V spomin vsem padlim in še živečim partizanom, ki so se borili proti okupatorju in domobranskim pizdam

26.04.2009 ob 19:26
YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda

In da ne pozabim: SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU !

 

44 komentarjev na “V spomin vsem padlim in še živečim partizanom, ki so se borili proti okupatorju in domobranskim pizdam”

 1. Sipnik pravi:

  Bravo, Iztok. Pogosto se pozablja, kaj vse so pretrpeli in naredili za nas. Poleg tega imam pa veliko raje ulico Josipa Broza Tita, kot pa Leon Rupnik Straße.

 2. spookymulder spookymulder pravi:

  Ojej, Iztok, oprosti, ampak ti si pa ZARES obremenjen s to tematiko, da na svojem blogu neprestano biješ tak boj z mlini na veter.

  Škoda, da še ne obstajajo časovni stroji, da bi se vrnil v tisti čas in bil partizan, ko se čutiš tako zelo povezan z njimi in medvojno preteklostjo. ;-)

 3. Žogca pravi:

  Vsa čast!!!

 4. Niko Brumen pravi:

  SM: res škoda, da ni naprav za potovanja skozi čas. Resnice bi lahko tako preprosto dokazali, da bi manipulantom ne bilo kaj pretirano do vzdrževanja sporov in gojenja laži ali polresnic.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Niko, se povsem strinjam, saj je zelo žalostno, da so dandanes tudi mlade generacije tako zelo obremenjene s temi preživetimi konflikti in se še vedno delijo na domobrance in partizane.

 6. david.pelko pravi:

  Slava tudi vsem zavednim Slovencem, ki so najprej trpeli pod sovražnikom in kasneje pod komunističnim režimom.

  http://www.youtube.com/watch?v=pI2UvLgk1l8

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, jutri je Dan boja proti okupatorju in menim, da je povsem pravilno, da naše borce počastimo s temile pesmimi. No ja, razen če bi raje, da pripnem kakšne ustaške in domobranske. Recimo tisto, ki je šla takole: “V imenu Kristusovih ran te zakoljem partizan.”
  Glede časovnega stroja, šel bi nazaj, brez dvoma, magari samo zato, da škofu Rožmanu na glavo zlijem lonec dreka.

 8. rubinstein pravi:

  Pesmi so nevarne! Ukinite pesmi!
  Partizanske nevarne?
  27. 4. 2009

 9. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, ne vem, zakaj misliš, da bi raje videl domobranske ali ustaške pesmi? Mar to, da se ves čas ne obremenjujem z ideološkimi boji iz 2. svetovne vojne, sedaj že avtomatično pomeni, da sem tudi sam kolaborant izdajalcev?

  Po mojem pač prihodnost naših generacij ni v tem, da se tudi več kot pol stoletja po tem bratomornem konfliktu še vedno zmerjamo in delimo na domobrance in partizane. Če pa tebe tako zelo veselijo in navdihujejo sanjarjenja o partizanstvu ter o zlivanjih loncev dreka, potem kar uživaj do konca in naprej.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rubinstein, kdo je to rekel?

  Spooky, to, da se ne obremenjuješ, se pravi, da ti je na nek način vseeno, ni dobro, prijatelj moj. To lahko mnogi razumejo popolnoma napačno, tudi tako, da si na strani izdajalskih domobrancev.
  Ma saj me ne navdihuje, le pesmi sem objavil, ker je jutri praznik. To je vse.
  Spet si malce preveč resen :)

 11. rubinstein pravi:

  He, he, Iztok.. Spooky, pa saj to so res dobre pesmi. Mora človek biti precej neobčutljiv, da ga ne navdušijo. In takrat in danes. Hej brigade bi meni komot šle za mobizvonjenje. :)

 12. Žogca pravi:

  O kakšni obremenjenosti je zdaj govora???

  Je jutri praznik? JE.

  PRAZNOVALI BOMO.

  Kje je zdaj problem?

  Ne bi ga smelo biti, res ne.

  Ko ste vi dva tedna nazaj praznovali veliko noč, smo mi noreli in vam govorili, da ste obremenjeni in da je to že preživeli? Kolikor mi je znano, nismo.

 13. Žogca pravi:

  Super je, da Iztok praznuje!!!

 14. spookymulder spookymulder pravi:

  @Iztok:
  Ah ne, motiš se, če se s tem ne obremenjujem, še ne pomeni, da mi je vseeno, temveč pomeni zgolj to, da ne pristajam na nadaljevanje ideološkega boja in delitve Slovencev na plečih mladih generacij, ki ne bi smele biti obremenjene z uničujočimi blodjami zgodovine.

  Aja, pa oprosti za mojo resnost. Sem mislil, da je jutri resen praznik, ne pa 1. april. ;-)

  @Žogca:
  Kolikor vem, ob Veliki noči nisem zasledil bloga z velikonočnimi popevkami in naslovom “V spomin vsem verujočim v vstajenje Jezusa Kristusa, ki so se borili proti nevernikom in heretičnim pizdam.”

  Če se motim in si ti kaj takega zasledil, mi vsekakor sporoči.

 15. Niko Brumen pravi:

  SM: kot smeti in trave, le na pravem mestu nisi iskal.

 16. ketna pravi:

  @Spookymulder

  Rešitev je v socializmu in samo tako bomo lahko preživeli. Včasih je bilo manj svobode pa je bila osebna sreče velike večine, danes pa je absolutna svobode večina pa so srečni le redki. Vi se pogovarjate o Jugoslaviji leta 1950 ne pa o Jugoslaviji, ki recimo uvažala LPje Dead Kennedysov, ki so bile v ZDA prepovedane=)

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, jutri je resen praznik, samo ti mene jemlješ preveč resno :)
  In ja, ni se ti treba opredeljevati, saj je več kot jasno, da je, kar se boja proti okupatorju tiče, le ena stran.

 18. Žogca pravi:

  Spooky, veš, kaj!!! Mi lepo beremo o vaših žegnih, poticah, gledamo sto in en film o vašem Jezusu in damo mir. Vi pa nam non stop težite in zato takšne objave.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, to pa se strinjam, ja, televizije so pri veliki noči polne filmom na to temo, jutri pa sem prepričan, da ne bom videl niti enega partizanskega.

 20. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Johohohoj … za levoideološke privržence lahko rečem predvsem, da so velika smola pamfletarji tipa Iztok. Da se postavlja ob bok kleroobsedenstvu, češ, mi vas prenašamo, vi pa nas ne, je za crknit od smeha, saj se ravno s tem zgodi priznanje enakovredne obsedenosti, ki je nične in kvečjemu škodljive vrednosti, vsebinske pa prav nič. Skratka, ko slišim stavke tipa, a vi imate lahko Papeža, mi pa ne bi smeli imet Tita, me vrže od krohota na hrbet in me ni več zraven. Ne pri Papežu, ne pri Titu. Kar se trapaste ulice tiče in slednjih otročarij, sem pa samo globoko razočarana nad obnašanjem, ki se nikakor ne oddalji od nivoja, kateremu naj bi se s to potezo baje zoperstavili. Sramota!!! Ko bi premogli pamfletarji vsaj toliko modrosti in avenijo sporočilno poimenovali po partizanih ali NOB. Mah, kje pa … Nemarno se smešijo s pubertetniškim fanovstvom, kakršnega ne dosega noben papežoljubec v Sloveniji. Parodija na lasten namen.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, jaz sem objavil le partizanske pesmice. Če te prav razumem, pa so, ali še bolje, ste, boljši tisti, ki ste tiho in ne upate povedati nič. To žal zadnje čase počnejo tudi najvidnešji predstavniki levice. Kot da se bojijo, da se bodo zamerili desnici.
  Sicer pa prav ti s takimi komentarji prilivaš največ ognja in bistvu zapisa obračaš šed bolj v napačno smer.
  Saj res, pravkar delujeva kot Golobič in Kresalova, ki sta v koaliciji, ko odpreta usta, pa se napadata bolj kot koalicija in opozicija. Žalostno, Simona. In potem se čudiš, če ti rečem, da ližeš rit Janši.

 22. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:
  Ja, se strinjam, s tole objavo partizanskih pesmic ni res nič narobe. Moj komentar je šel bolj na komentarje in na tvoje objave na to tematiko nasploh. Tale kot sama po sebi je res še najbolj dostojna od vseh do zdaj, če odštejem hujskaško pamfletarski NASLOV!

  Kar se moje tišine tiče (sklepam, da misliš na blog), nima nobene zveze s kakšnimi zamerami ali nezamerami. To je vsakemu kljukcu, ki kolikor toliko pozna moje pisanje jasno, da me še posebej ne ovira. Sem že pisala dovolj nazorno o politično aktualnih tematikah in še bom, preprosto zadnje čase iz drugih razlogov nasplošno ne pišem veliko.

  Kar se tiče dovtipa na Golobič in Kresal frko, bi se pa lahko celo strinjala s tabo, ja, v smislu, da gre za podoben simptom. In prav nič nelogičen, če mene vprašaš. Ti si seveda Kresalova. V bistvu jo, ko zdaj takole malo pomislim, precej podobno doživljam, kot doživljam tebe … hahaha … Je na nek način lahko tudi žalostno, ja, ampak bolj se mi zdi pomembno, zakaj se to dogaja. Tvoj zadnji stavek je pa seveda “glupost” in lahko rečem, da se preobilni globini “gluposti” vedno čudim. Tako ohranjam upanje v smisel.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, čestitam ti za enega redkih dostojno in brez žalitev ter nepotrebnih napadov zapisanih komentarjev.
  Nisem verjel, da si kaj takega še sposobna.

 24. spookymulder spookymulder pravi:

  Dragi Iztok,

  iskrene čestitke ob Dnevu boja proti okupatorju! Želimo ti še dolga leta uspešnega spopadanja z domobranci in drugimi kolaborantskimi pi*dami in ti ob tem (p)osebnem prazniku čestitamo za prizadevno, herojsko in neumorno borbo, vsi zbrani pa ti želimo, da bi se ti izpolnila srčna želja in bi nekoč lahko zlil lonec dreka na glavo kakšnega izdajalca.

  V dar prejmi fotografijo, ki naj za vse čase spominja na tvoja vizionarska dejanja, o katerih bodo nekoč nedvomno prepevali (g/p)artizanske pesmi:

  http://i7.photobucket.com/albums/y269/borg313/gartizani.jpg

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, iskrena hvala za tole odlično montažo :)
  Jo bom jutri pokazal še v novem zapisu v vsem njenem sijaju. Res je odlična, še enkrat hvala :)
  Ko sva že pri boju proti domobrancem in okupatorju, pa ti lahko povem, da mi je celjsko združenje borcev pred leti podelilo posebno priznanje za pošteno poročanje v medijih. Na prireditvi, kjer so mi priznanje izročili, sem ga seveda posvetil svojemu dedku, ki je bil pravi partizan. V zelo debeli knjigi o partizanskih kurirjih ga najdeš pod vzdevkom Pesnik. Res je, bil je tudi romantičen partizan in poleg mojega očeta, ki se je rodil med vojno, moj veliki vzornik. Bolj poštenega in prijaznega človeka boš težko kje našel.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ej, da ne pozabim, fotko sem si naštimal za ozadje namizja na računalniku :)

 27. Ales podaja dejstva pravi:

  Pravzaprav ne vem, zakaj naj bi se danes praznovalo dan upora proti okupatorju, glede na to, da je bila 26. aprila ustanovljena Protiimperiralistična fronta, ideološka izpostava stalinistične SZ, ki je bila tedaj nemška zaveznica (ti državi sta razkosali Poljsko), kvečjemu lahko govorimo o nacifašističnofilni organizaciji, ki se je proti okupatorju obrnila šele 22. junija 1941, ko je hitler napadel dotedanjega zaveznika stalina. Edini pravi borci proti okupatorjem so bili Tigrovci, ki pa so jih slovenski boljševiki ravno zato pomorili.

 28. pikapoka pravi:

  Se podpisujem pod “SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU”!!!

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aleš, četudi recimo sprejmem tvoj komentar, ne moreš zanikati, da so se partizani od leta 1941 borili proti okupatorju, mar ne? In si zato zaslužijo svoj praznik.
  Glede Tigrovcev, ne pozabi, da jim je Kučan leta 1997 podelil državno odlikovanje za zasluge med vojno. Res pa je, da jih partizani niso nikoli hoteli priznati na pravi način. Pomorili? Ne izmišljuj si. Med vojno jih ni nihče moril, saj se jih je velika večina priključila partizanom. Tisti, ki se niso, pa so imeli res težave po vojni. Ne pa med vojno kot hočeš ti prikazati. Razen izjem, se pravi tistih devetih nesrečnikov, ki so jih ubili leta 1941.

 30. Niko Brumen pravi:

  Nekdo spet prodaja dejstva na 2000 let podlage?
  Vse zlagano – vključno s skoraj vso podlago. Da o letih sploh ne govorimo.

  Vedel sem, da imamo kosti z in brez mozga (naj pustimo vrsto mozga ob strani), da pa so celo lobanje lahko brez mozga, je pa očitno dejstvo, ki cveti le med slovenclji.

 31. Ales podaja dejstva pravi:

  No, marsikateri Tigrovec je umrl med vojno v skrajno sumljivih okoliščinah, bilo je neverjetno veliko zablodelih krogel. Super, po vojni so preživele onemogočili boljševiki, nato pa leta 97 baje dobijo odlikovanje. Prekrasno. Partizanski boj proti okupatorju pa se je začel tako, da so streljali na Slovenca, člana OF in ga ranili. Pod Šmarno goro. In to velja za dan vstaje slovenskega naroda. Hura.

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ales, boljševiki so bili v Rusiji in ne pri nas.
  Da so nekateri Tigrovci res končali tragično, pa je znano dejstvo in nisi nič novega povedal. A to še vedno ne znižuje pomembnosti partizanskega boja proti okupatorju. Razen če misliš, da je tudi to izmišljotina.

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Evo ti, kolega, tudi Tigri so zraven na proslavi. Zdaj pa nehaj.

 34. ŠalabajzerkaxD pravi:

  mi smo se učil v šoli, da so partizani pobil več ljudi, kot domobranci!!!!

 35. lordwales pravi:

  Na juriš!

 36. Hotimir Hotimir pravi:

  A si hodla v domobransko šolo?? Sej jih niso mel, le nemške so ble.

 37. Hotimir Hotimir pravi:

  Iztok , vsaka ti čast za 17 post, ..”saj je več kot jasno, da je, kar se boja proti okupatorju tiče, le ena stran.”
  Super pesmi :)

 38. Mirč pravi:

  Iztok, bravo!
  Tudi zaradi tvojega razmišljanja in poštenega odnosa do NOB imam še vedno upanje, da se številni partizani, ki so žrtvovali svoja življenja za osvoboditev slovenskega naroda, niso borili zaman.
  Smrt fašizmu, svoboda narodu! :)

 39. klemenix klemenix pravi:

  Iztok, super objava, le naslov me je močno zmotil. Tud med domobranci niso bile same pizde. Njihovo “vodstvo” dobro vemo, kaj bi nam kmalu zakuhalo, a sam verjamem, da se je marsikdo iz navadne domobranske “raje” prav tako boril ZA Slovenijo. Čeprav sem popolnoma na strani partizanov ne bi rad tako grdo posploševal, da so vsi domobranci pizde.

  Drgač mi pa ob poslušanju pesmi Vsajenje Primorske vedno pritečejo solze :)

 40. klemenix klemenix pravi:

  @Vstajenje (se pardoniram) :)

 41. Luka pravi:

  Hihi, Vsajenje Primorske. To bi pa pel vrtnarski pevski zbor. :)

 42. Arjan pravi:

  Živel boj s kulturo!

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Šalabajzerka, itak, da so jih, Nemcev in domobrancev seveda.

  Klemen, naslov razumi kot da velja samo za tiste, ki so bili res pizde, pa bo :)

 44. klemenix klemenix pravi:

  OK :) Pol pa ni problema :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !