Ko moški udari žensko, vedno vsi takoj pomislijo, da je on totalni prasec, ona pa nedolžna in uboga žrtev

2.03.2009 ob 15:29

Da se žensk ne tepe, so nam povedali že neštetokrat. S tem se več kot strinjam, zato sem bil močno šokiran, ko sem slišal za novico, da je Chris Brown prebutal Rihanno. Še posebej, ko so na splet prišle slike njenega poškodovanega obraza, kjer se je razločno videlo, da ni šlo za klofuto, marveč za konkretno butanje. Chris je tako v naših očeh postal prasec, Rihanna pa uboga, drobna in nemočna žrtev. Okej, v njunem primeru je morda res šlo za njegov idiotski bes, ki se je končal kot se ne bi smel, a vseeno me zanima, kaj mu je rekla, kaj mu je storila, da jo je mahnil. Da ne bo pomote, udarca ne skušam upravičiti z ničemer, le zanima me, zakaj je prišlo do tega in ali je Rihanna res tako nedolžna kot zgleda.

Pa pustimo Rihanno in se posvetimo zgodbam navadnih smrtnikov. Zgodbam, kjer so moški večkrat res nasilni popolnoma brez razloga in svoje partnerke mlatijo samo zato, ker jim je dolgčas in ker so na mizo pač postavile malce bolj hladno večerjo. Če ste videli film Nekoč so bili bojevniki, potem veste kaj pomeni pretepanje žene, ki si tega res ne zasluži.

Pa vse skupaj poglejmo malce drugače in skušajmo razumeti moškega, ki svojo partnerko udari. Da se razumemo, zdaj beseda ne bo tekla o nasilnežu, ki ženo tepe za hobi. Zdaj bi rad podebatiral o primerih, kjer je mož povsem okej možakar, pa ga je žena spravila ob živce in ji je primazal klofuto. Da smo si na jasnem, nobeno dejanje ne upravičuje dejstva, da moški udari žensko, kar pomeni, da moški, se pravi močnejši spol, nikoli ne sme izgubiti toliko nadzora, da udari žensko, se pravi nežnejši spol.

Pa vendar, kaj pa če se zgodijo res ekstremni primeri, kjer ženska za klofuto dobesedno prosi in si jo morda celo zasluži? Pa naj vam zastavim nekaj vprašanj, kjer se sprašujem, če je situacija vredna klofute, ali rečeno drugače, če bi moškega, ki bi odreagiral s klofuto, nekako vendarle le razumeli.

1. Moški pride domov in v postelji partnerke najde ljubimca. Partnerka se le zasmeji in mu v obraz sikne kako bedarijo, ali pa kretenski izgovor. Si zasluži klofuto?

2. Med moškim in žensko pride do prepira. Ona podivja in začne trgati njegove srajice, ali kakšne pomembne zapiske. On jo skuša ustaviti, a ona ne odneha. Si zasluži klofuto?

3. Prepir je vedno bolj oster, nato pa začne žena tepsti moža. Seveda po žensko, a vendar tako, da ni ravno prijetno. Četudi ji skuša ustaviti roko in ji povedati, da naj odneha, nadaljuje. Si zasluži klofuto?

4. Moški je popolnoma nedolžen, ženska pa ga obtoži za nekaj, kar ni storil in podivja. Četudi jo prepričuje naj se pomiri, ne zaleže in postaja vse bolj glasna in histerična. Vse skupaj res traja dolgo, moški pa je ne uspe prepričati, da se moti, saj ona ponavlja svoje in je na robu živčnega zloma. Si zasluži klofuto?

(situacije so naključne, kar pomeni, da lahko nastane več različnih inačic)

Kaj pravite, spoštovani bralci in bralke, je v takih primerih dovoljeno, da moški udari žensko? Ali še boje, mu lahko ženska potem tako klofuto oprosti?

Da ne pozabim, zase vem, da ženske ne bi mogel nikdar udariti, saj bi se mi posušila roka, pa še moj oče bi se obrnil v grobu. No ja, razen če bi šlo za samoobrambo in če bi na drugi strani stala kakšna bodybuilderka.

null

 

52 komentarjev na “Ko moški udari žensko, vedno vsi takoj pomislijo, da je on totalni prasec, ona pa nedolžna in uboga žrtev”

 1. STELA pravi:

  hm, neizčrpna tema tole
  Iztok, preden bom poskusla povedat svoje mnenje naj te nekaj vprašam, ti pa globoko vdihni in odgovori, kot da bi šlo za un tanov kviz, ki mogoče bo na TV3:)…..torej:
  ali ti r e s n i č n o v nobenem od naštetih primerov (če se pač osredomdočim le na naštete) ne bi dvignilo pokrovke toliko, da bi zamahnil???……ob odgovoru pozab na posušeno roko ipd:)

 2. turbofolker turbofolker pravi:

  Ni razloga/opravičila, da moški udari partnerko ali pa obratno, razen če ne gre za seks seveda. :) Potem je to še sprejemljivo, vse ostalo pa ne. :lol:

 3. malaglumica na drugmukompu pravi:

  moški ne bi smel ženske tepst , tako kot ona njega ne.
  pr rihanni in chrisu mislim, da si rihanna ni zaslužila takih udarcev.
  sam čudn, da ne povejo, če mu je kj rekla, da jo je pol pretepu..

 4. smukc pravi:

  na gornjo sliko:

  SLAP A BITCH, BECAUSE YOU TOO CAN OWN HIS LOOK OF SATISFACTION :) :)

  kar se tie tepeža, pa podobno, kot si rekel ti, ženske se ne bi smelo tepsti, četudi bi ona tebe, ter ob podobnih situacijah, bi najbolj galantno bilo ostati gentlemen, če pa pride situacija, nikakor nisem zagovornih prevelike sile :) bi bilo pa gotovo zanimivo zvedeti, kaj je rhiana naredila njemu, da jo je tako prebunkal, če ni bila slika še kaj ekstra photošopirana. verjetno je sam v naštetih primerih ne bi tepel, gotovo bi pa obračunal z njenim ljubimcem..

 5. david.pelko pravi:

  ti kot štajerc bi pa lahko poznal naš star pregovor: za flašo pira spit, pa babo pretepst, si mora človek zmeraj čas vzet!

  Črni humor, ki ga ponavadi pravijo tisti heroji, ki so ponavadi doma tiho kot miške :lol:

 6. kinkitone kinkitone pravi:

  Sam’ na guob’c!

 7. Niko Brumen pravi:

  Raja, zgolj mimogrede: ženske so tudi že umorile svoje može.

  Razen za tiste, ki mislite, da je ženska kura, za vse druge velja misel, da je ženska človek in da človeku nič človeškega ni tuje.

  Večina cest in celo steza pa je od nekdaj dvosmernih – težave so le pri srečevanjih ali prehitevanjih (tu je še huje), kjer je rado preozko.

  :) )))))))))))))))))

 8. ajda pravi:

  Res ni primerno reševati spore s tepežem, pa najsibodi to med starši, otroki ali žensko in moškim. In v primeru kot si ga izpostavil,seveda jih je veliko, ne samo v svetu slavnih, je žalostno, ko moški na tak način pokaže svojo moč, premoč. Po drugi strani pa razmišljanje, da je dostikrat kriv tisti nesrečni jezik, ki je edino orožje žensk, da moški popeni in pozabi, da se to ne spodobi itd. itd. in če nadaljujem, nikoli ne moreš vedeti kako boš reagiral, ko ti zavre kri, čeprav je tudi res, da veliko vzorcev prineseš od doma in spet smo pri vzgoji, začaran krog. Pogostokrat pa takim ekscesom botrujeta alkohol in droge in tu ne obstajajo nobena pravila. Je pa seveda prav, da imamo v glavi zakodirano, da pretep, tepež, nikoli ni rešil situacije, pogovor in spet pogovor. Ja, če pa najdeš partnerja v postelji z drugo ali drugim? Ja, morda ti je to signal, da začneš razmišljati, kaj sem pa naredil narobe, da ga izgubljam in se raje umakneš. Ma ja, lahko je govoriti, če nisi v situaciji in spet smo tam.

 9. klemenix klemenix pravi:

  Jest pa mislim, da dedc, ki si upa udarit žensko sploh ni dedc.

  Čeprav si naštel nekaj dobrih situacij, kjer bi blo res za razmislit :) No ma v glavnem, jest ženske ne bi mogu udarit.

 10. RHYME-G pravi:

  Chris brown je baje dobu herpes od nje hehe! drgc pa sta spet skupi nazaj!
  bol ko se grdo obnasas do zenske …rajs te ma! bol si vredu do nje..bol te jebe v glavo:)

 11. silvestre pravi:

  Je razlika med udarcem in onesposabljanjem. :)
  Hočem reči – žensko se da tudi drugače fizično umirit. Govorimo o šibkih ženskah, takšnih, ki nas obkrožajo vsak dan. Takšne se načeloma da nekak brez hujših udarcev/poškodb na tla spravit. Ampak tole pokriva samo tiste primere, ko ona tebe napada.
  Kar se pa tiče prvega in četrtega primera… rekel bom samo – dokler ne začne koje sranje delat (tepst, uničevat zadeve oz. kot si sam omenil) je vedno bolje odkorakat vstran. Menim, da se tako pokaže pravi karakter.

 12. mina pravi:

  Klofuta ni tepež. Seveda zna ženska moškega spravit ob živce, čist ob živce, moški ji pa zna primazat klofuto. Vendar to ni tepež. Če se že žensko ne sme tepst, potem bi bilo fino in pošteno do moških, da bi veljalo, da se moškim ne sme živca ven potegnt. Kajti ženske to znamo, veliko bolj kot moški. In pri marsikateri klofuti bi bilo tudi fino, da bi ženska del odgovornosti prevzela nase – kajti če velja univerzalno pravilo, da se ženske ne sme tepst, potem ženska dobi v roke enormo moč, ker lahko počne karkoli in počne pizdarije do onemoglosti, pa ne bo nobenih posledic. To pa ni dobro v nobenem kontekstu. V ta kontekst pa ne spadajo nasilneži, ki žensko tepejo, taki tepejo zaradi nasilja samega.

 13. mina pravi:

  Če bi jo pa najdu z drugim v postelji, bi mu pa oprostila, tudi če bi jo prebutal :)

 14. RHYME-G pravi:

  itk….ena vzgojna nikol ne skodi:) ce si jo zasluzi pa izziva….sam ni lepo da pride do tega!….ce si skp z nekom..a se je treba kregat neki za brezveze?? se nismo tk butasti ko se delamo vcasih!
  pa ce ves ka nekoga spravla ob ziivce pol tega ne delas!

 15. Marko M pravi:

  ha, Iztok, si se pa toliko krat izgovoril na svojo posušeno roko,da je še čudež, da si tole stipkal….ok, če s emene vpraša je Rihanna ravno toliko nedolžna kot Naomi Kembl…ampak, klinc, le onadva vesta kaj v resnici se je dogajalo….sicer mene niso nikoli zanimala končna prikazovanja, temveč vzroki, da je do tja prišlo…torej, kdo od njiju je začel in kaj je bil razlog….nadaljevanja so samoumevna…takšna ali drugačna…obstajajo ženske in prasice…prve imajo več kot pošlihtano in do takšnih situacij niti ne napeljujejo in praviloma niso deležne fizičnega nasilja….druge pa, no ja, druge živijo v prepričanju, da so ženske nedotakljive – kar ne pomeni nič drugega kot to, da so prepričane, da lahko počnejo vse pizdarije sveta tudi svojim tipom in potem še žugajo s prstom, da se žensk ne tepe….dejstvo pa je – ženska ki ne razume besede, ne bo niti batin (je že dovolj žalostno če sama ne ve kaj in kako je prav)…pa četudi jo bodo butali en za drugim bo ona še vedno krivila – moške….osebno pravim, da se šibkejših od sebe fizično ne loteva, kar velja predvsem za ženske in otroke in zaenkrat mi je to v praksi tudi uspelo….seveda pa ne bi ostal dolžen nikomur, ki bi se me poskušal ali celo fizično lotil, brez mojega povoda…kar velja tudi za žensko….zdaj bom pa naprej bral komentarje tistih pravih “muškarcev”, ki zaradi posušene roke tega nikoli ne bi naredili….

 16. RHYME-G pravi:

  ko pride enkrat do taga nasilja ves da z zvezo neki ni vredu in gre pol vse navzdol…vedno…

 17. taya pravi:

  Ha si pa zadel temo. Področje še predobro poznam, sem namreč par let živela s tipom, ki je bil včasih malo nasilen. Vprašanje zakaj nisem šla stran pustimo ob strani, ampak sedaj me itak nobeden ne bi več dobil na take limance; konec koncev tudi jaz sem drugačna in sem se iz tega kar nekaj naučila. Povem pa lahko tole, da velikokrat nisem znala držati jezika za zobmi. Pa pustimo tisto, kdo ima prav in kdo nima. Nekoč mi je nekdo rekel: a bi rada imela prav a bi bila rada srečna? In kdo pa sem jaz, da lahko nekomu govorim kaj je prav in kaj ni? In nekoga spreminjam… če sam nima tega v glavi pošlihtanega, potem mu bog pomagaj. Jaz bi se raje osredotočila na tisto:kaj sem se iz tega naučila. To, da se nikoli nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha, kar pomeni, da sem se v odnosu moški ženska naučila počakat in povedat stvari, ko je zanje čas in s pravim načinom. Če nekoga (beri moškega) nekaj žuli, pa mu ženska še bolj stopi na žulj in če je moški “jetrni tip” potem definitivno lahko ženska vidi vse zvezde. Pa ne gre tukaj za kdo ima prav ali pa da se moški v tistem trenutku dejansko počuti nemočen, ko napade, ali pa da ima verjetno kakšne travme iz otroštvo, kar se tiče povezave s svojo mamo…. karkoli že. Nočem zagovarjati udarcev. Ne sploh ne. Samo pravim, da smo si včasih same krive, ker ne znamo držati jezika za zobmi, ali pa brez besed kazati totalno neodobravanje. To je še hujše. Moja sodelavka mi je zadnjič rekla, da sta se z bivšim možem sprla in jo je začel pretepati ona pa še kar ni držala jezika za zobmi. Potem jo je polil v banji z mrzlo vodo ona pa še kar ni bila tiho. Menda je prišel malo nadelan domov. Če z nekom živiš, ga sprejmeš takšnega kot je, ali pa sploh ne živiš z njim. No in kako se je moja štorija končala? Tako, da se mi je tip po parih letih opravičil in rekel, da ne bo nikoli več dvignil roke name, jaz sem pa tudi nekaj dojela. No saj na koncu sva šla narazen. Itak. Namreč ko moški dvigne roko nad žensko, se ženska nikoli in res nikoli ne more počutiti več varno zraven njega, pa ji lahko kupi zlat grad. Zapravljena priložnost. Pika.

 18. taya pravi:

  p.s. če moški ne zna ukrotiti žensko brez tepeža, potem ni moški; če ženska ne zna “spraviti k pameti moškega” na ženski način, potem ni ženska.

 19. pikapoka pravi:

  Nihče nima pravice kogarkoli klofutat, pa naj bo to moški ali ženska. Edina klofuta, ki se mi zdi morda še opravičljiva je ta, če je npr. človek doživel živčni zlom ali pa je v šoku, da ne more prit k sebi in poskuša storiti dejanje, ki bi ogrožalo njega ali druge. Primer: oseba izve, da je v nesreči izgubila ljubljeno osebo. V trenutku šoka se želi vreči skozi okno. V tem primeru ali podobnih mislim, bi lahko bila morda klofura opravičljiva (če seveda v tistem trenutku ne najdeš drugega sredstva, da pomiriš osebo). Ker s to klofuto ti človeka ne želiš poškodovati in ponižati, pač pa mu pomagati, da pride k sebi in ga obvarovati pred nepremišljenimi dejanji. Sicer pa v normalnih okoliščinah nihče nima pravice nikogar klofutati, pa čeprav ima nekdo predolg jezik, drugačno mišljenje ali kaj drugega. Nasilje rojeva nasilje, zato se naj vsi spori med partnerji rešujejo po normalni, nenasilni poti. Če pa si gresta dva tako na živce, da čutita potrebo na nasilnem izživljanju s klofutami, pa je edina rešitev, da ubereta vsak svojo pot.
  Peace!

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, dokler takih situacij ne doživim, ne bom ničesar rekel. Prepričan pa sem, da bi na vsak način skušal najti drugo pot za svojo neprimerno reakcijo. Recimo oster sarkastičen nasmeh.

  Turbo, si mislil, če jo dobiš z drugim, ali če jo nežno pleskneš med seksom?

  Glumica, to je tudi meni najbolj čuden del zgodbe.

  Smukc, in če bi bil ljubimec veliko močnejši od tebe?

  David, se strinjam, ali kot pravi še bolj znan pregovor: “Tisti pes, ki veliko laja, ne grize.” :)

  Niko, zveniš kot dialog iz filma Krožna cesta :)

  Ajda, spomnil sem na nesrečno mladost Tine Turner, ki jo je tako grdo tepel njen Ike. Je pa res, da ženske rade jezikajo, toda vseeno se mi zdi, da je bolje jezikati nazaj, če že moraš, kot pa dvigniti roko. To zna vsak kreten.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, jaz tudi ne, je pa res, da teh situacij še nisem doživel v živo :)

  Rhyme, upam da ne genitalnega :)

  Silvestre, menim, da to celo bolj zaleže.

  Mina, lepo, da priznaš.

  Marko, ne gre za izgovor, baje se res posuši :)
  Drugače pa si zapisal dobro in iskreno repliko.
  Je pa vendarle treba priznati, da jih ponavadi fašejo ženske, ki si tega niso zaslužile, brez panike pa so nesramne tiste, ki bi kao si.

  Taya, lepo povedano, a vseeno se mi zdi čudno, da praviš, da ste v bistvu same krive, na koncu pa zaključiš, da s takim moškim, ki te je udaril ne bi mogla več biti. Moja teorija je namreč taka, da en udarec ne pomeni dejstva, da jih bo potem tudi sto.
  In ja, kaj pa če se mu ne zdi fer, da jo mora krotiti, saj bi morala sama vedati, kje je meja in kje je spoštovanje do njega?

  Pika, menim, da nisi daleč od resnice.

 22. Mateja pravi:

  Načeloma sem proti nasilju. Seveda so pa situacije lahko zelo različne. Ženska lahko s svojim obnašanjem prav prosi za par klofut. Spet drugo pa je, če moški ponori zaradi kakšne malenkosti in začne žensko pretepat.

  V primeru Chrisa Browna in Rihanne se mi zdi, da ni ponorel kar brez razloga. Kaj točno se je zgodilo, ne vem. Slike poškodb izgledajo grozno. In kaj si mislim ob novici, da sta menda spet skupaj? Da je očitno ni dovolj pretepel.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mateja, to je potem začaran krog. Ženska ne zna biti tiho, moški pa se spozabi. No ja, pametnejši odneha. Baje sta spet skupaj ja. Kot nekoč Pamela in Tommy. Mar to pomeni, da si je batine zaslužila in da ji je jasno, zakaj jih je dobila?

 24. pikapoka pravi:

  Mateja, razlog da jih je Rianna pošteno skupila je ta, da naj bi med vožnjo njen fant prejel sms od ljubice, s katero jo je varal. Rihanni je prekipelo, zato je vrgla ključe od avta skozi okno in tip jih ni našel. Če je to razlog, da se žensko brutalno pretepe do nezavesti in se ji grozi s smrtjo, ostajam brez besed. Mislim da nihče nima nikogar pravice pretepat. Ob novici, da se je vrnila, me je tudi zgrozilo in upam, da to ni res. Pač ženska, ki se vrne k nasilnežu, bo zagotovo še kdaj dobila kakšno klofuto.

 25. Mateja pravi:

  O tem, zakaj je Chris pretepel Rihanno, kroži več različic. Po eni naj bi bila Rihanna noseča in naj bi zato Chris ponorel.

  Če sta res spet skupaj, že ni moglo biti tako hudo ali pa je nekaj resno narobe z Rihanno. Za povrh pa dobimo še komentar njenega očeta po pobotanju, ki pravi, da hčerko 100% podpira.

  ???

 26. pikapoka pravi:

  če je bila noseča in če jo je zaradi tega prebutal, pa si zasluži tale njen princ en šus direkt v glavo! sicer mi nikoli ne bomo izvedeli prave resnice… tudi to, da se mu je vrnila, je vprašanje… če je pametna, pa upam da je, se mu nikoli ne bo vrnila. Ja tale komentar njenega očeta pa je tudi kriza! Torej bo hčer 100% podpiral, pa četudi se ona odloči, da jo bo njen tip na vsake toliko časa prebutal. Kriza! No jaz vse skupaj jemljem za rezervo, ker mediji preveč lažejo in napihujejo. Pravo resnico vesta le ona dva. Itak pa mislim,,da se mediji vse preveč vtikajo v življenje znanih in da bi bilo potrebno z zakonom prepovedati kakršnokoli vtikanje v zasebno življenje kogarkoli, navadnega človka ali “zvezde”.

 27. STELA pravi:

  hm pokojni dr rugelj je je itak skoz govoru, da so za vse kar narobe gre al pa bo v kratkem šlo, ženske krive….torej?:)))))

 28. Žogca pravi:

  Moje mnenje je, da imajo redki udarci tako “plemenit razlog” in da se jih večina zgodi iz preprostega razloga, da je moški nasilen. Ali pa ženska. Zabloda je, da tepejo samo moški. So tudi ženske, ki tepejo.

 29. mica mica pravi:

  sploh ne razumem, od kod komu pravica, da razglablja o tem, da ima kdorkoli “pravico” udariti drugega.
  Ja, žal je res, da so ženske, ki moške pretepajo, poznam eno tako, trenutno ga oba džungata in prav žalostno ju je pogledati, kako propadata. Pa ne le onadva-tudi hiša, pohištvo, katerega vsaj 2 x na leto razbije ONA….

 30. Marko M pravi:

  Iztok, ne morem priznati nečesa čemur nisem bil najmanj priča….in če obstajajo ženske, pa tudi moški, ki jih fašejo pa si tega kao niso zaslužili, potem ostane itak le ena možnost – takoj ali v prvem možnem trenutku spakirati čim dlje….ali pa seveda samoobramba….itak se dobro ve – tiste, ki jih v resnici dobijo po grbi, so praviloma tiho….zato verjamem tistim, ki skozi govorijo vsem naokoli, da jih njihov buta, ravno toliko kot vodi tiste fontane sredi Sahare….

 31. kren pravi:

  Never understood ‘domestic violence’… Getting arrested for giving your wife a black eye is like getting arrested for keying your own car.
  -Jimmy Carr

 32. Žogca pravi:

  “Sploh ne razumem, od kod komu pravica, da razglablja o tem, da ima kdorkoli “pravico” udariti drugega.”

  Tako je. Mene so doma učili, da mene nima nihče pravice tepsti in da jaz nimam nikogar pravice tepsti. Če komu kaj ni prav, so tam vrata. Prevzgajanje z batinami – ne bo šlo.

 33. George Best pravi:

  “I will never, EVER, hit a woman BUT, I sure as hell will shake the shit out of her if she starts wailing on me for no apparent reason.”

 34. Niko Brumen pravi:

  Žogca – prevzgoja z batinami je vedno uspešna. Le dovolj jih mora biti.

  Glej primere iz zgodovine, ko so batine cele narode spametovale (in/ali izbrisale z obličja zemlje – torej so bili nameni prevzgoje nedvomno uspešni).

  BTW: Hrvati so sami poženščeni moški, zato pa vse rešujejo z izsiljevanjem in nasiljem. Pravi moški ima batine pač le za zadnji ukrep, ko je fizično ogrožen.
  Ima veze, nema veze – politika je tako ali tako vedno brez veze, dokler napačnih odločitev ne bodo plačevali tisti, ki so jih sprejeli.

 35. STELA pravi:

  kren, g.best pa mogoče še kdo……a res nimate svojga mnenja, da je treba pisat citate….pa še v angleščini c c c c:)

 36. klemenix klemenix pravi:

  No kakorkoli, najbolj nagravež možen prizor glede pretepanja ženske pa smo s kolegi lansko leto videli pred Sparom na Viču. Iz trgovine je izstopila ženska z dojenčkom v rokah, ko jo kar naenkrat dohiti njen mož/fant (da je bil čisti čefur mi ni verjetno ni treba poudarjati) in se postavi pred njo. Nekaj je začel vpiti nanjo in ženska se mu je izmuznila naprej. Zopet jo je dohutel in se postavil pred njo. Zopet ji je nekaj dejal ona pa njemu nazaj…nakar jo tako močno udari po glavi, da je skoraj izpustila dojenčka iz rok, ki se tisti hip pričel dreti. Čefur seveda ni pozabil vpiti niti na otroka, da naj bo tiho. Ženski so se orosile solze in šla je dalje. Čefur jo je zopet dohitel in ji pričel lasati. S kolegi se nismo hoteli umešavati, a ker je bil vedno bolj nasilen smo pristopili in mu povsem mirno rekli, da ga je lahko sram, da teeče žensko, ki ima zapovrhu še otroka v rokah. Malce se nas je ustrašil in se povsem umiril. Ženska se nam je res lepo zahvalila in vstopila v avto (čefurjev povsem nov Audi A8 mimgrede), nato pa se čefur pripomnil, da bosta že poračunala doma. In zihr jih je še fasala. Reči moram, da je res žalost gledat take izrodke ku je bil ta opisani čefur.

 37. Buba pravi:

  “kaj pomeni pretepanje žene, ki si tega res ne zasluži.”

  ou maj gad!!!

  “skušajmo razumeti moškega, ki svojo partnerko udari.”

  this is so very wrong on so many levels… ne razumem in ne skušam razumeti niti žene, ki tepe moža, niti staršev, ki tepejo otroke, niti ljudi, ki tepejo živali, niti idiota, ki brca v svoj avto…

  “je mož povsem okej možakar, pa ga je žena spravila ob živce in ji je primazal klofuto”

  ???

  “kjer ženska za klofuto dobesedno prosi in si jo morda celo zasluži?”

  seriously, dude….

  1. Moški pride domov in v postelji partnerke najde ljubimca. Partnerka se le zasmeji in mu v obraz sikne kako bedarijo, ali pa kretenski izgovor. Si zasluži klofuto?

  ne, naj jo lepo fotografira z ljubimcem v postelji in ob razvezi to uporabi kot dokaz, da mu ne bo potrebno plačevati preživnine ženi…

  2. Med moškim in žensko pride do prepira. Ona podivja in začne trgati njegove srajice, ali kakšne pomembne zapiske. On jo skuša ustaviti, a ona ne odneha. Si zasluži klofuto?

  naj jo polije s kozarcem mrzle vode… in/ali fotografira in toži za odškodnino…

  3. Prepir je vedno bolj oster, nato pa začne žena tepsti moža. Seveda po žensko, a vendar tako, da ni ravno prijetno. Četudi ji skuša ustaviti roko in ji povedati, da naj odneha, nadaljuje. Si zasluži klofuto?

  kaj pa ate glupa ideja… emmm, se obrne pa odkoraka stran???

  4. Moški je popolnoma nedolžen, ženska pa ga obtoži za nekaj, kar ni storil in podivja. Četudi jo prepričuje naj se pomiri, ne zaleže in postaja vse bolj glasna in histerična. Vse skupaj res traja dolgo, moški pa je ne uspe prepričati, da se moti, saj ona ponavlja svoje in je na robu živčnega zloma. Si zasluži klofuto?

  kjer je dim, je ogenj (hec, no!!!) še enkrat ista neumna ideja, da se obrne na peti in ODKORAKA!!!

  “Kaj pravite, spoštovani bralci in bralke, je v takih primerih dovoljeno, da moški udari žensko?”

  ne

  “Ali še boje, mu lahko ženska potem tako klofuto oprosti?”

  ne

  this quiz was kind-a fun-ny ;)

 38. Niko Brumen pravi:

  Buba, lahko se pedri junačite, da ne bi udarili ženske.
  Poračunajte na homo strani in potem zaidite na hetero.

  Pa ne misli, da moj komentar ni povsem primerljiv s tvojim – SKRAJNOST JE SKRAJNOST NA OBEH STRANEH PALICE. Ali trditve ali iskanja ali najdenja.

  Ne maram bedakov, ki ne vedo, da so zašli v skrajnost.

 39. barbara pravi:

  Niko, katera ženska je tebe reveža v življenju tako zjebala, da ne moreš mimo debate o pretepanju žensk, ne da bi zraven še prav nemarno pljunil. Če hočeš mlatit, daj. Ampak reklamo delat, to je pa malo nagravžno. Ali pa je to samo blazno neokusna provokacija?
  Pa homofob si tudi, vidim. Vse kvalitete pravega Slovencljna imaš. ;)

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pika & Mateja, če te domneve držijo, potem je Chrisa lahko res sram, Rihanna pa je res neumna, če bo šla nazaj.

  Stela, eh, Rugelj :)

  Žogca, res je, ampak moškemu skoraj nihče ne bo verjel, da ga je prebutala ženska. No ja, razen če ne bo takšna kot na linku mojega teksta :)

  Mica, ne gre za pravico, gre za razumljiv razlog.

  Marko, dobra replika.

  Klemen, tragična štorija.

  Buba, premalo življenjska si.

 41. barbara pravi:

  Iztok, Rihanna je že nazaj s Chrisom. Meni se ne smili več.

 42. Niko Brumen pravi:

  Barbara, če lahko eni povsem nekontrolirano pljuvate iz ene skrajnosti – ZAKAJ SI DRUGI IZ DRUGE SKRAJNOSTI TEGA NE BI SMELI PRIVOŠČITI? Ni rezona.

  Ogabne so mi ogabnosti enoumja modnih bedakov.

  Veš, prikazovanje hudičev ima vedno namen, da bi prikazalo na drugi strani angele – kot delanje angelov vedno hkrati dela hudiče. Jasno, da nekatere možganske vijuge nikoli ne pridejo dlje od “ne serji po dvorišču!”, hehehe!

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, očitno se zaveda, da je bila za batine tudi sama kriva.

 44. Niko Brumen pravi:

  Kaaaaaaaj – Buba je ženska? Potem me pa neumnosti v seriji ne presenečajo.

  :) ))))))))))))

 45. barbara pravi:

  Kje pa ti vidiš kako skrajnost? Pljuvanje? Jaz se prej nisem oglasila, Buba pa niti malo ni bila skrajna, nikakor pa ne do te mere, da bi moral v zameno ti propagirati fajt in se norčevati iz homoseksualcev.
  Se ti pa vidi, da ti je veliko stvari ogabnih. Ti kar neguj ta čustva, je zelo zdravo. ;)

 46. barbara pravi:

  http://x17online.com/celebrities/chris_brown/breaking_news_chris_brown_charged_with_two_felonies-03052009.php

 47. Niko Brumen pravi:

  Kje vidim skrajnost, Barbara? Pri vsakem, ki loči realnost od resničnosti in prilagaja svoje poglede zgolj teoriji žal seveda modni.

  To je ena izmed najhujših skrajnosti. Običajno nikoli ne ostane brez posledic.

  Pa lep dan vsem!

 48. barbara pravi:

  Iztok, pravega moškega ženske ne ogrožajo. ;)

  Niko, kaj pa je tu modna teorija? In kakšne posledice ima lahko mnenje, ki se ne strinja z nasiljem? Kakšne posledice pa ima lahko mnenje, ki ga dopušča oz. celo spodbuja?
  Te je strah, da ne bi smel več mlatit? ;)
  Ne trudi se z odgovori.

  From the detective’s notes:

  “Christopher B and Robyn F have been involved in a dating relations for approx 1 and half year. On Sunday Feb 8 at 25 hours Brown was driving a vehicle with Robyn F as the front passenger on an unknown street in Los Angeles. Robin F picked brown,s cellular phone and picked up a three-page text message from a woman Brown had had a previous relationship with.

  “A verbal argument ensued and Brown pulled a vehicle over in an unknown street. Reach over Robyn F with his right hand and open the car door and attempted to force her out. Brown was unable to force Robyn F out of the vehicle because she was wearing a seat belt. When he could not force her to exit he took his right hand and shoved her head against the passenger window of the vehcile causing an approx 1 inch raised circular contusion.

  “Robyn F turned to face Brown and punched her in the left eye with right hand. He then drove away in the vehicle and continued to punch her in the face with his right hand while steering the vehicle with his left hand. The assault caused Robyn F Osmouth to fill with blood and blood to splatter all over her clothing and the interior of the vehicle. Brown looked at Robyn F and stated “I am going to beat the s–t out of you when we get home! You wait and see!?

  “Robyn F picked her cellular phone and called her personal assistant Jennifer Rosales. Rosales did not answer the telephone but while her vm greeting was playing Robyn F pretended to talk to her and stated “I am on my way home. Make sure the cops are there when I get there? (this statement was made while greeting was playing and was not captured) after Robyn f faked the call, Brown and looked at her and stated, ‘You just did the stupidest thing ever! Now I really am going to kill you.’

  “Brown resumed punching Robyn F and she interlocked her fingers behind her head and brought her elbows forward to protect her face. She then bent over at the waist placing her elbows and face near her lap and in attempt to protect her face and head from the barrage of punches being levied by Brown. Brown continued to punch Robyn F on her left arm and hands, causing her to suffer a contusion on her left triceps that was approx 2 inches in diameter and numerous contusions on her left hand. Robyn f attempted to send another text message to other personal assistant Melissa Ford. Brown snatched the cellular telephone out of her hand and threw it out of the window to an unknown street. Brown continued driving and Robyn F observed his cellular phone in his lap. She picked up the cellular phone with her left hand, and before she could make a call, he placed her in a head lock with right hand and continued to drive the vehicle with his left hand.

  “Brown held Robyn F close to him and bit her on her left hear. She was able to feel the vehicle swerving from right to left as Brown sped away. He stopped the vehicle in front of [address] and Robyn F turned off the car removed the key from inignition and sat on it. Brown did not know what she did with the key and began punching her in the face and arms. Brown began applying pressure to Robyn F left and right carotid arteries causing her to be unable to breath. She began to lose consciousness. She reached up with her left hand and began to attempting to gauge his eyes in attempt to flee herself. Brown bit her left ring and middle fingers and released her. While brown continued to punch her she turned around a place her back to against the passenger door. She brought her knees to her chest and placed her feet against Brown,s body and began pushing him away.

  “Brown continued to punch her on legs and feet causing several contusions. Robyn F began screaming for help. And Brown exited the vehicle and walked away. A resident in the neighbor heard Robyn F,s plea for help and called 911, causing a police response. An investigation was conducted and Robyn F was issued a domestic violence protective order (EPO). Affiant conducted an interview with Melissa Ford who advised on Feb. 8 2009 at 2500 hours she received a phone call from Robin F from an unknown telephone number later identified as the telephone number of Officer Chavez. Robin F had advised Ford that she had been assaulted by Brown. At approx at 1 am Brown called Ford as nothing happened. Ford advised Brown that she had already talked to Robin F and was aware of what happened. Ford had advised brown that the neighbors had called police and that they were with Robyn F. Brown had asked Ford if robin F had provided police with his name. And ford advised him that she had. Brown hung up the telephone and did not call back.

  “On Feb. 8, Brown turned himself in and was given a copy of the EPO and advised to not contact Robyn.

  “On Feb. 17 Ford advised the affiant that she had received text messages from … a number that Ford recognized as belonging to Brown. In the text message Brown apologized for what he had done to Robin F. and advised Ford he was going to get help.”

 49. Buba pravi:

  iztok, kaj pa je bilo neživljenjskega? ljudje se slikajo v vseh možnih situacijah, idi na fejsbuk, tolk da ni slik ljudi iz wc-ja gor, otroci snemaje cel cajt s svojimi malimi mobitel kamerami, tak da je to čist realen predlog. slikaj prešuštnico in uporabi to proti njej… če ti kdo začne trgat pomembne zapiske ti ziher škodo dela…

  to, da pa se obrneš in histerično žensko/moškega pustiš pri miru pa je meni totalno življenjsko. a misliš, da moški niste/niso ljubosumni? sicer pa glede na to, da se “v življenju” od pogovorov, ki ne vodijo nikamor točno tako obnašam, da grem stran, preden bi koga v steno vrgla, ne vem, zakaj čutim potrebo po tem, da se tu z norci (Niko!!!) kregam :) must be stupid silly me…

  ne mi rečt, da mora moški, ki je 20 cm višji in 30 kg težji v samoobrambi ženski klofuto primazat… res pa je, da je lažje/manj naporno z osebnostnega vidika človeka ponižat na tak način, da ga oklofutaš, kot pa se obrnit in odkorakat in ne imeti zadnje besede/zadnjega dejanja…

  Niko – norčevanje iz homoseksualcev pa je odraz zrelosti in duhovne inteligence… ti aplaudiram!!! (v kolikor je le mogoče sarkastičnem tonu…)

 50. Niko Brumen pravi:

  Buba: se pač ne kregaj z norci!
  Greš vstran? Hej, ni videti. Po moje pač veš, da nimaš prav in poskušaš posiliti ves svveet s svojimi norostmi.

  Pazi: ne da nimaš prav v zametkih – le zametke si razvila preko meja grotesknosti.

  Kaj že imam proti homoseksualcem? Veš, najbrž prav nič- imam pa proti pravljicam. V bistvu pa – homoseksualci bodo rešili svet in narava se najbrž tako brani ekspanzije človeštva, kot da pravi: LE BEDAKOV NE (zdaj pa le prinesi naslednjo nepreudarnost svojih vijug v mlin, hehehe!).

  LP!

 51. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Buba, kot sem rekel, premalo življenjska si. Tudi zato vse te angleške fraze.

 52. Buba pravi:

  whatever :mrgreen:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !