Vrnitev odpisanih

23.03.2009 ob 15:44

V zadnjih treh letih so se na velika platna vrnili štirje filmski liki, štirje pogumni junaki, ki so tako ali drugače zaznamovali mojo mladost.

Govorim o možakarjih, ki slišijo na imena Rocky Balboa, John Rambo, John McClane in Indiana Jones. In pozor, spet so jih upodobili isti zvezdniki. Gospodje, ki slišijo na imena Sylvester Stallone, Bruce Willis in Harrison Ford. Če bi jih nadomestil kdo drug, bi bilo ogabno, nepošteno in trapasto. Ker so se vrnili sami, je bilo seveda enkratno, zabavno in skulirano. Drži, vsi štirje so se vrnili po dolgih letih suše. Rocky po šestnajstih, Rambo po dvajsetih, McClane po dvanajstih, Indiana Jones pa po devetnajstih letih. In vsi so se vrnili v zelo dobrih žanrskih filmih, kjer je morda šepal le konec Indiane Jonesa. Vse ostalo je štimalo pri vseh. Šesti Rocky je bil morda celo najboljši v seriji, četrti Rambo je morda presegel vse svoje predhodnike, četrti Die Hard pa se je nevarno približal prvima dvema.

Pa poglejmo kako so vsi ti liki izgledali na začetku svoje kariere:

null

null

null

Pa naj za konec tegale nostalgičnega zapisa pripnem še recenzije vseh filmov, kjer so nastopili Rocky Balboa, John Rambo, John McClane in Indiana Jones.

http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/03/02/recenzije-rocky-1-6/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/03/02/recenzije-rambo-1-4/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/10/12/die-hard-1-3/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/08/20/die-hard-4/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/05/16/kulti-in-klasike-indiana-jones-trilogy/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/06/01/recenzije-indiana-jones-and-the-kindgdom-of-the-crystal-skull/

 

12 komentarjev na “Vrnitev odpisanih”

 1. tadey pravi:

  Če bi moral izbirat katera dva lika sta mi bila bolj všeč , bi se odločil, za Rockya Balboa in Johna McClana.
  Pa ti Iztok?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, Rocky in Indiana Jones.

 3. filmoljub pravi:

  Edina omembe vredna “vrnitev” je Brus. Vsi drugi so patetični in smešni.

 4. mgerencer pravi:

  Meni je bil najbolj gledljivi četrti Indy, mislim,da so ga kar dostojno postarali. Rocky 6 mi je bil kar kul, čeprav sem prvo uro, ko se Rocky patetično mota po ulicah in jadikuje, komaj preživel. Rambo 4 je bila tako ali tako napol risanka :) , Die Hard 4 pa nepotreben.

  Ni hujšega kot starci, ki skušajo dokazati, da še zmorejo in da folgajo z mladimi.

 5. klemenix klemenix pravi:

  Kot rad poudarim, bi rad v legendarnih vlogah (mogoče ne tako kultnih kot si jih omenil zgoraj) znova videl še Jima Carreya v vlogi Ace Venture.

 6. Escobar pravi:

  Teti starčki zmorejo in sfurajo po tolkih letih 100X boljš, ko vsi novopečeni zvezdniki ….

  lepe vrnitve so ble … js osebno sn bil najbolj razočaran nad Indiano Jones … tist je šele bla risanka … rambo je bil zlo jezen in grob, ampak se je držal realnosti dokaj dobro … pač Rambo kot Rambo (sej realnost živimo, zaka neb užival v mal bolj napihjenih akcijah za odklop) …. Indiana Jones je pa atomsko eksplozijo v Nevadi prežvel v hladilniku, ki ga je izstrelil par kilometrov vstran … škoda sploh naprej še kej naštevat …. js sn bil nad indiano zlo razočaran … se mi je pa dopadu Shia noter …
  Die Hard je Die Hard :) … sn Hard Core fan te franšize tud in sn bil srečn, že sam zato, da je še posnel 4i del … isto Rambo :)
  Rocky je bil pa tud super, sam čez 1ko ga ni … tam je bil tapravi underdog in je bil car …

 7. Escobar pravi:

  Slaba vrnitev bo Terminator 4 …. to je pa patetični poizkus zaslužka s kultno franšizo …. to pa je res škoda, da snemajo …brez Arnie-a pač ni T-800ke!

 8. Escobar pravi:

  poskus*

 9. klemenix klemenix pravi:

  @Escobar: se strinjam

  Zanimivo pa se mi zdi, kako npr. lahko v vlogi Supermana oz. Batmana sprejmemo različne igralce. Spidermana si pa npr. jaz ne predstavljam brez Tobey Maguireja. No, malce sem zašeč pa vseeno.

 10. Aljoša pravi:

  Najprej bo treba T4 pogledat, pol pa komentirat.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filmoljub, čuden patron si mi ti, res čuden. Kot da ti nostalgija res nič ne pomeni in kot da v akcijskih vlogah raje sprejemaš vse te mehkužne mulce.

  Mgerencer, meni pa so prav taki starci zakon, saj mladini pokažejo kako se dela, stara šola pač. Le poglej Eastwooda v Gran Torino.

  Klemen, jaz tudi z velikim veseljem. Superman je bil nenehno isti in šele zdaj v novem drugi, kar je jasno, saj je Reeve umrl, pa še prestar bi bil verjetno. Glede Batmana, ne strinjam se, jaz si v tej vlogi predstavljam samo Michaela Keatona, vsi ostali so mi bili slabi. Še posebej pa Christian Bale.

  Escobar, se strinjam, konec Indiane je bil res risanka in pretirana fantastika, ki je pokvarila filma. Rambo je hudo dober, res prava akcija brez olepšavanja in nepotrebnih mašil. Tudi mene skrbi četrti Terminator, čeprav pa je res, da predfilm zgleda odlično.

  Aljoša, hm, Arnie bo manjkal v vsakem primeru.

 12. pnovak2 pravi:

  vsekakor je največji comeback naredil Harrison Ford! oSTALI SO BILI TUDI SUPER AMPAK SO BIL NEKAJ LET MLAJŠI, MEDTEM KO JE fORD bil najstarejši in je tudi sam Spielberg mislil da je tretji film bil zadnji!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !