Recenzija: Last Chance Harvey

10.04.2009 ob 16:06

zda 2008, komična drama, režija: Joel Hopkins, igrajo: Dustin Hoffman, Emma Thompson, James Brolin, Eileen Atkins, Kathy Baker, Liane Balaban, Richard Schiff

S strani gledalcev in distributerjev po veliki krivici prezrta ljubezenska zgodba, ki premore več šarma in kemije od večine pizdarij, ki jih z veseljem vrtijo v naših kinih.

Dustin Hoffman, ki v žep kljub letom še vedno vtakne praktično vse igralce na svetu, je Harvey Shine, simpatični glasbenik, ki se preživlja z delanjem glasbenih podlag za reklame. Drži, ker ni bil dovolj dober, ali še bolje, ker ni imel dovolj poguma, ni nikoli ujel svojih sanj, da bi postal jazz glasbenik in se je moral zadovoljiti z drobižem. V bistvu je tudi v drugih segmentih svojega življenja zamudil vlak. Tudi pri hčerki, ki sedaj živi z mamo (Kathy Baker) in očimom (James Brolin) ter ga povabi na svojo poroko. Prav imate, hčerka si zaželi, da bi jo na oltarju oddal očim, kkiga ima očitno raje od lastnega očeta. Hud udarec za gospoda Harveyja in še en dokaz, da je zamudil vse šanse. Vse razen zadnje, ki mu jo pričara Kate Walker (Emma Thompson), še en individuum, ki zamuja. Ki je prepričan, da je zamudil tudi ljubezen. Da se najdeta dva takšna človeka, je seveda krasno. Romantično, očarljivo, zabavno in karizmatično, pač ljubezen v poznih letih, ko si nad ljubeznijo že zdavnaj obupal. Še več, ko ima več šans za ljubezen celo tvoja ostarela mama (Eileen Atkins), ki svojo hčerko klicari vsakih pet minut. Last Chance Harvey in Last Chance Kate. Krasen par v krasnem filmu, ki premore več šarma od večine filmov, kjer se zaljubijo mlajši junaki. Jasno, Dustin in Emma igrata kot namazana. Kot da se poznata že sto let. In kot da sta komaj čakala, da boste dobila skupen film. Če boste dobili občutek, da gledate kanček filma The Remains of the Day, ne bo nič narobe. Če se vam bo zazdelo, da gledate eno najlepših in najboljših ljubezenskih zgodbic v zadnjem času, pa se bom strinjal z vami. Resda zelo preprost, a vendar zelo velik film, ki so ga močno krivično pustili na suhem tako gledalci kot tudi distributerji. Čisti oskarjevski material, očitno predober za oskarje. Čudovita atmosfera, prekrasna igra, ravno pravšnja mešanica romantike, komedije in realnosti ter film, ki se je vsaj zame spremenil v biser. V spregledam biser, o katerem bi se moralo govoriti veliko glasneje.

Ocena: 9/10

null

 

4 komentarjev na “Recenzija: Last Chance Harvey”

 1. Tina M Tina M pravi:

  To je bil pa nadvse simpatičen film. Smešna sta bila, ker je ona višja od njega tudi brez visokih pet na čevljih :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Končno nekdo, ki je gledal ta film.
  Pohvalno.

 3. Maco pravi:

  Režiser Joel Hopkins je že, ko je pisal zgodbo želel, da v njej nastopata Dustin in Emma. Meni zelo dober film s pravo mero romantike za zrelejšo populacijo, ki vedo kaj je dober film.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maco, prav zato očitno ni uspel, saj v kinih palijo samo še pop corn pizdarije.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !