Recenzija:17 Again

7.05.2009 ob 20:18

zda 2009, komedija, režija: Burr Steers, igrajo: Zac Efron, Matthew Perry, Thomas Lennon, Leslie Mann, Allison Miller, Melora Hardin

Presenetljivo topla in prikupna komedija, ki je ne zmede niti dejstvo, da smo doslej na podobno temo videli že veliko različnih filmov.

Drži, leto 1988 je bilo leto filmov, kjer so telesa menjala lastnike. Če ste videli Vice Versa, 18 Again in Big, potem veste, o čem govorim. Če k temu dodam še zelo slabi in zoprni 13 Going on 30, je jasno, da sem bil pred ogledom 17 Again zelo skeptičen. Tudi zato, ker je v glavni vlogi Zac Efron, junak pocukrane trilogije High School Musical in poba, ki si po moje ne zasluži vsega pompa, ki se dviguje okoli njega. In seveda tudi zato, ker so filmi Vice Versa, 18 Again in Big o temi menjave teles povedali čisto vse. Pa vendar, 17 Again je povsem okej filmček. Povsem okej zabava za nedeljsko popoldne, kjer telesi zamenjata Matthew Perry in Zac Efron. No ja, kjer Perry spet postane Efron, da bi popravil napake iz preteklosti, kjer so ga zajebale napačne odločitve. In pozor, Zac Efron izpade čisto kul. Tako, da vam ne bo šel na živce. In tako, da svojo vlogo odigra povsem prepričljivo in pravzaprav presenetljivo dobro. Isto velja za ostalo ekipo, ki ji uspe izpeljati dovolj dobro dramatizacijo in se povsem brez težav spopasti s klišeji podobnih filmov. Posebej bi rad izpostavil še Thomasa Lennona, ki igra Efronovega najboljšega prijatelja Neda Golda. V svoji vlogi je tako zelo fenomenalen, da film dviga nad povprečje. Tako zelo zabaven, da ga brez dvoma čaka uspešna kariera. Še posebej v prizorih, kjer mu odlično asistira tudi Melora Hardin, ravnateljica Jane Masterson. Oba nastopata v svojem filmu, v svoji zgodbi, ki zasenči osnovno štorijo in ki je v bistvu glavni razlog, da je 17 Again tako zelo gledljiv in dovolj zabaven, da vas ne bo pustil na cedilu.

Ocena 4

null

 

12 komentarjev na “Recenzija:17 Again”

 1. Vanja pravi:

  …No sem vedela ,da boš dal dobro oceno..;) Film mi je bil zelo všeč, in predvsem zabaven, tudi zgodba je dobro postavljena. Iztok, glede na to ,da je kar nekaj podobnih filmov s to tematiko, pa me zanima kateri ti je najboljši od teh?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če sem iskren, sem omenjene tri malce pozabil. Se pa spomnim, da so mi bili vsi trije všeč. Res pa je, da sem bil takrat še zelo mlad poba, kar pomeni, da nimam pojma, kako bi name delovali danes. Je pa 13 Going on 30, kot sem že zapisal, res navadno sranje. Bi pa dodal še v bistvu podobni Back to the Future, ki pa je vsekakor boljši od 17 Again.

 3. Vanja pravi:

  Back to the Future je vsekakor boljši ja, sem pa slišala ,da so se dogovarjali celo za nadaljevanje, ampak nevem kako je s tem.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja, glede na to, da je Michael J. Fox zelo bolan, dvomim, da bo kaj iz tega. Bi bilo pa vsekakor zelo kul, da bi posneli še četrti del. Ta trilogija je zares fenomenalna. Še posebej prvi del.

 5. lily pravi:

  A ni v Big igral Tom Hanks? Če se ne motim, mi je tisti film bil fajn.

 6. ŠalabajzerkaxD pravi:

  matthew perry je bolši igralc od zacha efrna pa se usen use okrog njega(zaca) vrti.
  kje je pravica?

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, tako je, Tom Hanks je bil glavna zvezda komedije Big.

  Šalabajzerka, Perry ima pač le stransko vlogo in je jasno, da ga ne morejo pri tem filmu postaviti na prvo mesto.

 8. Vanja pravi:

  Iztok, al ni malo prevlki Pomp okrog tega Zeca ?
  Igralec se mi zdi čist povprečen, lušten pa tui ni tako zelo, da bi si zaslužil takšno pozornost.( so še dost bolj fejst fantje med igralci, očitno je bil na pravem mestu ob prav času. )

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako, pomp je hudo prevelik, skoraj enak kot zavoljo Miley Cyrus. Seveda po zaslugi pocukranega High School Musicala. A v 17 Again se je dobro držal, zato mu priznam, da je okej dečko in mi ne gre na kurac.

 10. Niinnaa pravi:

  pa pizda materna ka se pa tej tak na igralce spravlate…ČE VAM PA FILMI NE PAŠEJO …JIH PA NE GLEJTE!!!!!mislim dddddd…men tud marsikaj gre na živce pa to zase zadržim!!!!

 11. Vanja pravi:

  Nihšče se na nikogar ne spravlja, če misliš na Zeca, je fajn igralc, ampak sva z Iztokom hotela povedat ,da je pomp prevelik.
  Sicer pa so blogi zato, da se razpravlja o različnih temah in mnenjih drugih.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nina, pač debata. Pa kaj. Sicer pa se ni nihče spravil nanj. Očitno ti je zelo kul, pa si malce narobe razumela komentarje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !