Je menstruacija le izgovor za tečnobo?

23.03.2009 ob 16:42

Ko ima ženska menstruacijo, je kot lev, ki ga ne smeš gnjaviti med spanjem. Ali še bolje, ko ima ženska menstruacijo, se vedno izgovori na menstruacijo. In ja, izgovori se tudi na dneve tik pred menstruacijo. To pa je, dragi moji, skoraj pol meseca izgovarjanja, mar ne.

Kot sem povedal, ženske med menstruacijo in pred menstruacijo ni dobro zajebavati. Če seveda nočeš tretje svetovne vojne. Ženska je takrat kot tempirana bomba. Bog ne daj, da rečeš kaj narobe. Najbolje je, da si tiho in počakaš, da ti dnevi minejo.

Dragi fantje, se vam zdi, da je menstruacija le izgovor za tečnobo, le iskanje pozornosti, rekoč, boge smo, dovolite nam, da smo vsaj takrat tečke?

Draga dekleta, povejte mi pošteno, vam ti dnevi pridejo prav, da ste lahko tečne, ali pa to res vpliva na vas in ste tečne, četudi ne bi hotele biti?

Tale menstruacija se mi ne zdi prav nič poštena. Tudi moški smo kdaj pa kdaj tečni, a žal nimamo tako kul izgovora kot ženske. Eh, kdo bi razumel to mater naravo.

null

 

85 komentarjev na “Je menstruacija le izgovor za tečnobo?”

 1. mina pravi:

  Problem so hormoni, pod vplivom hormonov se spremeni obnašanje, to ni izgovor, to je biologija. Nam gre PMS verjetno še bolj na živce kot vam. Si pa z lahkoto predstavljam, da moški niste zmožni tega razumeti, ker niste doživeli hormonskih nihanj.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, tudi moški lahko pridejo v meno in jih zmatrajo hormonske motnje. Je pa res, da šele na stara leta. In takrat so moški baje res tečni. Očitno je to vrnitev za leta, ko so tečne ženske.

 3. alcessa pravi:

  Iztok, predstavljaj si, da si iz organskih razlogov bolj živčen, kot po navadi, da se ti kdaj pa kdaj zavrti, da se počutiš telesno šibko, da imaš bolečine v spodnjem delu telesa, glavobole, da ti je vroče, mrzlo, vroče, mrzlo..

  Mogoče obstaja kakšna bolezen s podobnimi sindromi. In zdaj si to predstavljaj VSAK mesec enkrat. Ni ga desca, ki ne bi bil tečen, obljubim!

 4. tajnica pravi:

  Mislim,saj pri meni je tako, da se simptomi PMS-ja ne pojavljajo vsak sleherni mesec…

  Tečna v teh dneh nisem nikoli in menstruacija ni nikoli razlog, niti izgovor za sitnarjenje. (Obelodanim pravi razlog za sitnarjenje, če pride do tega).

  Prav nasprotno, če me kaj boli sem tiho in bolj pasivna, drugače pa lahko tudi povsem ok in… ;) :D

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Alcessa, potem pa bom uporabil znano pesem Damjana Murka, ki pravi: “Srečen, ker sem moški.” On že ve :)
  No ja, primerjava z boleznijo pa se mi zdi vendarle malce pretirana. Sicer pa, kdo sem jaz, da bi vedel, saj se moški, mar ne :)

  Tajnica, no ja, ampak pride pa prav, če ti ni do obelodanjenja, a ne :)

 6. hmhmhm pravi:

  Ja, mene tudi to matra. V telesu imam namreč take hormone, ki mi povročajo željo po razmnoževanju, jaz pa tega ne morem, ker ima punca PMS. In potem se razjezi, ko jo vprašam, če bi lahko s kakšno drugo in nikakor ji ne morem pojasniti, da so vsega tega krivi zgolj hormoni.

  In predstavljajte si – to mene ne muči enkrat na mesec, ampak vsak dan. Hjooj

 7. tajnica pravi:

  Mi je do obelodanjenja vedno, oz. sem pozvana k temu,ker mam zelo izrazno mimiko takrat, če mi ni kaj prav.
  :)
  Sej pravim, nikoli menstruacijo ne uporabljam za izgovor, res ne..

 8. alcessa pravi:

  Iztok, ma ni pretirana: zame je kombinacija naštetega že bolezen, ker mi namreč onemogoča normalno delovanje (opravljanje vsakodnevnih zadev, službe, ipd.), kar samo še povečuje tečnost (saj veš: brisanje madežev za sabo, raztresenost ipd.). Katera ženska pa si lahko privošči dan dva dopusta na mesec, dokler simptomi ne ponehajo?

  Je pa res, da se že ene 10 let nimam več razloga pritoževati, ker se je vse skupaj spremenilo v popolnoma neopazno zadevo. Samo spomine sem obujala :-)

 9. Dragica pravi:

  Iztok, malo strokovne literature preberi, pa svoje dekle izprasaj in ne bo izgovorov s tecnobo!

  Za nekatere zenske, dekleta pred porodom in se po porudu – so to dnevi, ko se od bolecin lahko celo onesvestijo, ne le teckajo, po tvoje.
  Vsekakor so za mnoge zenske dnevi prej in vmes dnevi hudih bolecin in krcev in depresije.

 10. alcessa pravi:

  Iztok, še razmišljam, ali bi ti odpustila, da si me omenil v istem stavku kot Murkotovega Damjana :lol:

 11. Tina M Tina M pravi:

  Eh Iztok, ti se pa tudi lotiš vsake babje teme.

 12. ajda pravi:

  Moški ste tečni ves mesec, ženske pa le 1 teden:)))))))))

 13. Niko Brumen pravi:

  Alcessa: pa saj ti si naštela cel spekter težav, s katerimi se srečujejo moški, ki si poskušajo dvigniti potenco (beri k … urca) s pomočjo viagre.

  :) )))))))))))))

 14. sajt pravi:

  odvisno ali si tepec

 15. Žogca pravi:

  Ne vem, koliko sem tečna. V bistvu ne prav zelo, če se me pusti pri miru. Pa saj, z eno tableto proti bolečinam gre in to postane skorajda povsem običajen dan.

 16. alcessa pravi:

  Niko, sem vedela, da smo si v bistvu (=tam nekje globoko”) podobni. :twisted:

 17. Niko Brumen pravi:

  Enkrat probal – da bi vsaj vedel, za kaj gre.

  :) )))))))))))))))))

 18. pikica pravi:

  Predstavljaj si, da imaš najhujše krče v trebuhu (recimo po kakšni neprimerni hrani). Ti se počutiš tako slabo, da ne veš, kaj bi. No, in potem se najde kdo, ki bi rad še nekaj od tebe. Kako bi reagiral?
  Sama sem imela še pred leti tako boleče menstruacije, da sem jokala. In ti nič ne paše. Ne moreš sedet, ležat, stat. In seveda ne pomaga nobena tableta. Spomnim se, kako sem enkrat doma iskala aspirin in ga nisem in nisem našla. Roke so se mi tresle od živcev. Če bi mi takrat kdo prišel na pot …
  Na srečo je to mimo. Enkrat sem bila nekaj tečna in me je sošolec vprašal, če imam menstruacijo. Ja, res sem jo imela.
  Mislim, da smo ženske takrat drugačne. Strinjam pa se, da ne sme biti do izgovor za pol meseca. In da ni vse kriva menstruacija.

 19. Lucille95 pravi:

  čaki mal….zdej se ti odloči, al se pretvarjajo, al je kriva mati narava??? po tvojem seveda….
  sicer pa ne vem….niso/nismo vse tečne takrat….je pa res, da včasih(ne vsak mesec) kakšen dan pred menstruacijo začnejo delovati hormoni, mislim, malo se jim začne fuzlati….in jaz takrat dobivam napade joka in žalosti….brez razloga….nisem pa tečna…tako da, za vse sigurno ta tabu ne velja

 20. Žogca pravi:

  “Sama sem imela še pred leti tako boleče menstruacije, da sem jokala. In ti nič ne paše. Ne moreš sedet, ležat, stat. In seveda ne pomaga nobena tableta.”

  To sem jaz. Takšne bolečine, da ne morem živeti in sem samo za umret prvi dan. Ampak na srečo jaz že od srednje šole imam eno tableto, ki mi zadevo omrtviči prvih dvanajst ur in na tak način je pa zadeva znosna. Brez te tablete bi se po moje enkrat samo vrgla dol skozi okno. Ker jaz sem dva tedna prej živela v strahu pred temi bolečinami.

 21. Niko Brumen pravi:

  Punce – ste probale kdaj za seks brez strahov zaradi zanositve? No, ja, psiha je sicer ostala po starem, a …

  Pardon, pardon – niste, ker je šlo človeštvo naprej, hehehe …

 22. monnika monnika pravi:

  jst bi kr od PIKICE komentar copy-paste :)

 23. pikapoka pravi:

  uf kako bi bilo fajn, da bi enkrat moški izkusili ženske težave… morda bi nas bolje razmeli… ej Iztok ni fajn… jaz sem včasih tečna, včasih ne… pač odvisno od meseca in samega stresa… drugač pa ene ženske sploh ne vedo, da imajo menstruacijo, druge pa umirajo… poznam primer, ko so eno deklino peljali na urgenco, ker je dobila pravi napad ob menstruaciji.. osebno pri meni brez tabletke ali celo dveh enostavo ne gre… ja in ko me boli sem tečna in takrat je najbolje, da me vsi pustijo na miru… takrat bi bilo najbolje, da bi preležala dan, samo kaj ko je treba delat. Ne vem, kateri delodajalec bi toleriral 12 dni bolniške na leto zaradi menstruacije. Bi bilo pa cool, da bi z zakonom določili, da lahko imajo ženske na mesec 1 dan fraj zaradi menstruacije. Garantiram, da bi bile pol manj tečne ;)

 24. pikica pravi:

  Niko, kaj hočeš povedat?

 25. Niko Brumen pravi:

  Pikica – pravzaprav mi je že žal, da sem sploh kaj napisal.
  Ker sem pa že jezik stegnil, pa naj še na vprašanje odgovorim (recept najbrž ni uporaben za vse, čeprav mislim, da čisto neuporaben pa ni – no, to vem in ne le mislim): včasih pomaga “čiščenje kanalov” v tistem vmesnem času, ko se intenziteta zmanjša pred ponovnim stopnjevanjem.

  Finese tega “krutega dejanja” pa dandanes najbrž niso več potrebne, saj dandanes ni več tistih strahov pred zanositvijo, ki so včasih bile pomemben dejavnik (zgleda pa, da je nekje v “mehkem programu žensk” vendarle nek poseben zapis – zato nekatere (n = ?) osebe ženskega spola v tem času še posebej,.. ja, kaj … uživajo).

  To bi bilo približno to.

 26. klemenix klemenix pravi:

  No, jest pa punce čist razumem, da ni glih prijetno najverjetneje imet menstruacijo. V času, ko imajo punce menstruacijo mormo bit pa fantje pač mal bolj pridni pa je to to :)

 27. t-h-o-r pravi:

  še vedno pa si ne zaslužimo, da zaradi menstruacije na nas šrajate potem :)

 28. Escobar pravi:

  Uf ženske znate bit naporne in velikrat govorite v “nam neznanem” jeziku :) … sam brez vas bi bli pa mi moški izgubljeni :) … u kuhni pr nas doma, so neke čudne vesoljske naprave, u kopalnici tud … :)

  eh se splača potrpet včasih vaše muhe, k znate pol drugič pa dan polepšat …

 29. STELA pravi:

  COPY/PASTE Tale menstruacija se mi ne zdi prav nič poštena…….je napisal Iztok

  ej, ne morm se bolj strinjat…prou nč poštena ni, predvsem do žensk ni poštena….eden je pisal (verjetn iz zajebancije, ker če je resno mislu, pol je res še čist nezrel), da njega matrajo eni razmnoževalni hormoni in to clo vsak dan…..ej, čeb men moj kej tazga reku…no, ja….samo 1x bi to reku:)

  si pa od srca želim, da bi znanost napredovala do te mere, da bi imeli moški menstruacijo pa da bi bli noseči pa da bi rodil…..in vsaj ene 2 leti naj bi to trajal:)

 30. Niko Brumen pravi:

  Nosečnosti se odrečem v korist žensk, menstruacijski cikel pa vam zagotavlja kar nekaj let življenja več. Also?

 31. STELA pravi:

  also, potem bi blo pa ql, če bi imel menstruacijo ane ane:)

  in tistih nekaj let ….mogoče so pa nekakšna uteha za “izgubljene” dni v mesecih, ko smo kao tečne…….čeprou ane, bi blo boljš, da se tega poračuna ne bi delalo ob koncu lajfa

 32. Niko Brumen pravi:

  Dečki, zdaj pa -če je že tema, hehehe- naj vam dam en praktičen nasvet: bolj je ženska ozka v mednožju (saj veste, na kaj mislim), večje težave ima v menstruacijskem ciklusu. Tiste frčafele so tudi najbolj užitne za porivanje in dajo moškemu največ polnih dražljajev (če imate debelega kot osel, vam seveda na to ni treba biti pozoren … če imate normalnega, pa takšna informacija prav pride).

  Detajle pa naštudirajte sami – glede na stanje, debelino in velikost svojega Stojana.

  :) ))))))))))))))))))))))))

 33. Rado Rado pravi:

  Meni
  pa ni nič težko, biti prijazen z žensko, ki jo mučijo menstrualne težave.
  Fantje, povem vam da se splača potruditi. Že zaradi preostalih treh tednov. Če se en teden potrudiš ti, te bodo preostale tri tedne, razvajale one.
  V vseh pogledih!
  ;-)

 34. rockstar rockstar pravi:

  Daj si plenico na rit, al pa tampon v ˝nekaj˝ pa probaj kakšen je občutek. Že samo zaradi tega bi se ti zmešalo, kje so še krči in vse ostalo. :)

  LP

 35. Niko Brumen pravi:

  Rockstar: tale o težavah s “plenico” je pa bosa. Ko gledam reklame za razne allways in ultra, ki vedno spremljata vsak njen gib, si na osnovi reklamnega sporočila vsak moški od srca zaželi menstruacije. Kake težave neki, prosim te lepo – puh, voljnost, mehkoba, radost in užitek!

  :) ))))))))))

 36. STELA pravi:

  Niko Brumen……zdej si pa že tolk naložu, da bo treba še en kamion naročit, da bo vse odpelu:)))))))))))

 37. Niko Brumen pravi:

  Si kdaj razmislila, da so možgani lahko za to, da premeljejo? Se izkaže, da je kar v vsaki snovi tudi olje.

  :) ))))))))))))))

 38. STELA pravi:

  jao enga kompliciranja zdej:))))))))))
  in mimogrede, možgani niso LAHKO zato, ampka SO zato:))))))

 39. Niko Brumen pravi:

  Bravo!
  Vidiš, da veš!

  :) )))))))))))))))

  PRIPIS: Lahko so pa tudi za jajca, če še nisi vedela.

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hmhm, ubožec :)

  Tajnica, potem si ena redkih :)

  Alcessa, zveni kot invalidnost in razlog za predčasno upokojitev :)

  Dragica, moja je kot angleček tudi med temi “tečnimi” dnevi :)

  Tina, babja tema, moški problemi :)

  Ajda, morda pa res :)

  Niko, in kako je šlo?

  Lucille, mati narava v smislu, da moškim ni dala takšnega izgovora.

  Pikica, potem pa je tečnoba res povsem razumljiva.

  Pika, saj ste same hotele enakopravnost. Včasih vam namreč ni bilo treba delati :)

  Klemen, itak :)

  Thor, malo pa jim že moraš popustiti :)

  Escobar, se strinjam, stanovanje je polno vesoljskih naprav, s katerimi znajo rokovati samo ženske :)

  Rado, dober nasvet.

  Stela, moški je brez dvoma ne bi preživeli :)

  Rockstar
  , to sem počel kot dojenček, pa mi ni bilo hudega :)

 41. STELA pravi:

  Niko…….a mislš na možgane z jajci – kot (baje)gastronomsko specialiteto?:)))))

  drugač pa….sej veš, da je bog moškim dal premal krvi in zato ne morjo istočasno mislt z obema glavama:))))

 42. Niko Brumen pravi:

  :) ))))))))))))))))

 43. Niko Brumen pravi:

  Iztok – kako kako? To je vendar v paketu “vzemi ali pusti”.
  :) ))))))))))))))))))))

 44. muni pravi:

  Glede odgovora na Pikin komentar: ni res da ženskam v preteklosti ni bilo treba delati, delale so doma, v hiši, okrog hiše, velikokrat tudi na njivi – in včasih so bila ta gospodinjska opravila še malo težja in so vzela več časa, npr. pranje rjuh v potoku (še v prvi polovici 20. st.). Razen če si imel v mislih samo predstavnice višjega sloja v mestih, ki so bile doma (kaj so delale, nimam pojma, mogoče bo kdo drug znal povedati).

  Res pa je, da ženske niso mogle opravljati skoraj nobenega “javnega” poklica, oz. se ni spodobilo, da bi ga – lahko so bile npr. učiteljice, ampak potem se niso smele poročiti in imeti otrok (a ni to zelo velika zahteva v zameno za službo?). Težko so se uveljavljale v javnem življenju in imele so zelo malo možnosti za to.

  No to je glede tega komentarja, ki me večkrat zmoti na različnih blogih in tudi drugje “saj včasih ste bile pa doma in vam ni bilo treba nič delati” – kot da bi res cel dan samo v postelji ležale. Vsaj meni se to tako sliši.

  Glede mentrualnih težav pa kdaj drugič oz. najraje nikoli.

 45. alina pravi:

  Vem da si moški to težko predstavljate ampak takrat se ženkam izloča več estrogena, kar povroča, da smo tečne, žalostne. Glede tega bi pa takoj menjala z moškimi-zakaj bi samo me trpele? Težko si je predtavljat kakšni krči so to lahko…

 46. Niko Brumen pravi:

  Muni: nad(z)irale so služkinje.
  :) ))

 47. Niko Brumen pravi:

  Alina, a veš, da bi za nekatere prej pomislil na visoko vsebnost klorofila.
  Zakaj, pa sama ugani.

  Heheeh!

  PRIPIS: Velja pa, kar je napisal zajček, da so ženske v glavnem bolj trpele – zato so si pa moški vojne izmišljali, da krvodajalstvo in trpljenje izenačijo z ženskimi aktivnostmi za dobrobit ljudi in človeštva.
  Celo tako se je dogajalo – porod in pol dneva pozneje delo na polju ali v štali.

  Ne, če človek pošteno in brez zezanja napiše, človeštvu zaradi maskulinizacije ni bilo pretirano dobro.

 48. čebelca čebelca pravi:

  glede na to, da mam vsak tretji mesec tako menstruacijo, da jemljem tablete proti bolečinam in bruham zaradi bolečin, bi rekla da ne blefiramo.

 49. muni pravi:

  @NB: Mislim, da takrat itak večini ni bilo lahko (moški ali ženska), ampak bi rekla, da je bilo razumevanja za ženske težave prej manj kot pa več, oz. se je vse gledalo kot naravno.

 50. Niko Brumen pravi:

  Pater familiae, je bil pač pojem – eni so bili krasni (žal so bili v manjšini), drugi pa daleč od očetovskega.

  Saj v boju za preživetje je bilo marsikaj res nujno, marsikaj je pa vendar bilo odvisno od človečnosti in razuma v ljudeh.

 51. STELA pravi:

  ……….in ko sem že hotela vprašat Iztoka, če ima na svojem blogu Nika Brumna zato, da provocira….se je človek umiril…..bravo!

 52. mica mica pravi:

  …………..”Eh, kdo bi razumel to mater naravo”………
  ———————-
  Iztok, ta zgornji stavek nekako ne sodi stavek. Bog namreč ni podelil moškemu pameti – vsaj kar se razumevanja žensk tiče ne- zato, da bi doumeli….
  Žal vsa t. i. “moška pamet” / v zvezi z ženskami/ tiči pri moških na napačnem delu telesa in zato, žal, se pač ne bo nikoli zgodilo, da razumete…..
  Zakaj bi vam človek potem šel razlagat?!?
  Brez zveze
  :-)

  Četudi imajo ženske menstruacijo približno en teden pa da so takrat, hipotetično- malo bolj sitne, to ni omembe vredno proti sitnosti moških, katero raztresejo 45 ur na dan/366 dni v letu
  :-)

 53. Niko Brumen pravi:

  Stela – mislim, da si se ti pod tem vplivom malo začela zavedati, da je treba misliti in da je skrivnost v tem, da moraš razumeti. BRAVO!!!

 54. Niko Brumen pravi:

  In še en povsem resen odgovor za Stelo: tako poudarjene težave z menstruacijo kot glavoboli so lahko izgovor za tečnobo do človeka, ki ga ženska (več) ne ljubi. Do nekoga, ki ga ljubi in si ga želi, pa zanesljivo ne.

  Tole bo pa tisto pravo: brez celofana ali staniola.

 55. pikica pravi:

  “tako poudarjene težave z menstruacijo kot glavoboli so lahko izgovor za tečnobo do človeka, ki ga ženska (več) ne ljubi. Do nekoga, ki ga ljubi in si ga želi, pa zanesljivo ne.”
  Katera izjava … Ko boš ti imel take krče in bolečine, da boš moral po protibolečinsko injekcijo …
  Eh, brezveze.

 56. Niko Brumen pravi:

  Pikica, ne pozabi, da imamo tudi moški z vami izkušnje – in za nameček običajno tudi dokaj zrelosti.

  Sicer pa – koga bi zdaj rada prepeljala žejnega čez vodo? Sebe ali partnerja? Ali le tako za vsak slučaj pripravljaš pogoje za sedem suhih let ljubezni?

  S čim v tisti moji trditvi se že ne strinjaš? Pa malo argumentiraj, prosim!

 57. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, mar nisi govoril, da si poskusil viagro?

  Muni, ne tako resno no.

  Mica, hm, se ti ne zdi, da tudi ženske nimajo pojma o moških?

 58. pikica pravi:

  Niko, naj ti povem, da sama nimam več bolečih menstruacij. Tudi ne potrebujem izgovorov.
  Dejstvo je, da ženska ne sme imeti menstruacije za izgovor. Ampak tega, da ne dopuščaš, da je ženska takrat drugačna (razdražena, tečna). Ali ne verjameš, da žensko res boli, da ima krče?
  Aja, če ženska išče izgovor – ali se ne bi vprašal, če je mogoče tudi kaj z moškim narobe?

 59. Niko Brumen pravi:

  Pikica: IN KJE SEM TE NEUMNOSTI, KI MI JIH PRIPISUJEŠ, NAPISAL?

  Malo copy/pastaj, da bom videl in da bodo tudi drugi videli in ne le ti.

  Hvala!

 60. Niko Brumen pravi:

  Iztok – seveda.
  Cela zgodba je nastala iz te izkušnje. Z dobro izkušnjo in še bolj zanimivim spoznanjem.

  :) )))))))))))))))))

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nam jo zaupaš, kolega Niko?

 62. milena (mica) pravi:

  Iztok, kaj takega, da ne poznam moških, si ne bi drznila priznati niti v najbolj morastih sanjah.
  Da ženska moškega ne pozna?!?
  ne ga lomit!
  Pozna ga kot lastno menstruacijo
  :-)

 63. Nick pravi:

  Moški nima prav niti tedaj, ko sam s seboj govori v močni burji, ki mu sproti odnaša besede, da jih niti sam ne sliši. Ženske pa to itak delajo kar naprej.

 64. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mica, trik je v tem, da moški da vedeti, da ga imaš v malem prstu, v resnici pa o njem nimaš pojma. No ja, razen če si res pametna, tako kot moja, ki me bere kot knjigo :)

  Nick, drži :)

 65. milena (mica) pravi:

  pa ne, da imaš občutek, da bi lahko bila …ne-pametna?

  PS
  Danes pa sploh, kajti večer sem preživela v izjmeni družbi žensk, pred katerimi bi vsak dal klobuk dol.

 66. muni pravi:

  Jaz sem zmeraj resna. ;)

 67. Niko Brumen pravi:

  Iztok – morda kdaj v družbi.

  Lahko pa zapišem sklep: tudi preden vzameš viagro je dobro prebrati navodila, da potem ne pričakuješ učinkov, ki si jih sploh ne želiš.

  Naj bi podaljšalo na deset minuit – kaj naj torej pri dveh urah počnem z desetimi minutami? Pravzaprav je kotraproduktivno, da ti morda res skrajša tvoj normalni čas.

  :) ))))))))

 68. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, upam, da znaš brati med vrsticami :)

 69. Niko Brumen pravi:

  Iztok – običajno znam. Tudi če je le ena.

  :) )))))))))))

 70. STELA pravi:

  en resen komentar na Nikov odgovor meni – predvidevam, da imaš partnerico…..in žal mi je zanjo, ker nekaj tko nerazumevajočega in egocentričnega pa človek težko sreča in še težje prenaša (če partnerice nimaš, toliko bolje zanjo) ….in težave med menstruacijo so z ženske strani redko razlog, da nekoga prenehaš ljubit….razlogi za to so drugi…je pa, glede na tvoj odgovor možnost, da zaradi navedenih težav, moški neha ljubit žensko toliko večja, ane………
  hm,pa je spet ženska kriva – jao, pa ne da je imel Rugelj prav:))))

  pikica – nekateri moški pač furajo ego-trip 100 na uro…in Niko se men zdi tipičen predstavnik te skupine:)

 71. Niko Brumen pravi:

  Stela – lahko ti bi (DOKAZALA SI SAMA) vrnil s tem, DA SE MI VSAK TVOJ PARTNER SMILI. Ni hujšega, kot je imeti “glupo babo” in z njo živeti – in ti to, po dokazih, ki si jih ponudila kar sama, očitno si.

  TOLE SEM NAPISAL (v komentarju 54):

  “In še en povsem resen odgovor za Stelo: tako poudarjene težave z menstruacijo kot glavoboli so lahko izgovor za tečnobo do človeka, ki ga ženska (več) ne ljubi. Do nekoga, ki ga ljubi in si ga želi, pa zanesljivo ne.

  Tole bo pa tisto pravo: brez celofana ali staniola.”

  ZDAJ PA LEPO ANALIZIRAJ IN ARGUMENTIRANO NAPIŠI, S ČIM OD NAPISANEGA SE NE STRINJAŠ.

  Poudarjam – argumentirano napiši.

  Bo šlo, mucka?

  PRIPIS: Pa najprej tole MUCKO odpiši ter ne dokazuj še tega, da si z živčki prav tako na psu, kot si z možgančki.

 72. STELA pravi:

  ajej…pa ne da je bil “stop” na žulj?:))))))
  a veš kaj opažam….nekak se ponavljaš….od več ljudi si že hotel neke argumentirane obrazložitve, pa možgane, pa verjetn je tud kakšna “glupa baba” že bla omenjena…zakaj to?…preberi tisto kar piše….jaz nisem pisala med vrsticami…sej baje moški ne marate “kvačkanja”, ampak le dejstva..je tko??:))

  in pa, muck…a greš na kofe?:)))))))))))))

 73. Niko Brumen pravi:

  Stela, vidim, da ti bo treba pomagati in ti razložiti, da ima vsaka beseda svoj pomen.
  Bom poskusil – še enkrat bom prenesel kopijo svojega posta, ki te je tako razkuril, in z velikimi črkami napisal besede, ki si jih “spregledala”, pa so enako pomembne kot tiste, ki si jih videla pisane z velikimi stavljenkami (čeprav niso bile):

  ““In še en povsem resen odgovor za Stelo: tako POUDARJENE težave z menstruacijo kot glavoboli SO LAHKO izgovor za tečnobo do človeka, ki ga ženska (VEČ) ne ljubi. DO NEKOGA, KI GA LJUBI IN SI GA ŽELI, pa zanesljivo ne.

  Tole bo pa tisto pravo: brez celofana ali staniola.”

  Pa ne, da te moti možnost, kako zlahka se včasih da diagnosticirati kaj, česar si dama ne bi želela? IN NE ZDAJ ZAČETI RAZPRAVE S TEM, DA BOŠ ZAPELJALA NA STRANSKI TIR – torej na ta dodani pristavek!!!!!!

  Ne glede na to, kako je komu ime, bo s svojimi težavami vendarle moral razčistiti vsak sam. In jih najti v sebi.

  PRIPIS: Si sitna in iščeš “žrtev”, da se bi znesla?
  Hehehe – nisem pravi.

 74. STELA pravi:

  niko …dej drugič takoj taprave besede napiš z velimi črkami, da te bomo prav razumeli, ne pa da se vleče razlaga kot jara kača….bo bil od bloga ati hud:)))))))))
  in ja….tečna sem, menstruacije nimam, žrtve ne iščem……samo odreagiram kot pač odreagiram…..to je vse:)

  čau
  P.S. če kej ne maram, je to pokroviteljstvo:)

 75. Niko Brumen pravi:

  Stela – zato sem te pa zbodel.
  Nekateri imamo pač sposobnost empatije in nam je povsem jasno, kaj se v kom dogaja. Pretežno tudi – zakaj.

  :) )))))))))))))))))))))))

 76. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela & Niko, predlagam, da gresta na kavo in se vse pereče stvari pomenita v živo.
  Lepo noč obema.

 77. spelca pravi:

  najbolj bi bilo da bi še fantje dobili menstruacijo pa bi pol vidl kako je to če jo mašš

 78. Niko Brumen pravi:

  Stella: morda bi pa driska bila adequatno nadomestilo – oboje je tekoče kot aqua. Zaželi nam jo!

  :) )))))))))))

 79. Niko Brumen pravi:

  Špelca, oprosti, ker sem te v naglici zamenjal s steljo.

  :) ))))))

 80. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spelca, ti pa probaj kako je biti moski, ko ima zenska menstruacijo :)

 81. STELA pravi:

  Iztok – mislm, da je v partnerskem odnosu, takrat, ko ima ženska težave v tistih dneh:)…. in ko moški bi, pa njej ni do tega….no, mislm da je takrat nekak v stilu BUOŽEC ON in BOUŽCA JST:))))))) s to razliko,da si on lahko sam pomaga, ona pa nima kej, kokr čakat, da mine….

  no, ajd, niko, pa da te berem, k mi manjka pametnega branja:)….sploh, od ljudi, ki še mojga nicka ne znajo prepisat:))))

 82. Niko Brumen pravi:

  Stela – so ljudje, ki neumnosti ne prepisujejo. TZU (bi znalo pomeniti toliko za uvod)!

  No, Stela, kaj vam mensa vzame ščegetavček? In hkrati vse prstke? Kolikor vem, ne. Sicer pa – kdo bi vedel, kako je z zvezdami (stella je pač zvezda).

  Je pa nerodno, ko za zvezdo pride čas mense in se pretvori v črno luknjo. (gladko lahko staviš na dejstvo, da se kdo, ki ne zna prepisati tvojega imena, spomni kar lepega števila možnih razlag za take in ob takih pretvorbah.

  :) )))))))))))))))

 83. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, če boš prebrala kako knjigo o spolnosti, boš ugotovila, da tudi v tistih dneh obstaja tisoč in en način užitka za oba.

 84. STELA pravi:

  jao Iztok no, pa sem te imela za bolj širokovidnega:)))…sploh nisem hotla delat problema iz možnosti oz. nezmožnosti doseganja užitka….in če sem prav razumela poanto tvojega zapisa, je problem v nerazpoloženju in tečnobi žensk v tistih dneh ter nerazumevanju s strani partnerjev (BUOŽCA JST)… in je problem slabe volje moških, ki so prepričani, da ne morejo do SVOJEGA dela užitka, ker se ženske kr neki zmišljuejo o slabem počutju, da jim ne bi blo treba sexat (BUOŽEC ON) in……..itd.,itd.

  ne vem če razumeš oz. če z Nikom razumeta kaj sem hotla rečt….dejstvo pa je, da to niti ni bistveno:)

  over&out

 85. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, bistvo mojega zapisa je bila šaljiva provokacija, ki pa so jo mnoge ženske kot vidim vzele preveč zares in so šle razlagat reči, ki me sploh niso zanimale. O spolnosti sploh ni bilo govora v osnovnem zapisu, to je nastalo med komentarji.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !