Mar Slovenci res sovražimo Hrvate?

25.04.2009 ob 16:06

Zapis na blogu Tine M mi je dal misliti. No ja, ne zapis, marveč številni komentarji, ki so se nabrali pod zapisom. Skoraj vsi so Hrvate označili za pizde, hinavce, celo za ustaše in odločno zagotovili, da jih letos ne bo na hrvaški obali. Še več, da so to že zdavnaj ugotovili in da so vse ostale morske destinacije stokrat boljše od hrvaške obale.

Zanima me nekaj, so se oglasili le ekstremisti, ali pa je to zares pravo slovensko mnenje o Hrvatih? In seveda, koliko je v teh komentarjih blefa in metanja ven, ker je pač možnost?

Sicer pa so tudi Hrvati storili nekaj podobnega in Slovenijo postavili na prvo mesto med državami, ki je njihovi državljani ne marajo. Je tudi to le blef in majhen odstotek, ali pa se Slovenija in Hrvaška po novem res ne marata.

Da se politiki jebejo v glavo, je jasno. Da mnogi državljani temu nasedejo in so zaradi tega tako sovražno nastrojeni, prav tako. Toda vseeno sem imel občutek, da navadni ljudje še vedno zmorejo premosititi te manipulacije in da kljub vsemu gojijo lepo mnenje o sosednji državi.

Sem živel v iluziji ali pa so tudi te anketice in komentarji še vedno le kaplja v morje?

 

93 komentarjev na “Mar Slovenci res sovražimo Hrvate?”

 1. Pukl pravi:

  Na hrvaških forumih se lepo vidi kakšen odnos imajo Hrvati do Slovencev. Nikakav.

 2. Pris Pris pravi:

  Pukl, točno takšnega, kot ga ima večina na slovenskih forumih do Hrvatov.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj to me zanima, ali je to resničen odraz stanja, ali pa gre le za kurčenje na forumih, ker je to pač moderno.

 4. tajnica pravi:

  Mogoče je sovraštvo premočno čustvo za označbo Slo-hrvaških odnosov.
  Nobena stran ni drugi povzročila ne vem koliko gorja. (Pustimo obmejna območja, kjer si lahko razni posamezniki prirerajo razne nevšečnosti,ker pač iz takšnih ali drugačnih razlogov, ne morejo bivati v sožitju).

  Državi na vso srečo tudi nista bili v dolgotrajnejši vojni, kakor npr. Bih in Hrvaška itd.

  Dala pa je meni misliti misel iz nekega filma, ki se je glasila takole: Pravo sovražštvo je mogoče le med sorodniki oz. ljudmi, ki se dobro poznajo.

  Ja,res je, marsikje in marsikdaj kakšen sorodnik ali pa član družine drugemu nardi bitveno večje zlo, kot pa kakšen tujec, kar je še veliko bolj tragično.

 5. bongo pravi:

  pač brezglavi primitivizem, neskončno daleč od ideje združene evrope. temu primitivizmu očitno tudi katoliška vera ne pride blizu

 6. Niko Brumen pravi:

  BBB lahko na eni sami tekmi (ali po njej) odgovorijo na marsikatero dilemo o naših odnosih.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tajnica, zmerjanje Hrvatov z ustaši, je zame zelo močno sovraštvo, no ja, morda kvazi nacionalni ponos, ki pač izvir iz spora za mejo. Poznamo se, to je dejstvo, a očitno še vedno ne dovolj, da smo vedno znova šokirani nad potezami drug drugega.

  Bongo, kaj predlagaš kot rešitev?

  Niko, fuzbal je itak poglavje zase. Tam pa res ni pravil. Tam so pač navijači, ki vsaj zame niso navijači, ampak pleme hujskačev in domorodcev, ki se grejo lažni patriotizem in pozabljajo, da je to šport, ne pa politika.

 8. mina pravi:

  Hrvatov kot nacije ne maram že zelo dolgo in to nima veze z modnimi trendi. Do resničnih Hrvatov v resničnem življenju pa imam isti odnos kot do katerikoli drugih narodnosti.
  Na Hrvaško morje ne hodim že neskončno dolgo in popolnoma 100% še v naprej neskončno dolgo. Ker je preprosto drugje neskončno boljše in ceneje. Da ne govorimo o plažah, ki so na Hrvaškem ene najslabših na svetu, razen tistih par peščenih, kar jih premorejo. ostalo ena sama skala, kjer se ves porežeš ali pa beton. Ne hvala.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, mar niso slovenske plaže najslabše na svetu? No ja, razen če ti odgovarja asfalt celo v morju.
  In ja, mar ni stavek, da so hrvaške plaže najslabše na svetu spet nestrpnost in govorjenje na pamet?

 10. mina pravi:

  Da ne govorimo o gurmanski ponudbi, ki jo na Hrvaškem dobiš samo za zasoljene peneze, za normalen denar lahko ješ samo socialistične pomije. In pa cene, ki so nore. Saj so drugje tudi nore, samo dobiš pa bistveno bolje in več. Razen namestitve in letalske karte, kar je pa že pred časom postalo ceneje, kot pa samo goli aranžma na Hrvaškem. Zato mi sploh ni jasno, zakaj bi sploh še kdo hotel na Hrvaško. Če nimaš denarja, pejt poleti na Tajsko, letalska karta praktično zastonj, enako tudi vse ostalo-

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, Tajska mi ne diši, pa še Azijcem ne zaupam preveč glede hrane in poštenja. Prepričan pa sem, da tako poceni kot praviš, pa tujina tudi ni. Razen, če trdiš, da za 500 eurov dobiš hotel a kategorije, prestižno gurmansko ponudbo, avionsko karto in še prijaznost osebja.

 12. mina pravi:

  Ja, pardon, slovenske so še slabše, samo jaz slovenskega moraj sploh ne priznavam in moji komentarji podrazumevajo to dejstvo :)

  “In ja, mar ni stavek, da so hrvaške plaže najslabše na svetu spet nestrpnost in govorjenje na pamet?”

  Tole: “razen tistih par peščenih, kar jih premorejo. ostalo ena sama skala, kjer se ves porežeš ali pa beton.”
  ni nito govorjenje na pamet niti nestrpnost. To je dejstvo. Pejt v Grčijo, vse peščeno, od drobnega peska do debelejših kamenčkov. In to na vsakem otoku posebej ista zgodba. Da ne govorim o sončnikoh in ležalnikih, ki so v najvišji sezoni na enem najdražjih otokov 3 x cenejši od hrvaških. Pejt v Italijo, se zgodba ponovi, pejt v Španijo, pejt na španske otoke, plaže, ki jih Hrvaška sanja, en sam neskončen pesek, da ne govorim o ponudbi. Pejt na primer na Tajsko. 14 dni Tajske recimo avgusta, te bo s prevozom vred, če ne boš ravno razmetaval, prišel isto kot 14 dni Hrvaške. Da ne govorimo o plažah, ki jih Hrvatje ne bodo imeli nikoli, četudi jih narišejo. Dragi Iztok, če označiš pluvanje hrvaških plaž za nestrpnost, potem lahko sklepam, da še nikdar nikjer drugje nisi bil? Ker take stvari resnično slišim samo iz ust tistih, ki še niso uspeli prilest dlje kot do Hrvaške.

 13. mina pravi:

  Pa sploh ni važno, kaj je tebi osebno všeč ali ne. Tebi osebno je lahko najbolj všeč hravška obala in s tem ni nič narobe, vendar nikar ne govori, da če je meni povsod drugje boljše in lepše, da je to zaradi nestrpnosti. Sem ti vse lepo napisala, če mi ne verjameš, lahko preveriš pri drugih, ki lazijo okoli.
  Kar se tiče cen, ja, je cenejše. Cenejše je vse razen pijače. Pijača je povsod blazno zasoljena.

 14. mina pravi:

  Evo, bom čisto konkretna, za primerjavo, Rodos, B kat, najvišja sezona, 3 minute od blazno lepe in ful lepo urejene plaže, ogromne sobe z mini kuhinjo, v neposreni bližini centra dogajanja, Rodos en najdražjih otokov, cena z letalsko karto in vsemi taksami 385 eur. Daj prosim primerjaj to s Hrvađko, ti ne bo uspelo.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Okej, Mina, ni panike, mi je pa ob vsem tem, kar omenjaš, zelo nenavadno, da sploh še kdo krene na Hrvaško. In da tja sploh še hodijo tudi turisti iz drugih držav. Zakaj za vraga tudi vsi Nemci in Italijani ne gredo v Grčijo, Tajsko in Španijo?

 16. MATEj pravi:

  Kaj pa ravno obratno? Vsaj med mladimi Hrvati je bojda zelo velo sovraštva. Od Hrvatice (iz Zadra), ki pa trenutno živi v Ljubljani, sem zvedel, da mladi Hrvati po Zadru in širši okolici uničujejo slovenske avtomobile in s s pesti spravljajo na Slovence. Sama pravi, da jo je sram, da je Hrvatica, a da je žal to trenutno realnost. Tako da, previdno, če boste znova letovali na Jadranu.

 17. bongo pravi:

  Zaenkrat rešitve ne vidim. Obe državi bodo v nek odnos, ki bo ustrezal Evropi, očitno prisilili drugi. Za razlago mnenj enih o drugih, pa tukaj ni dovolj prostora. Jaz s Hrvati sodelujem že 30 let, tako na poslovnem, kakor na kulturnem področju in vedno je bil iskren pogovor, brez računic in fig v žepu, uspešen. Res pa je, da je neodgovorna politika na obeh straneh meje, naredila svoje, začenši že leta 1945 in potem s tihim stopnjevanjem rivalstva obeh republik v skupni državi.

 18. mina pravi:

  Ker Nemci in Italijani dobijo Hrvaško ceneje kot mi, pri Slovencih je samo ta štos, da imajo vsi neke vikendice ali pa imajo frendi vikendice ali pa iajo prijatli vikendice. In jasno, da je v tem primeru bistveno ceneje Hrvaška kot pa kje drugje. Če pa tega ni, potem se pač ne splača. Pa če greš s prikolico ali s šotorom, je tudi ceneje. Samo da greš na grški otok ali španski otok težje na tak način.

 19. mina pravi:

  Aja, pa Nemci in Italijani gredo v Španijo Grčijo in Tajsko in sicer bistveno več njih kot na Hrvaško. Na Hrvaško gremo pa v glavnem kampirat ali pa italijani hrvaške pičke pecat za vikend. Za vikend turizem Hrvaška še vedno pali.

 20. mina pravi:

  Pardon, nemci greJO na Hrvaško v glavnem kampirat…

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, tudi o tem sem pisal v tej objavi. Si spregledal?
  Uničujejo slovenske avtomobile? Hm, misliš, da je res tako hudo, ali gre le za osamljene primere?

  Bongo, saj to je panika ja, da so politki šli tako zelo daleč, da imamo sedaj občutek, da se tudi navadni ljudje sovražijo.

  Mina, zakaj pa potem Slovenci ne gredo rezervirat hotelov v Italijo in Nemčijo ter Avstrijo? Ali trdiš, da je važno celo to, kako jezik govoriš preden na Hrvaškem rezerviraš počitnice?
  No evo, pa si dodala še šotore in prikolice, se pravi stvari, s katerimi mnogi še vedno zelo radi odidejo na počitnice.
  Vsi vikendice? Kaj pomeni vsi, milijon, pol milijona, dva milijona, sto tisoč, ali morda samo kaki tisoč?

 22. mina pravi:

  Ne da se mi, ne daš noenega argumenta, samo pluvaš in zastavljaš vprašanja, katerih namen je izključno provokacija. Malo povprašaj okoli ljudi, ki svoj nos dejansko pomolijo kam dlje od Hravške in ti bodo vsi povedali isto zgodbo. Po tvojih besedah sodeč vsi mi, ki potujemo, lažemo, vsi vi, ki letujete na Hrvaškem, pa imate absolutno prav? Ti kar letuj na Hrvaškem in v tem uživaj, jaz bom pa drugje in bova obadva srečna. Samo prosim, ne me označevati za nestrpno do Hrvatov samo zato, ker mi je ljubše kakšno drugo morje. Kajti taka oznaka je pa res nestrpna, to je čista nestrpnost do drugače mislečih.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, misli kar hočeš.
  LP

 24. Inodin pravi:

  Se pravi, peder ni zaljivka, ustas pa ne samo da je, ampak je celo odraz sovrazne nestrpnosti. Zanimivo.

 25. mina pravi:

  “Ali trdiš, da je važno celo to, kako jezik govoriš preden na Hrvaškem rezerviraš počitnice?”
  Ne, samo če bi ti bilo kaj znano, kako funkcionira turizem, bi ti bilo tudi znano, da dobijo večji touroperatorji nižje cene kot pa manjši. In slovenci pač nimamo velikih. Pa tudi Nemci in Italijani so toliko močni, da lahko oni postavljajo pogoje Hrvatom, ker sicer pač ne bodo nič zakupili, Slovenci pa Hrvatom pogojev ne moremo postavljati, ker Hrvat točno ve, da smo Slovenci še vedno najbolj odvisni od hrvaškega morja in tukaj zlorabljajo razmerje moči, ki je v tem konkretnem primeru na njihovi strani. Vendar pa se obisk Slovencev pri njih kljub temu iz leta v leto vztrajno zmanjšuje. Vikend turizem ostaja na istem nivoju, počitniški turizem pa je v konstantnam padanju.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Inodin, na severnem tečaju je sneg, sloni pa letijo pod oblaki.

 27. Inodin pravi:

  No, glavno, da imajo ti sloni dvojna merila in da enkrat igrajo primitivne homofobe, drugic pa pravicniske zagovornike Hrvatov. V enem prispevku kritizirajo ljudi, ki naj bi jim politiki sprali mozgane, v stevilnih drugih pa otrocje, brez najmanjsega poznavanja tematike, besnijo nad domobranci.

 28. Rado pravi:

  Iztok,
  ne bom govoril o našem današnjem odnosu do Hrvatov,
  a v zgodovinskem stereoptipu naših prednikov do Hrvatov je veliko negativizma. Iz otroških let se spominjam odnosa mojih dedkov in babic, do Hrvatov. Da jih nič prida ni so mi ves čas ponavljali. Čemu, sicer ne vem, a takšno prepričanje je veljalo in je segalo v izkušnje še tja do med obema vojnama.

  Sicer pa imam še pričevanje enega mojega žlahtnika, ki je bil sicer direktor ene slovenske firme in je kupoval repromaterial v Nemčiji. Povedal mi je zgodbo, o tem po čem so zahodnjaki ločevali jugoslovanske narode.

  1) Slovenci so bili normalni kupci, gledali so na kvaliteto in cene, podkupnine niso jemali. (ta moj žlahtnik je tudi enkrat našel zajetek kupček mark pod blazino v hotelski sobi, a je ni hotel vzeti – tako vsaj pravi)
  2) Srbski poslovneži so podkupnino sicer vzeli, a so se sklenjenega dogovora držali
  2) Hrvatje so podkupnino vzeli, a so občasno kljub vsemu odstopili od sklenjenega dodovora.

  Ergo!

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Inodin, primitivne homofobe? Neverjeten si. Pravičniške zagovornike Hrvatov? Še bolj neverjeten si. Brez najmanjšega poznavanja tematike? Spet cvetka.
  Ergo: si kvazi patriotsko naravnan gejevski domobranec. Povedano drugače, si sramota celo za geje.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, hm, meniš torej, da se tole sovraštvo vleče že od pamtiveka in da je pač sedaj doseglo svoj vrhunec?

 31. Žogca pravi:

  Oja, sovražijo Hrvate, pa ne samo Hrvate. Ampak ne velja pa to za vse ljudi. Žal velja za veliko ljudi, če sodim po tistem, kar se piše po forumih in portalih.

 32. Rado pravi:

  Ne gre za sovraštvo,
  vsekakor pa nedvomno že dolgo veljajo za nezanesljive.

  Navsezadnje so nas tudi za časa najinega življenja krepko pustili na cedilu.
  Namreč pri skupnem projektu osamosvajanja od Jugoslavije smo bili dogovorjeni o skupnem odporu v primeru napada JLA na nas.
  Drugi dan vojne v Sloveniji so brez pravega preklica in razloga odstopili od pomoči in partnerstva pri obrambi! Po dogovoru bi tudi oni morali blokirati vojašnice v Zagrebu iz katerih so tankovske enote krenile proti Ljubljani. Seveda tega niso storili.

  Poglej si te dnevnike iz leta 1991, ki jih ponavljajo na RTS. Še posebej poglej tiste čez dva meseca, ko bodo dnevniki iz obdobja naše vojne.
  Pravzaprav bi bilo prav, da bi tisto gledala vsa mlada generacija, da bi spoznala bistvo Hrvatov.

 33. Aljoša pravi:

  Res je, Nemci letujejo na Hrvaškem ceneje kot Slovenci.
  V hotelu sem se pred leti spoprijateljil z parom iz Nemčije in ko je pogovor naletel na cene v hotelu sva z mojo boljšo polovico na najino veliko presenečenje ugotovila, da Nemca za 14dni plačata toliko kot midva za teden dni tako, da ima Mina glede tega prav.
  Ljudje pa morajo malo v svet ne pa vsako leto na isto plažo na Hrvaško, lepo te prosim.

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, pa upajo vse to priznati na glas? No ja, zdaj so jim kar jim gre povedali tudi drugi. Morda se bodo vendarle začeli zavedati, da se svet ne vrti le okoli njih.

  Aljoša, rekel bi, da ne gre izključno za Slovence, ampak za vse narode, ki so “manjši” od Nemcev in Italijanov. Kot sem vprašal že prej, kaj bi se zgodilo, če bi šel Slovenec rezervirat letovanje iz nemške in italijanske agencije? Bi bil pri ceni odločilen jezik?
  Pa še nekaj bi dodal, misliš da ne vpliva tudi daljava Nemcev, ki morajo imeti ceneje, saj jih drugače na tako dolgo pot po moje ni bi bilo? Slovenc pa da manj za bencin, pa pač več za letovanje.

 35. Aljoša pravi:

  A zdej boš pa reku, da Kanadčanu računajo več za letovanje v ZDA, kot pa Evropejcu – zaradi daljave.

 36. Rado pravi:

  Pred nekaj leti sem letoval na Hvaru. Po moji oceni je bilo izmed vseh gostov, vsaj polovica Slovencev.

  Potem sem pa zadnji dan letovanja slišal na radiju statistično poročilo o turistih na Hvaru. Mi smo bili po tej trditvi šele na četrtem mestu.
  Bolno, če mene vprašaš. Samemu sebi lažejo.

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Brez dvoma, saj je znano, da Američani Kanadčanov ne marajo in jim po moje cene še namerno bolj zasolijo :)
  Isto je očitno tudi pri Hrvatih.

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, prav zato pa jim gre turizem k vragu kot vidiš.

 39. Letiva pravi:

  Sovraštvo je primitivno čustvo in z odzivi po forumih, blogih itd. Slovenci dokazujemo, da smo primitiven narod, ki igra na strune nizkih strasti.

 40. mina pravi:

  “Kot sem vprašal že prej, kaj bi se zgodilo, če bi šel Slovenec rezervirat letovanje iz nemške in italijanske agencije? Bi bil pri ceni odločilen jezik?”
  Ti bom jaz odgovorila, sem že zgoraj pojasnila, večji touroperaterji dobijo nižje cene kot manjši. V bistvu se že ves čas pogovarjamo narobe. Nimajo Nemci ceneje, ampak so počitnice, rezervirane pri nemški agenciji, cenejše. In ja, tudi če gre slovenec gor rezervirat, bo za njega cenejše.

 41. Aljoša pravi:

  Evo pa smo tu Hrvati nas ne marajo, kljub temu, da Slovenci na Hrvaškem pustimo veliko denarja in lepo napolnimo Hrvaško blagajno.
  Zakaj bi pa Slovenci morali imeti radi Hrvate, ki en ku…
  denarja pustijo v naši blagajni.

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Letiva, popolnoma brez razloga?

  Mina
  , končno si poštekala kaj ti ves čas trobim

  Aljoša, glede tega ti dam prav. A še vedno menim, da ne gre za sovraštvo med navadnimi ljudmi, ampak samo za pizdakanje politike.

 43. mina pravi:

  Ok, ajde, reciva, da sva se delno narobe razumela, ker če nadaljujem, v Nemčiji tudi Grčijo pa Španijo rezerviraš ceneje kot pri nas. V bistvu je tam vse ceneje kot pri nas. Ampak jaz že ves čas govorim iz stališča Slovenca, Slovenca pravzaprav letovanje na Hrvaškem stane enako kot letovanje v Španiji, kar pa je za mene nesprejemljivo, če je tam zraven še letalo in let. takse, pa še bistveno dlje je.

 44. jest pravi:

  Najprej moj počitniški predlog:ALBANIJA.Letos grem drugič in sicer v svoj lasten apartma(kupu po 300€ m2).Prijazno,poceni,hrana hudo dobra,morje najlepše na Jadranu, skratka z eno besedo NORO HUDO DOBRO.

  Kako tja? Simpl V Trst na trajekt(Drač) ali poceni avion(Tirana) od tam s poceni taxijem na destinacijo Vlore,Sarande etc..

  Proti drugim destinacijam in njih narodom nimam nič, ker kamor sem šel sem se vedno zelo dobro skompal z domorodci.Ljudje so povsod samo dobri in slabi z dokaj podobnimi problemi.POLITIKI SO PA ITAK POVSOD PO SVETU ENE NAVADNE KURBE.!!!

  Predlagam, da greste tja kamor vas vleče feeling.

 45. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jest, Albanija? A veš, da mi je tako tuja, da bi me lahko nasral, da imajo morje :)
  Do Črne gore še grejo, do Albanije pa po moje zelo redki. Si pa vsekakor odprl zelo zanimivo temo. A prov vikend si kupu tam al kaj? In brez težav z zakonom?
  In lepo si povedal glede filinga. Samo je pa res letos vse skupaj zelo napeto. Vsaj kar se podatkov o čudnih rečeh, ki naj bi se dogajale na Hrvaškem, tiče.

 46. Kuku pravi:

  jest, kolko m2 si kupu? kje pa? dej zrihti še men en apartma za 300€ na kvadrat :)

 47. jest pravi:

  Dalmoši so alergični sam na purgeraj! Raja ne hebe, njim je važn, da apartmaje čim bolj vnovčijo.

 48. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma saj teh lastnikov pa osebja se ne bojim, skrbijo me ekstremni posamezniki, ki so letos bojda res zelo divji. Morda so samo govorice, če pa niso, pa bo res panika za vse, ki bodo šli na Hrvaško.

 49. Kuku pravi:

  “Cene novozgrajenih apartmajev v prvi vrsti do morja po sistemu »prodaje na ključ« se gibljeje med 900-1000 EUR/m2. V drugi ali tretji vrsti pa imajo praviloma dodatno zgrajene bazene in se njihove cene gibljejo med 550 in 700 EUR/m2. ”

  300 € je nekam pocen… da ni kakšna ruševina ta tvoj apartma?

 50. jest pravi:

  malo za pokušino

  http://albania.world-estate.com/ENG/Flats/For_sale/Albania_Sarande_484400.html

  če si resen kupec takole zadevo kafneš za pol manj :)

 51. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jest, no ja, če je Vietnam po novem odličen za kupovanje zemlje, ni vrag, da ne bi bila še Albanija.
  Kot sem rekel, zelo zanimiv info :)

 52. jest pravi:

  @kuku Saj se v Lj tudi oglašujejo po 2000 prodajo se pa, če se sploh za 1000.Stari recesija!Zbudi se :)

 53. ketna pravi:

  Vsi k se obremenjujejo s tem kaj so navadni hrvati so navadne budale, ker men noben hrvat ni še nč slabga nardil. Medtem pa so mi slovenske kuzle pa smrdlivi prašiči nardil velik slabga. Pizda vam materna domobranska, pobrigite se za sebe predn označite druge za pizde al pa kj podobnega. Polovica pa vas nima keša za kj druga ko pa za prkolco nek, kjer so slovenski tabori. Idioti neumni.

 54. RHYME-G pravi:

  hrvati nas majo za Janeze :)
  sam isto drugje ce si gledu ALI G ko je bla neka grda zenska pa ji je ALI G reku “GO back to slovenia” :)

  JS nism nikol meu problemov ..ma tud neki frendov u zagrebu..pa so kul…pa biu sm z parimi zenskami tud iz ZG :)
  …sam po vecini je pa res tk da se mal norca delajo iz nas…(sam itk se tud slovenci delajo norca iz enih slovencev)..ni vazn ka je nekdo..vazn je kak je kot clovek…

 55. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, Ali G al Borat? Veš, da se ne spomnim tega.
  Tudi moj zlo dober kolega iz mladosti je bil Hrvat, ta drugi najboljši pa Bosanc. Res je, važn je, da si človk, ne pa kaj si po narodnosti. In v saki državi se najde kak bedak, ki dela sranje. Je pa res, da je zaradi tega sovražnega ozračja, ki so ga naredil politiki, zdaj več bedakov kot prej, kar pa zna biti nevarno.

 56. Niko Brumen pravi:

  Daleč ste prišli in visoko letate.
  Jaz sem povsem zadovoljen s Hrvaško in njenimi lepotami. Žal so prebivalci daleč najgrši del (čeprav imajo izjemne lepotice in postavne dedce) ozemlja, ki ima nesrečo, da so ga poselili Hrvati – če odštejem dejstvo, da “njihovo lepo” ljubijo, ji ob njihovi POLITIČNI mentaliteti ne dajejo prav posebej veliko. Ko vključijo program “POLITIKA” ali “SOBIVANJE” so narod brez pameti in srca.

 57. MaaYcHa*** pravi:

  ah men so hrvati cist kul..vsakič ko sm na hrvaškem se cist hudo počutm, z nubenim nimamo problemov,res vse v najlepšem redu..vsako leto hodmo tja na morje…in tud v prihodnje bomo tja hudil, cez uro pa pol se odpravljam u zagreb in komi čakam da spet stopm na hrvaško zemljo.
  če se lepo obnašate do hrvatov se tud oni lepo obnašajo do vs..če greste pa tja z nekimi predsodki in ste do njih vzvišeni kao..mi smo pa slovenci pa smo bolši od vs ..je pa jasno da se bojo tko tud oni do vs obnašal
  sicer je bil pa kksne 2-3 tedne nazaj članek v Jani na to temo,k je šla novinarka na hrvaško obalo in so vsi vprašani mel cist lep odnos do slovencev..tko da..jst vidim problem samo v odnosu slovenskih in hrvaških politikov, nasi plitiki so za en kurac, njihovi pa niso nc bolsi!

 58. ketna pravi:

  @Niko

  Veš Hrvati imajo veliko nižji standard pa si vseeno pomagajo med seboj;) Si nakazal ti kaj za Danija, ti dober človek?:)

 59. Niko Brumen pravi:

  Ketna – od kod si pa ti dobrodelnost vnesel v moj zapis?

  Srce lahko ima pač še kakšne, morda tebi neznane, pomenske razlage in ne le tistih stereotipnih.

  BTW: pomagati si med seboj – na račun drugih ali proti drugim je še najbolj česta oblika sodelovanja. In običajno nevarno agresivna.

  :) )))))))))))))))

 60. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maaycha, po moje imaš prav, ampak kot sem že rekel, zaradi te politične gonje iz ene in druge strani, se najde kak neumen posameznik, ki naredi sranje. In letos je takih neumnih posameznikov baje na Hrvaškem kar nekaj. Lahko pa, da je tudi to zgolj natolcevanje in je vse okej, se pravi tako kot prejšnja leta.

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, menim, da si preveč pavšalno zapisal svoj 56 komentar.

 62. Niko Brumen pravi:

  Iztok – v čem?
  Razlago, prosim!

 63. mica mica pravi:

  hm…nikoli še nisem do nobenega človeka čutila sovraštva. Tudi do Hrvatov ga ne čutim. Vse, kar pa ob teh, zadnjih pogromih lahko rečem, je to, da se bojim. Da me je strah….In da samo v tem nelagodnem strahu tiči razlog, da nekako ne bi rada šla (sama) tja “dol”…..
  :-(
  Mi je pa žal…da prihaja do takega sovraštva. Čeprav-to pa moram reči- se za sovraštvo kot Slovenka ne počutim krivo….
  :-(

 64. Niko Brumen pravi:

  Da poenostavim in skrajšam: PIŠEM ZA TISTE, KI MISLIJO IN NE ZA TISTE, KI GRIZEJO.

  Običajno pa reagirajo tisti, ki grizejo, ker niso mislili. Čeprav me s tem spravijo do tega, da ugriznem nazaj, so vsi moji posti v prvi fazi vedno zelo miroljubni.

  Kolikokrat še moram napisati, da je treba najprej vprašati, če ne razumeš in šele potem navaliti z artilerijo. Za svoje besede odgovarja vsak sam (meni je celo v Jugi dobro uspelo pisati v svoje rubrike, da sem bil pogosto na meji, a nikdar tam, kjer bi režim mene ali cajtnge lahko požgečkal zaradi besed – na to sem bil ponosen in sem še) in tudi za njihovo razlago je kompetenten vsak sam (dokler razlaga temelji na zapisanem) in ne neki slabi ali neverificirani razlagalci.

  Ko gre za besede, je pač marsikdaj tako, da bistvo ni v navideznem.

  Tudi tole o Hrvatih se da prebrati tako, kot je bilo napisano in ne tako, kot bi kdo provizorično želel.

 65. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mica, kaj pa slovenski obali se upaš recimo pozno ponoči sprehajati popolnoma sama?

  Niko, zapisano je bilo zelo pavšalno in brez pravih argumentov.

 66. mica mica pravi:

  hehehehe, a misliš, da bi me kdo požrl s kožo in kostmi vred?
  :-)
  Ene par s tvojega bloga bi se sicer temu privoščljivo smejalo, ampak…..bi se kaj podobnega znalo zgoditi?
  :-)

 67. Niko Brumen pravi:

  Pavšalno si bral ti, Iztok. In si ustvaril mnenje brez argumentov.

  Torej – kaj sem napisal v pavšalnosti, ki si jo ti odkril?

  Hehehe – sem vedel, da bova morala enkrat iti v analizo, da boš ugotovil, da ljudje niso tako klišejski, kot jih je tako zlahka sortirati.

  Torej: kaj sem napisal, Iztok?

 68. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mica, vprašal sem te zato, ker si zapisala, da si sama ne bi upala na Hrvaško.

  Niko, da so Hrvati narod, ki so brez pameti in srca, ko pride do sobivanja. To je pavšalna ocena, saj dobro veš, da to ne velja za vse, marveč le za peščico. Še vedno verjamem, da so Hrvati zelo prijazen narod. Si naredil raziskavo, da si podal to izjavo? Itak, da nisi. Tako kot za svojo nisem. In prav zato so to pavšalne ocene, Niko. In seveda brez pravih argumentov.

 69. Niko Brumen pravi:

  Iztok, kopiram in komentiram celoten svoj tekst v 56.:

  “Daleč ste prišli in visoko letate.”
  # Da se ta del komentarja nanaša na nakupovalne in destinacijsko- turistične komentarje in ne na Hrtiće, je najbrž nedvomno?

  “Jaz sem povsem zadovoljen s Hrvaško in njenimi lepotami.”

  # Tudi to je najbrž zunaj dvoma, da naj ne bi pomenilo česa slabega (NI PA VEČ ZUNAJ DVOMA, DA SI TAKO TI, KOT ONI, KI JE POVSEM LUŠEN IN NORMALEN SOGOVORNIK, ČEPRAV SE VČASIH KAR SAM DA V MISELNE KETNE, bog ve zakaj ta del teksta, ki je sestavni del celote, saj opredeljuje moj pozitivni odnos do teme – torej turističnih destinacij Hrvaške /kaj tam turizem niso ljudje??)

  “Žal so prebivalci daleč najgrši del (čeprav imajo izjemne lepotice in postavne dedce) ozemlja, ki ima nesrečo, da so ga poselili Hrvati – če odštejem dejstvo, da “njihovo lepo” ljubijo, ji ob njihovi POLITIČNI mentaliteti ne dajejo prav posebej veliko.”

  # Zdaj smo pa najbrž na perečem delu pranja, ki sta ga s ketno poskusila ad hoc opraviti?
  Veš, za nekoga, ki ljubi naravne lepote, so pač ljudje ( mar nisem celo nekaj pisal o njihovih lepih ženskah in postavnih dedcih – težko, da so to negativna sporočila) vedno najgrši del narave (tezo lahko spodbijaš, moje prepričanje bo pa ostalo tako- ČE PA TEGA DELA NE RAZUMEŠ, BO PA DODATNA RAZLAGA NAJBRŽ TRAJALA ZELO DOLGO in bo morala zajemati domačijske lepote Slovenije, ki jih “grdi prebivalci” GRDO UNIČUJEJMO IN TACAMO.

  “Ko vključijo program “POLITIKA” ali “SOBIVANJE” so narod brez pameti in srca.”

  # Zopet diskutabilno? Kaj ni res, da so Hrvati povsem krasni ljudje in normalni ter zanimivi sogovorniki, dokler ne preklopijo pogovora (oni ali mi) na politiko? Na narodnost? Na sobivanje drugih (torej tudi nas) na njihovem in na njihovi zemlji ter lepotah. Sobivanje njih na našem ali kogaršnjemkoli ni kritično – z Bosanci pa si niti Bosne ne bi bili pripravljeni deliti in sobivati.

  JE TREBA ZAITI ŠE MALO GLOBLJE V PROBLEMATIKO? Morda do miroljubnega lifranja NEHRVATOV v grobove. Pa tisto o nekrivdi “naših” bo treba pustiti pred vrati cerkve, ko teče beseda o edinem BOGU – PRAVICI IN RESNICI.

  Be my guest!

 70. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, pokomentiral bi le del o sobivanju. Mar se ti zdi, da smo Slovenci glede tega kaj drugačni, ali še bolje, se ti ne zdi, da smo še stokrat bolj nestrpni do tujcev?
  Glede Ketne, on je izpostavil le tvojo dobrodelnost do invalida Danija, o katerem sem malce nazaj zapisal prošnjo za zbiranje denarja. Ker se Ketna očitno spomni, da si bil tudi ti takrat za vinjeto zelo glasen in proti meni, ti je pač to vrgel sedaj pod nos. Verjetno ne toliko zavoljo tvojega komentarja tukaj, ampak zavoljo dejstva, da se tam pri Daniju nisi niti oglasil. Za razliko od vinjete, kjer si bil med najbolj glasnimi. Tako vsaj razumem Ketnin komentar.

 71. Niko Brumen pravi:

  Iztok: jaz se oglašam tam, kjer gre za krivice ali nasilje (dobrodelnost pa najbrž ni ravno gonilo krivic??????).
  Nikoli opazil te moje lastnosti?

  No, zdaj si pa celo v razlagi uspešno spregledal naslednji del:

  “ČE PA TEGA DELA NE RAZUMEŠ, BO PA DODATNA RAZLAGA NAJBRŽ TRAJALA ZELO DOLGO in bo morala zajemati domačijske lepote Slovenije, ki jih “grdi prebivalci” GRDO UNIČUJEJMO IN TACAMO.”

  v katerem bi naj bilo normalnemu bralcu jasno enačenje med komerkoli in komerkoli.

  Kako pa berete ljudje? Za to niti funkcionalnega branja ni treba obvladati – povsem dovolj je razumeti prebrano.

  :) ))))))))))))))))

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, prav to pa morda za nekatere izpade dvolično. Če namreč samo kritiziramo in nikoli ne pohvalimo, pa četudi si neka stvar res zasluži pohvalo, izpademo dvolični, pa četudi v resnici recimo nismo.

  Glede lepot Slovenije, prav imaš, sem spregledal, se opravičujem in končujem ta del debata med nama.

 73. Niko Brumen pravi:

  Torej sem dvoličen, ker me je še vedno sram (v glavnem) dobrih del, ki sem jih naredil, slabih se pa ne sramujem toliko, da jih bi skrival?

  Ne mene soditi z običajnimi merili, kajti moje življenje je bilo neobičajno.

  To ni več del debate.

  LP! (tudi to ne, hehehe!)

 74. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, jaz sem ti samo razložil Ketnin komentar, ki ga sam povsem razumem. To pa ne pomeni, da te karkoli obsojam.
  LP

 75. Niko Brumen pravi:

  Te pravice, da me obsoja brez razloga, ne dajem nikomur.

  LP!

 76. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, nihče ti obsojal. Ketna te je le vprašal, če si Daniju nakazal kaj denarja, jaz pa sem ti le pojasnil, zakaj je Ketna v svoj komentar vnesel to dobrodelnost. To je vse. Ne delaj panike po nepotrebnem.
  LP

 77. ketna pravi:

  @Niko

  Sobivanje pomeni kako neka družba na nekem geografskem območju skrbi za tiste, ki so fizično in socialno manj zmožni kot oni sami. Pa sem ti le povedal, da koliko ti prispevaš ti prispevaš k sobivanju v Sloveniji. Seveda imaš ti kompleks klišeja. Vsi se oglasijo(ne ti), ko napišem, da neka družina s 4 otroki in 1000 evri skupnega prihodka je neumna in starši so zelo malo premislili, ko napiše Iztok, da bo kupil vinjeto ine je potem valda ne, ker je to 50 evrov, se oglasite vsi. Ko pa potrebujemo vas, ki vam je 50 evro “le” 50 evrov pa se oglasite, da tu pa se ne oglašate, ker tu ni krivice. Se pravi se imaš ti Niko za nekakšnega razsodnika kaj je do koga pošteno in kaj ne?

  P.S: Moram pohvaliti človeka, ki je poslal sms za Danija. No ni ravno 50 evrov je pa 1 evro.

  Vsi delate govna, vsi delate iz dreka drisko, ko pa vam nekdo predstavi pravo resnično življenjsko zgodbo za katero se ni nihče odločil, da bo imel takšno pa se noben ne javi. Banda Rupnikova.

 78. Niko Brumen pravi:

  “Se pravi se imaš ti Niko za nekakšnega razsodnika kaj je do koga pošteno in kaj ne?”

  to si napisal, ketna.

  Kaj nisem za sebe in svoja dejanja ravno jaz razsodnik, kaj je zame do koga pošteno in kaj ne?
  Oprosti, ker ne mislim in ne mislim kdaj misliti kot ti, ki se očitno imaš za razsodnika za druge.

 79. ketna pravi:

  Ja zelo žalostno, da si lahko odpisal na eno poved. Ja pravim ali si ti univerzalni razsodnik kaj je pošteno in kaj ne. Tako si zapisal, da se javlaš samo ob krivicah in nasilju in ker se nisi javil ob zapisu Danija to pomeni, da trdiš, da njemu se ne dogaja krivica. Moraš paziti kaj napišeš=)

 80. Niko Brumen pravi:

  No, ketna, pa poglejva: v dobrodelnih akcijah posredniki dobrodelnosti porabijo približno od 40 do 60 odstotkov zbranih sredstev.
  Ti si posrednik?

  Da si tako zagnan, da si postal agresiven, sta dva možna razloga:
  - da si posrednik, ki … napiši na te pikice kaj trdnega ali kaj častnega (iskanje slave in bogastva rada gresta skupaj);
  - da ti je težko delati dobra dela in zato pridobivaš še koga, da ne boš trpel sam.

  Saj se bi še kaj našlo, a ne bi bilo dosti lepše od napisanega – DA NEKDO NASTOPA ZA DOBRODELNOST TAKO AGRESIVNO, MORA BITI NEKAJ POŠTENO NAROBE.

 81. ketna pravi:

  @Niko

  Dodaj mi še nek kredibiln vir o procentih, ali je to bolj na pamet govorjenje oz. bluzenje. Se pravi tebi se je pri vinjeti šlo za kaj?

  Nisem posrednik in lahko verjameš, da sem, če ti je tako lažje na vesti, da si navadn driskomejker.) Bom dobrodelno zate to storil!

 82. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Evo, pa smo se začeli Slovenci sovražiti še med sabo. Nič čudnega, da potem sovražimo še Hrvate :)

 83. ketna pravi:

  @Iztok

  Ni sovraštvo krivo, je krivo tisto, da moramo verjetni, da je vse velika zarota:)

 84. Niko Brumen pravi:

  In zakaj takšna angažiranost – neproduktivna in otročja.

  Dobrodelnost naj bi bila nekaj drugega in ne posilstvo device, da jo bi osvestil, kako je s seksom.

  Pa še nekaj: dobrodelnost najbrž neha biti dobrodelnost, ko postane to iskanje samohvale, hvale ali zahvale. Ko je grajena na ambicijah dobrodelnega in ne potrebah potrebnega.

  Cenim ljudi, ki nekaj dobrega naredijo in o tem molčijo.

  Zdaj se pa pogovarjaj s svojo senco, preden postaneš senca samega sebe – taki razgovori so lahko senca dobrodelnosti.

 85. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, če je to o dobrodelnosti, ki je ne ceniš, če je javna, letelo name, te pa vprašam, kako naj bi drugače kot javno zbiral denar za Danija? Bi lahko tekoči račun objavil miselno, pa bi ga ljudje razbrali?

 86. Niko Brumen pravi:

  Iztok, ni letelo nate, zakaj bi naj? Je pa dejstvo, da dobrodelnost ni kliše in je lahko izkazana na različne načine.

  Ti si pač apeliral, kar je ena od redkih učinkovitih možnosti – če ni izvedeno kot križarska vojna, v kateri se apel spremeni v agitprop (poglej, kako zlahka se razvije ravno v to … bog daj ketni še kak glid ali pa mu jih nekaj vzemi/odvisno kako na to gledamo).

 87. ketna pravi:

  @niko

  Nekateri pa samo kurite pa nč ne zakurite=) Whole much ado about nothing;)

 88. Niko Brumen pravi:

  Glidi gor, glidi dol – malo pameti pa poleg jekla tudi prav pride.

 89. ketna pravi:

  Inside your feeble brain theres probably a whore

 90. turbofolker turbofolker pravi:

  seveda, da jih ne sovražimo :lol:

 91. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Turbo, eni očitno jih, predvsem tisti, ki nasedajo politiki in ki imajo morda res slabe izkušnje s kakimi ekstremisti s Hrvaške. Ali pač navadnimi roparji, ki jih je povsod dovolj, ampak zdaj zaradu tega spora celo oni izpadejo politično naravnani. A veš, oropajmo Slovenca, ker je Slovenec,

 92. tnt pravi:

  Mnja, očitno si že res gremo na k*****.
  Bolno je to in spominja na nemčijo tm nekje 1936

 93. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  TNT, kdo pa si je šel na kurac v Nemčiji leta 1936?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !