Se spomnite svojega prvega filma, risanke, tv serije, pravljice, stripa in pesmi?

21.03.2009 ob 03:59

Dragi moji, pobrskajte po možganih in se poskusite spomniti svojega prvega filma, ki ste ga videli. Če to ne gre, pa vsaj filma, ki vas je tako ali drugače prvi zaznamoval in naredil tako močan vtis, da ga še danes ne morete pozabiti.

Tudi sam se ne spomnim prvega, prepričan pa sem, da bi moral bit kak Bruce Lee, morda Bud Spencer, mogoče celo James Bond ali pa kaka partizanska zadeva.

Če govorim o filmih, ki so me zadeli v najbolj rani mladosti, pa moram nujno omeniti Dressed To Kill, bondiado For Your Eyes Only, nek vestern Jamesa Coburnea, ki se mu ne spomnim naslova, Leejev Enter the Dragon, Herzogovega Nosferatuja, Carrie, slovenski uspešnici Poletje v školjki in Učna leta izumitelja Polža, Partizansko eskadrilo, kjer sta bila leta 1979 glavna Bata in Ljubiša, Petek trinajstega, Bedtime for Bonzo, kjer je bil glavni Ronald Reagan, Rocky, Karate Kid, Remo Williams, American Ninja, Police Academy, Devet tednov in pol, Fatalna privlačnost, Romancing the Stone, Super Man, Indiana Jones, E.T., Armed Response, Park je moj, Blue Thunder, Happy Birthday to Me, Strup črne mambe, Krilata kača, Conan, Commando, First Blood, Bitka na Neretvi, Enter the Ninja, Zafrkantje, Ljubezni Blanke Kolak in Amadeus, ki je vse do danes ostal eden mojih najboljših filmov vseh časov.

null null

Drži, že zelo zgodaj sem padal tudi na Dinastijo, Vrnitev v Paradiž, Proti vetru, šerifa McClouda, Policijsko postajo, Leteči cirkus Montyja Pythona, Krajevno skupnost, Naše malo misto, Bolji život, Miami Vice, Pesem ptic trnovk, Pod krinko, Cagney and Lacey in seveda na Twin Peaks.

null

Pa dodajmo še risanke, kjer ne bom nikoli pozabil Gustava, Pink Pantherja, Smrkcev, Badum Badum, Kalimera, Sneguljčice, Toma & Jerryja, He-Mana, Scooby Dooja, Hrabrega miška, Stripyja in Baltazarja.

Pa stripov, kjer sem pred Alanom Fordom prisegal na Bleka in Zagorja. V roke pa sem dobil tudi nemško izdajo Fantastičnih štiri.

nullnull

Saj res, kaj pa tv oddaje? Hm, tukaj pa imam malo megle. Spomnim se samo hrvaških Smogovcev in neke oddaje, kjer je bil glavni tudi pevec Vajta.

Kaj pa pravljice na kasetah in ploščah? Žogica Nogica, Picko in Packo, Bogdanka, Čudovito mesto Nigagrad, Čudežni pisalni strojček, Martin Krpan in recimo Mojca Pokrajculja. Brali so mi tudi pravljice bratov Grimm, Tisoč in eno noč, Andersena in tri dokaj debele knjige pravljic, ki se jim žal ne spomnim naslova. V glavi imam, da so bile skandinavskega izvora. Pa roman Ukana mi je bil pri srcu in to v nekakšni stripovski izvedbi. Pa Tarzane, mravljinca Ferdinanda, pa Strička Matička, pa neko punčko, ki se je pred dežjem zaščitila z orehovo lupino, če se ne motim.

Glasba? Poslušal sem tudi pesmice En hud pesjan, Huda mravljica, Sirota Jerica, Kekčevo pesem in Bratovščino sinjega galeba. In seveda tudi Samantho Fox, Sabrino, Sandro, Pet Shop Boys, Breakin soundtrack, Mikea Mareena, Footloose soundtrack, Mozarta, Sigue Sigue Sputnik, Europe, Neno, Run Dmc, Srebrna krila, Nove fosile, Tajči, Gazebo, Falca, Jeana Michela Jarrea, A-Ha, Lepo Breno, Martiko, Ofro Hazo, Guru Josha, Lil Louisa, Bajago, Duran Duran, Ricka Astleyja, The Bangles, Majolko, Trzinko, Deana Martina, Regiment po cesti gre, Šmentano muho, Metuljčka Cekinčka, Cvili Možka, Herbiea Hancocka, Paula Hardcastlea, Starship, duet, ki je pel Dečko ajde oladi Harolda Faltermeyerja, Petra Gabriela, Genesis, Kraftwerk in seveda Agropop.

nullnull

Pa albumi sličic? Spomnim se, da sem zbiral Supermana, Toma & Jerryja, Tarzana, nek fuzbal in seveda Životinjsko carstvo.

Gotovo sem kaj pozabil in se bom kasneje spomnil. Tudi z vašo pomočjo.

Z besedo na dan, dragi bralci.

 

52 komentarjev na “Se spomnite svojega prvega filma, risanke, tv serije, pravljice, stripa in pesmi?”

 1. q pravi:

  badum badum !

 2. Karmen pravi:

  film v kinu: Vojna zvezd
  risanka: Medvedek Uhec, Linea
  Tv-serija: Smogovci, Odprava zelenega zmaja
  pravljica: Pravljice Ilke Vaštetove
  strip: Flash Gordon v Politikinem Zabavniku, Hogar Grozni, Vike Viking
  glasba: Sredi morja črna vihra, sredi vihre črn brod, sredi… hejabumbarasa.

 3. vinko pravi:

  badum badum :) )))))))))
  Garty ti si še zdaj na stopnji, ko si gledal te risanke in si ostal badum badum :) ))))

  p.s. risanki se reče La linea ;)

 4. t-h-o-r pravi:

  terminator 2, gremlini
  od risank pa: everything cartoon network: dexter, johnny b., 2 stupid dogs, tom&jerry, looney tunes, pol cel kup enih, ki jih ne sučejo več in jim ne vem naslova :(

 5. smoger pravi:

  TV serija: vsekakor McGyver konec 80.let na Italia Uno, Hazzard, A-team in 21 Jumping Street(vsi trije na Italia Uno), Miami Vice (baje je bil na Rai)

  film v kinu:Crocodile Dundee

  film na TV: Never ending story, Indiana Jones, Bližnja srečanja tretje vrste (predvsem tista melodija), The Goonies, Victory, vse od Bud Spencera in Terence Hilla, Fantozzi,

  pravljica: Andersen(kar vse!)
  strip: Mikijev zabavnik, Zagor, pozneje Topolino

  pesem: True Colours,Final countdown, Take on me (Ah-a), Đuli, E moj Saša, Dečko hajde oladi, Wonderful life (Black),

  risanke: La linea, A je to(v bistvu ni risanka…), pa še enih par japonskih ala Holly and Benjy, Capitan Harlock, Gallaxy Express, Cavallieri dello zodiaco,

  TV oddaje: Bim bum bam, Branko kockica, Emillio, Top lista nadrealista, Drive in

  LP

 6. Escobar pravi:

  Filmi iz otroštva: Rambo trilogija, Terminator 1 in 2, Lethal Weapon, Die Hard, Gremlini, The Ghost & The Darkness, Tremors, King Kong, F/X, Police Academy, Scream, I know what you did last summer, Delta Force, Kickboxer, The Good, The Bad & The Ugly, Dances With Wolfes, Bud Spencer in Terrence Hill filmi so bli tud zakon, Columbo, itd.

  Serije: MacGyver (zarad te serije sem skor kuhno zažgal:)), The Sentinel (Richard Burgi), Highlander, Wierd Science, Matlock, Murder she wrote, Magnum I.P., A-Team, Mission Impossible, Komisar Rex, nek gorski zdravnik vem da sn tud ful gledu (nemška serija, tirolci, če se ne motim), Power Rangers, Baywatch Nights, …

  Risanke: Beetle Juice, Wacky Racers, Tomkat, Cpt. Caveman, Scooby Doo, the Pebbles and Bamm Bamm, Motormouse and Autocat, Josie and the Pussycats, The banana splits in hocus pocus park, Dastardly and Muttley, pa sploh še zej sn velik fan Hanna-Barbere … te risanke so ble carske … to sn nabiju doma sto na uro … spomnem se tud ene kitajske na nemškem kanalu, k se je šla u fuzbalu … nek kungfu fuzbal :) , pa A je to, pa spomnem se tud Himan-a al kak je že bil, k je bil njegov enemy Skeleton …

  Kar se pa muzke tiče: to so bli pa čuki, pa pop design, back street boy, kelly family, Michael Jackson je že tud od prvega razreda dalje, pa Prodigy, Cranbarries, LaBouche, Colonia, Oliver Dragojevič, New Swing Quartet, Elvis Presley, Daniel (Bio sam naivan), Boney M,…

  Stripov pa res nisn nikol bral … so mi bli pa kool 5 prijateljev, Novohlačniki, vsi Scherlock Holmes-i od Conan Doyle-a, pa tud njegov Lost World je najjača verzija, pa spomnem se, da sn zbiru ene revije o dinozavri, k zraven vsake revije si dobu kost, in si pol T-Rexa sestavlju … vem da majo tedi dinozavri zej ful ceno, enkrat sn ga na bolhi najdu za 100 evrov kurba :)

 7. Escobar pravi:

  aja pa kolca mož :) , pa on maček Bojan k je risu stvari, pa gasilec samo :) to so tud ble kulske risanke, pa neki pingvini iz plastelina … :)

 8. Escobar pravi:

  sam to še :) ta dva komada sn tud ful prevrtel, če kdo pozna: Revelation Time & Ruud Gullit – South Africa, pa Revelation Time – Food For The Hungry ..

  pa Magnum P.I. je ne I.P.* :)

 9. Žogca pravi:

  Spomnim se Čebelice Maje in Smrkcev. Spomnim se Dinastije. Spomnim se Poletja v Školjki. Vse našteto verjetno ni bilo prvo, se mi je pa precej vtisnilo v spomnin.

 10. klemenix klemenix pravi:

  -moj prvi film: skoraj prepričan sem da Kekec :) Prvi Kekec seveda. Spomnim se, da sem ga nato gledal zaporedoma še vsaj petkrat. Močno se mi je v spomin vtisnil tudi film Poletje v Školjki. Oba dela. Sledile so seveda Policijske akademije in poprava filmov, ki se jih ne spomnim več tako zelo.
  -risanka: Čebelica Maja; kmalu pa sem postal obseden z risanko Meloonia ( ne vem točno, kako se napiše. Mislim, da gre za švedsko risanko), ki je pravzaprav risan film in sem si ga zagotovo ogledal več kot desetkrat čeprav nisem znal brati podnapisov :)
  -TV serija: Sinji Galeb, dosti dosti kasneje npr. Komisar Rex, Full House, Fresh Prince of Bel Air, Teater Paradižnik
  -pravljice: spomnim se pravljice, ki se jo je izmislila kar moja teta in se je nisem mogel naveličati :) Govori pa o medvedkih, ki si zidajo hišo. :)
  -strip: stari očetovi mikijevi zabavniki
  -pesmi: spomnim se račk, s katerimi so nas “posiljevali” v vrcu. Prva pesem, ki mi je res šinila v uho in se je nisem mogel naveličati je bil komad Sun of Jamaica skupine Boney M.

 11. whatever pravi:

  A umiraš Gartner, al zakaj si že začel pisat spomine o svojem življenju? Ker dvomim, da koga zanima, kakšne bedarije si počel v mladosti, ker so že tiste, ki jih počneš danes, preveč idiotske.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Karmen, Vojno zvezd sem v kinu žal zamudil in jih ujel samo na videu, sem si pa v dvorani z veseljem ogledal ponovne izdaje konec devetdesetih.
  Pozabil na Zelenega zmaja, kul.

  Vinko, vsi smo po malem Badum Badum, saj nam življenje nenehno riše prepreke. S to razliko, da nimamo čudežne roke, ki bi jih zbrisala in narisala novo verzijo.

  Thor, Gremlins, uf, ja.

  Smoger, pozabila na Dundeeja, kul. Pa na Neskončno zgodbo in The Goonies, tudi, bravo. Branko Kockica? Je to tista z Vajto in Koliko je sati? Pa Đuli tudi, le kako sem lahko to pozabil :)

  Escobar, ni bil maček, bil je medved :)

  Žogca, čist pozabil na Čebelico Majo.

  Klemen, uf, čist pozabu na Kekca, na Dolino miru pa na Ne joči Peter. Sem se pa spomnil še tiste, hm, kako se je že reklo, une od žuželk. Jao, ne vem več naslova. Račke, račji ples, uf, ja, nas tudi.

 13. Šiškar pravi:

  Barbapapa,Mazinga Zeta, Nedeljni zabavnik, Poletarac, Sivi dom, Vlak v snegu, Volk samotar (piše Hund, a piše i Mile!), Modro poletje (Pacho, Javi, Beatriz, Piranja, Tito, Desi, Julia, Glavoč). Boško Buha, Top lista nadrealistov…

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Šiškar, uf, Barbapapa, le kako sem lahko pozabil. Pa Poletarac, to pa je tisti s Koliko je sati, mar ne?
  Modro poletje, tega se nisem spomnil po naslovu, se pa spomnim, da smo vsi čvekali Alomehor. Pa Nadrealisti, ja, zakon. Pa Buha tudi, ni kaj.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  O Barbapapi pa sem pisal že tule:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/09/12/na-svoji-polici-sem-po-dolgem-casu-opazil-barbapapo/

 16. klemenix klemenix pravi:

  @Sam bi k svojim prvim ogledanim filmom dodal še film To so gadi, ki me je res popolnoma osvojil. Kasneje sem si večkat ogledal tudi film Vesna, a sem ga razumel šele, ko sem bil malce starejši. Pri risankah sem pozabil na Mravljinca Ferdija :) Odpravo zelenega zmaja sem tudi jaz rad gledal. Aja, pa film Pastirci me je tudi navdušil in sem prav jezen, da sem uničil kaseto, na kateri sem jih imel posnete :)

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, a veš, da nisem čisto prepričan, če sem To so gadi kdaj gledal do konca. Spomnim se Borisa Cavazze na avtobusu, to je vse :)
  Ferdi je bil tudi meni zakon.
  Pastirce pa smo šli gledat s šolo, če se ne motim.

 18. klemenix klemenix pravi:

  A Iztok, To so fadi si pa le poglej do konca! So definitivno eden boljših slovenskih filmov. Olčna komedija :) Jaz npr. jih znam pa na pamet in vedno znova me nasmejijo. :) Pastirci so tudi super, le v montaži filma so ga morali takrat polomiti, saj ze parkrat zgodi, da se kadri zelo očitno grobo menjajo. Če me razumeš. Drgač pa res lep film :)

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Obljubim, da si bom Gade ob prvi priliki ogledal še enkrat, da malo osvežim spomin.

 20. klemenix klemenix pravi:

  Le le ;) Ti ne bo žal :)

 21. Niko Brumen pravi:

  Seveda se spomnim – kar nekaj pravljic so posvetili meni, ker sem menda bil tako živahen in inovativen otrok,da si je bilo temu primerno treba tudi izmisliti inovativne “pravljice” in jih primerno argumentirati za glavo in rit.
  So pa vsi argumenti slej ali prej padli v vodo, dokler nisem jaz padel v greznico in se v njej utapljal – vem, da sem prišel k zavesti, ko me je deda pral v potoku, jaz pa bruhal in bruhal. On me je pa pral in pral z grobo sirkovo ribarico za tla.
  Buaaaaaaaa!

  :) ))))))))))))

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, lepa pravljica :)
  Kaj pa filmi in glasba?
  Pa probaj malo bolj zares odgovoriti, saj me zanima, ker si malce starejši, pa bi znal povedati kaj posebej zanimivega.

 23. Niko Brumen pravi:

  Povsem resno sem ti odgovoril – vsebina je avtentična, če pa zaradi nekaterih dogodkov nisem pripravljen točiti solza, je pa to moja osebna opredelitev. Ko se je preveč grdega nabralo že v hudo rani mladosti, sem očitno intuitivno zaznal, da moram jemati resne plati malo manj resno ali pa me bo pobralo. Če se bom kdaj odločil, da bom povsem spraznil skrinjico spominov posebne vrste, bo marsikaj zgledalo kot pravljica.

  Filmi? Filmi so bili vedno svet zunaj realnosti, kot pravljice. Nikoli mi niso pomenili povsem nič. Knjige – hej, te pa že. Pa vseeno, če bi že moral opredeliti kaj meni impresivnega:
  - no 1: Dvanajst jeznih mož;
  - no 2: Prepovedane igre;
  - no 3: Nesrečniki;
  - no 4. Starec in morje.
  Najbrž dovolj za rdečo nit.

  Nekaj znanstveno fantastičnih, pa kak avanturističen (a te reči so boljše v knjigah, ki ti dajo vseeno več svobode za ustvarjanje lastne podobe lika.

  PRIPIS: Mar ni zanimivo, da bi Imitacijo življenja uvrstil zelo visoko? Hehehe … vem celo zakaj, a tega odgovora ne boš zvedel.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, Imitacija življenja, sicer danes malo zastarel in tudi pri nas zelo popularen in znan film z Lano Turner v glavni vlogi, je bil za leto 1959 dosti pogumen film. Hm, morda si mi hotel reči, da si bil tudi ti pogumen, ali pa da ste imeli v bajti kakšnega cigana, če malo parafraziram zgodbo filma :)

  Drugače pa sem tudi sam videl Dvanajst jeznih mož, Starca in morje in seveda Nesrečnike. Za Prepovedane igre pa sem malce v dvomih zaradi slovenskega naslova. Gre morda za francoski Les Diaboliques s Simone Signoret?

 25. Niko Brumen pravi:

  Meni sta imponirali glavni vlogi – obe otroški. Dogajanje je pa po ww2.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, tisti dve hčerkici, ja. Še posebej tista, ki se je sramovala svoje temnopolte matere, ker je hotela, da bi jo jemali za belko, saj je imela za črnko zelo svetlo kožo. Vsekakor močna zgodba.

 27. Tina M Tina M pravi:

  Spomin mi ven vrže pesmi Boys, boys, boys in Bad od MJ.
  Glede risank… sem imela rada Disneyeve (Mickey Mouse, Donald Duck,…), Popay.
  Film – Dirty Dancing, Hajde da se volimo in MJ-ev film ali dva.
  Pa Beverly Hills :)
  Pa še marsikaj bi se našlo.

 28. Beno Tilnik pravi:

  Ej, res nisem vedel, da si prav ti delal Amadeusa. Se strinjam da je to tvoj najboljši film. Sicer To ni on nisem gledal ampak dvomim, da je tako dober kot Amadeus. Bravo.

 29. Filip pravi:

  Natančnega naslova filma ne vem, vsekakor se pa spomnim zgodbe. Bilo je nekaj podobnega kot Čarovnik iz Oza ali pa Alica v čudežni deželi. Sicer sem pa oboževal Hugota in Krtka.
  Temu so sledili razni Kekci, Mala morska deklica, Home Alone, Indiana Jonesi in Dosjeji X, kjer sem se, OMG, dobesedno posral od strahu, ko sem bil mali, seveda. :)
  Še raje od filmov in risank sem pa takrat polušal kasete z zgodbicami po radiju, razne Rdeče Kapice, Heidi, pa spomnim se, da me je bilo strah ko je Sneguljčica sama ponoči tavala po gozdu in je nekje v daljavi zaskovikala sova…brrrrr.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, tudi ti si torej poslušala Sabrino :)
  Jackson pa mene v rani mladosti ni sedel, mi ga je približal šele brat, ki je bil zanimivo deset let mlajši od mene. Zanj sem seveda vedel, a ni bil moja scena. Potem pa sem ugotovil, da sem se močno motil in nadoknadil zamujeno.

  Bentilnik, filmu je naslov To je on.

  Filip, lahko še malo več o tem skrivnostnem filmu poveš?
  Krtek je bil tudi meni zakon.
  Si prepričan, da je bila res Sneguljčica? Da nista bili Trnuljčica in Pepelka?

 31. Tina M Tina M pravi:

  Mene na otroštvo najbolj spomne njegov cel album Bad. Pa Thriller.

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bad sem tudi jaz v roke dobil, pa mi je bil, kako naj rečem, gejevski, kot Prince :)
  Res je, bil sem zabit otrok :)
  Potem pa mi je sestrič na svojem novem gramofonu zavrtel Thriller in se je zgodba spremenila.
  In Jackson mi je postal najboljši pevec na svetu, nekaj let kasneje pa se je isto zgodilo tudi s Princeom.

 33. Filip pravi:

  Spomnim se da je neka punca živela na kmetiji in je ponoči gledala skozi odprto okno (zavese so plapolale v vetru). Pol se mi pa zdi, da je vidla kako je padel utrinek z neba pred njihovo hišo, naslednji dan je pa našla v kokošnjaku ključ. V glavnem, ne vem kako in ne vem zakaj je prišla v neko čudežno deželo, kjer so na drevesu rasli nekakšni sadeži, ki si jih (se mi zdi) lahko odprl v njih so bili pa nekakšni listki. Pa spomnim se nekih belih kipov pa govoreče skale, itd. Pa punca je s sabo nosila kokoš v košari. Nekaj takega.

 34. Escobar pravi:

  js pa ne vem točn kak se je začel z MJem, ampak vem da sn dobu kaseto Blood on the dancefloor in MJ mi je postal največji car na svetu … to je bil ne vem 3 razred? (9 let sn bil star), Morphine mi je bla najjača pesem, pa potem Ghosts itd itd … kasnej sn dobu še cd Blood on the dancefloor.
  Zanimivo da me je tak hudo prjel niti ne tak dober album, ki je poln mixov iz history in js ful sovražim remixe … zdej se mi remixi iz tega albuma ne dopadejo več, tedi pa niti vedu nisn da obstajajo orginali … I was young and dumb!

  šele kasnej sn na MTvju zasledil Billie Jean, Thriller, Beat It, They don’t care about us, Stranger in moscow, Dirty Diana, …. in tedi je šele blo – OMFG :)

  res car mi je že od malih nog in nikol niti za sekundo nisn spremenil mišljenja …

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filip, hm, zdaj pa me matra firbec kateri film bi to bil, se mi zdi, da ni bil ameriški. Imam prav?

  Escobar, to je odličen in po krivici prezrt cd. Skupaj s filmčkov seveda. Seveda, če pozabim na remikse,ki tudi meni ne sedejo in sem se spraševal, zakaj je tega treba. Proti remiksom seveda nimam nič, a tile so bili v dance verziji, meni pa taka zvrst ne sede niti malo in je žalitev za originale.

 36. Escobar pravi:

  Ta album naj bi bil namenjen Eltonu Johnu, kot zahvala, ker je MJ-u pomagu premagat odvisnost od tablet (painkillerjev) … drgač pa ja, nove pesmi iz tega albuma so zelo dobre, remixi pa ne.

 37. Filip pravi:

  Jaz sem kar velik svojga časa porabil za iskanje tega filma. Mislim, da sem po naključju naletel na nekaj podobnega, čene celo na ravno ta film pred kakimi sedmimi leti na nemškem otroškem programu Super RTL, ampak tam je itak vse sinhronizirano v nemščino, zato nisem imel pojma kaj sploh gledam. V glavnem, morda se mi ga kdaj posreči najti, če ga pa najdem, ti pa sporočim kateri je :P

 38. Marko M pravi:

  pika nogavička…. :)

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filip, jaz imam podobno štorijo z nekim hongkongškim filmom, kjer je bil glavni deček, kateri je dobil nadnaravne sposobnosti in se je znal tepsti kot pravi mojster. Če se ne motim, mu je bilo ime Sonny Boy. V kinu sem ga videl dvakrat, pa ga nikjer ne najdem, saj se ne spomnim točnega naslova.

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Escobar, Eltonu Johnu? Tega pa nisem vedel.
  Glede remiksov, ne boš verjel, toda prav zaradi njih so začeli nekateri prvič v življenju poslušati Jacksona. Žalostno, a resnično.

 41. darthvader pravi:

  ….moja leta so bila 80..ta….moram priznati Iztok, da sem tudi jaz bral podobne stvari kot so: zagor, kapetan miki, koamndant mark ( njega se posminjam zaradi Arturja šterna…ki se je nekako podobno oblekel za promocijo filma…), džudas, tajanstevi alan, vliki blek, kit teler…pa seveda Alan ford…..potem še talični tom…in asterixa…

  glasba….od 1979…prvi komad…ki ga je poslušala sestra Heart of Glass. Blondie… drugače pa seveda vse skupine 80..duran duran..zaradi česar sem dosti let kupval revijo BRAVO….

  filmi…nikoli pozabil prvega Videorekorderja…..in potem smo gledali..vsaj eno leto prej filme..kot so prišli v kino….PREDATOR, Vikend pri berniju….

  Klasika pa je seveda: VOJNA ZVEZD….aha pa še en film..iz kina, če se ga kdo spominja Nora invazija na kalifornijo (1941), Režiral ga je Steven speilberg, v njem je bilo ful dobrih igralcev, pa seveda Trading Places,Ediie Murphy, Dan Akroyd…), risanka, pa Baltazar, pa uni tiger ki reče..kidam na lijevo….pa ena francoska…..vesoljska….neki robot..PLIK…če se je kdo spominja….

 42. MMMZ pravi:

  Hvala za tale post Iztok. si me popeljal z nekaterimi stvarmi v otroštvo.

  ja bili so Odpisani, Valter brani Sarajevo, ob kosilu v nedeljo Partizanska eskadrilja ( se napiše tako, ne vem ),
  barbapapa risanka, Pink panther, potem res je ob nedeljah bilo iz sarajevskega studia Vajta, pa Proletarac ( šta je bilo prije- kokoš ili jaje ?).
  pesmi od Cindy L., Duran-Duran, modern talking, pa Ribja čorba, Valentino, Crvena jabuka, prljavci, Hari mata hari, pa ČOLA…

  šit. Sem ugotovila, da prehajam že proti koncu srednje generacije.
  vseeno hvala, čerav si me hkrati spomnil na EMŠO.

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Darth, tudi meni je bil kul Mark (oh ta Štern :) ), pa Mickey, al kaj je že bil, tudi. Pa tisti debeli Chico od Zagorja. Se spomnim, da smo najprej dajali Alan Forde za te stripe, potem pa smo počeli obratno :)
  Bravo, ja, zakon revija takrat. Sem zbiral besedila pesmi in jih lepih v poseben zvezek :)
  Jaz pa sem imel najprej le player, se je pokvaril po dveh letih zaradi preobremenjene glave :)
  Prve filme pa sem gleda na sestričovem rekorderju, to so bili časi parodij Top Secret, Airplane in Naked Gun.
  1941? Itak, John Belushi je bil nepozaben. A ker je film tako neslavno propadel, se mi zdi, da ni nihče upal priznati, da mu je bil kul :)
  Kidam nalijevo? Uf, na to pa sem čisto pozabil.

  MMMZ, Otpisani so bili zakon ja. Predvsem Prle pa Tihi :)
  Uf, pozabil na Modern Talking.
  EMŠO pa je nekaj, na kar moramo biti ponosni.

 44. darthvader pravi:

  v filmu 1941 so igrali še: toshiro mifune, christopher lee,dan akroyd, john candy (home alone, my uncle buck…), in še nekaj dobrih igralcev…

 45. Escobar pravi:

  “Jackson dedicated the album to Elton John to thank him for the support Elton had given him during Jackson’s struggle with addiction to prescription painkillers.”

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Darth, John Candy je bil car. O njem sem pisel tule:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/04/09/dan-ko-sem-zvedel-za-smrt-johna-candyja/

  Escobar, zanimivo, res nisem vedel tega.

 47. Milenko pravi:

  Nemška nadaljevanka Jack Holborn. Danska skupina Laid Back (Sunshine Reggae).

 48. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Milenko, Sunshine Reggae je bila tudi meni kul.

 49. smoger pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=uWvaiVqeop4&feature=related

  tle je približen rezime česar se spomnem

  LP

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dober rezime, plus gramofon :)

 51. Filip pravi:

  Našel sem svoj skrivnostni film iz mladosti. Return to Oz iz leta 1985. Sem slučajno naletel nanj ko sem bral eno recenzijo. Bo teba še enkrat pogledat. :) LP

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filip, hvala bogu, da smo ga našli :)
  Mi je pa jasno, zakaj ti nisem znal pomagati, saj ga še nisem videl.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !