Nekaj malega o vinjetah

29.03.2009 ob 23:29

Najprej bi rad spregovoril o voznikih, ki se po avtocestah vozijo brez vinjet in imajo v glavi, da jih ne bodo dobili. Tega preprosto ne razumem in to se mi zdi zares trapasto početje. In potem se ti kršitelji upajo znašati še nad darsovci, ki pač opravljajo svoje delo in seveda nimajo takšnih pooblastil kot policija. Dajte no, kot da ne veste, da vas bodo ujeli in da boste plačali visoko kazen. Očitno lani ni bilo toliko kontrole, pa so ljudje dobili občutek, da se bodo pač lahko švercali. Okej, razumem, če te ujamejo na kaki obvoznici, kjer se niti ne zavedaš, da gre za avtocesto, toda če greš brez vinjete naravnost na avtocesto, pa si, oprostite izrazu, res totalni bedak.

Pa spregovorimo še o cenah vinjet. Čeprav je podražitev velika, je vendarle razumljiva in se tistim, ki se veliko vozijo po avtocestah, še vedno obrne že v dveh mesecih. Ali kot je rekel minister Vlašič: “Prejšnja cena je bila le nabiranje političnih točk bivše vlade.” Se mi pa zdijo enotedenske vseeno malce neumne, saj ne odtehtajo ničesar. Očitno gre le za izpolnitev zahteve iz Bruslja. Če bi šlo za kaj drugega, bi uvedli vsaj desetdnevne, ali enomesečne, kaj vem, morda enodnevne. Cena? Me en zanima, saj je ne bom potreboval.

Pravijo, da v državno blagajno prihaja premalo denarja. 250 milijonov evrov je premalo denarja? To se mi sliši zelo čudno. Še posebej, če prištejem še takso, ki jo za ceste vsako leto plačamo še pri registraciji. Pa kaj bi radi, milijardo, dve milijardi, sto milijard? Mar zato vsa dela stojijo in se izvajajo na vsakih sto let, ker je pač moderno postaviti znak, da gre za oviro na cesti? Saj res, je pošteno da plačujemo polno ceno vinjete za cesto, kjer se nenehno nekaj gradi? Bi nam morali naslednje leto nekaj denarja odšteti od nakupa nove vinjete?

Pa naj končam s tovornjaki, ki se pritožujejo zaradi morebitnega dviga cestnine. Veste kaj, zaradi mene jim lahko za eno vožnjo čez Slovenijo zaračunajo 5000 evrov. Samo da zginejo z naših cest in nehajo delati gužve. Še posebej tujci, ki se obnašajo tako, kot da so v svoji državi. Ali še bolje, mi se do njih obnašamo bolje kot do naših voznikov. Četudi bi hoteli parkirati na strehi vaše hiše, ne bi bilo nobene panike. Naj jim zaračunajo čim več. Uničujejo nam ceste, ki jih seveda plačujemo mi. Pa naj se začnejo zavedati, da vožnja čez Slovenijo ni le piknik.

In da ne pozabim, povsem razumem ljudi, ki se še vedno pritožujejo nad vinjetami, saj jih res ne rabijo, ker se po avtocesti peljejo trikrat na leto. Toda meni so kul, meni prišparajo res veliko denarja. Prav zato viham nos nad trenutkom, ko bodo uvedli drug sistem.

null

 

38 komentarjev na “Nekaj malega o vinjetah”

 1. Samo V. Razmislek pravi:

  Najprej bi rad spregovoril o voznikih, ki se po cestah vozijo prehitro in imajo v glavi, da jih ne bodo dobili. Tega preprosto ne razumem in to se mi zdi zares trapasto početje. In potem se ti kršitelji upajo znašati še nad policisti, ki pač opravljajo svoje delo. Dajte no, kot da ne veste, da vas bodo ujeli in da boste plačali visoko kazen.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Samo, torej vožnjo po predpisih primerjaš z nakupom vinjete? Ali še bolje, divjake, ki lahko s svojo prehitro vožnjo koga res ubijejo, primerjaš z bedaki, ki niso kupili vinjete, pa se furajo po avtocestah? In seveda, darsovce, se pravi bivše pobiralce cestnin, primerjaš s policaji? In še nekaj, divjak se zaveda, da ga lahko ujame radar, pa ga boli kurac, saj je verjetno tudi pijan, tisti, ki ni kupil vinjete, pa naivno upa, da ga pač ne bodo pogruntali. Saj res, če kupiš vinjeto, lahko voziš mimo predpisov?

 3. Samo V. Razmislek pravi:

  Ne, zame so tisti, ki vozijo prehitro večji bedaki kot tisti, ki niso kupili vinjete. Ampak če si se sam tako pritoževal, ko si dobil kazen zaradi prehitre vožnje ki jo nisi pričakoval, zakaj ti je potem trapasto početje voziti se brez vinjete, če je to manj nevarno.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Samo, četudi si začel s primerjavami pač samo zato, da me drkaš v glavo, ostaja dejstvo, da so mi ljudje, ki ne kupijo vinjete in se vseeno vozijo po avtocesti, zelo trapasti. Ne glede na to kaj ti in jaz meniva o primerjavi s tistimi, ki prehitro vozijo. In kot sem te vprašal, je nakup vinjete pogojen z varno vožnjo, ali morda obstajajo tudi taki, ki se hitro vozijo četudi so kupili vinjeto?

 5. Anonimnež pravi:

  Zakaj za vraga te Samo drka v glavo?

 6. Žogca pravi:

  Iz protesta nisem kupila vinjete. In ne vozim se ne po obvoznici in ne po avtocesti. Bi se, če bi imela vinjeto, ampak je iz principa ne želim kupiti.

 7. t-h-o-r pravi:

  ja, zej se pa dars pa vlada ful živcirata, ker ti nisi kupila vinjete :D

 8. nuky pravi:

  ” Pa spregovorimo še o cenah vinjet. Čeprav je podražitev velika, je vendarle razumljiva… …Ali kot je rekel minister Vlašič: “Prejšnja cena je bila le nabiranje političnih točk bivše vlade.” ”
  ” Pravijo, da v državno blagajno prihaja premalo denarja. 250 milijonov evrov je premalo denarja? To se mi sliši zelo čudno. Še posebej…”

  Še kdo drug opazi kaj smešnega v tem?
  Oprosti Iztok ampak tu si pokazal da bi ti ta vlada lahko drek prodajala in ti bi ga še zmeraj kupval.

 9. Beno Tilnik pravi:

  Ah, gartner pa ravno ti bi moral biti tisti, ki bi mu opisani fenomen vožnje ob odsotnosti vinjet moral biti popolnoma razumljiv. Če potrkaš po spominu, se boš nemara spomnil, kako si postavil sila drzno in na ničemer, razen morebiti stanju lastne vode, temelječo hipotezo, da se bodo zavoljo visokih kazni ljudje brezglavo zaletavali, bezljali v rdeče luči in se kot kakšni kiti podajali v smrt na cestah. Verjetno je enako pri vinjetah. Ker je zakonsko predpisano, da morajo biti, se ljudje v strahu pred kaznimi, podajajo na avtoceste brez njih. O razlogu za to početje sam nimam dokazov, vsekakor pa ne dvomim, da jih ti imaš.

  A… Še v povezavi s tistim lanskih, ‘vsi boste videli kako prav imam početjem’…. Če boš našel statistike (vem da jih ne maraš ker so tako prekleto eksaktne, a so vendarle boljši pokazatelj dogajanj kot zgodbice tvojih sosedov ali kolegov s kupončki v bovling centrih), boš presenečen ugotovil, da se je število vseh nesreč zmanjšalo. Kar je v nasprotju s tvojimi domnevami, zato ne bi bilo napak, da policijo pozoveš, da naj popravijo podatke.

 10. lala pravi:

  Ah folk dejte no, moti nas cena vinjet, nihče se pa ne vpraša, zakaj so tako visoke, eden od razlogov je tudi 10-15 letno nategovanje pri izgradnji(Zidar&izvajalci),kjer smo jo preplačali vsaj za 1x, če ne več,da same kvalitete niti ne omenjamo!!!!

  Ampak so pa gospodje in gospa privatizirali gradbena podjetja!!!!!

  http://razgledi.net/blog/2007/09/30/kako-se-je-drazil-daljsal-in-odmikal-avtocestni-kriz/

 11. klemenix klemenix pravi:

  No ja Iztok, menim, da Vlašič vendarle ni bil tako strog do prejšnje vlade. Poslušal sem njegovo izjavo na enem izmed radijev, kjer se je zahvalil prejšnjemu promentnemu ministru in prejšnji vladi, ki je uvedla ta po njegovem mnenju prepotrebni sistem. Podražitev vinjet in uvedba tedenskih vinjet se mu tako zdi le edini logični korak naprej.

  Kakorkoli, sma še vedno menim, da so vinjete izjemno pametna zadeva. Marsikdo, ki dnevno uporablja avtoceste bo z nakupom vinjete še naprej privarčeval marsikateri euro. Sam se po avtocesti vozim dvakrat tedensko, in sicer v nedeljo, ko se s primorskega konca pripeljemo v Ljubljano ter v petek, ko grem v obratno smer. Tako, da sem sem si letno vinjeto (še po 50€) ebrez pomislekov kupil, saj se ti denar prej ali slej povrne. Poleg tega avtocesto uporabljaš tudi, ko se odpravljaš na kašen izlet itd… Je pa seveda vprašanje, če bi se mi še evdno izplačalo kupiti vinjeto za 90€? Tle bi blo pa že mal za preračunat.

 12. pikapoka pravi:

  Podobno kot žogica, tudi jaz še nisem iz principa kupila vinjete… ker bi se po avtocesti vozila 2 do 3 krat letno in nič več. Pa raje v teh redkih primerih izberem vlak ali stare ceste. Na relciji, kjer pa se vsakodnevno vozim, pa žal še ni avtoceste. Ko pa bo in komaj čakam, da jo čim prej odprejo, pa bom odštela tudi 150 eurov za letno vinjeto… se mi pa zdi brez veze, da so ukinili polletne vinjete. super je, da so uvedli tedenske, vendar cena te tedneske vinjete je definitvno previsoka. Mislim, da bi bilo logično 95 eurov za letno, 55 za polletno in 5 do 7 eurov za tedensko oz. dvotedensko. Ne pa 15 eurov za tedensko. In potem če gre nekod na morje za 2 tedna mora še vedno odšteti 30 eurov. Ta pa je itak vseeno ali so bile polletne vinjete ali pa te tedneske. Pač meni ni razumljiv ta sistem odrejanja cen.

 13. klemenix klemenix pravi:

  @pikapoka: se močno strinjam glede nerazumljivega sistema odrejanja cen.

 14. 856 pravi:

  Saj ravno zato pa je tedenska vinjeta 15€-da turisti, ki prečkajo Slovenijo dvakrat plačajo.

 15. klemenix klemenix pravi:

  hja no, etedenska bi prav prišla tudi slovencu, ki gre malo pohajkovat po sloveniji, se npr. pelje iz štajerskega konca proti morju. Če bo hotu poe tednu dni nazaj bo mogu pa novo vinjeto kupit. To je bedarija. Lohk bi nardil dve tedenski..in sicer za domačine in eno za turiste :) Še posebno pa za tovorna vozila, katerim bi mogl ceno vinjete močno naviti.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, mar ne delaš sama sebi s tem škode?

  Nuky, mar boš rekel, da ti je bilo manj kot 50 evrov za celo leto vožnje po cesti razumljiva in logična cena? Sicer pa vidim, da si me narobe razumel, čeprav si me citiral. Prav zato, ker se mi zdi, da je denarja še vedno ogromno, se sprašujem, zakaj ga hočejo še več.

  Bentilnik
  , glede na višino kazni in na tako divje in vztrajne policijske kontrole ter strašenje ter opozarjanje na vse mogoče načine, nesreč sploh ne bi smelo biti. Če je odstotek nižji za 10 posto, niso naredili ničesar in je vsaj kar se mene tiče, zakon še vedno močno zgrešen. In ja, zanima me tudi statistika tistih, ki kazni ne morejo plačati. Pa še nekaj, če voziš prehitro, recimo malce čez dovoljeno mejo, torej da nisi divjak in psihopat, zame nisi bedak, pač tako voziš, saj veš, da s tem ne ogrožaš nikogar, če ne kupiš vinjete pa se voziš po avtocesti, pa si res kreten, pa še živčen si sto na uro, da te ne bodo dobili.

  Lala, zanimiv link.

  Klemen, meni se bo še vedno splačalo. Močno splačalo. Glede prejšnje vlade, uvedba vinjet je bila fenomenalna poteza, vredna vseh pohval. Glede tedenske, pač kupiš dve, pa je :)

  Pika, eh, trma te pri takih rečeh ne bo nikamor pripeljala.

  856, po eni strani imajo prav :)

 17. ena pravi:

  Zame pa so največji bedaki tisti, ki ne pustijo drugim, da bi vozili kolikor želijo in jih pri tem ovirajo. S tem pa, bolj kot tisti ki s pametjo v glavi pelje 180, odrožajo sebe in druge. Mamo pa še tiste ki ne vedo zakaj so na avtu ogledala.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ena, na katere bedake točno misliš? Morda na voznike, po prehitevalnem pasu vozijo 100 km na uro?

 19. ena pravi:

  Iztok, tudi na take primerke ja. Pa tud na one ko imajo desni pas prost pa se vozijo 130 km/h po levem in prehitevajo meglo in se ob enem igrajo “policaje”. Pa ne govorim o trenutkih ko se ne moraš umaknit, ko je ta naš kolovoz ki ga nekateri imenujejo AC, prepauna tovornjakarjev in ostale pločevine. Ampak o trenutih ko je AC prazna, ko se imaš možnost umaknit. prejšni odgovor pa je bil namenjen: Samo V. Razmislek.

  Kar pa se vinjet tiče… Če je blo nabiranje političnih točk al pa ne, ta nizka cena… No bila je več kot primerna. Ne pa da bomo pod to vlado (ki ne dela dobro) spet plačevali 15letne nesposobnosti naših ministrov in izvajalcev, podizvajalcev, inšpektorjev, darsovcev itd.
  Žogica ti pa če se maš možnost vozit po AC pa ti je 55€ preveč pa prodaj avto. Ker to je še najmanjši strošek.

  Tega da pa vlada tako popušča EUju pa tudi ne podpiram. spet nam je nekdo odjezal jajca in spet smo hlapci v lastni državi.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ena, jaz včasih kakega takega modela prehitim kar po desni. In pazi to, budala mi potem celo posveti. Kot damu ni jasno, da na prehitevalnem pasu ne moreš voziti sto na uro.
  EU? Ker smo notri, ne bi bilo dobro, da smo preveliki uporniki, še posebej glede vinjet, kjer samo mi nismo imeli enotedenskih.
  Delo vlade? Zaenkrat sem zadovoljen.

 21. ena pravi:

  Iztok ja moje načelo ne da ne prehitevam po desni. Čeprav so mi živci rahlo popustili že nekaj krat in sem to naredila nazadnje v enem manjšem dežju ko se je tipček v bmwju vozu 100 ker revež v dežju ne zna vozit niti se umaknit na desno in potem mi je trobu in blendal. Je pa drugo nekaj ne… Ko gre ktero tel* prehitevat po desni kljub temu da ma oni pred njim celo kolono po možnosti tovornjaka ki “prehiteva” in potem izsiljuje, ti vzame še tiso malega varnostne razdalje kar jo imaš itd.

  EU… Ja ok pač ne nas je doletela. Ampak vseeno zame je to avtonomija vsake članice. Mene tud še noben avstric ni vprašal če bi raje plačal eno dnevno vinjeto. pa bi blo za mene to bol fer ker pač če grem grem ponavadi sam za en dan.

  Delo vlade… Sej še dobre vlade meli nismo. Z delom pa nisem zadovolna… govori se o neki krizi ki jo naši povečujejo z dvigovanjem cen na vseh področjih (ne govorim o podražitvi kruha) ampak o ostali podražitvah na katere ima vlada vpliv.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ena, ko je malo dežja, eni res vozijo preveč počasi. No ja, po drugi strani pa je res, da so vendarle bolj varni zaradi tega. A nimam pojma, zakaj to počnejo na napačnem pasu.
  Cene? Mar ni tega na veliko počela prav prejšnja vlada?

 23. pikapoka pravi:

  Zakaj pa trma? Meni osebno se zdi namreč preveč 35 eurov za polletno vinjeto, ali pa sedaj 15 eurov za tedensko vinjeto, da bi se 2 do 3 krat na leto peljala po slovenskih avtocestah. Ko imam občutek, da me želi nekdo opehariti, se pač ne dam. Čist normalno. Če bi bila avtocesta na relaciji, kjer sama pogosto vozim, bi si zagotovo kupila vinjeto. Sicer pa najmanj 35 eurov mesečno porabim na hrvaških avtocestah. Jebat ga, oni imajo vsaj super avtoceste. Ko pa bodo naši zgradili že preveč dolgo obljubljeno avtocesto do Gruškovja, pol pa bom tudi jaz kupila vinjeto. Pač tak to je. Če hoče DARS dobiti dnar od vinjet, mora tudi kaj nuditi. Če samo pogledam, kakšne so naše lokalne ceste, polne lukenj, me kar srat pritisne. In mi Slovenija smo v EU. Mislim zakonsko bi morali urediti, da mora imeti vsaka članica EU brezhibno urejene avtoceste in lokalne ceste. Pa saj mislim, da imajo celo Bolgari in Romuni boljše ceste od naših cest.

 24. ena pravi:

  Ma ne zanima me prejšnja vlada. Jaz živim za danes, za jutri, za naslednjih 10let… Ne za včeraj al pa za 5let nazaj. To je že mimo.
  Pahor pa kar laže in laže in igra dvornega norčka. Zdaj govorim predvsem o bencinu, ker me je ta laž najbolj zbodla. Pahor je rekel: dvignili bomo trošarine. Ko bo cena bencinu rastla bomo mi spuščali trošarine, na stari nivo, da bo cena bencina enaka. AHAHA kako je spet n*tegnil 3/4 prebivalstva te male naivne deželice. Avstrija ma cenejši benz mi pa smo kao u neki kvazi krizi, ki je izgovor zato, da lahko zaprejo še nekaj podjetij, pokradejo kar se še pokrast da in odpustijo še nekaj delavcev.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pika, ja napisala si, da iz principa, to pa je ponavadi trma, a ne :)
  Ne vem no, pač tako je, nimamo izbire. No ja, razen če se furamo po stranskih cestah, ki so še slabše in porabimo še več časa, da kam pridemo.

  Ena, eh, daj no, kak dvorni norček. Laži? Mislim, da gre pač za malo prirejeno resnico :)
  Ma bencin je bil od nekdaj bedna fora.
  Kaj ti nuca, da živiš v sedanjosti, če so preteklost preveč zjebali drugi.

 26. ena pravi:

  Ja no pač prirejena resnica po tvoje… Boš prevaral punco ,ženo. te bo vprašala si me prevaral boš reku ne. Ko bo ugotovila da je res pa bo tvoj izgovor: draga malo sem priredil resnico kaj je to takega?
  Če pa že govorima o preteklosti. Pa poglejva resnici (kar ni ravno tvoja vrlina očitno) v oči. Kdo je zjebal največ preteklosti (govorim samo od leta 91, znotraj samostojne države)? Kak dolgo je bil kdo na oblasti? Kučan? Drnovšek? Kučan? Kučan? Kučan? Pa pol te 4 leta Janša. A Kučan še danes vleče niti iz ozadja. Če misliš da jih ne, potem poglej malo Pahorja pa boš dojel da sam še hcat ne zna it.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Daj no, neumna primerjava.
  Okej, toda kaj ima to s Pahorjem, ki je sedaj na oblasti prvič?

 28. ena pravi:

  Ne ni neumna primerjava! Laž je laž. Neglede na to kdo jo izreče. Problem je v Pahorju ker nima vodstvenih sposobnosti in je marioneta v rokah drugih. In človek v 5ih mescih ni pokazal še ničesar! Aja pa Kučan in Pahor imata veliko skupnega! Pa odgovor je bil namenjen tvoji izjavi o tem da so preteklost zjebali drugi. Htela sem ti samo razsvetlit to, da je janša bil na oblasti veliko manj časa kot nekateri drugi in da ti še danes vlečejo niti iz ozadaja. Kar ni dobro. Najbolše za nas in našo državo bi blo da bi Pahor vzel v koalicijo Janšo (kot je sam tudi želel pa se ni htel zamerit ateku Kučanu). Idealan rešitev ki bi prinesla nekaj konkretnega in pametnega, na kar sem tudi računal. Sam tud če bi Janša zamagal pa ga povabu zraven on nebi meu jajc da bi reku ja grem zraven. Tak kot jih ni mel ko je Janša ponudu odstop. Človek pač ne zna vodit, sploh pa ne države. In je do sedaj od vseh nesposobnežev pokazal najmanj sposobnosti.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ena, če bi bil res marioneta, se ne bi o vsem pogajal, se ti ne zdi in tudi Rupla ne bi poklical v svojo ekipo ter s tem tvegal celo razpad koalicije.
  Drži, koalicija z Janšo bi bila odlična, a to bi bilo izigranje volivcev, ki so volili trojček. Kučan nima stem nobene zveze.
  Pahor ti pač ni kul, pa kaj. Smo si različni.
  Sicer pa, kaj ima vse tole z vinjetami? Dosti bo.
  LP

 30. ena pravi:

  Veliko kajti vinjete so tudi sedaj pod njegovim vplivom. Kul mi ni do zdaj biu še noben v naši vladi:)

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mar niso najbolj v rokah ministra Vlašiča, ki je znan po tem, da se rad skrega s Pahorjem?

 32. Beno Tilnik pravi:

  No, če bi šel na stran google, ki jo uporablja že veliko ljudi, bi nemara vedel kako kažejo letošnje, lanske, predlanske… statistike. Dejstvo je, da se je število vseh kategorij prometnih nesreč zmanjšalo. Kolikšen vpliv ima na to ZVCP, sicer ne vem a dejstvo ostaja dejstvo. Torej so bila tvoja bajaličarstva, kot toliko prejšnjih in toliko bodočih, spet popolnoma in v celoti narobe. O tem koliko ljudi nima za kazni zaradi kršenja ZVCP pa je nekako brezzveze govoriti. V kolikor se zakona držiš, ima vsakdo dovolj denarja za kazni. V kolikor se ga ne, pa ga je potrebno priskrbeti. Če je dejanje izrecno prepovedano z zakonom, se izreče predpisana kazen. Vsaj pri ZVCP ne moremo govoriti o nepoznavanju prepovedanosti ravnanj – kronski dokaz za to je dejstvo, da celo ti poznaš prepovedi in višino kazni za kršitve. Za razliko od priimka aktualnega ministra za promet in zveze, katerega uskoški priimek vztrajno prepriimenkuješ v bosensko planino. Takisto kot zvesti komentatorji. (Jebela cesta, če Garty ne zapiše več priimkov bolj rpavilno kot ti).

 33. ponpet ponpet pravi:

  garty VSE na piše bolj rpavilno!

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No pa naj bo Vlačič :)
  Sicer pa nisem edini, ki ga je pisal narobe. No ja, saj se ga sedaj šele prvič napisal. Hvala za opozorilo.

 35. Beno Tilnik pravi:

  Ah, kako dobrega srca si ti iztokgartner. Da zavedenemu ministru, ki je za svojo identifikacijo uporabljal popolnoma drugačen priimek, kot si mu ga namenil ti, dovoliš, da ga sicer zmotno a vseeno uporablja še naprej. Res si fejst.

  @ponpet bo rdžalo.

 36. Bine pravi:

  Čisto mimogrede v Avstriji je cena letne vinjete 77€ pa imajo veliko več cest, urejene ceste in zastojev ni vsake 20 kilometrov. Če mislijo podražiti na 95€ so res totalne p***e, kar reče Bruselj tako mora biti.

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To, da so drugje cenejše kot pri nas, tudi mene zelo preseneča. Očitno je starih grehov pri gradnji cest in vsega, kar sodi zraven, res veliko prav v Sloveniji.

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bentilnik, kaj porečeš na novico, da je letos na celjskem največ smrtnih žrtev v prometnih nesrečah doslej?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !