pravi:

  Ne vem sploh, kako ti ni škoda časa gledat te gluposti, za katere itak že v naprej veš, da bodo čist mim. Ravno zato da lahko pol kurcaš in šimfaš vse?? mogoče te spet boli, ker te še zdej ni noben opazil in povabil za vodenje?

 20. Bagi Šusmubf pravi:

  Od vseh teh prav tipičnih slovenskih prireditev sem si najbolj zapomnil tiste viktorje, kjer se je Domicelj 5 min sramotil tako zelo, da je bilo še mene sram. Agonija.

 21. Bagi Šusmubf pravi:

  @ŠalabajzerkaxD
  Eva ni ravno material za oskarje.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  F, in kaj bi bilo s tem narobe?
  Za uvodno sliko pa raje predlagam zadnjo sliko s tega linka:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/10/02/cirkus-gartner/

  Mweiss, poglej, pa povej.

  Lily, četudi je Animarija Avbelj boljša kot lani, še ne pomeni, da je kul. Knjižno? Eh, daj no, to bi bilo še bolj bedno. Ni važen jezik, važne so sposobnosti voditelja. Sicer pa, le kako naj drugače govorijo, če so vsi iz Ljubljane, če Ljubljana dala keš in če se prireditev odvija v Ljubljani?

  Šalabajzerka, po tej logiki ni nihče več iz Slovenije :)
  Nič nimam proti Evi Mendes, toda če rečeš, da je najboljša igralka na svetu, nisi ravno najbolj pameten, se ti ne zdi?

  Saša, da je Merljakova po vodenju Eme spet dobila delo, je preprosto neverjtno in dokaz, da je v Sloveniji nekaj hudo narobe z vodilnim kadrom.

  Rozinca, meni se zdi še vedno bolj sporna Eva Mendes :)

  Krš, pa ne da mi boš po novem ti dovolil kaj lahko gledam in kaj ne, kaj lahko komentiram in kaj ne? Daj no, ne lomi ga :)
  Glede svojega vodenja pa sem že obupal. Pač nisem dovolj nesposoben, da bi me povabili.

  Bagi, tiso je bilo res grozno, ja.

 23. lily pravi:

  Ne, je važen tud jezik. Če je ljubljanščina, je ok, če bi pa prišel en Prlek, ki ga noben ne bi nič razumel, pa ne bi bilo več ok. Je tako? Moti me favoriziranje Ljubljane in njihovega narečja. V Italiji se ne vidi, da bi kdo po TV govoril v narečju, pa jih imajo res mnogo.

 24. roberta pravi:

  je boljša anamarija

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, meni osebno ni važen jezik, ampak to, ali je voditelj kul ali ne.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !